X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Cielę pije mleko po porodzie, jak najbardziej. I po rozkreceniu laktacji te cielę zabierane jest krowie. Później krowie przystawia się laktator, czyli dojarkę. I tym sposobem mamy mleko.

Tak podejrzewalam :-/

iwcia77 lubi tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna piekny dom :)
    Uwielbiam takie :)

Mega, anna maria lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Cielę pije mleko po porodzie, jak najbardziej. I po rozkreceniu laktacji te cielę zabierane jest krowie. Później krowie przystawia się laktator, czyli dojarkę. I tym sposobem mamy mleko.
    no ale potem te ciele wraca do matki ?

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yyy czy krowa ma mleko zawsze czy tylko po porodzie?

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Tak podejrzewalam :-/
    ty chociaz cos podejrzewalas ..ja to bladego pojecia nie mialam...:-O

Magdala lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Duska, widzialas to??
    Zajebisty program!!
    http://www.superkid.pl/generatory-arkuszy
    Ja juz siedze i robie.
    Bóg Ci zapłać dobra kobieto w czym tam tylko chcesz!

Dziobak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no ale potem te ciele wraca do matki ?

Nie wraca. Z reguły poiło się je mlekiem krowy z wiadra. Bardzo szybko się uczyły. Dalej jest dwie opcje- albo cielę zostaje i jest hodowane na krowę lub wielkigo buhaja, albo sprzedawane do rzeźni...

I kto wam powiedział, ze kura nie może mieć jajek bez koguta????
    Ależ może. Przecież to nic innego jak komórki jajowe? Wytwarza je i tak.
    Na fermach kur w chowie klatkowym przecież kogutów nie ma wcale.
    Tylko jajka przeznaczone do wylęgu musza być bzyknięte. Inaczej nici z kurczątek. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 00:31

megan8, paszczakin, Dziobak, Mega, ComeToMeBaby, moremi, Reni, kapturnica, krycha.stara, caffe, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza!!! :) hyhyhyhy
    Dzien dobry :)

efcia lubi tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejj!
    Morek i Dusia podtrzymalyscie moja wiarę w ludzkość.. Widziałam kiedyś program, gdzie angielskie dzieci twierdziły, że frytki rosną na drzewach, ale nie sądziłam, że u nas tez jest tak źle. Widzę, że agroturystyka musi się rozwijać.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 07:08

macduska, Mega, ComeToMeBaby, moremi, kapturnica, krycha.stara, caffe, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Maria dołączam się do zachwytu nad domem. To już wiemy, gdzie zlot forumowy będzie, Ty jedna nas pomiescisz!

macduska, Dziobak, Mega, kapturnica, krycha.stara, anna maria, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrnelam w końcu do momentu w naszym urlopie, kiedy nic nie musze. Nikogo już nie muszę odwiedzić, niczego załatwić.. Rychło w czas, jednak urlop w Polce nie jest do odpoczynku dla mnie. W Bałtyku się nie wykapalam, na rynek w Krakowie nie poszłam. :( Za to Adaś poznał rodzinę, a raczej oni jego. I ma polski akt urodzenia. I dziś będzie mieć pesel. Dodaliśmy 8kg obywatela polskiego do ksiąg ;)

macduska, Aasiula, Dziobak, Mega, ComeToMeBaby, moremi, kapturnica, Bozia3, krycha.stara, malgos741, anna maria, caffe, Magdala, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdobrybardzo!

I dobranoc bo coś mi się oczy jeszcze zamykają.

Kapta jak sytuacja na froncie?

Dziobak co z pęcherzem?

Morek- dzisiaj ruszasz na wyprawkowe zakupy?

Pepa co u Ciebie dzisiaj? Jak wyniki? Ktos rodzi? Co dzisiaj ogladasz? Jakieś reality show czy seriale paradokumentalne? :-D

Sika któraś na test dzisiaj?

I jaki temat zajęć obowiązuje?

Miłego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 07:24

Aasiula, Mega, Dziobak, moremi, Magdala, efcia, iwcia77, dorbie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Dobrnelam w końcu do momentu w naszym urlopie, kiedy nic nie musze. Nikogo już nie muszę odwiedzić, niczego załatwić.. Rychło w czas, jednak urlop w Polce nie jest do odpoczynku dla mnie. W Bałtyku się nie wykapalam, na rynek w Krakowie nie poszłam. :( Za to Adaś poznał rodzinę, a raczej oni jego. I ma polski akt urodzenia. I dziś będzie mieć pesel. Dodaliśmy 8kg obywatela polskiego do ksiąg ;)

To teraz szybko odpoczywaj!
    I gratulacje tak dorodnego obywatela!
    A na rynek i zimne morze pójdziesz w przyszłym roku!

Mega, kapturnica, efcia, iwcia77, paszczakin lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Nie bylo mnie, bylamna urlopie, czy moglabym prosic o jakies streszczenie???
    Milego dnia zycze wszystkm damom ;)

Aasiula, Mega, Dziobak, moremi, Magdala, efcia, iwcia77, gosia7122 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ello.
    Z wielkim smutkiem i niechecia ide dzis do pracy. Pecherz duzo lepiej. Mam dzis wazne zebranie, wiec bede posikiwac w pracy. ;-) W koncu juz tylko 2 dni w weekendzik!
    Milego dnia!

Mega, macduska, moremi, kapturnica, krycha.stara, Bliska 77, Magdala, efcia, iwcia77, dorbie, gosia7122 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry
    Czekam na @....
    Para ze mnie uszła, moze i dobrze, ze wrzesień mam na wyciszenie sie i odpoczynek od starań....
    Anna Maria dom fantastyczny :)
    Aasiula będziesz sikać? Bo ja chyba nie....nawet testa w domu nie mam, a do sklepu nie po drodze mam....
    Kapta kciukam za Maksa - niech sie namyśli i szybko odwraca :)
    Peppa jak wyniki?
    Za wszystkie mocno trzymam kciuki <3
    Miłego kochane

Aasiula, macduska, krycha.stara, malgos741, Bliska 77, anna maria, caffe, Magdala, efcia, gosia7122 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Bry
    Czekam na @....
    Para ze mnie uszła, moze i dobrze, ze wrzesień mam na wyciszenie sie i odpoczynek od starań....
    Anna Maria dom fantastyczny :)
    Aasiula będziesz sikać? Bo ja chyba nie....nawet testa w domu nie mam, a do sklepu nie po drodze mam....
    Kapta kciukam za Maksa - niech sie namyśli i szybko odwraca :)
    Peppa jak wyniki?
    Za wszystkie mocno trzymam kciuki <3
    Miłego kochane
    Tak zakupilam wczoraj :)
    Bede sikac w sobote tak kazala ginka po 10 dniach brania lutki :)

Dziobak, macduska, ania.g, ComeToMeBaby, moremi, kapturnica, malgos741, caffe, Magdala, efcia, iwcia77, dorbie, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Anna Maria, jaki Ty miałaś mały brzuch. A zdjęcia Heli super. Ale z niej kruszynka była <3 Dom też mi się podoba, ciekawe jak w środku ( bardzo lubię oglądać czyjeś domy)
    Magdala, padłam po tym tekście o skórze i jajku :) Ciekawe co ludzie jeszcze wymyślą.
    Kapta, Peppa, jak tam?
    Iwcia, ależ ten Twój Ivo jest już duży i uśmiech ma przeuroczy :)
    Marcel spał dziś do 7:45 ( poszedł spać o 21) normalnie w szoku jestem bo zwykle budzi się o 6:00 :)

Aasiula, moremi, Bliska 77, anna maria, caffe, Magdala, efcia, iwcia77, dorbie, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry..ja bez sił jakoś.. wyniki ok ale leżymy. Pisze lewą bo na prawej wenflon. Znudzona do granic...wrrr,niedotleniona,łeb mi pęka. Ciesze sie że dzieć rośnie,nic mnie nie boli. ale, mam już pomału dość,3 tyg tu i ile jeszcze?...
    Dobrego wszystkim,

efcia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Bry..ja bez sił jakoś.. wyniki ok ale leżymy. Pisze lewą bo na prawej wenflon. Znudzona do granic...wrrr,niedotleniona,łeb mi pęka. Ciesze sie że dzieć rośnie,nic mnie nie boli. ale, mam już pomału dość,3 tyg tu i ile jeszcze?...
    Dobrego wszystkim,
    A ile Ci zostało do ciąży donoszonej, w sensie którego to wypada? Może chcą Cię do tego terminu trzymać?

iwcia77 lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 10946 10947 10948 10949 10950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ