35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć
Najlepszego dla Adasua!
Ania, gratuluje córywreszcie sie konus udało
Dorbie, fajnie ze wszystko ok.
Peppa, mam nadzieje ze rozpakowanie bedzie jednak jeszcze trochę pózniej
Upału ciąg dalszy, niestety po kolkudniowej przerwie znowu wyszła mi lekka opuchlizna na nogachw prognozie nie widac ochłodzenia a to widac to przeraża... Ja chce juz jesien
Dziobak, paszczakin, ania.g, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ania.g wrote:Jestem po wizycie, dziecko rozwija się bardzo dobrze
i o matko jedyna waży już 110 gram. Reszta parametrów po raz kolejny o 4 dni do przodu i po raz kolejny z usg data porodu wychodzi na 28.01. Dopytałam i wiem na pewno że będę rodzić w Bielańskim. Cc, przewidywane w skończonym 38 tyg. więc nie wiem czy numer z "20" wyjdzie po raz czwarty ale może jakoś dociągnę
Aha i już wiem kto tam mieszkapaszczakin, ania.g, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
-
Buaa, w końcu chwila spokoju. Młody śpi, a chuop pojechał po jego paszport.
Czas pomyśleć, co zabieramy na wczasywygląda na to, że z Adamem i kotą będziemy zapakowany po sufit. Jedziemy autem, pediatra powiedziała, zeby nie spinac i jechać na raz, że jak śpi w foteliku, to nie budzić koniecznie co trzy godziny, tylko jeśli przekroczy 5. Jak nie śpi, to co 3h żarcie i relaksing..
Jakieś wskazówki, czego NIE brać? Bo jak na razie to wygląda, ze oprócz wanny i przewijaka to bierzemy wszystkoania.g, Mega, macduska, ComeToMeBaby, iwcia77, kkisia, gosia7122, moremi lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 11:51
paszczakin, kapturnica, ania.g, Mega, macduska, Bliska 77, Simba, ComeToMeBaby, megan8, iwcia77, kkisia, moremi lubią tę wiadomość
-
A i!
Zapomnialam Wam powiedzieć - młody ma 67,5cm wzrostu i tym samym opuścił siatkę centylowej przez górna granice. Na wadze jest na 80 centylu, ale na szczęście to jeszcze się kwalifikuje na wymiary proporcjonalne.
To chyba przez to non stop bieganie na leżące przestała mu waga tak rosnąć. Może u ja tak powinnam spróbować, bo leżenie wychodzi mi dobrze..kapturnica, ania.g, Mega, macduska, Simba, dorbie, iwcia77, kkisia, moremi lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:i wszystko jasne po co kolczyki
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad2f4d6d8a81.png
A chłopcom co się robi?No moje dziecię ostatnio ciągle żeruje na butle, chyba poziom mleka sprawdza..
Reni, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:Buaa, w końcu chwila spokoju. Młody śpi, a chuop pojechał po jego paszport.
Czas pomyśleć, co zabieramy na wczasywygląda na to, że z Adamem i kotą będziemy zapakowany po sufit. Jedziemy autem, pediatra powiedziała, zeby nie spinac i jechać na raz, że jak śpi w foteliku, to nie budzić koniecznie co trzy godziny, tylko jeśli przekroczy 5. Jak nie śpi, to co 3h żarcie i relaksing..
Jakieś wskazówki, czego NIE brać? Bo jak na razie to wygląda, ze oprócz wanny i przewijaka to bierzemy wszystkoiwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:A jedziecie do Gd? To wanienka czeka na was na Przymorzu!
I mam pytanie do Cie. Te gąbki do kąpieli, to mają w marketach? Bo ja jednak wielkie ten wynalazek, w taki gorąc jest suchy w godzinę, a podczas kąpieli nie musze Adacha trzymać, se leży tylko.. No ale zabierać jej nie bede, szczególnie, że ta co mam, to już za krótka i nie wiem, czy zamawiać online, czy np w Auchan dostane..Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 12:14
Dziobak lubi tę wiadomość
-
I jeszcze jedna refleksja apropos tych wiaderek do kąpieli jak to jest, że w wiadome, w wodzie, można sadzac dziecko od noworoda? Przecież tam nie ma aż tyle wody, zeby było takie podparcie, że nie obciąża kręgosłupa..
Pytam, bo może jednak mogę już Adaska w wodzie posadzić, co? On za ręce się podciągac do siadu juz bez problemu, lubi to bardzo i złości się jak go nie chce fefnasty raz przytrzymać, to może możemy takie zabawy w wodzie robić? -
paszczakin wrote:A i!
Zapomnialam Wam powiedzieć - młody ma 67,5cm wzrostu i tym samym opuścił siatkę centylowej przez górna granice. Na wadze jest na 80 centylu, ale na szczęście to jeszcze się kwalifikuje na wymiary proporcjonalne.
To chyba przez to non stop bieganie na leżące przestała mu waga tak rosnąć. Może u ja tak powinnam spróbować, bo leżenie wychodzi mi dobrze..
Marcel też wzrostowo nawiał z siatki centylowejWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 12:51
Dziobak, moremi lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Paszczak, gabki sa w marketach, ja kupowalam w Leclerku, bo najblizej mnie, nie wiem czy w Auchanie, bo tam nie bywam.
Do wiaderek kapielowych jestem sceptyczna, jskos to karkolomnie wyglada jak dziecko jest takie zgiete dziwacznie. Czy jest radocha z kapieli wtedy?
Nam sie kilka razy zdarzylo kapac Adasia w umywalce w hotelach. Nalewasz wody, kladxiesz gabke i nawet w niewielkuej da sie dupke umyc.iwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTomkowi wychodzi pierwszy ząb-górna jedynka...jaka radość
caffe, Reni, macduska, Arwena, Dziobak, ania.g, Mega, Bliska 77, SolarPolar, Simba, ComeToMeBaby, megan8, anna maria, paszczakin, iwcia77, kkisia, gosia7122, malgos741, moremi lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:I jeszcze jedna refleksja apropos tych wiaderek do kąpieli jak to jest, że w wiadome, w wodzie, można sadzac dziecko od noworoda? Przecież tam nie ma aż tyle wody, zeby było takie podparcie, że nie obciąża kręgosłupa..
Pytam, bo może jednak mogę już Adaska w wodzie posadzić, co? On za ręce się podciągac do siadu juz bez problemu, lubi to bardzo i złości się jak go nie chce fefnasty raz przytrzymać, to może możemy takie zabawy w wodzie robić?iwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny