X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Jeszcze nic nie zrobiłam. Szkoda ze nie zbadali ci wyrzutu lh - bo właśnie pomiędzy fazami dobrze go tez zrobić. Ale patrząc na wykres w ogóle nie było pliku lh dlatego progesteron nie dostał informacji o swojej pracy i sobie odpoczywa na pograniczu 3 dnia cyklu. Prolaktyny do zabicia i to costangusem . Pomyśle i poczytam o estradiolu . Tak jakby dojrzewało jednocześnie kilka pecherzykow a z braku lh nie pekaja - stad taki wynik. TSH nie jest aż takie złe. Pewnie lekarz zaproponuje zabicie do poniżej dwóch - mój gin w ogóle się nie przyjmowała tsh które miałam 2'4. Obiecuje , ze poczytam i napisze coś wiecej.
    Baaardzo dziękuję <3

szczęśliwa 2, Lucky lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 14:19

caffe, Reni, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry za literowke ale telef i tsblety nie nadaja sie do pisania
    inessa wspolczuje bardzo

caffe, Reni, Mango lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha, zalało mnie :P jedyna pozytywna rzecz, że nie będę czekała w nieskończoność. Dziś byłby 28dc, także cykl trwał 27 dni.

szczęśliwa 2, Reni, bliska77, Lucky, Mango, anek42 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Byłam po wyniki... Chyba są (mówiąc wprost) wyjeb%$e w kosmos. Podaje normy dla fazy owulacyjnej (fo) i lutealnej (fl), bo byłam gdzies na ich pograniczu.

1. Estradiol 730 pg/ml ( fo 38-649; fl 21-312)

2.FSH 2,09 mlU/ml ( fo 2,55-16,69; fl 1,38-5,47)

3.Progesteron 0,70 ng/ml ( fl 1,2-15,9)

4. Prolaktyna 31,81 ng/ml (5,18-26,53)

5. Prolaktyna + 1 godzina 295,49 ng/ml

6. FT3 2,96 pg/ml (1,71-3,71)

7. Ft4 1,01 ng/dl (0,70-1,48)

8. TSH 2,66 uIU/mL (0,35-4,94)

9. Testosteron 76,0 ng/dl (14-76)

To by było na tyle...

Napiszcie mi coś jeśli Wam się nasuwa do głowy...

Więc nasuwa mi się taka myśl - wysoki estradiol i podwyższony testosteron (ciutke) może być wynikiem PCO - jaki miałas obraz Janikow na monitoringu?

caffe, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Więc nasuwa mi się taka myśl - wysoki estradiol i podwyższony testosteron (ciutke) może być wynikiem PCO - jaki miałas obraz Janikow na monitoringu?
    Nic jeszcze nie miałam, bo dopiero pierwszy cykl miałam monitorowany. Ja miałam długie okresy i dlatego sie znalazłam u gina. Nie mogę powiedzieć, ze miałam problemy z zajściem w ciążę bo się nie staraliśmy.
    Jajnik lewy tydzień temu (w środę) sobie spał, a w lewym był pęcherzyk 15mm. To był 19dc przy cyklach... nie wiem jakiej długości bo przed chwilą dostałam @, a od 16dc brałam dupka. Nigdy nie miałam cykli książkowych 28 dni, zawsze były dłuższe, np. 36 dni. Ale ostatnie 4 to w ogóle były ponad 40 dni. Także trudno coś policzyć.
    Wcześniej jajniki miałam kontrolowane 2 razy po poronieniu (marzec i kwiecień) i były ok wizualnie, ale nie miałam monitoringów, także nie wiadomo czy pracowały. Na dany moment były ok.

Lucky lubi tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    hahaha, zalało mnie :P jedyna pozytywna rzecz, że nie będę czekała w nieskończoność. Dziś byłby 28dc, także cykl trwał 27 dni.
    W koncu glowa Cie bolala:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2013, 17:01

caffe, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    W koncu glowa Cie bolala:-)
    No właśnie :P

szczęśliwa 2, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a jak to się sprawdza?
    miałam fsh 7,23 a lh 7,94 to dobrze?
    Reni Ty masz stosunek idealny :-P

Reni, Lucky lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=szczęśliwa 2
    Ja zgadxam sie z Reni test za wczesnie i wtedy strara boli a czytalam ze te 2-3 dni okolo @ to poronienie samoistne moze byc z zadnej pzyczyny gdyby testow nie bylo to wydawaloby sie ze to normslna @ ja wiem ze kusi zrobic ale pozniej jest prxykro bardzo[/QUOTE]

A ja się nie zgadzam!
    Bo jeżeli ktoś ma wszystko ok,to może sobie czekac niewiadomo ile po terminie okresu,ale jeżeli ma niski progesteron to musi wiedziec czy odstawiac luteinę czy nie i dlatego ja zawsze robię test wcześniej[tzn 11 dni biorę lutkę w 12 dniu test ]i to często jest 26 dzień ,przy cyklach 28,ale wiem,że w 12 dpo już miałam kreseczki z córką.Każdy robi jak uważa lub jak mu lekarz każe i myślę ,że Ineska dobrze że zrobiła wcześniej,przynajmniej wie,że zajśc może,tylko lekarz powinien zadziałac bardziej i od samego początku wspomagac tą ciąże.

samira, Matylda36, Lucky, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

Andzia33
  • caffe Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, to jaki mam sobie ten termometr kupić? normalny czy elektroniczny? :P

Lucky, Mango lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 14:20

samira, caffe, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 01:56

szczęśliwa 2, caffe, megan8, Mango lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    dziewczyny, to jaki mam sobie ten termometr kupić? normalny czy elektroniczny? :P
    Caffe gdzies czytalam ze albo rteciowy wiem stary ale podobno dobry , albo kiedys dziewczyny pisaly ze typowo owulacyjny bo taki zwkly eldktroniczny podobno przeklamuje ale pewnie dziewczyny Ci podpowiedza :-)

samira, caffe lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, bardzo ale to bardzo mi przykro i przepraszam, że to powiem ale tego Twojego lekarza to powiesiłabym za nie powiem co, wszak wszem i wobec wiadomo, że progesteron przy problemach to podstawa!!!!!!! u mnie to jest normą że od drugiej połowy cyklu przyjmuję luteinę lub dupka i to w dawce 2x2, nie wiem co Ci mam powiedzieć....może ta ciocia to całkiem rozsądny pomysł ale nie mogę zdzierżyć....

caffe, Lucky, szczęśliwa 2, Mango, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu, moi lekarze też zawsze zbijają mi tsh do ok 1-1,2 bo takie jest najbezpieczniejsze przy staraniach a Caffe powinna mieć badania uzupełnione o lh i amh oraz DHEA, wtedy obraz byłby pełniejszy........

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2013, 18:59

caffe, Lucky, polarmiś, szczęśliwa 2, megan8, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Misiu, moi lekarze też zawsze zbijają mi tsh do ok 1-1,2 bo takie jest najbezpieczniejsze przy staraniach a Caffe powinna mieć badania uzupełnione o lh i amh oraz DHEA, wtedy obraz byłby pełniejszy........
    Może mi da takie skierowanie, powiem Wam jutro co planuje.

Odnośnie termometrów to słyszałam, że owulacyjne dobre są te tręciowe. Jest tego trochę do wyboru, widziałam na allegro. Zapytam też gina czy się w to bawić czy nie. Ciekawe co powie i jaki ma do tego stosunek.

Mnie się wydaje, pomijając już inne wyniki (nie znam się i mogę się mylić), że dupek też spowodował, że do owu nie doszło, bo skrócił mi cykl. W 28 dniowym to jego działanie jest ok od 16dc, ale w moim przypadku (najkrótszym 36 dniowym)pęcherzyk ledwie co zaczął się tworzyć i dostał po łbie.

bliska77, Lucky, szczęśliwa 2, grosza lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Inessa, bardzo ale to bardzo mi przykro i przepraszam, że to powiem ale tego Twojego lekarza to powiesiłabym za nie powiem co, wszak wszem i wobec wiadomo, że progesteron przy problemach to podstawa!!!!!!! u mnie to jest normą że od drugiej połowy cyklu przyjmuję luteinę lub dupka i to w dawce 2x2, nie wiem co Ci mam powiedzieć....może ta ciocia to całkiem rozsądny pomysł ale nie mogę zdzierżyć....
    Nie wiem jak jest dokładnie, ale mnie się wydaje, ze ten lekarz jakoś lekko do tematu podchodzi. Powiedzieć po poronieniu że można się starać, bez stworzenia zabezpieczenia dla "podłoża" do tej ciąży, to świadome narażanie kobiety na kolejną tragedię.

bliska77, Lucky, polarmiś, szczęśliwa 2, Reni, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Ja mam Termometr Owulacyjny MT 16C2 Microlife MT16C2 NPR na allegro kupiłam Koszt najtańszego ok 16 zł
    http://allegro.pl/termometr-owulacyjny-mt-16c2-microlife-mt16c2-npr-i3459581918.html
    Dzięki Iwone, przeglądam własnie te "narzędzia" na allegro :)

Iwone, Lucky, szczęśliwa 2, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Nie wiem jak jest dokładnie, ale mnie się wydaje, ze ten lekarz jakoś lekko do tematu podchodzi. Powiedzieć po poronieniu że można się starać, bez stworzenia zabezpieczenia dla "podłoża" do tej ciąży, to świadome narażanie kobiety na kolejną tragedię.
    dokładnie, ja nie chcę zbytnio wypowiadać się na ten temat, bo jeszcze powiem za dużo na temat tego lekarza i będzie problem, ale normalnie nie mogę..., nie dać dziewczynie żadnych leków stymulująco-wpsomagających i zostawić Ją tak naprawdę samej sobie, to normalnie woła o pomstę do nieba, szlag mnie trafia

co do dupka czy luteiny to oczywiście, powinien być podawany stosownie do długości cyklu, im dłuższy tym później a ideałem jest po potwierdzonej owulacji....

caffe, Iwone, Lucky, szczęśliwa 2, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 1061 1062 1063 1064 1065 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ