X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Panda Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiadomo ze sie boje nawet jednego sie boje hahah juz kiedys o tym rozmawialysmy hahaha chce a boje sie ;)

inessa, Bozia3, Andzia33, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to w sumie chcialabym dlatego ze to dwa za jednym zamachem i swiety spokoj wiesz szczegolnie w naszym doroslejszym ;) wieku...
    Reni wrote:
    a ja nie chciałabym bliźniaków
    weźcie to towarzystwo wykarmcie.. chyba, że ma się cycki do ziemi i każdemu można podać ;-)

inessa, Iwone, Bozia3, Andzia33, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jak masz do ziemi to możesz karmić oba na raz ;-) o to mi chodziło
    ha! nie musisz przystawiać ich do piersi ;-)
    kwestia pokarmu to już inna sprawa
    Andzia33 wrote:
    z tymi cyckami do ziemi też się nie zgodzę,po porodzie leżała ze mną dziewczyna z takim właśnie ogromnym biustem i musiała brac tabletki na pokarm a i tak nic to nie dawało a ja pomimo przynależności do ,,teresek,, miałam go dużo i mała nie nadązała jeśc.

inessa, Bozia3, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni zoabacz tam gdzie są badania Polarmiś ładnie to tłumaczy

Bozia3, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ni właśnie nie mogę znaleźć tych zależności :-/
    inessa wrote:
    Reni zoabacz tam gdzie są badania Polarmiś ładnie to tłumaczy

inessa, Bozia3 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stosunek lh do fsh obrazuje nam czy np mamy policystyczne jajniki czy niską rezerwe jajową, a badanie stricte okreslajace rezerwę to AMH, polecam!!!! (też już kiedyś szczegółowo o tym pisałam)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2013, 14:29

inessa, Bozia3, Panda, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, kiedy wynik bety??????

inessa, Iwone, Bozia3, Andzia33, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ni właśnie nie mogę znaleźć tych zależności :-/
    Też nie mogę znaleść dokładnego opisu tych zależności i w necie też nie...wiem, że dobry jest stosunek około 1, ale jakie są lepsze wyniki - wyższe czy nizśz? Aga? co wskazuje na policystyczne jajniki a co na rezerwę jajową? Ja miałam FSH 4,85, a lh 6,15 - niższe wyniki od Reni. A stosunek oscyluje w granicach 1,2 więc w miarę ok - i tylko tyle wiem....

inessa, Lucky lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    a możliwość u mnie taka była, bo mama ma bliźniaczkę
    megan to się rzadko zdarza w kolejnym pokoleniu - zwykle jest co drugie - czyli Twoi synowie no i miejmy nadzieję córeczka - kiedyś mają szansę na bliźniaki....
    A brzuch to i tak się rozciąga - czy masz w środku duże dziecko 4,5 kg, czy np. dwa po 2,5 - to już niewielka różnica

Ja bliźniakami nie pogardzę - ale parka niech będzie..:)

bliska77, inessa, Panda, Andzia33, Lucky, megan8, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wartość FSH poniżej 3 mIU/ml sygnalizuje niewydolność przysadki.
    Istotny jest stosunek stężeń obu gonadotropin. W przypadku prawidłowego cyklu stosunek LH:FSH jest bliski 1, w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6, a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5.

Wraz ze wzrostem poziomu FSH maleje prawdopodobieństwo zajścia w ciążę nawet jeśli uda się wywołać owulację tzn. odsetek uzyskanych ciąż na jeden owulacyjny cykl jest znacznie niższy od średniej.

inessa, Bozia3, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamietam jak jest powyżej chyba 3 to jest podejrzenie policystycznych a jak spada w dół to spada rezerwa jajnikowa dlatego najlepsze wyniki są około 1. Nie wiem czy dobrze pamietam.Najważniejsze,żeby oba wyniki były zblizone do siebie ale nie pamietam jak to się obliczało.

Bozia3, Panda, Lucky, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o raaaany
    dobra to bzykam się dalej co ma być to będzie
    wszystko to jakies takie skomplikowane eh..

właśnie odpaliła mi się żarłoczność więc @ zbliża się :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2013, 14:37

bliska77, inessa, Iwone, Bozia3, Panda, Andzia33, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    o raaaany
    dobra to bzykam się dalej co ma być to będzie
    wszystko to jakies takie skomplikowane eh..
    właśnie wszystko skomplikowane a przyjemność najważniejsza ;-)
    a najdokładniejszym badaniem określającym rezerwę jajową to tak jak napisałam wcześniej, jest AMH

inessa, Bozia3, Andzia33, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowa poszła juz wiec za pól godziny czekam na wyrok :( no cóż bo już leci ze mnie dlikatny okres :(

Iwone, polarmiś, Bozia3, bliska77, Andzia33, Lucky, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teściowa? kurcze to wolno będzie szła..
    trudno czekamy
    p.s. nie denerwuj się jesteśmy z Tobą
    inessa wrote:
    Teściowa poszła juz wiec za pól godziny czekam na wyrok :( no cóż bo już leci ze mnie dlikatny okres :(

Iwone, inessa, polarmiś, Bozia3, Panda, bliska77, Andzia33, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was wszystkie. Zagladam od czasu do czasu bo prasowka musi być. Nie mam kiedy pisać bo remont i syndrom wicia gniazdka mam choć po ciąży ani śladu. Pozytyw nie mam internetu tylko w telefonieapisanie z tego urządzenia doprowadza mnie do szału - a staram sie dbać o poziom prolaktyny. Co do wyników cafe. Popatrzeć pomyśle. Szkoda ze zrobiła je tak późno i na pograniczuroznych faz bo te zależności hormonow się zmieniają a ja niejestemna bieżąco.

inessa, Bozia3, bliska77, Panda, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 01:55

inessa, Bozia3, Andzia33, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśku brakuje Nam tu Ciebie więc wij się tam szybko i wracaj tu do Nas :-)
    polarmiś wrote:
    Witam was wszystkie.

Bozia3, inessa, bliska77, Panda, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie Polarmisiu...masz czas się zagnieżdżać w tej Polsce już długo - więc podpisuj umowę na internet i działaj z nami..:) Bo zamęczymy tu Agę pytaniami

Reni, polarmiś, inessa, bliska77, Lucky, megan8, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym jak mnie miśka nie pilnuje to rozleniwiłam się z tym siedzeniem na jajach hhahaha

Bozia3, inessa, polarmiś, bliska77, Andzia33, Lucky, megan8, Mango lubią tę wiadomość

‹‹ 1058 1059 1060 1061 1062 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ