X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    dokładnie, ja nie chcę zbytnio wypowiadać się na ten temat, bo jeszcze powiem za dużo na temat tego lekarza i będzie problem, ale normalnie nie mogę..., nie dać dziewczynie żadnych leków stymulująco-wpsomagających i zostawić Ją tak naprawdę samej sobie, to normalnie woła o pomstę do nieba, szlag mnie trafia

co do dupka czy luteiny to oczywiście, powinien być podawany stosownie do długości cyklu, im dłuższy tym później a ideałem jest po potwierdzonej owulacji....
    Szkoda mi Inessy i tyle. Dają jej nadzieje na zajście w ciążę (słuszne z resztą bo jak widać problemu nie ma z tym), ale nie dają jej pomocy potem i zostawiają z tym wszystkim. A co ona sama może zrobić? mam nadzieję, ze się już to nigdy nie powtórzy i trafi w ręce kogoś kto szczerze i trafnie ją zdiagnozuje i powie na czym stoi.

Aga, fakt, ze dupka podaje się w odniesieniu do długości cyklu. Ale u mnie nie było okresu poprzednio, więc nie było bardzo się do czego dopasowywać. Nie miałam też badań, więc go dostałam żeby @ się pojawiła i żeby można było już działać od tego cyklu, włącznie z wynikami badań. Także uważam, że dobrze zrobił gin, bo inaczej to znowu bym się bujała miesiąc bądź dłużej żeby łaskawa pani @ nadeszła.

bliska77, Lucky, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, mam zrąbany wieczór, pieprzone konowały.................

caffe, Lucky, szczęśliwa 2, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Wiecie co, mam zrąbany wieczór, pieprzone konowały.................
    Ale masz na myśli lekarzy Inessy?

bliska77, Lucky, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ale masz na myśli lekarzy Inessy?
    dokładnie.........kur.......jak tak mozna

Lucky, szczęśliwa 2, megan8, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 01:56

bliska77, caffe, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Agą, co do lekarza Inessy,
    karygodna niedbałość :(

Cafe ja mam microlife taki z pamięcią ostatniego pomiaru, jest genialny, bo mierzę, ale nie muszę od razu sprawdzać, nie ma jednak podziałki 2 po przecinku a takie niby wymagania mają te typowo owulacyjne
    mój mnie jednak nigdy nie zawiódł
    Myślę ze powinnaś mierzyć temp kilka miesięcy własnie po to by widzieć jak i kiedy rośnie temp, by wiedzieć kiedy wejść z luteiną, bo mało którą z nas stać na monitoring każdego cyklu

bliska77, megan8, caffe, szczęśliwa 2, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu ciekawa jestem jak pójdzie Twój drugi cykl z Clo, jak się zachowają pęcherzyki,
    ja już się nie mogę doczekać usg, żeby zobaczyć jak poszło z pękaniem w tym miesiącu, w poniedziałek sprawdzę czy ktoś może mnie przyjąć, nie lubię sezonu urlopowego

bliska77, caffe, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyn mam pytanie:
    kiedy zaczynają was boleć piersi? tak poowulacyjnie, chodzi mi o odległość od owulacji

wiem że bez monitoringu to trochę takie gdybanie, niemniej jednak ciekawa jestem jak macie

caffe, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może ktoś wie dlaczego mnie gin powiedział że stosunek lh do fsh powinien być jak 2:1 :(
    wy tu piszecie o 1:1 :(
    nic nie rozumiem

Cafe ale fajnie Ci się cykl skrócił, szybciej ruszasz do nowego boju, trzymam kciuki

bliska77, caffe, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Może mi da takie skierowanie, powiem Wam jutro co planuje.
    Przy takim wyniku estradiolu to nie ledwie sie rozwinął tylko pewnie miałas kilkavwielkich jajek które nie pękły i dlatego progesteron taki marny.
    Odnośnie termometrów to słyszałam, że owulacyjne dobre są te tręciowe. Jest tego trochę do wyboru, widziałam na allegro. Zapytam też gina czy się w to bawić czy nie. Ciekawe co powie i jaki ma do tego stosunek.

Mnie się wydaje, pomijając już inne wyniki (nie znam się i mogę się mylić), że dupek też spowodował, że do owu nie doszło, bo skrócił mi cykl. W 28 dniowym to jego działanie jest ok od 16dc, ale w moim przypadku (najkrótszym 36 dniowym)pęcherzyk ledwie co zaczął się tworzyć i dostał po łbie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam powiedzmy lh 4,5 a tsh 9 - stosunek 1/2 - był idealny ale tez spotkałam sie ze powinien być 1/1 i to tez dobrze. Nie wiem dlaczego tak. Dopytam i przestudiuje - teraz zacznę kolendowanie po polskich specjalistach.

Lucky wrote:
    może ktoś wie dlaczego mnie gin powiedział że stosunek lh do fsh powinien być jak 2:1 :(
    wy tu piszecie o 1:1 :(
    nic nie rozumiem

Cafe ale fajnie Ci się cykl skrócił, szybciej ruszasz do nowego boju, trzymam kciuki

bliska77, caffe, Lucky lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 14:21

caffe, Lucky, Mango, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczyny, że to wszystko musi byc tak cholernie trudne......., jakoś tak bardzo osobiście przeżywam tą naszą Inessę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2013, 20:58

caffe, szczęśliwa 2, Lucky, Mango, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    dokładnie.........kur.......jak tak mozna
    Aga, w dużym mieście trudno trafić na dobrego lekarza, a co dopiero w małym. Także Inessa, może mieć problem z wyborem. Dobrzy lekarze są jak perełki.

bliska77, szczęśliwa 2, Lucky, Mango, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Zgadzam się z Agą, co do lekarza Inessy,
    karygodna niedbałość :(

Cafe ja mam microlife taki z pamięcią ostatniego pomiaru, jest genialny, bo mierzę, ale nie muszę od razu sprawdzać, nie ma jednak podziałki 2 po przecinku a takie niby wymagania mają te typowo owulacyjne
    mój mnie jednak nigdy nie zawiódł
    Myślę ze powinnaś mierzyć temp kilka miesięcy własnie po to by widzieć jak i kiedy rośnie temp, by wiedzieć kiedy wejść z luteiną, bo mało którą z nas stać na monitoring każdego cyklu
    Ja nie chcę mierzyć kilka miesięcy :P Wolę iść na monitoring, przynajmniej wiem czy jest "coś" czy nie ma. Trudno, jak trzeba wydać kasę to trzeba. Ja w tym miesiącu straciłam już z 1000 zł na te wygiby wszystkie.

bliska77, szczęśliwa 2, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    dziewczyn mam pytanie:
    kiedy zaczynają was boleć piersi? tak poowulacyjnie, chodzi mi o odległość od owulacji

wiem że bez monitoringu to trochę takie gdybanie, niemniej jednak ciekawa jestem jak macie
    Mnie wcale nie bolą. Nigdy. Teraz po dupku trochę sutki były wrażliwsze gdzieś 3 dni przed @ i to wszystko. Mnie łeb boli, tyle "odkryłam" z objawów.

bliska77, szczęśliwa 2, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Aga, w dużym mieście trudno trafić na dobrego lekarza, a co dopiero w małym. Także Inessa, może mieć problem z wyborem. Dobrzy lekarze są jak perełki.
    Wiem wiem, sama przez to przechodziłam, przez ponad 3,5 roku starania się o pierwsze dziecko, też pukałam od drzwi do drzwi nie mówiąc ile kasy zostawiłam cudownym specjalistom, było też poronienie, to wszystko jest jakieś chore, kurcze czy człowiek tak dużo chce od życia??? przeciez tu nie chodzi o nie wiadomo jakie sprawy, chodzi o cudowne małe dzieciątko, największy skarb, sorki ale troche się rozklejam a tego nie chcę

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    i co bo mi nic nie napisałaś? :P

Lucky lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Wiem wiem, sama przez to przechodziłam, przez ponad 3,5 roku starania się o pierwsze dziecko, też pukałam od drzwi do drzwi nie mówiąc ile kasy zostawiłam cudownym specjalistom, było też poronienie, to wszystko jest jakieś chore, kurcze czy człowiek tak dużo chce od życia??? przeciez tu nie chodzi o nie wiadomo jakie sprawy, chodzi o cudowne małe dzieciątko, największy skarb, sorki ale troche się rozklejam a tego nie chcę
    Trzeba iść na dyskotekę, zwerbować swojego faceta i wpaść w krzakach, jak w szczeniackich latach :P

bliska77, szczęśliwa 2, Lucky, Iwone, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra dziewczynki, idę na winko, jutro mam lekarza, jeśli zaproponuje inseminację, ustaliliśmy, że odpoczywamy dwa cykle i potem dwie próby i koniec i kropka

‹‹ 1062 1063 1064 1065 1066 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ