WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja po wizycie wczoraj. Młody rośnie, wazy juz 250g :-)
    Łożysko mam na str tylnej i schodzi nisko ok 2cm nad ujsciem wewn i oplata je od przodu, boku i z tyłu, ale nie jest przodujace.
    18.08 idę jeszcze na usg połówkowe, to dokładnie się dowiem.

Dziobak, moremi, gretka, kkisia, Reni, iwcia77, ania.g, Margolcia88, Mega, Simba, kapturnica, macduska, Arwena, ComeToMeBaby, gosia7122, Aasiula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Bry!
    Moje dziecie konczy dzis rok!
    Bede robic tort truskawkowy, wczoraj upieklam biszkopt, dzis fruzeline. Trzymajcie kciuki, zeby wyszlo!
    Milego dnia wszystkim!
    Najlepszego dla Adasia!

Dziobak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Nocnej zmiany nie ma? ..
    Byłam u lekarza,moja na wakacjach odpisała po 3 godzinach.Obie podobna opinia by powtorzyć te badanie za 2 dni i jesli bedzie to samo to szpital.. sory że nie pisałam nie wxiełam telefonu,potem zasnęłam...
    Z Kajtkie ok czuje że bryka.
    No to zbieramy sie do szpitala, będą na bieżąco monitorować a w razie co rodzimy. Łaa! Próbuje nie panikować. Zachować spokój. Musi być dobrze, dam znać jak już bede w szpitalu.
    Peppa, a GGTP tez robilas?

• moremi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Bry!
    Moje dziecie konczy dzis rok!
    Bede robic tort truskawkowy, wczoraj upieklam biszkopt, dzis fruzeline. Trzymajcie kciuki, zeby wyszlo!
    Milego dnia wszystkim!
    Buziaki, sto lat, tysiąc uścisków, miliony klocków, wiele miłości Adasiowi :-)

Kiedy to zleciało? Przecież jeszcze niedawno na piłce skakałaś w sali porodowej?
    Chyba czas na Helenkę.

kkisia, Dziobak, iwcia77, Mega, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa, jakie rodzimy? Ja w szpitalu leżałam z dziewczynami z cholestazą i miały cesarkę w 38 tygodniu. Niech Kajtek siedzi jeszcze.

kkisia, iwcia77, kapturnica lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej sorki, ale to Ty nie wiesz, że lodówkę czeba regurarnie zabierać na spacery??? O.o
    przecież lodówka ma swoje uczucia, emocje
    stwierdzam, że znęcasz się nad lodówką (stąd zarysowania czy pęknięcia). To przemoc.
    Trzeba to zgłosić, żeby Ci ją odebrali!

hahaa2.gif
    paszczakin wrote:
    Strasznie mnie to, ku..wa, usatysfakcjonowalo, bo przecież przejażdżki z lodówka to sama frajda! ;)

moremi, kkisia, Dziobak, iwcia77, paszczakin, Mega, Simba, kapturnica lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podążaj tą drogą Paszczu

a i dzbry
    paszczakin wrote:
    Zatem dobranoc moje drogie. Jutro może, ja wiem, wezmę pralkę na spacer. Albo zmywarkę do teatru.. A potem wszyscy pojedziemy na klopsy z konia do Ikea. Trzeba mieć jakieś rozrywki w życiu..

moremi, kkisia, paszczakin, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Adasia :-)

kkisia, Dziobak lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo i teraz ja mam zagwozdkę
    jak chichra się norka O.o
    dobra będę rozkminiać ;-)
    iwcia77 wrote:
    schcichralam sie jak norka :)

moremi, kkisia, Dziobak, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wachlarz
    i widzę, że jak z nim jadę, to mi się ludzie podłączają angry-smiley.gif na krzywy ryj
    SolarPolar wrote:
    Wiec i ja sie witam. Znalazlam sposob na upal w komunikacji! Mam ze soba dwa wklady do lodowki (w pracy tez mam lodowke wiec na powrot beda zmrozone) i taki zimny , zelowy oklad na czolo - ten w kieszeni przedniej lub w dloni a tamte dwa w torobce trzymane na sciance przylegajacej do ciala ( torebke nosze na listonosza). Powiem wam ze calkiem przyjemnie. Do tego zimna butelka wody. I upal mi nie straszny! Pozdrawiam, obecna, dziekuje za uwage.

moremi, kkisia, gretka, Margolcia88, Mega, Simba, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa zen.gif
    trzymam kciuki za dobre wyniki

p.s. czy mogłabyś odziać brzuch w jakiś róż, jakeś peppa?
    peppapig wrote:
    Zachować spokój. Musi być dobrze, dam znać jak już bede w szpitalu.

Mega, moremi lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaaaaa cieeee
    cała strona dla mnie

http://smileys.sur-la-toile.com/repository/respect/0011.gif

iwcia77, kkisia, Simba, moremi lubią tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bry :-) Iwcia dzielna- szacun :-)
    ja wlasnie po fizjo- i mialam pyzac Dziobaka - zakladam ze sie zna- jak sie nazywa ta forma fizjo- ze sie uciska dosyc mocno w okreslone pkty?

ja wlasnie wrocilam przewalcowana- ja mam problemy wlasnie z nerwem kulszowym i kobizka w sumie wbija paluchy przy kosci biodrowej (ok tam blisko- ale ze maciska zoladek i ktores zebra, i na wew. kolana- i przy tym czuje bol n. kulszowego- podobno to dobry znak, dzis boli ale ma byc lepiej.
    W kazdym razie 1 raz sie z tym spotykam, cos bym poczytala, paniduzo nie rozwija tematu, a ja nie naciskam bo ona gddzies z polnocnych Niemiec, a i slownictwo z tego obszaru nie bardzo.
    Mam nadzieje ze faktycznie sie poprawi, w kazdym razie ta fizjo znacznie rozni sie od poprzednich.

iwcia77, Mega, moremi lubią tę wiadomość

gretka
  • Reni Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzie Kryształ?
    mam propozycję na te weekendowe upały

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8fbec6282dbe.png

caffe, iwcia77, kkisia, krycha.stara, Mega, Simba, macduska, ComeToMeBaby, malgos741, moremi lubią tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nr z lodowka przedni- ja myslalam ze to cywilizacja, a tu prosze ...
    mnie zadziwia jak to u mnie funkcjonuje- fakt faktem zamrazarke musialam dostarczyc- ale nawet nikt nie pytal co nie tak- wystaczylo ze powiedzialam ze nie dziala i dostalam nowa :-)
    a najlepsze bylo z moim lapkiem- spadl i cos nie bardzo sie chial sklada po jakims czasie a i wentylator cos zaczal szwankowac- wiec to bylo podstawa do reklamacji ze sie grzeje- ale biedaki jak przypuszczam jak rozkrecili tak nie mogli zlozyc i moglam sobie wybrac nowy....
    akurat respektowanie gwarancji nie moge narzekac- na 4 produkty reklamowane - 4 nowe :-)

Reni, iwcia77, kkisia, Mega, moremi lubią tę wiadomość

gretka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dzie Kryształ?
    mam propozycję na te weekendowe upały

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8fbec6282dbe.png

Jak moglas
    One sa moje i tylko moje :)

Bry wiedzmy

krycha.stara, iwcia77, Reni, Mega, ComeToMeBaby, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pomarudze troche a co ;)
    Chlop mi sie wczoraj obrzezal i mamy celibat
    Nie ze chcial tylko musial
    I teraz mam jeczace dziecko w domu ;)

krycha.stara, Simba, paszczakin, Dziobak, macduska, dorbie, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    :O
    Juz nie musze tej kawy!

Obudzilam cie ?

Mega, Simba lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    bry :-) Iwcia dzielna- szacun :-)
    ja wlasnie po fizjo- i mialam pyzac Dziobaka - zakladam ze sie zna- jak sie nazywa ta forma fizjo- ze sie uciska dosyc mocno w okreslone pkty?

ja wlasnie wrocilam przewalcowana- ja mam problemy wlasnie z nerwem kulszowym i kobizka w sumie wbija paluchy przy kosci biodrowej (ok tam blisko- ale ze maciska zoladek i ktores zebra, i na wew. kolana- i przy tym czuje bol n. kulszowego- podobno to dobry znak, dzis boli ale ma byc lepiej.
    W kazdym razie 1 raz sie z tym spotykam, cos bym poczytala, paniduzo nie rozwija tematu, a ja nie naciskam bo ona gddzies z polnocnych Niemiec, a i slownictwo z tego obszaru nie bardzo.
    Jesli mowimy o uciskaniu konkretnych punktow to jest to pewnie akupresura, moze laska robila masaz Shiatsu? Jesli bol, to moze odblokowywac miejsca bolowe, przez bardzo silne ich uciskanie, najpierw myslisz, ze umierasz, bo tak boli, jak masazysta wciska palucha, a potem bol puszcza. Dobry terapeuta manualny potrafi takie cuda. Ale nie powiem ci dokladnie co robila kobita, bo jest sporo odmian masazu uciskowego. Duzo wschodnich, chinskich, tajskich, zalezy, gdzie sie czlowiek szkolil.
    Ale najwazniejsze, zeby pomagalo!

gretka, moremi lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie, dobre wieści :)
    Dziobak, wszystkiego co najlepsze dla Adasia <3

krycha.stara, Dziobak, dorbie lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 10742 10743 10744 10745 10746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ