X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Panda Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wy slodko spicie a ja juz w pracy, nic mi sie nie chce bo juz za 14 dni bede bezrobotna ale jaja...nie moge w to uwierzyc i jak to bedzie tak po prostu obudzic sie w poniedzialek i nie isc do pracy, to jakby nie moje zycie hahaha...wiem ze bedzie boooosko ;0)

Moj wykres nie pokazuje owulacji wciaz mi swieci zielona lampke juz nic z tego nie wiem ale przejmowac sie nie bede.

Bursztyn napisz co gin Ci powiedzial, fajnie ze spotykacie sie z Bozia ja tez chce do Polski buuuuu :(

Inessa - sie usmiecham...

Dobrych snow wszystkim co spia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2013, 03:07

anna maria, Lucky, bliska77, samira, inessa, caffe lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem wstrzasnieta, brak mi slow i moj rozum tego nie ogarnia....nie moge
    samira wrote:
    dziewczyny a tu lektura ,straszne to http://fakty.interia.pl/tylko-u-nas/news-aborcyjna-wojna-przetacza-sie-przez-stany-zjednoczone,nId,1010768

anna maria, bliska77, samira, inessa lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny oj jak z rana jest zimno,nie lubie tego .Milego dnia

Lucky, inessa, caffe lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda jak dlugo pracujesz w tej firmie? Mowi sie ze dobrze jest co Jakis czas(co pare lat)zmieniac miejsce pracy ,o ile ta praca jest.Bedzie dobrze zajdziesz w ciaze i bedziesz z brzuszkiem sobie na kanapie i nic nie robic,jeszcze sie w zyciu napracujesz,takze nie cykaj mala pelen luz.
    Panda wrote:
    Dzien dobry wy slodko spicie a ja juz w pracy, nic mi sie nie chce bo juz za 14 dni bede bezrobotna ale jaja...nie moge w to uwierzyc i jak to bedzie tak po prostu obudzic sie w poniedzialek i nie isc do pracy, to jakby nie moje zycie hahaha...wiem ze bedzie boooosko ;0)

Moj wykres nie pokazuje owulacji wciaz mi swieci zielona lampke juz nic z tego nie wiem ale przejmowac sie nie bede.

Bursztyn napisz co gin Ci powiedzial, fajnie ze spotykacie sie z Bozia ja tez chce do Polski buuuuu :(

Inessa - sie usmiecham...

Dobrych snow wszystkim co spia...

Panda, bliska77, inessa, caffe lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam,
    zimno i u mnie, ale ja to lubię
    lubię bluzę na plecach zamiast cieknącego potu ;)

eh jak nie lubię tego okresu zaraz po owu a przed niechcianą @ :(
    pewnie będzie mnie mniej (wybaczcie) bo nie chcę się nakręcać

Inesso mam pytanie: jak brałaś acard? od owu? jaką dawkę?
    przepraszam jeśli pytanie zbyt obcesowe: czy przed poprzednią ciążą też Wam sie udawało? Bo teraz to raz za razem, może faktycznie operacja coś odblokowała? Jeżeli wchodzę z butami gdzie nie trzeba, to nie odpowiadaj. Trzymam kciuki za łatwe 8 miesięcy

bliska77, Mango, inessa, caffe lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ja tylko bede tesknila za fajnymi ludzmi z ktorymi pracuje, ja zmian i nowosci sie nie boje, tylko nigdy mi sie nie przytrafilo ze ktos mnie zwalnia zawsze to ja decydowalam ze odchodze czy cos zmieniam ;).... na szczescie dostaje odprawe wiec nie ma dramy moge spokojnie sobie poleniuchowac:) .....bardo podob a misie to Twoje zdanie tak ze niech sie dzieje anna maria ;)

...... zajdziesz w ciaze i bedziesz z brzuszkiem sobie na kanapie i nic nie robic,jeszcze sie w zyciu napracujesz,takze nie cykaj mala pelen luz.[/QUOTE]

Milego dnia dla Ciebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2013, 08:19

bliska77, inessa, caffe lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesska bezprzerwy trzymam kciuki za Twoją kolejną betke.:))))))

bliska77, Mango, inessa, Lucky, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Góralskie pozdrowionka dla wszystkich !!!
    <3 <3

bliska77, inessa, KaRa, caffe, Lucky, Dorka71, megan8 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • KaRa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Kochane jestem zmokłam jek nie wiem co padało i słońce świeciło no i musiałam zajśc do meża który w pracy jeszcze jest :P jak myślicie po co???
    Tak jestem wciaży narazie jeszce mało chyba jednak owulka była później bo tylko a może aż bo beta ma 21 ale teraz najważniejszy jej przyrost :D
    Za to zrobiłam również żelazo z krwi i jest poprostu cudne nigdy w życiu takiego nie miałam ja prawie całe życie miałam anemie a teraz 110 poprostu szok i chyba dlatego sie udało zajść wciaże :D
    Omijałam sklepy choś strasznie mnie kusi :P
    Dzięki kochane mam nadzieje teraz na przyrost

Inesska gratuluje! Przepiekna wiadomość. Dbaj o siebie kochana :)

U mnie już brzuszek na tyle duży ze sąsiedzi zaczęli mi gratulowac. Bardzo to miłe. Mała jest bardzo aktywna. Rusza sie regularnie cały dzień i ... Noc. Najmocniej kopie o 4 rano. Chyba zapowiada sie mały urwis . Niemoge sie już jej doczekać. Od września zaczynamy z mężem zakupy. Narazie mamy 2 pary spiochow :)

Pozdrawiam was wszystkie kochane!

bliska77, Mango, inessa, caffe, Lucky, samira, iwka76, Panda, promyk, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,
    Lucky, widzę, że masz podobne upodobania pogodowe do moich, ja też nie lubię upałów i cieknącego potu, u nas do niedzieli ma byc coraz cieplej....
    Samirka, zapomniałam Ci powiedzieć żebyś się nie przestraszyła jeśli w kilku pierwszych dniach brania metforminy będziesz miała np biegunkę, to normalne, potem przejdzie ;-)
    Inessa, mnie też ciekawi Twoje dawkowanie acardu
    Panda, wykresem się nie przejmuj, to tylko komputer, rób swoje i tyle ;-)
    Kara, fajnie, ze u Ciebie wszystko ok i ten brzuszek musi być cudowny :-)
    Grosza, pozdrów góry ode mnie
    miłego dnia dla wszystkich

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2013, 09:42

KaRa, samira, inessa, caffe, Lucky, Mango, Panda, Dorka71, megan8 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 01:46

inessa, caffe, bliska77, Lucky, samira, Mango, Panda, Dorka71 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    caffe w piątek zaczynam leczenie jelit ,muszę bo już nie wyrabiam i wszystko co przepisał mam brać wg jak powiedział czyli najpierw lek na tarczyce potem na refluks po jedzeniu 2szt tabsów na jelita i na to samo na noc czopek ...
    jeśli bóle stawów i pieczenie ustąpią to super znaczy ze to od jelit a jak nie do reumatolog u którego byłam i wyniki krwi ok...

inesska powiedziała tak w macicy nic nie widać i endo 8,5 na ciążę nie za grube a plamienia ze mogę tak na leki reagować CLO i lutkę no chyba ze owu była bardzo późno i jeszcze coś się wykluje ale raczej nie
    zapisała mi bromergon 0,5tab. na noc,i metaformax 500 - 1 na dzień i wiadomo skutki uboczne tego pierwszego (mogą być mdłości,rzyganie) i powiedziała ze laska już w pierwszym cyklu stosowania zaszła w ciążę czyli ze leki są bardzo skuteczne ale ja chce zaczekać ok. dwa miechy zaczym je zacznę brać ,niby w aptece mówiła ze nie kolidują z tymi na jelita ale co za dużo to niezdrowo to tego clo i luteina po normalnej @ ...

nie wiem dokładnie czy mogę się starać przy tych lekach mimo ze gastro mówił ze z ta choroba ciąża nie przeciwwskazana i zdrowe dzieci się rodzą ale oczywiście ze w tym wypadku warto to podleczyć ...ale te leki będę brała długofalowo ,wiadomo potem mniejsze dawki...
    Samira, bo tak sobie pomyślałam, że nie tyle co schorzenia, ale czy leki czasem nie zaburzają Ci tych cykli? Może one powodują to, że nie dochodzi do owu, albo do zagnieżdżenia?

inessa, bliska77, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItajcie kochane u nas słonecznie ale chłodno dla mnie idealnie :D
    DObrego dnia wolnego :D
    Odpowiadam na pytanko:
    po zabiegu zaszłam wciaże w czerwcu potem już nie ale przed zabiegiem też byłam wciąży we wrześniu i poroniłam.
    Acard dostałam w lipcu po wizycie po poronieniu mam go brać raz dziennie bo to bierze się najmniejszą dawke 75 mg ja ją dzieliłam na cztery na początku potem na pół aby mój organizm się przygotował bo ja mam zaburzenia krzepniecia raz za małe raz za duże a raz ok. Normalnie bierze sie raz na dzień. No i bierze sie ten lek cały czas ja odstawiłam tylko na czas @ na trzy dni bo bałam sie aby nie dostać jakiegoś krwotoku(przez moje problemy z krwią) ale zwykle jest to podawane codziennie.
    KaRa super,że jest wszystko z Wami dobrze :D
    Grosza dziękuje i wiesz też pozdró ode mnie gory bardzo je kocham a raczej teraz nie pojade przez dłuższy czas :) ( mam przynajmniej taką nadzieję)
    Panda ja myśle,że to znak ta utrata pracy, na wykres nie patrz, tylko Wy cieżko pracujcie :D :P
    Iwone masz piękny wykres kiedy test? A wczoraj no cóż szkoda,że tak sie stało ale mam nadzieje,że dostaniecie piękny prezent :D
    Bursztynku i jak???

bliska77, caffe, Iwone, Mango, Panda, Dorka71, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Witajcie!
    Dziękuję Wam wszystkim za życzenia. Dotychczas obchodziliśmy każdą rocznicę, ale chyba już nie będziemy :(
    Wczoraj wydawało się że będziemy mieć super dzień i tak było na początku. Wjechaliśmy na czantorię i moje najmłodsze dziecię uparło się że chce zjechać torem saneczkowym. Pojechał raz i było ok, ale on chciał jeszcze raz i żałuję, że się zgodziłam. Przy wysiadaniu uderzył się drążkiem i rozciął wargę, tak głęboko, że musieliśmy szukać szpitala. Najpierw Cieszyn, później Rybnik. Na szczęście wystarczył specjalny plaster który zastępuje szycie.
    Po tym co się stało nawet nie myśleliśmy o świętowaniu czegokolwiek :(
    Za parę dni wyjaśni się u mnie sytuacja. Może okaże się że dostaniemy prezent na rocznicę w postaci fasolki :)

Wczoraj Was poczytałam, ale nie miałam natchnienia żeby cokolwiek napisać.

Inesska gratuluje! Bardzo się cieszę, że jednak się udało. Teraz najważniejsze żebyś dbała o siebie i spokojnie przeszła przez kolejne miesiące <3
    Iwona, głowa do góry, ja w dzieciństwie byłam szyta chyba z 5 razy plus dwa poważne rozcięcia bez szycia :-)
    trzymam kciuki za zieloną kropeczkę ;-)

caffe, inessa, Iwone lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia Wam życzę.

U mnie pogoda ładna, ale nie wiem czy ciepło bo jeszcze nie byłam na zewnątrz :)

Starającym się życzę dużo siły i powodzenia :)

Zaciążonym - spokoju i zdrowia :)

inessa, samira, Dorka71, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    witajcie,
    Lucky, widzę, że masz podobne upodobania pogodowe do moich, ja też nie lubię upałów i cieknącego potu, u nas do niedzieli ma byc coraz cieplej....
    Samirka, zapomniałam Ci powiedzieć żebyś się nie przestraszyła jeśli w kilku pierwszych dniach brania metforminy będziesz miała np biegunkę, to normalne, potem przejdzie ;-)
    Inessa, mnie też ciekawi Twoje dawkowanie acardu
    Panda, wykresem się nie przejmuj, to tylko komputer, rób swoje i tyle ;-)
    Kara, fajnie, ze u Ciebie wszystko ok i ten brzuszek musi być cudowny :-)
    Grosza, pozdrów góry ode mnie
    miłego dnia dla wszystkich
    witam

a dzięki warto wiedzieć od kogoś kto ma doświadczenie z lekiem co może się dziać ;) a mam zamiar go brać za jakieś 3 miechy dopiero ...

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Samira, bo tak sobie pomyślałam, że nie tyle co schorzenia, ale czy leki czasem nie zaburzają Ci tych cykli? Może one powodują to, że nie dochodzi do owu, albo do zagnieżdżenia?
    Ale ja jeszcze ich nie biorę ,teraz tylko lek na alergie i zaczęłam brać niedawno na tarczycę a te na jelita dopiero od soboty albo poniedziałku będę brała a jak zajdzie potrzeba to iw ciąży muszę brać a zdarza się tak ze własnie ciąża wycisza i leczy te choroby :) i nawet jest zalecana :D

caffe, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Witajcie!
    Dziękuję Wam wszystkim za życzenia. Dotychczas obchodziliśmy każdą rocznicę, ale chyba już nie będziemy :(
    Wczoraj wydawało się że będziemy mieć super dzień i tak było na początku. Wjechaliśmy na czantorię i moje najmłodsze dziecię uparło się że chce zjechać torem saneczkowym. Pojechał raz i było ok, ale on chciał jeszcze raz i żałuję, że się zgodziłam. Przy wysiadaniu uderzył się drążkiem i rozciął wargę, tak głęboko, że musieliśmy szukać szpitala. Najpierw Cieszyn, później Rybnik. Na szczęście wystarczył specjalny plaster który zastępuje szycie.
    Po tym co się stało nawet nie myśleliśmy o świętowaniu czegokolwiek :(
    Za parę dni wyjaśni się u mnie sytuacja. Może okaże się że dostaniemy prezent na rocznicę w postaci fasolki :)

Wczoraj Was poczytałam, ale nie miałam natchnienia żeby cokolwiek napisać.

Inesska gratuluje! Bardzo się cieszę, że jednak się udało. Teraz najważniejsze żebyś dbała o siebie i spokojnie przeszła przez kolejne miesiące <3
    współczuje synkowi bólu :(

i trzymam kciuki za prezent rocznicowy <3

inessa, Iwone, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa wrote:
    Inesska gratuluje! Przepiekna wiadomość. Dbaj o siebie kochana :)

U mnie już brzuszek na tyle duży ze sąsiedzi zaczęli mi gratulowac. Bardzo to miłe. Mała jest bardzo aktywna. Rusza sie regularnie cały dzień i ... Noc. Najmocniej kopie o 4 rano. Chyba zapowiada sie mały urwis . Niemoge sie już jej doczekać. Od września zaczynamy z mężem zakupy. Narazie mamy 2 pary spiochow :)

Pozdrawiam was wszystkie kochane!

Ty kupiłaś śpioszki teraz a ja już kupuje :P nie mogę się niekiedy powstrzymać szczególnie jak w smyku promocje a w ciucholandzie tez często a raz był taki kocyk śliczny w takie pastelowe kolorowe kwadraty jak nówka ,rano nie kupiłam bo nie miałam gotówki a popołudniu już go nie było i była taka wkurzona wtedy bo sliczny był :P

aaa jeszcze mam ubranka w super stanie z przed 18 lat po moim synu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2013, 11:12

caffe, inessa, KaRa, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Ale ja jeszcze ich nie biorę ,teraz tylko lek na alergie i zaczęłam brać niedawno na tarczycę a te na jelita dopiero od soboty albo poniedziałku będę brała a jak zajdzie potrzeba to iw ciąży muszę brać a zdarza się tak ze własnie ciąża wycisza i leczy te choroby :) i nawet jest zalecana :D
    Wiem, że jeszcze nie bierzesz, chodziło mi o te co do tej pory brałaś. Chyba, że coś pokręciłam :)

inessa lubi tę wiadomość

‹‹ 1051 1052 1053 1054 1055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ