X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Inessa trzymaj sie i działaj...można oszaleć! Ty powinnać mieć w domu juz cały arsenał lekow na taka okoliczność a nie szukać lekarza w dlugi weekend, paranoja jakaś!!!

inessa, Lucky, Andzia33, szczęśliwa 2, bliska77, Mango, grosza lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak tylko, że Inessa ma daleko do lekarza
    a słuchajcie czy internista może w takiej sytuacji to przepisać?
    polarmiś wrote:
    Czekaj i bierz duże dawki progesteronu - mi podawali progesteron w zastrzykach i dowcipny dwa razy dziennie, dodatkowo na pobudzenie pracy ciała hormon hcg - który to właśnie pobudza prace ciała.

inessa, Lucky, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym bardziej, że poprzednim razem też to się działo w weekend jak wszystko pozamykane
    Dorka71 wrote:
    Boże Inessa trzymaj sie i działaj...można oszaleć! Ty powinnać mieć w domu juz cały arsenał lekow na taka okoliczność a nie szukać lekarza w dlugi weekend, paranoja jakaś!!!

inessa, Lucky, szczęśliwa 2, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Anna39 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa jedź do szpitala na izbe przyjęć,powiedz jaka jest sytuacja,tam poradzą,doradzą i ew.pomogą.

Reni, inessa, Lucky, Andzia33, samira, szczęśliwa 2, Matylda36, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna39 wrote:
    Inessa jedź do szpitala na izbe przyjęć,powiedz jaka jest sytuacja,tam poradzą,doradzą i ew.pomogą.
    też bym tak zrobiła - prosto na izbę przyjęć....może Cie pod jakąs kroplóe podłączą....

inessa, Andzia33, samira, grosza lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Iwone Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 01:56

inessa, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniłam do mojej cioci która jest zakonnicą i ginekologiem bardzo dobrym zresztą tylko mieszka daleko powiedziała,zę mam odstawić luteine bo zaburze proces oczyszczania sie macicy bo to już jest poronienie niestety i dziwiła sie dlaczego nie dostałam luteiny od polowy cyklu co lekarz to inna teoria. ale powiedziała,ze jak chce to nawet teraz zajmie sie mną przez telefon i mi pomoże już od nowego cyklu bo tak najlepiej zresztą wiecie jak jest. A my za tydzidzień mamy urlop to moze uda nam sie z nia spotkać.
    Na razie kochane rozstane sie z Wami na jakiś czas muszę odpocząć bede przekazywać wieści przez Samirke. BO wiem,ze to potrwa mam doła i koniec.
    Pamietam o każdej i buziaki sle wielkie <3 <3 <3

Andzia33, Lucky, samira, bliska77, megan8, Mango, promyk, grosza lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 01:56

Andzia33, inessa, bliska77, Mango, grosza lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety na izbie przyjęć czesto zlekceważą, wyśmieją i wyślą jako hipochondryczkę do domu :(

Inesso, ja bym brała po dwie luteiny 4 razy dziennie, zeby maksymalnie się wspomóc
    mi gin mówil że tego nie można przedawkować

poza tym nospa przeciwskurczowo 2 x 80mg

czytałam o dziewczynach, które nie miały przyrostu na samym początku a potem drgnęło
    czytałam wiele takich historii gdy przeżywałam swoje rozterki

nie trać nadziei
    ściskam mocno!

Andzia33, inessa, bliska77, megan8, Mango, grosza lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie miałaś luteiny od połowy cyklu?
    ja myślałam że niemal każda tak ma :(

nie wiem czy luteina zaburza oczyszczanie i czy na pewno to już pozamiatane w Twoim przypadku :(

nie odpuszczałabym, nie zaszkodzisz sobie, a kto wie jak się sytuacja rozwinie

nie dawaj się kochana

Andzia33, inessa, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesko walcz,nie poddawaj się tak łatwo!Jesteśmy z Tobą!!!!

Lucky, inessa, bliska77, Mango, grosza lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Reni Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze Ineska przykro mi ale może jeszcze nic się nie dzieje
    a miałas mieć w Krakowie w sierpniu wizyte chyba tam gdzie Bozia ? byłaś?
    bo już się gubię

Lucky, inessa, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli jest dobra i jej ufasz i widzę, że jesteś też wierząca to może trzymaj się cioci? może ona Cię jednak dobrze poprowadzi
    inessa wrote:
    Zadzwoniłam do mojej cioci która jest zakonnicą i ginekologiem bardzo dobrym zresztą tylko mieszka daleko powiedziała,zę mam odstawić luteine bo zaburze proces oczyszczania sie macicy bo to już jest poronienie niestety i dziwiła sie dlaczego nie dostałam luteiny od polowy cyklu co lekarz to inna teoria. ale powiedziała,ze jak chce to nawet teraz zajmie sie mną przez telefon i mi pomoże już od nowego cyklu bo tak najlepiej zresztą wiecie jak jest. A my za tydzidzień mamy urlop to moze uda nam sie z nia spotkać.
    Na razie kochane rozstane sie z Wami na jakiś czas muszę odpocząć bede przekazywać wieści przez Samirke. BO wiem,ze to potrwa mam doła i koniec.
    Pamietam o każdej i buziaki sle wielkie <3 <3 <3

Lucky, inessa, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

• Anna39 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu kobiety mają tak zawsze pod górke :(

Lucky, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może jednak za wcześnie te testy? wiem wałkowałyśmy już temat ale nadal uważam, że testy ciążowe za wcześnie robimy
    i nie koniecznie poronienie może być z winy matki (więc Inessa nie załamuj się) a np jest słaby zarodek nerwy stres wszystko do kupy wzięte powoduje że organizm pozbywa się słabej ciąży a może i uszkodzonej
    tak to sobie ja tłumaczę, żeby nie było przykro :-(
    Anna39 wrote:
    Czemu kobiety mają tak zawsze pod górke :(

Lucky, inessa, szczęśliwa 2, gosia7122, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, jakby nie było, to jest mi przykro <3

Misiu, dzięki za interpretację :)

Lucky, inessa, szczęśliwa 2, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle Inessa, to nie wiem czy diagnozowanie się przez telefon to dobra sprawa :(

Lucky, inessa, szczęśliwa 2, Matylda36, Mango lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniu tak samo to sobie tłumaczyłam, chociaż niewiele mi pomagało
    gdybym umiała zajść w ciążę np co dwa miesiące, to bym tak się nie stresowała jedną stratą, ale jeśli o ten jeden test pozytywny walczy się miesiącami, latami.... to żadne tłumaczenie nie leczy ran

inessa, Reni, szczęśliwa 2, Andzia33, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

• anek42 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa kochana bardzo mi przykro. Jednak wiem ze ja walczylabym do konca, ale wiadomo ze decyzje musisz podjac sama. Sciskam Cie mocno.
    Czesc dziewczyny.

szczęśliwa 2, Andzia33, bliska77, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

0cc7a5b3923d4012af7cb62094b52bf2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Inessa, jakby nie było, to jest mi przykro <3

Misiu, dzięki za interpretację :)
    Jeszcze nic nie zrobiłam. Szkoda ze nie zbadali ci wyrzutu lh - bo właśnie pomiędzy fazami dobrze go tez zrobić. Ale patrząc na wykres w ogóle nie było piku lh dlatego progesteron nie dostał informacji o swojej pracy i sobie odpoczywa na pograniczu 3 dnia cyklu. Prolaktyny do zabicia i to costangusem . Pomyśle i poczytam o estradiolu . Tak jakby dojrzewało jednocześnie kilka pecherzykow a z braku lh nie pekaja - stad taki wynik. TSH nie jest aż takie złe. Pewnie lekarz zaproponuje zabicie do poniżej dwóch - mój gin w ogóle się nie przyjmowała tsh które miałam 2'4. Obiecuje , ze poczytam i napisze coś wiecej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2013, 16:05

caffe, szczęśliwa 2, bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

‹‹ 1060 1061 1062 1063 1064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ