35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAngela, jesteśmy z Tobą, będzie dobrze, tylko nastaw się pozytywnie, nie zapomnij, ze Twój organizm odbiera i reaguje na wszystkie bodźce zarówno te zewnętrzne fizyczne jak i "psychiczne", wiem, że się łatwo mówi ale postaraj sie wyciszyć i zająć się czymś
angela, Bursztyn, samira lubią tę wiadomość
-
agafbh wrote:Angela, jesteśmy z Tobą, będzie dobrze, tylko nastaw się pozytywnie, nie zapomnij, ze Twój organizm odbiera i reaguje na wszystkie bodźce zarówno te zewnętrzne fizyczne jak i "psychiczne", wiem, że się łatwo mówi ale postaraj sie wyciszyć i zająć się czymś
Wiem o tym , dziękibliska77, samira lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyangela wrote:polarmiś wrote:angela wrote:polarmiś wrote:angela wrote:polarmiś wrote:Jestem po wizycie badania już mam u siebie. Napiszę wieczorem co i jak. W każdym razie z miejsca zrobili mi drożność jajowodów (trochę mnie to zaskoczyło, ale może i dobrze bo nie miałam czasu nad tym się zastanawiać) - nie powiem bolało. Jajowody ok. Ale mam dużo zrostów na macicy . Plemniki pierwsza klasa więc problemu męskiego nie ma. AMH - bardzo niskie. Na USG folekuły są w tym jeden ma już 15 mm. Do soboty wieczorem mam nie dotykać męża a potem działać. Jak się w tym miesiącu nie uda to rozpoczniemy proces stymulacji itp. Przedemną weszła kobieta 47 letnia, która po 7 latach walki i siedmiu In vitro zaszła w ciąża. Wyglądała na tak szczęśliwą, że od razu było wiadomo że jest w ciąży.
A powiedz mi , czy te zrosty nie powodują problemów z zajściem w ciążę? Co na to lekarz? Z tego co wiem z nimi może być problem , bo one powodują,że macica jest mało elastyczna i jest problem z zagnieżdżeniem
Właśnie, mogą być przyczyną. Jeszcze nie wiem.
jak będziesz coś wiedziała to daj znać, mocno mnie ten temat interesuje
Ok. Dam. Pani Gin nie była zbyt przejęta tym faktem, machnęła ręką. A ja przez to że miałam drożność jajników to świat przestał istnieć i wszystko miałam gdzieś i nie drążyłam tematu.
drożność jajowodów nie jajników
oczywiście, ze chodziło o jajowody -) sorry -
nick nieaktualnya ja nie mam już siły, spadek tempki ale dziwnie jest bo jakby dziś wróciła @ na razie spore plamienie i boję się ze znów się cykl pitoli,dawno temu tez tak miałam 2razy @ w miesiącu ,już mi ręce opadają, płakać mi się chce i nie wiem co myśleć a najpierw tez tak pomyślałam to może owulka bo taki spadek ale to lekkie krwawienie -plamienie za jakieś dwie godziny po mierzeniu tempki ,nie wiem jak to nazwać
i zaznaczyłam plamienie bo bardzo lekkie krwawienie to odznacza kolejny cykl a ja nie wiem co to !? -
nick nieaktualnySamira, myślę, że bez lekarza i monitoringu cyklu się nie obejdzie, to krwawienie może świadczyć faktycznie o owulacji jak i o niedoborze hormonów, kurcze nie wiem co o tym myśleć, zobaczysz jak się sytuacja rozwinie, nie bierzesz progesteronu?
samira lubi tę wiadomość
-
samira wrote:a ja nie mam już siły, spadek tempki ale dziwnie jest bo jakby dziś wróciła @ na razie spore plamienie i boję się ze znów się cykl pitoli,dawno temu tez tak miałam 2razy @ w miesiącu ,już mi ręce opadają, płakać mi się chce i nie wiem co myśleć a najpierw tez tak pomyślałam to może owulka bo taki spadek ale to lekkie krwawienie -plamienie za jakieś dwie godziny po mierzeniu tempki ,nie wiem jak to nazwać
i zaznaczyłam plamienie bo bardzo lekkie krwawienie to odznacza kolejny cykl a ja nie wiem co to !?
Samira, mnie od 3 cykli (ale tak co drugi) pojwaia się kwrawanienie/plamienie śródcykliczne - właśnie tak kilka dni po @. NIestety to nie jest prawidłowy objaw. Najprawdopodobniej wynika z zaburzeń hormonalnych, ale u mnie stwierdziła ginka spory przerost endometrium. I po okresie mam sie zaraz stawić, by sprawdzić, czy to się jakoś wogóle oczyszcza.
Dupa - ze tak ładnie powiembliska77, samira lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczynki
Mam jeszcze problemy z poprawnym odczytywaniem śluzu - wczoraj wieczorem miałam bardzo gęsty,zbity jakby w jedną całość o kolorze jakby żółtym.
Wiem że to jeszcze nie ten śluz na jaki czekam,ale czy on coś zwiastuje?
To pierwszy śluz jaki zaobserwowałam w tym cyklu-jestem w 10 dniu.
Poza tym odebrałam wyniki badań
TSH wyszło - 0,8289 przy zakresie od 0,3500-4,9400
Prolaktyna - 20,54 przy zakresie od 5,18 - 26,53
Mieszczę się w normach więc chyba dobrze?
Pozdrawiam ciepło i życzę spokojnego wieczorku.
-
gosia7122 wrote:Bursztyn wrote:Mysle, ze z moim termometrem jest cos nie tak, przeciez niemozliwe jest aby miec praktycznie identyczna temp.kazdego dnia
jest możliwe ja bardzo często tak mam.
ja też miewam tempkę identyczną przez szereg dni - drobne odchylenia tylko dlatego, ze mierzę o różnej porzeBursztyn lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNati74 wrote:samira wrote:a ja nie mam już siły, spadek tempki ale dziwnie jest bo jakby dziś wróciła @ na razie spore plamienie i boję się ze znów się cykl pitoli,dawno temu tez tak miałam 2razy @ w miesiącu ,już mi ręce opadają, płakać mi się chce i nie wiem co myśleć a najpierw tez tak pomyślałam to może owulka bo taki spadek ale to lekkie krwawienie -plamienie za jakieś dwie godziny po mierzeniu tempki ,nie wiem jak to nazwać
i zaznaczyłam plamienie bo bardzo lekkie krwawienie to odznacza kolejny cykl a ja nie wiem co to !?
Samira, mnie od 3 cykli (ale tak co drugi) pojwaia się kwrawanienie/plamienie śródcykliczne - właśnie tak kilka dni po @. NIestety to nie jest prawidłowy objaw. Najprawdopodobniej wynika z zaburzeń hormonalnych, ale u mnie stwierdziła ginka spory przerost endometrium. I po okresie mam sie zaraz stawić, by sprawdzić, czy to się jakoś wogóle oczyszcza.
Dupa - ze tak ładnie powiem
ja mam równo dwa tyg. po @ ...
-
nick nieaktualnyangela wrote:agafbh wrote:angela wrote:agafbh wrote:Samira super psiak, ja mam boksera
codo moich spraw, właśnie się przekonałam, że bez tego monitoringu daleko nie zajdę, od przyszłego cyklu monitoring będzie moim priorytetem, od czego w końcu jest urlop!
bez niego nawet nie ma szansy podania pregnylu w odpowiednim momencie, no nic trudno, czekam do następnego cyklu
chyba ,że ten Cię zaskoczy czego życzę z całego serca!
A ja mam owczarka niemieckiego - też jest cudna
psiaki są super, Angela a jak Ty się czujesz?
Dobrze - nie mam prawie żadnych objawów, czasami delikatne ukłucie w dole brzucha i bardzo obolałe piersi, ale to niestety efekt zastrzyków hormonalnych. Wczoraj w kinie nie mogłam wysiedzieć, miałam straszny ból w dolnej części kręgosłupa, ale później przeszedł i dziś już dobrze. Mam trochę stracha przed nadchodzącymi dniami, ponieważ nastąpi niebawem zagnieżdżenie, oby tylko nie było plamień i krwawień, bo moja ostatnie ivf zakończyło się właśnie 7dpt - dziś jest 4dpt,ale próbuję myśleć pozytywnie choć nie przychodzi mi to z łatwością
teraz będzie dobrze :*angela lubi tę wiadomość
-
samira wrote:Nati74 wrote:samira wrote:a ja nie mam już siły, spadek tempki ale dziwnie jest bo jakby dziś wróciła @ na razie spore plamienie i boję się ze znów się cykl pitoli,dawno temu tez tak miałam 2razy @ w miesiącu ,już mi ręce opadają, płakać mi się chce i nie wiem co myśleć a najpierw tez tak pomyślałam to może owulka bo taki spadek ale to lekkie krwawienie -plamienie za jakieś dwie godziny po mierzeniu tempki ,nie wiem jak to nazwać
Samira miałam na myśli kilka dni po zakończeniu @, wiec najczęściek ok 10 dc. -
nick nieaktualnyNati74 wrote:samira wrote:Nati74 wrote:samira wrote:a ja nie mam już siły, spadek tempki ale dziwnie jest bo jakby dziś wróciła @ na razie spore plamienie i boję się ze znów się cykl pitoli,dawno temu tez tak miałam 2razy @ w miesiącu ,już mi ręce opadają, płakać mi się chce i nie wiem co myśleć a najpierw tez tak pomyślałam to może owulka bo taki spadek ale to lekkie krwawienie -plamienie za jakieś dwie godziny po mierzeniu tempki ,nie wiem jak to nazwać
Samira miałam na myśli kilka dni po zakończeniu @, wiec najczęściek ok 10 dc.
mi chodziło o 14dc bo tyle minęło od 1dnia @ czyli 1dc... -
gosia7122 wrote:Bursztyn wrote:Mysle, ze z moim termometrem jest cos nie tak, przeciez niemozliwe jest aby miec praktycznie identyczna temp.kazdego dnia
jest możliwe ja bardzo często tak mam.
ja też tak miałam w którymś cyklu -
B.Crow wrote:Witajcie dziewczynki
Mam jeszcze problemy z poprawnym odczytywaniem śluzu - wczoraj wieczorem miałam bardzo gęsty,zbity jakby w jedną całość o kolorze jakby żółtym.
Wiem że to jeszcze nie ten śluz na jaki czekam,ale czy on coś zwiastuje?
To pierwszy śluz jaki zaobserwowałam w tym cyklu-jestem w 10 dniu.
Poza tym odebrałam wyniki badań
TSH wyszło - 0,8289 przy zakresie od 0,3500-4,9400
Prolaktyna - 20,54 przy zakresie od 5,18 - 26,53
Mieszczę się w normach więc chyba dobrze?
Pozdrawiam ciepło i życzę spokojnego wieczorku.
prolaktyna byłaby jeszcze lepsza gdyby mieściła się w granicy 11-12, Twoja mieści się w normie,ale przy staraniach może być ciut za wysokabliska77 lubi tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:samira wrote:Bursztyn wrote:Samira, co to za sliczny piesek na Twoim avatarku?
a to jest mój kochany urwis shih-tzu ,wabi się MONTI (a z rodowodu Challenger Cruise ) ma 3latka (i polecam ta rasę -jest niesamowita, to połączenie pekińczyka z lassa apso ,rasa pochodzi z tybetu,stworzona dawno temu )
slodki jest ja tez mam pieska, buldozka francuskiego, ma na imie Leon
fajne te wasze pieski ja tylko rybki 8 sztuczek hodujęsamira, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
B.Crow wrote:Dziękuję Angela za odpowiedz ,zauważyłam że moja prolaktyna w normach plasuje się raczej wysoko-pewnie farmakologicznie będzie można temu zaradzić.We wtorek idę do gin,jestem ciekawa co powie.
Pozdrawiam ciepło
Nie ma za co - miłego weekendu!samira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnygrosza wrote:Bursztyn wrote:samira wrote:Bursztyn wrote:Samira, co to za sliczny piesek na Twoim avatarku?
a to jest mój kochany urwis shih-tzu ,wabi się MONTI (a z rodowodu Challenger Cruise ) ma 3latka (i polecam ta rasę -jest niesamowita, to połączenie pekińczyka z lassa apso ,rasa pochodzi z tybetu,stworzona dawno temu )
slodki jest ja tez mam pieska, buldozka francuskiego, ma na imie Leon
fajne te wasze pieski ja tylko rybki 8 sztuczek hoduję
oj chciałabym mieć wielkie akwarium ale nie wiem co by na to powiedział mój bokserek powiedział, mogłoby być ciekawie, zwłaszcza jakby był z nimi "sam na sam" podczas naszej nieobecnościgrosza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny