X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 01:46

caffe, samira, inessa, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Miłego dnia Wam życzę.

U mnie pogoda ładna, ale nie wiem czy ciepło bo jeszcze nie byłam na zewnątrz :)

Starającym się życzę dużo siły i powodzenia :)

Zaciążonym - spokoju i zdrowia :)
    Miłego dnia :)

caffe, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Dzięki dziewczyny :)
    @ planowo powinnam dostać w sobotę i jeśli nie dostanę to w poniedziałek zrobię betę. Chyba że nie wytrzymam i kupię test ciążowy ;)
    Pewnie nie wytrzymasz :P

inessa, samira, Iwone, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    Samirko trzymaj sie mocno ja polecam taki probiotyk ktory tutaj jest bardzo zalecany na choroby jelitowe i mnie osobiscie bardzo pomaga,nazywa sie Saccharomyces Cerevisiae ( boulardii). Lykam od 3 miesiec i czuje sie znacznie lepiej, a mam problemy jelitowe na dzien dzisiejszy bez symptomow :)
    ja tez staram się brać probiotyki i własnie takie szczepy dobre dla jelit i wiem ze są bardzo pomocne w takich chorobach, kwas foliowy tez i żelazo podobno ...

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Pewnie nie wytrzymasz :P
    tez tak myślę :P

caffe, Iwone, Mango, inessa lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

caffe, Mango, inessa lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Będzie ciężko, ale może się uda :)
    Się okaże :P

Iwone, Mango, inessa lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone masz faktycznie niezły wykres...:) Młodym się nie przejmuj - jeszcze wiele razy upadnie i coś sobie zrobi...mój kilka lat temu też w Zakopcu dał czadu...w domku góralskim zleciał ze schodów na strych z samej góry i spadł głową o podłogę...widziałam to i myślałam, że dostanę zawału - tymczasem nic mu się nie stało...a kilka lat później niewinnie potknął się o próg i miał wstrząs mózgu...także to różnie bywa...:)

Panda - strata pracy to na pewno jakiś znak...ja odstawiam teraz ziółka, bo za dużo rośnie mi tych pęcherzy...jak przestanę stymulować się hormonami, to do nich wrócę....

Ja zaczęłam dziś nowy cykl - z jednej strony lepiej, bo już koniec niepewności, z drugiej - szlag mnie chce trafić, że znowu nic...:)
    Okazuje się, że jednak był to pęcherzyk, który został z poprzedniego cyklu...zobaczymy, co będzie w 12 dc jak pójdę znów na USG

MIłęgo weekendu dla wszystkich :)

Iwone, inessa, Panda, caffe, Dorka71, bliska77, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Iwone Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mango, inessa, caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    podpuszczacie mnie? ;)
    no może troszkę.., wiesz...w 12 dpo już wychodziły zielone kropy, to po co aż tyle czekać...;)

Mango, inessa, caffe, Iwone, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• iwka76 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa wrote:
    Inesska gratuluje! Przepiekna wiadomość. Dbaj o siebie kochana :)

U mnie już brzuszek na tyle duży ze sąsiedzi zaczęli mi gratulowac. Bardzo to miłe. Mała jest bardzo aktywna. Rusza sie regularnie cały dzień i ... Noc. Najmocniej kopie o 4 rano. Chyba zapowiada sie mały urwis . Niemoge sie już jej doczekać. Od września zaczynamy z mężem zakupy. Narazie mamy 2 pary spiochow :)

Pozdrawiam was wszystkie kochane!
    Jak fajnie że już wiesz że będziesz miała małą księżniczkę , bo moja kruszynka chyba bardzo się wstydzi i przy każdym USG odwraca się do nas pleckami i nie chce pokazać się w całej okazałości , kopać zaczęło od soboty było bardzo lenniwe aż mnie martwiło i na wszelki wypadek poszlam do lekarki a zaraz po kontroli na drugi dzień poczułam ruchy . Chyba stwierdziło że dość mamuśka się zamartwiała i trzeba się poruszać hihihih . A dzisiaj mam jakieś rozstrojenie żołądka i co zjem to wymiotuję i nadal przez cały czas trwania tej ciąży mam dziwny metaliczny smak w ustach hihihih Paskuda . Pozdrawiam cię i mam nadzieję że ty czujesz się bardzo dobrze

Mango, inessa, caffe, KaRa, samira, bliska77, promyk, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 01:47

inessa, caffe lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 01:48

inessa, caffe, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone, czekamy :P

Lucky, Iwone, inessa lubią tę wiadomość

• KaRa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 wrote:
    Jak fajnie że już wiesz że będziesz miała małą księżniczkę , bo moja kruszynka chyba bardzo się wstydzi i przy każdym USG odwraca się do nas pleckami i nie chce pokazać się w całej okazałości , kopać zaczęło od soboty było bardzo lenniwe aż mnie martwiło i na wszelki wypadek poszlam do lekarki a zaraz po kontroli na drugi dzień poczułam ruchy . Chyba stwierdziło że dość mamuśka się zamartwiała i trzeba się poruszać hihihih . A dzisiaj mam jakieś rozstrojenie żołądka i co zjem to wymiotuję i nadal przez cały czas trwania tej ciąży mam dziwny metaliczny smak w ustach hihihih Paskuda . Pozdrawiam cię i mam nadzieję że ty czujesz się bardzo dobrze

Hej Iwka. Fajnie ze sie odezwała bo sie trochę o Ciebie martwilismy.
    Mi już dolegliwości zupełnie minęły. Czuje sie dobrze i mam dużo energii. Jedyna zmiana to ilośc pokarmu jaka umie przyjąć. Nie jestem w stanie zjeść tyle co kiedyś. Jedna bułkę muszę jeść na 2 razy. Poprostu mi sie nie mieści. Może żołądek scisniety.
    U mnie mała w 18 tyg na usg tak rozłożyła nóżki ze lekarz nie miał wątpliwości ze będzie corcia. :) sprawdził jeszcze od tylu na wszelki wypadek ale nic tam sie nie ukrywalo :)

Ty już masz prawie 22 tydzień więc myśle ze na następnym usg lekarz będzie już ładnie widział płeć.
    Pozdrawiam i mam nadzieje ze mdłości Ci szybko mina.

Mango, caffe, inessa, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • KaRa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Ty kupiłaś śpioszki teraz a ja już kupuje :P nie mogę się niekiedy powstrzymać szczególnie jak w smyku promocje a w ciucholandzie tez często a raz był taki kocyk śliczny w takie pastelowe kolorowe kwadraty jak nówka ,rano nie kupiłam bo nie miałam gotówki a popołudniu już go nie było i była taka wkurzona wtedy bo sliczny był :P

aaa jeszcze mam ubranka w super stanie z przed 18 lat po moim synu :)

Ale fajnie Samirka. Bo ja wszystko naraz musze kupić i jak to wszystko podliczylam to będzie niezły wydatek.
    Nie mam niestety po kim odziedziczyc ciuszki czy choćby wanienke. Czekam więc na jakieś wyprzedaże i okazje :)

samira, caffe, Mango, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 01:48

caffe, inessa, Mango, KaRa, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Przy ostatnim moim synu kupiłam tylko kilka rzeczy nowych do szpitala i ze dwa inne kompleciki żeby mieć do lekarza, resztę kupiłam na allegro sporo tańsze, nawet z kosztami wysyłki. Niektóre ciuszki dostałam nowe razem z używanymi. Np. wózek głęboki z łóżeczkiem kupiłam za 100zł też na allegro, a że nie było daleko to odebrałam osobiście.
    Nowe ciuszki przynieśli znajomi i jakoś objechaliśmy. Miałam tyle ciuszków, że mogłam prać co 2-3 dni.
    Teraz jeśli znowu zostanę mamą, to też nic nie kupię nowego, bo to nie ma sensu.
    Jeśli ktoś ma jakieś ciuszki to nie ma co szaleć, bo dziecko rośnie w zawrotnym tempie i potem trzeba to wyrzucić albo wydać za grosze, niejednokrotnie rzeczy nieużywane. też mam takie zdanie jak Ty.

inessa, Iwone, bliska77, KaRa, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaj
    bo jak będzie - to będzie Ci przykro
    dasz radę czekaj!
    p.s. dzień dobry
    Bozia3 wrote:
    no może troszkę.., wiesz...w 12 dpo już wychodziły zielone kropy, to po co aż tyle czekać...;)

caffe, inessa, Iwone, bliska77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    czekaj
    bo jak będzie - to będzie Ci przykro
    dasz radę czekaj!
    p.s. dzień dobry
    cześć dziewczynko :P

inessa, Iwone lubią tę wiadomość

‹‹ 1052 1053 1054 1055 1056 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ