X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Olena Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To miło wiedzieć, że czujecie to samo. Dziewczyny jesteście kochane. Wczoraj np. wiadomość w tv, że Kasia Bosacka w ciązy. Super! Ktoś w naszym wieku. A tak wogóle to do końca roku wszystkie spotykamy się w "wątku ciążowym" , bez wyjątku!

Bursztyn, megan8, angela, samira, Losiczka72, bliska77 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • angela Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Zastanawiam sie, czy moj nowy termometr nie jest przypadkiem do bani... Juz trzeci dzien pokazuje taka sama temp.: 36.11 Wydaje mi sie "podejrzany", bo od poczatku jakos dziwnie sie zachowywal, pokazujac co chwila inna temp. Postanowilam jednak nie zmieniac go do konca cyklu, mierze zawsze o tej samej porze, w ustach, czekam az "beepnie" i tyle. Najwyzej w nastepnym cyklu wroce do starego termometra, co prawda z jednym miejscem po przecinku, ale jakos mam do niego zaufanie :)

Myślę , ze termometr jest ok, czasami nasz organizm zachowuje się w ten sposób, a to, że za każdym porannym mierzeniem pokazuje inną tempkę to norma - dlatego ta pierwsza jest najważniejsza

Bursztyn, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 14:36

Olena lubi tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Olena Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Zastanawiam sie, czy moj nowy termometr nie jest przypadkiem do bani... Juz trzeci dzien pokazuje taka sama temp.: 36.11 Wydaje mi sie "podejrzany", bo od poczatku jakos dziwnie sie zachowywal, pokazujac co chwila inna temp. Postanowilam jednak nie zmieniac go do konca cyklu, mierze zawsze o tej samej porze, w ustach, czekam az "beepnie" i tyle. Najwyzej w nastepnym cyklu wroce do starego termometra, co prawda z jednym miejscem po przecinku, ale jakos mam do niego zaufanie :)

Mój termometr akurat sprawdza się dobrze. Może sprawdź go jeszcze, a jak nie to wróć do tradycyjnego. Elektronika czasami zawodzi.

Bursztyn lubi tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    To miło wiedzieć, że czujecie to samo. Dziewczyny jesteście kochane. Wczoraj np. wiadomość w tv, że Kasia Bosacka w ciązy. Super! Ktoś w naszym wieku. A tak wogóle to do końca roku wszystkie spotykamy się w "wątku ciążowym" , bez wyjątku!

Módlmy się żeby te słowa stały się faktem!

• Olena Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    angela wrote:
    Olena wrote:

AMEN ! :)

No to się teraz za Was tu po swojemu pomodlę i sobie Was wszystkie wyobrażę z ogromnymi brzuszkami :-) i Wam takie ciepłe fluidy prześlę...

Bursztyn, samira, angela, bliska77 lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Olena, dziekuje <3

No to dostałam niespodziewaną Walentynkę , jupi! Dzięki Bursztynku

Bursztyn lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do końca roku widzę tu same duże i mniejsze brzuszki ciążowe :P

angela, bliska77, megan8, Olena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tylko sie nie śmiać :) :) :) Jak wy robicie te bużki i serducha :) :) :) bo ja tylko takie umiem he he

bliska77 lubi tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    Bursztyn wrote:
    angela wrote:
    Olena wrote:

No to się teraz za Was tu po swojemu pomodlę i sobie Was wszystkie wyobrażę z ogromnymi brzuszkami :-) i Wam takie ciepłe fluidy prześlę...

przesyłaj proszę - i wielkie dzięki

Olena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    polarmiś wrote:
    Jestem po wizycie badania już mam u siebie. Napiszę wieczorem co i jak. W każdym razie z miejsca zrobili mi drożność jajowodów (trochę mnie to zaskoczyło, ale może i dobrze bo nie miałam czasu nad tym się zastanawiać) - nie powiem bolało. Jajowody ok. Ale mam dużo zrostów na macicy . Plemniki pierwsza klasa więc problemu męskiego nie ma. AMH - bardzo niskie. Na USG folekuły są w tym jeden ma już 15 mm. Do soboty wieczorem mam nie dotykać męża a potem działać. Jak się w tym miesiącu nie uda to rozpoczniemy proces stymulacji itp. Przedemną weszła kobieta 47 letnia, która po 7 latach walki i siedmiu In vitro zaszła w ciąża. Wyglądała na tak szczęśliwą, że od razu było wiadomo że jest w ciąży.

A powiedz mi , czy te zrosty nie powodują problemów z zajściem w ciążę? Co na to lekarz? Z tego co wiem z nimi może być problem , bo one powodują,że macica jest mało elastyczna i jest problem z zagnieżdżeniem

Właśnie, mogą być przyczyną. Jeszcze nie wiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2013, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    Zaglądam tu i zaglądam, jakby to miało przyspieszyć moją ciążę. Chyba szukam jakiegoś pocieszenia. To już u mnie nałóg wpadanie tutaj. Myślę sobie, że którejś z nas musi się udać i po kolei każda z nas się stąd wykruszy. Chociaż szkoda będzie tak zgranego zespołu to tego każdej z Was i sobie życzę.
    Poza tym forum zaglądam do neta i szukam wiadomości o tym w jakim wieku aktorki zachodzą w ciążę, oczywiście te po 40 i tam też szukam pocieszenia. Czy Wy tez tak macie? Czy to głupie co napisałam?

Też tak mam!!!!!

Olena lubi tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    Olena wrote:
    Bursztyn wrote:
    angela wrote:
    Olena wrote:

przesyłaj proszę - i wielkie dzięki

dopisuję się też <3 <3 <3

bliska77, Olena lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    http://cmok.pl/link/1055336

walentynkowy buziak dla was ;D"

to jest niezłe :D

megan8 lubi tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Olena wrote:
    Zaglądam tu i zaglądam, jakby to miało przyspieszyć moją ciążę. Chyba szukam jakiegoś pocieszenia. To już u mnie nałóg wpadanie tutaj. Myślę sobie, że którejś z nas musi się udać i po kolei każda z nas się stąd wykruszy. Chociaż szkoda będzie tak zgranego zespołu to tego każdej z Was i sobie życzę.
    Poza tym forum zaglądam do neta i szukam wiadomości o tym w jakim wieku aktorki zachodzą w ciążę, oczywiście te po 40 i tam też szukam pocieszenia. Czy Wy tez tak macie? Czy to głupie co napisałam?

Też tak mam!!!!!

Wiecie ,że ja od kiedy tu zaglądam to psychicznie lepiej się czuję !

Bursztyn, bliska77, Olena lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    angela wrote:
    polarmiś wrote:
    Jestem po wizycie badania już mam u siebie. Napiszę wieczorem co i jak. W każdym razie z miejsca zrobili mi drożność jajowodów (trochę mnie to zaskoczyło, ale może i dobrze bo nie miałam czasu nad tym się zastanawiać) - nie powiem bolało. Jajowody ok. Ale mam dużo zrostów na macicy . Plemniki pierwsza klasa więc problemu męskiego nie ma. AMH - bardzo niskie. Na USG folekuły są w tym jeden ma już 15 mm. Do soboty wieczorem mam nie dotykać męża a potem działać. Jak się w tym miesiącu nie uda to rozpoczniemy proces stymulacji itp. Przedemną weszła kobieta 47 letnia, która po 7 latach walki i siedmiu In vitro zaszła w ciąża. Wyglądała na tak szczęśliwą, że od razu było wiadomo że jest w ciąży.

A powiedz mi , czy te zrosty nie powodują problemów z zajściem w ciążę? Co na to lekarz? Z tego co wiem z nimi może być problem , bo one powodują,że macica jest mało elastyczna i jest problem z zagnieżdżeniem

Właśnie, mogą być przyczyną. Jeszcze nie wiem.

jak będziesz coś wiedziała to daj znać, mocno mnie ten temat interesuje

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2013, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny a ja jestem w trakcie @ i humor do kitu mam .W poniedziałek idę do mojej gin. i trochę się boję co tam zobaczy bo trochę mnie jajnik pobolewa i myślę że może to torbiel.Co do mierzenia tem. to ja mierzę zwykłym rtęciowym w pochwie i tem, bardzo stabilne mam ,kiedyś mierzyłam elektronicznym ale jakoś dziwne dla mnie były te wyniki.Zbliża się marzec i rocznica mojej pierwszej straty i jakoś to wszystko mnie dołuje.Przepraszam że Wam tu smęcę ale ponury nastrój dzisiaj mam .Pozdrawiam Wszystkie.

Olena lubi tę wiadomość

201408184765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu głowka do góry :) :) :) .Ja też w marcu straciłam bąbelka :(

bliska77 lubi tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2013, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Gosia 7122
    @ niestety nie działa na nas optymistycznie ; nie gniewamy się na smęcenie, bo każda z nas tu przechodzi taki czas, rozumiem,że strata dziecka - trudne to jest , ja też jestem po poronieniu w grudniu 2010, głowa do góry - musi być lepiej, nie może być cały czas po górkę, pozdrawiam gorąco i życzę poprawy nastroju

Olena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, nadrobiłam dwie strony i stwierdzam, ze kochane jesteście, naprawdę, to bardzo dużo daje wiedząc, że są tu bratnie duszyczki, które zawsze pocieszą i dodadzą otuchy ;-)
    będzie dobrze, nie ma innej opcji :-) ;-) ;-). wierzę w to naprawdę
    ja dziś prawie równie spuchnięta jak wczoraj i ten brzuch bolący ojej, gdybym chociaż wiedziała, że coś z tego będzie ale cóż, jak nie teraz to następnym razem ;-)

samira, Bursztyn, angela, Olena, Martyna 34 lubią tę wiadomość

‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ