WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    mnie tylko dziwi że polacy jeszcze nie wypieli sie na zus...że cos takiego istnieje i ma sie zajebiscie
    w związku z tym czy polacy zasługuja na lepsze emerytury? wg mnie to jest takie- jakoś to będzie...a nie bedzie!
    Wiem że jakoś to nie będzie. Za granicę nie wyjadę bo niby co miałabym tam robić po 20 latach pracy w firmie rodzinnej. Rewolucji z zusem też sama nie przeprowadzę.

moremi, macduska, megan8, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Wiem Wacia ale ja sie podlamalam trochu
    I troche zesrałam w gacie bo szanse,ze sie odwroci na tak poznym etapie spowrotem glowa w dol sa minimalne i nie ma co sie czarowac
    To mnie zaskoczyłaś z tym ułożeniem Maksa. I co planujesz jak pozostanie w tej pozycji, będziesz próbować naturalnie ?

• moremi Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Wiem Wacia ale ja sie podlamalam trochu
    I troche zesrałam w gacie bo szanse,ze sie odwroci na tak poznym etapie spowrotem glowa w dol sa minimalne i nie ma co sie czarowac
    Jak on taki fikający, to może jednak się odwróci.

A Natka szukaj teraz tego wątku i wpisu :-)

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak? Jesteś?
    Coś mi się kojarzy, że Ty pisałaś o jakiejś gąbce do kąpieli. Możesz jakiś link wrzucić?

Dziobak lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    To mnie zaskoczyłaś z tym ułożeniem Maksa. I co planujesz jak pozostanie w tej pozycji, będziesz próbować naturalnie ?
    W moim szpitalu nie ma porodow posladkowych . I nie ma tzw odwracania recznego rowniez. Wiem tyle ,ze jesli sie łajza nie odwroci ,nie unikne CC bo raczej nie zdecyduje sie na porod posladkowy .Za duze ryzyko tym bardziej ,ze bedzie mial kolo 3500 z tego co liczymy z ginem

ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    W moim szpitalu nie ma porodow posladkowych . I nie ma tzw odwracania recznego rowniez. Wiem tyle ,ze jesli sie łajza nie odwroci ,nie unikne CC bo raczej nie zdecyduje sie na porod posladkowy .Za duze ryzyko tym bardziej ,ze bedzie mial kolo 3500 z tego co liczymy z ginem
    Kajtek też był odwrócony i fiknąl tydzień przed porodem...spokojnie - jeszcze wszystko się może zdarzyć...

moremi, macduska, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Laski ja po wizycie .
    Mlody wazy 2900 wiec ladnie w normie,przeplywy wszystko oki , łożysko 3stopnia poczatki zwapnien ale to tez norma na tym etapie ciazy.Skurcze minimalne sie zapisaly .Po badaniu szyjka lekko skrocona , rozwarcie na palec.
    Ale najlepsze bylo jak zaczal robic usg.Pisałam Wam ,ze cos inaczej mlodego dzis czuje . I jakos takie dziwne przeczucia chodza.
    Teraz kurde news! Mlody sie cholera jasna obrócił i siedzi pośladkami na szyjce|!!!Mam szoka!!!
    O fakens! Posladkowy porod czy cc? Ja pierdziu, jedz rodzic do meza!

iwcia77 lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Uf, dobrze że nie kombinują. Może jeszcze się odwróci a jak nie to załatw sobie na po cc pielęgniarę do pomocy chociaż w pierwszej dobie.

moremi lubi tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Jakiej tesciowej??Tesciowa mam zajebista.Mialam na mysli siostrunie mojego chłopa
    Oj tam oj tam. Mowie o szeroko pojetej rodzinie. Nie swojej rodzinie. ;-)

moremi lubi tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Higienistka nie czyta za zrozumieniem. ;-)

A propo higieny i zdrowia to zdrowiej nam Dziobaku, zdrowiej!
    Urobiłaś się w werekend w górach?
    Czytam, ale generalizuje. ;-)
    Aktualnie pozdrawiam was z miski z rumiankiem, gdzie zalegam chwilowo.
    Za zapalenir winie: chlopa, bo seks, stringi, zapocenie tylka wczoraj w gorach. Wlasnie w tej kolejnosci.

macduska, moremi, Magdala, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Oj tam oj tam. Mowie o szeroko pojetej rodzinie. Nie swojej rodzinie. ;-)
    Ja tam się trzymam swojej wersji.....Biedni Ci panowie - co muszą znosić fochy swoich kobiet w reakcji na własną rodzinę...

iwcia77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morek, wpisz "gabka do kapieli " to wyskocza linki. Nie wiem jak sie kopiuje adres, zeby zalaczyc jako link.
    <zadumana> < zawstydzona> ;-)

Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o cholera Dziobak jaką ładną stronę otworzyłaś....a nie starasz się przecież - tylko nam tu o jakichś infekcjach...jakby nie można było w góry iść w normalnych majtach...:)

kapturnica, moremi, ania.g, Dziobak, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Uf, dobrze że nie kombinują. Może jeszcze się odwróci a jak nie to załatw sobie na po cc pielęgniarę do pomocy chociaż w pierwszej dobie.
    na ul mi pielegniare. Bede miec chlopa w domu .Nie toleruje obcych raczej.A zawsze i mame moze mi malz przywiez.Z tym nie ma problemu. Tylko wizja cc mnie nie pociesza.
    Swoja droga slyszalam o tym ,ze dzieciaki z posladkowego polozenia fikaly koncem ciazy na glowkowe ale zeby odwrotnie?

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja tam się trzymam swojej wersji.....Biedni Ci panowie - co muszą znosić fochy swoich kobiet w reakcji na własną rodzinę...
    Ja tam nie ma problemow z rodzina meza czy on z moja.Ale oboje mamy problem z jego siostra niestety. Na szczescie on i ja jej identycznie nie znosimy bo jest franca pazerna 8)

moremi, malgos741, Bozia3, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ale jakie fochy? Kobieta mi ciśnienie podniosla, ale dawno z mężem uzgodniliśmy, że nie będziemy przyjmować żadnej rodziny w tym czasie. A już jego (rodzice zamierzają przyjechać na tydzień przed chrzcinami), gdzie zamierzają codziennie odwiedzać wnuka - w szczegolności. Tym bardziej, że liczą nie tylko na kawę, ale i obiady. Jeden ok, ale przez tydzień? Teściową bym jeszcze zniosła, ale teścia nie. Mąż zresztą też ojca trawi tylko na odległość.

kapturnica, ComeToMeBaby, Mega, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • malgos741 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa <3
    Kapta może się odwróci ... tego się trzymajmy ;)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • ania.g Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    na ul mi pielegniare. Bede miec chlopa w domu .Nie toleruje obcych raczej.A zawsze i mame moze mi malz przywiez.Z tym nie ma problemu. Tylko wizja cc mnie nie pociesza.
    Swoja droga slyszalam o tym ,ze dzieciaki z posladkowego polozenia fikaly koncem ciazy na glowkowe ale zeby odwrotnie?
    A jak chłop będzie w szpitalu warował i się zajmował to ok.

• Magdala Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrywieczor, chcialam byc natej ladnej stronie (pewnie krotko, bo zaraz ktos cos wywali I tyle z tego bedzie) :-)

ComeToMeBaby, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    A jak chłop będzie w szpitalu warował i się zajmował to ok.
    No z tego co wlasnie gadam z kolezanka co rodzila CC miesiac temu w naszym szpitalu nie narzekala na opieke.Dziecko dostala dopiero po 12h od porodu do pokoju jak zażyczyla sobie .Wczesniej polozne mala donosily tylko do karmienia.Pionizowali ja tez po 12h od porodu
    W szpitalu od kiedy ordynatorem jest wlasnie gosciu co do niego chodze nie ma mozl wynajmowania sobie za pieniadze pielegniarek/poloznych pracujacych na etacie w szpitalu czy oddziale.Moze i dobrze bo akurat powinny robic co do nich nalezy a nie im placic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 21:31

ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 10923 10924 10925 10926 10927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ