X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka71 wrote:
    Inessa co łykasz na poprawę żelaza...walczę z anemia od lat ze średnim skutkiem
    Samirka przestań się dołować, dziś pod wozem jutro na...tak to już sie dzieje z nami...hormony rządzą

Ja wlaczyłąm do tej proy i jak to dziś moja teściowa powiedziałą tak działa ciaża :D
    Ale tak na serio nie wiem ja brałąm Spiruline, jadłam czarne owoce czyli np. jagody, borówki, porzeczki no i bardzo dobry jest sok czarnego bzu czyli po poznańsku z chyczki :) oraz sok z pokrzywy.

Lucky, caffe, bliska77, grosza, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Lucky, czy ty zażywasz clo i miałaś ten pęcherzyk - bo cholera już mi się wszystko kićka..tyle tu się pisze....a jeszcze cycki, stringi, szuwary, natanki, szable i walenie - zwariować można...:)

no duzo się dzieje
    w temacie wideł nie nadążam

tak brałam Clo i wtedy miałam niepęknięty pęcherzyk
    teraz jestem na drugim cyklu z Clo, owulacja spokojniejsza, więc może pękł

caffe, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Ineska piękny suwaczek,ja też taki chcę za miesiąc!

ja chcę taki za dwa tygodnie i żeby był ze mną kolejne 8 miesięcy

caffe, inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniu
    coś gdzieś kiedyś ksiądz mówił o seksie i że to grozi ciążą

myślałam, że ksiądz wie co mówi, ale rzeczywistośc okazuje się nieco inna ;)

caffe, inessa, bliska77, Mango, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe w piątek zaczynam leczenie jelit ,muszę bo już nie wyrabiam i wszystko co przepisał mam brać wg jak powiedział czyli najpierw lek na tarczyce potem na refluks po jedzeniu 2szt tabsów na jelita i na to samo na noc czopek ...
    jeśli bóle stawów i pieczenie ustąpią to super znaczy ze to od jelit a jak nie do reumatolog u którego byłam i wyniki krwi ok...

inesska powiedziała tak w macicy nic nie widać i endo 8,5 na ciążę nie za grube a plamienia ze mogę tak na leki reagować CLO i lutkę no chyba ze owu była bardzo późno i jeszcze coś się wykluje ale raczej nie
    zapisała mi bromergon 0,5tab. na noc,i metaformax 500 - 1 na dzień i wiadomo skutki uboczne tego pierwszego (mogą być mdłości,rzyganie) i powiedziała ze laska już w pierwszym cyklu stosowania zaszła w ciążę czyli ze leki są bardzo skuteczne ale ja chce zaczekać ok. dwa miechy zaczym je zacznę brać ,niby w aptece mówiła ze nie kolidują z tymi na jelita ale co za dużo to niezdrowo to tego clo i luteina po normalnej @ ...

nie wiem dokładnie czy mogę się starać przy tych lekach mimo ze gastro mówił ze z ta choroba ciąża nie przeciwwskazana i zdrowe dzieci się rodzą ale oczywiście ze w tym wypadku warto to podleczyć ...ale te leki będę brała długofalowo ,wiadomo potem mniejsze dawki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2013, 20:03

inessa, Lucky, grosza, caffe, megan8 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzisz Samirka..wreszcie jakiś plan i dobrze, że coś robisz..pewnie się czujesz przytłoczona tym wszystkim, ale pomalutku wejdziesz na prostą i spokojniej wszystko się będzie odbywać - mam nadzieję...

Dziewczynki nie załamujmy się, bo od tego Reni, a nawet i nam jeszcze się prolaktyna zaburzy...:)

inessa, samira, Reni, bliska77, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirko super,ze w końcu lekarze sie Tobą zajeli wiesz masz troche racji z tym leczeniem ja najpierw zajełam sie leczeniem jelit,kregosłupa a potem ginekologia. Jelita są podleczone ale one już zawsze bedą chore no cóż.
    Mam nadzieję,ze leki dobrze zadziałąją no i chyba też potrzebna jest dieta choć troche. a potem ciąża :)

samira, bliska77, Mango, Lucky, grosza, caffe, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczynki !!!

myślę ze to potrwa dłużej niż zakładałam bo jednak te jelita i stawy bardzo dokuczają i nie chce w ciąży tak się czuć jak teraz także leki wykupie te od ginki tez i poczekam a w tym czasie pewnie ją zmienię ;)

Inesska dieta jak najbardziej :D

No i pracy szukam bo mam firmę ale nie prosperuje tak jak bym chciała i nie jest to zajęcie moich marzeń a u nas w połowie września otwierają 250 sklepów w nowej galerii przy nowym dworcu W Katowicach także będzie się gdzie zahaczyć :)

bliska77, inessa, caffe, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na chwile. Proszę nie smutkować, spółkować ile wlezie.
    Samirko wszystko wróci do normy zobaczysz. Inesce tak wmowilam i prosze mamy efekt

bliska77, inessa, samira, caffe lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirka, dobrze będzie, zobaczysz, lekarz ma konkretny plan a to bardzo ważne ;-)
    Rozumiem Twoje smutki, ja też mam chwile zwątpienia i coraz bardziej czuję, ze przegrywam tą walkę... w sobotę idę do mojej gin i aż sie boję że mój organizm w ogóle nie zareagował na maksymalną już dawkę CLO, co wymyśli potem???, na "poważniejsze" leki stymulujące kasy brak...

inessa, samira, Lucky, caffe, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Samirka, dobrze będzie, zobaczysz, lekarz ma konkretny plan a to bardzo ważne ;-)
    Rozumiem Twoje smutki, ja też mam chwile zwątpienia i coraz bardziej czuję, ze przegrywam tą walkę... w sobotę idę do mojej gin i aż sie boję że mój organizm w ogóle nie zareagował na maksymalną już dawkę CLO, co wymyśli potem???, na "poważniejsze" leki stymulujące kasy brak...

A jakbyś całkiem odstawiła na jakiś czas stymulatory może by własnie wtedy się udało tak na pełnym luzie i spontanie ;)

inessa, bliska77, bliska77, Lucky, Mango, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira, Inessa dzięki za info, lecę po weekendzie po spirulinę!!!
    w tym cyklu nie wzmacniam się i nie zażywam niczego tylko kwas foliowy oczywiście, zresztą przez 3 cykle piłam ziółka więc wskazany jest miesiąc przerwy, jeżeli nie będzie efektów to sprobuję jeszcze przywrotnika

samira, bliska77, inessa, Mango, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje że mój mały plan zadziała ,naprawdę chyba zacznę się modlić bo zaniedbuje duchowe sporawy :)

bliska77, inessa, Lucky, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka71 wrote:
    Samira, Inessa dzięki za info, lecę po weekendzie po spirulinę!!!
    w tym cyklu nie wzmacniam się i nie zażywam niczego tylko kwas foliowy oczywiście, zresztą przez 3 cykle piłam ziółka więc wskazany jest miesiąc przerwy, jeżeli nie będzie efektów to sprobuję jeszcze przywrotnika
    A proszę najlepsza własnie Firmy GAL w kapsułkach !!! tylko 3szt dziennie przez trzy miechy :)

bliska77, inessa, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    A jakbyś całkiem odstawiła na jakiś czas stymulatory może by własnie wtedy się udało tak na pełnym luzie i spontanie ;)
    Samirka,odstawiłam przecież dwa i trzy miesiące temu, mój pęcherzyk osiągnął 10mm a w kolejnym cyklu nie było żadnego, nawet 10mm :-), bez leków nie ma szans niestety, dałam organizmowi odpocząć, nic z tego nie wyszło, na spontan juz dawno sie nastawiliśmy, poprzedni cykl był ostatnim z mierzeniem temperatury obserwacjami itp, już coraz bardziej rezygnuję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2013, 21:24

inessa, Lucky, samira, megan8 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyn pozna pora.Inesska cos nie samowitego ,poprostu cudo,Bog wie co robi i wynagrodzil Cie !

bliska77, Lucky, samira, Mango, inessa, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczytałam i spokojnie mogę pójść spać
    dobranoc dziewczyny

bliska77, grosza, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a tu lektura ,straszne to http://fakty.interia.pl/tylko-u-nas/news-aborcyjna-wojna-przetacza-sie-przez-stany-zjednoczone,nId,1010768

anna maria, inessa lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirko trzymaj sie mocno ja polecam taki probiotyk ktory tutaj jest bardzo zalecany na choroby jelitowe i mnie osobiscie bardzo pomaga,nazywa sie Saccharomyces Cerevisiae ( boulardii). Lykam od 3 miesiec i czuje sie znacznie lepiej, a mam problemy jelitowe na dzien dzisiejszy bez symptomow :)
    samira wrote:
    dzięki dziewczynki !!!

myślę ze to potrwa dłużej niż zakładałam bo jednak te jelita i stawy bardzo dokuczają i nie chce w ciąży tak się czuć jak teraz także leki wykupie te od ginki tez i poczekam a w tym czasie pewnie ją zmienię ;)

Inesska dieta jak najbardziej :D

No i pracy szukam bo mam firmę ale nie prosperuje tak jak bym chciała i nie jest to zajęcie moich marzeń a u nas w połowie września otwierają 250 sklepów w nowej galerii przy nowym dworcu W Katowicach także będzie się gdzie zahaczyć :)

Lucky, bliska77, samira, inessa lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozesz mi tez cos wmowic ;)

Reni wrote:
    Jestem na chwile. Proszę nie smutkować, spółkować ile wlezie.
    Samirko wszystko wróci do normy zobaczysz. Inesce tak wmowilam i prosze mamy efekt

Lucky, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

‹‹ 1050 1051 1052 1053 1054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ