35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Do chudych wiedzm- jesli moglybyscie napisac co jadlyscie w ciagu dnia od sniadania do kolacji- w miare dokladnie? Dalo by sie?
W zamian oddam cycki! Pozdrawiam, tlusta wiedzmia.stara.krycha, BISCA, Krakonka, Sabina, efcia, kapturnica, Margolcia88, Bozia3, macduska, ania.g, Dziobak, megan8, iwcia77, Mega, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySolarPolar wrote:Do chudych wiedzm- jesli moglybyscie napisac co jadlyscie w ciagu dnia od sniadania do kolacji- w miare dokladnie? Dalo by sie?
W zamian oddam cycki! Pozdrawiam, tlusta wiedzmia.
Dzien coraz lepszy, bo juz tylko 3 do urlopuBISCA, efcia, kapturnica, moremi, Margolcia88, megan8, SolarPolar, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
SolarPolar wrote:Do chudych wiedzm- jesli moglybyscie napisac co jadlyscie w ciagu dnia od sniadania do kolacji- w miare dokladnie? Dalo by sie?
Dzień dobry<Kawa>
Ale 8 kilo to fantastycznie. Ja Ci zazdroszczę. Tak zdrowo, nie zawistnie.
Myślę, że odchudzaniem to jest tak, że każdemu pomaga coś innego i trzeba znaleźć swój sposób. Jeden będzie ćwiczył, inny się katował głodówkami, a jeszcze inny ma kupę czasu na przygotowywanie 5x dziennie zbilansowanych posiłków po 200 kalorii.
Ja odnoszę wrażenie, że Ty powinnaś wybrać jakiś łatwy sposób. Zrezygnuj całkiem z mącznych, słodyczy (ale bez przesady). Spróbuj może tego chleba bez mąki - jedna kromka zapycha na długo, i już będziesz miała z głowy dwa posiłki. Dorzuć jakiś jogurt i sałatkę, żebyś mogła zjeść to w pracy, a na główne danie rób sobie szybkie mięso - polędwiczka, kurczak, polędwica, indyk - i do tego warzywa mrożone z worka (9 min na patelni lub 6 min w mikrofali). Dorzuć do nich albo do mięsa zioła i trochę masła, żeby smaczne było.
Nie rób sobie specjalnej diety, bo to męczące i zwykle niesmaczne. Chodzi o to, żeby jedzenie nie było uciążliwością, bo wtedy się na nim skupiasz i Ci się chce jeść.
Mnie na przykład pomogły jeszcze nagrania motywacyjne. No i chodzenie. Pilates był rewelacyjny, bo nie obciążał kręgosłupa, nie był "wysiłkowy" (nie trzeba skakać ani biegać), a przysięgam Ci, że po 6 tygodniach czyli 12 sesjach (tylko porządnych) zauważysz różnicę w "gęstości" ciała. Jak będziesz ćwiczyła 3 x to lepiej. Tylko też wybierz taki ruchu, który Cię nie będzie wkurzał. (Nie znoszę chodzić bez sensu, więc chodzę zawsze z celem. I jak chodzę sama, bez wózka to słucham radia na komórce albo czegoś pożytecznego, kursu języków, audiobuka...)
Postaw na maksymalną prostotę, nie odbieraj sobie przyjemności, nie rób sobie odchudzaniem kłopotu, nie napinaj się.
Zamiast koncentrować się na tym, co jeść, wyklucz tuczące rzeczy, tylko nie skupiaj się na diecie i schudnięciu. Jesteś głodna - zjedz jogurt z płatkami albo jakiś baton musli, albo nawet gorący kubek. Może masz po drodze z pracy knajpkę, w której możesz kupić gotowe mięsko i warzywa?
No i jeśli masz jakieś nawyki jedzeniowe typu jedzenie kompensacyjne, zajadanie stresu, itp. to idź do terapeuty, żeby popracować nad przyczyną.
I unikaj pokus - wcale nie jest powiedziane, że aby schudnąć musisz mieć silną wolę. Jak lubisz ciastka, idź do pracy drogą, gdzie nie ma cukierniPo sobie nerwy szarpać.
Ale ja uważam, że naprawdę dużo dla siebie zrobiłaś. Nawet, jeśli uważasz, ze tego nie widać, to jesteś chudsza o 8 kilo - o tyle mniejsze obciążenie mają Twoje stawy. Byłaś dzielna, jadłaś dużo warzyw - pewnie też z tego powodu jesteś zdrowsza. Powinnaś się za to wynagrodzićmoremi, efcia, Sabina, Margolcia88, Bozia3, ania.g, SolarPolar, iwcia77, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Dzien bry! Ale se polukrowały wieczorem na spotkaniu parafialnym .No no
Sabb o cholera to nie dobrze tyle czasu bez prądu.Zapasy szlak trafi ehh.Moja zamrażalka ma opcje 48h utrzymania bez prądu ale widze ,że u Ciebie to już dlugo go nie ma. Bidoku
JadeM dzis na to usg i cholera cos sie stresuje .Przeca wszystko jest git .No nie ?
Pozdro wiedźmy !moremi, efcia, Sabina, Mimik, macduska, dorbie, malgos741, ania.g, Reni, megan8, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
SolarPolar wrote:Do chudych wiedzm- jesli moglybyscie napisac co jadlyscie w ciagu dnia od sniadania do kolacji- w miare dokladnie? Dalo by sie?
biore
Polar to moj wczorajszy jadlospis
Sniadanie: 4żółtka na maśle
Obiad: schabowy i surówka
Kolacja: placki twarogowe ze szczypiorkiem, pomidory w smietanie
Pomiedzy posilkami: garsc orzechow, borówki
Dzien dobry bardzomoremi, kapturnica, Krakonka, Sabina, Margolcia88, dorbie, BISCA, Dziobak, megan8, SolarPolar, Mega, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
No tak, napisałam, napisałam, a pytanie było do chudych
Tylko że Polar, jesteśmy różni. Ja od wieków marzyłam o figurze Kylie Minogue, ale choćbym przestała jeść, pić i poszła na 50 operacji plastycznych, to i tak nie mam szansNiektórzy są chudzi, bo tak mają, albo przychodzi im to prawie bez wysiłku, a inni są więksi i wcale nie dlatego, że o siebie nie dbają.
kapturnica, efcia, Sabina, moremi, Margolcia88, Bozia3, malgos741, Mega, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
efcia wrote:biore
Polar to moj wczorajszy jadlospis
Sniadanie: 4żółtka na maśle
Obiad: schabowy i surówka
Kolacja: placki twarogowe ze szczypiorkiem, pomidory w smietanie
Pomiedzy posilkami: garsc orzechow, borówki
Dzien dobry bardzo
Bry
Ja pieczywo jadłam. Starałam sie, żeby to było 5 posiłków dziennie. Obiad był jednocześnie kolacją - nic po 18 (wyjątkowo na imprezach nie stosowałam tej zasady).
Pieczywo z jak największą ilością ziaren 1. kanapka z wędliną, albo serem, 2. jakiś owoc, jogurt, 3. kolejna kanapka, 4. orzechy, śliwki suszone itp. (niewielka ilośc), 5. danie obiadowe - zazwyczaj jedno - zupa, albo drugie, nie jemy raczej smażonego mięsa, wolimy pieczone. No i pilnowanie się z piciem - minimum 1,5 litra dziennie. Z rana przygotowywałam sobie wodę lub lekką herbatę owocową (moja ulubiona porzeczkowa bez hibiskusa i aronii) i popijałam przez cały dzień.Bozia3, Margolcia88, Krakonka, efcia, Sabina, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Nie ma to jak zacząć dzień od słuchania baby narzekającej pod balkonem ja to chujowo ktoś żywopłot przyciął. Zaraz chyba pizdnę w nią czymś ciężkim.
Margolcia88, dorbie, Krakonka, kapturnica, efcia, malgos741, Sabina, BISCA, Dziobak, paszczakin, Mega, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnyDzień dobry.
Mi pomogło zero cukru (naprawdę zero!) i jak najmniej glutenu, jak najmniej mąki pszennej. I w 2,5 miesiąca poszło 4 kg. Przy zerowym wysiłku fizycznym.
Mój jadłospis dzienny:
śniadanie: 3 łyżki płatków owsianych zalanych wrzątkiem, potem dolane mleko oraz 2 kromki żytniego chleba (pierwsza kromka z masłem, twarożkiem i np. morelą, druga z chudą szynką - np. z indyka i plastrami pomidora. Herbata zwyła z cytryną lub zielona.
Po godzinie kawa z mlekiem.
Potem jakiś owoc, owoce - jeśli mniejsze.
Obiad: przykładowo zupa ogórkowa na jednym lub dwóch skrzydełkach, zabielona śmietaną, dwa ziemniaki, mały mielony, surówka jakakolwiek (ostatnio jadłam z czerwonej kapusty).
Kolacja podobna do śniadania (też dwie kromki żytniego chleba, czasem jedną kroję na pół,żeby zjeść ser biały i żółty)
Między posiłkami łyki wody, jak najczęściej - co nie zawsze się udaje
efcia, ania.g, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMu już w Lublinie. Jechaliśmy z Gdańska 7 godzin w nocy. Teraz usiłujemy odsypiać od 5 rano ale to mało możliwe w M3 przy 4 dzieci w wieku szkolnym.
Muszę tu koczować do 17 i czekać na monitoring.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 08:51
Margolcia88, dorbie, moremi, Mimik, Krakonka, kapturnica, malgos741, efcia, Sabina, ania.g, Dziobak, megan8, Heretyczka, iwcia77, Mega, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej!
Placki twarogowe też mnie zainteresowały, Efcia dawaj przepis
Morka, a jakiej firmy znalazłaś herbate porzeczkową bez hibiskusa?
Ja nie moge nic znależć owocowego bez hibiskusa. Piję oprócz wody i soku pomarańczowego tylko miętę, rumianek, herbate czarną. Podobno zielona w ciązy nie zaszkodzi?
Ja juz mam ReiseFieber
Na pewno o czymś zapomniałam, chociaż lecimy w piątek dopiero, ale w piatek idę jeszcze do pracy na 4 godzinyMargolcia88, macduska, moremi, kapturnica, malgos741, efcia, Dziobak, Mega, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymacduska wrote:Mu już w Lublinie. Jechaliśmy z Gdańska 7 godzin w nocy. Teraz usiłujemy odsypiać od 5 rano ale to mało możliwe w M3 przy 4 dzieci w wieku szkolnym.
Muszę tu koczować do 17 i czekać na monitoring.
I trzymam kciuki za monitoring i ciag dalszymacduska, malgos741, efcia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBry bardzo wiedzmy
Nie odzywam sie , bo jakos weny barak i glupie mysli w glowie , zeby dac sobie spokoj i juz nie probowac
Efcia jak koniecznie chcecie na Chorwacje malym kosztem to prosze
http://camp-barinica.com/pl/
Na Fb tez wyslalamefcia, megan8 lubią tę wiadomość