35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
ja to w sumie chcialabym dlatego ze to dwa za jednym zamachem i swiety spokoj wiesz szczegolnie w naszym doroslejszym
wieku...
Reni wrote:a ja nie chciałabym bliźniaków
weźcie to towarzystwo wykarmcie.. chyba, że ma się cycki do ziemi i każdemu można podaćinessa, Iwone, Bozia3, Andzia33, Lucky, Mango lubią tę wiadomość
-
ale jak masz do ziemi to możesz karmić oba na raz
o to mi chodziło
ha! nie musisz przystawiać ich do piersi
kwestia pokarmu to już inna sprawa
Andzia33 wrote:z tymi cyckami do ziemi też się nie zgodzę,po porodzie leżała ze mną dziewczyna z takim właśnie ogromnym biustem i musiała brac tabletki na pokarm a i tak nic to nie dawało a ja pomimo przynależności do ,,teresek,, miałam go dużo i mała nie nadązała jeśc.inessa, Bozia3, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnystosunek lh do fsh obrazuje nam czy np mamy policystyczne jajniki czy niską rezerwe jajową, a badanie stricte okreslajace rezerwę to AMH, polecam!!!! (też już kiedyś szczegółowo o tym pisałam)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2013, 14:29
inessa, Bozia3, Panda, Lucky, Mango lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Reni wrote:ni właśnie nie mogę znaleźć tych zależności
inessa, Lucky lubią tę wiadomość
-
megan8 wrote:a możliwość u mnie taka była, bo mama ma bliźniaczkę
A brzuch to i tak się rozciąga - czy masz w środku duże dziecko 4,5 kg, czy np. dwa po 2,5 - to już niewielka różnica
Ja bliźniakami nie pogardzę - ale parka niech będzie..bliska77, inessa, Panda, Andzia33, Lucky, megan8, Mango lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWartość FSH poniżej 3 mIU/ml sygnalizuje niewydolność przysadki.
Istotny jest stosunek stężeń obu gonadotropin. W przypadku prawidłowego cyklu stosunek LH:FSH jest bliski 1, w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6, a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5.
Wraz ze wzrostem poziomu FSH maleje prawdopodobieństwo zajścia w ciążę nawet jeśli uda się wywołać owulację tzn. odsetek uzyskanych ciąż na jeden owulacyjny cykl jest znacznie niższy od średniej.inessa, Bozia3, Lucky, Mango lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ tego co pamietam jak jest powyżej chyba 3 to jest podejrzenie policystycznych a jak spada w dół to spada rezerwa jajnikowa dlatego najlepsze wyniki są około 1. Nie wiem czy dobrze pamietam.Najważniejsze,żeby oba wyniki były zblizone do siebie ale nie pamietam jak to się obliczało.
Bozia3, Panda, Lucky, megan8 lubią tę wiadomość
-
o raaaany
dobra to bzykam się dalej co ma być to będzie
wszystko to jakies takie skomplikowane eh..
właśnie odpaliła mi się żarłoczność więc @ zbliża sięWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2013, 14:37
bliska77, inessa, Iwone, Bozia3, Panda, Andzia33, Lucky, Mango lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:o raaaany
dobra to bzykam się dalej co ma być to będzie
wszystko to jakies takie skomplikowane eh..
a najdokładniejszym badaniem określającym rezerwę jajową to tak jak napisałam wcześniej, jest AMHinessa, Bozia3, Andzia33, Lucky lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
teściowa? kurcze to wolno będzie szła..
trudno czekamy
p.s. nie denerwuj się jesteśmy z Tobąinessa wrote:Teściowa poszła juz wiec za pól godziny czekam na wyrokno cóż bo już leci ze mnie dlikatny okres
Iwone, inessa, polarmiś, Bozia3, Panda, bliska77, Andzia33, Lucky, Mango lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam was wszystkie. Zagladam od czasu do czasu bo prasowka musi być. Nie mam kiedy pisać bo remont i syndrom wicia gniazdka mam choć po ciąży ani śladu. Pozytyw nie mam internetu tylko w telefonieapisanie z tego urządzenia doprowadza mnie do szału - a staram sie dbać o poziom prolaktyny. Co do wyników cafe. Popatrzeć pomyśle. Szkoda ze zrobiła je tak późno i na pograniczuroznych faz bo te zależności hormonow się zmieniają a ja niejestemna bieżąco.
inessa, Bozia3, bliska77, Panda, Lucky, Mango lubią tę wiadomość