X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Miałam okazję przebywać z "miastowymi" dziecmi. Kiedyś jedna dziewczyna widząc koguta w trakcie bzykania kury mówi:
    - "Jakiś dziwny ten kogut, wlazł na kurę i ją dziobie!" :-D
    hahahahah Ty smiej sie ale ja to znam tez.Moja siora jak byla mala to przyleciala do babki ,ze kogut bije kure po glowie bo byola niegrzeczna XD

Bozia3, macduska, krycha.stara, Bliska 77, ania.g, Aasiula, caffe, efcia, moremi, iwcia77, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I druga historia..
    Stypa. Lata 80.
    Towrzystwo siedzi, spożywa, nieboszczyka rzewnie wspominając.
    Wpada mały Jacek i krzyczy:
    " Wy tu siedzita a tam kogut kurę depcze!!!"

Podobno towarzystwo ze smiechu z krzeseł pospadało. :-)

kapturnica, malgos741, Reni, krycha.stara, Bliska 77, Aasiula, ania.g, caffe, Magdala, ComeToMeBaby, efcia, moremi, iwcia77, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana ;)
    Super temat z kurami i krowami ale rzodkiewki to mnie powaliły.. ;)

krycha.stara, Bozia3, kapturnica, Aasiula, Magdala, ComeToMeBaby, efcia, moremi, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boskie

ale przeczytałam spożywa nieboszczyka O.o
    macduska wrote:
    I druga historia..
    Stypa. Lata 80.
    Towrzystwo siedzi, spożywa, nieboszczyka rzewnie wspominając.
    Wpada mały Jacek i krzyczy:
    " Wy tu siedzita a tam kogut kurę depcze!!!"

Podobno towarzystwo ze smiechu z krzeseł pospadało. :-)

krycha.stara, kapturnica, Aasiula, macduska, ComeToMeBaby, moremi, iwcia77, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My oglądaliśmy wiele działek w różnych miejscach...Jedno miejsce było piękne - z widokiem na tatry, a w dole las sosnowy - 15 km od Krakowa. Cudne miejsce...ale się nie zdecydowałam, bo w sąsiedztwie domy z gospodarą - no i mówię do A., że mowy nie ma, że ja mogę mieć w otoczeniu ogrody, a nie gospodarę z gęsiami, które chodzą i srają po podwórku. A on spokojnie...: ale to były kaczki...Taa kaczki - będziesz mi wmawiał - kto widział białe kaczki??? Gęsi jak nic....No w każdym razie miał ze mnie ubaw pół dnia - że nie odróżniam kaczki od gęsi....Bo mnie się w pale nie mieściło - że białe to nie tylko gęsi i łabędzie...
    No widziała która białą kaczkę????

krycha.stara, kapturnica, ania.g, Magdala, ComeToMeBaby, efcia, moremi, iwcia77, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    boskie

tak samo przeczytałam ;)

krycha.stara, Reni, Mega lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Wacia jak sie u Was mowi na ruje u krowy ale u nas ,ze sie krowa popedza.Jka byłam mała i byłam na wakacjach u babki to kazała mi krowy z pastwiska przyprowadzic .I moja ulubiona krowa jagoda zaczęła dziwnie sie zachowywac .Skakała na inna krowe jak do rżniecia.A ,ze ja nie wiedziałam o co kaman to ja z niej zganiałam co w konsekwencji skutkowało jej ochota na skakanie na mnie! Byłam twarda i wyjąc na cała jape przybiegłam z tymi krowami do domu.A ta mnie albo druga krowe atakowała non stop.Do dzis pamietam swoje odczucia ,ze ona mnie zdradziła i rpzestała lubiec XD
    Nast dnia siedziałam w gumiakach na stercie gnoju i przez okienko podglądałam co weterynarz jej robi.A załozył długa rekawice na reke i jak mi sie wydawało wsadził jej z taka słomką w dupe!! Nie wiedzialam wtedy o co kaman ale dziadek mnie wteyd pogonił zebym nie podgladała :D
    Normalnie przyroda :)

Reni, macduska, Bozia3, Magdala, efcia, moremi, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wlasnie spedzilismy urlop na niemieckiej wsi miedzyn innymi z kurkami, bylo swietnie i az zal tylek sciskal ze trza wracac, ja mam jeszcze urlop, maz musial w poniedzialek w pracy sie stawic niestety

krycha.stara, kapturnica, caffe, efcia, iwcia77, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest mi szkoda dzisiejszych dzieci
    poważnie
    za naszych czasów rzadko się zdarzało, żeby ktoś nie miał rodziny na wsi
    ja uwielbiałam wakacje u ciotki, zero elektroniki, zero tv, tylko prawdziwe przygody
    świnie, krowy, kury to podstawa, czasami kozy czy owce się zdarzały

a teraz?
    dzieci w mini zoo zapoznają się z kurami czy kozami
    ubogie te dzieciaki będą miały wspomnienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 09:47

kapturnica, krycha.stara, Bliska 77, caffe, efcia, moremi, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    My oglądaliśmy wiele działek w różnych miejscach...Jedno miejsce było piękne - z widokiem na tatry, a w dole las sosnowy - 15 km od Krakowa. Cudne miejsce...ale się nie zdecydowałam, bo w sąsiedztwie domy z gospodarą - no i mówię do A., że mowy nie ma, że ja mogę mieć w otoczeniu ogrody, a nie gospodarę z gęsiami, które chodzą i srają po podwórku. A on spokojnie...: ale to były kaczki...Taa kaczki - będziesz mi wmawiał - kto widział białe kaczki??? Gęsi jak nic....No w każdym razie miał ze mnie ubaw pół dnia - że nie odróżniam kaczki od gęsi....Bo mnie się w pale nie mieściło - że białe to nie tylko gęsi i łabędzie...
    Widziala.Nawet mialam taka kaczke własna w miescie na balkonie.Dosia miała na imie :) Przywiozlam ja pamietam w pudeleczku po kawie ince.Mala opuchata kulke.Chodzila za nami jak pies na podworku i skuvbala trawe.Niestety jak urosła to zmienialismy jej kartony 7razy dziennie i moja matka (morderczyni) zakończyla jej żywot i zrobiła z niej żarcie.Płakałam za nia tydzien :(

krycha.stara, Bozia3, Magdala, efcia, moremi, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha tak na wsi ;-)
    Bozia3 wrote:

kapturnica, Bozia3, Mega lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no z cyckow juz malo leci..praktycznie tylko w nocy go karmie, w ciagu dnia nie mam juz mleka, daje modyfikowane i owoce, warzywa, zupy, makarony, ryze, mieso, ryby,kasze sery...kiedy jajko sie daje?
    jajko możesz podawać już - po trochę po 8 miesiącu....najlepiej samo żółtko do zupy...a potem białko. Mojego jajko uczuliło - znaczy wywaliło mu wysypkę wokół ust po białku. Właśnie nie wiem co z tym robić - bo przestałam mu jajka podawać. Może powinnam znowu po trochę?

A moje mleko w cyckach wciaż jest..minęło 3 tygodnie od odstawienia, aja czuję, że mogłabym wciąż karmić...

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Mnie tez :-) I jak juz Cie zaczepiam, to co z Toba Malgosiu? Co dalej dzialacie? Nastepne IUI? Palec? Czy kolejny etap?
    Czekam na razie na otwarcie kliniki,na razie luzujemy, ale ruszamy w październiku bo mamy sezon grania do końca września więc jestem przemęczona...

kapturnica, Reni, Bliska 77, krycha.stara, Aasiula, macduska, ComeToMeBaby, efcia, moremi, iwcia77, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Gdzie? I czemu nie u mnie? Kurki na obiad robie.
    Na polnocy niemiec, w stoltenberg, cudowne miejsce, b.malownczy krajobraz z gorkami i dolinami, jeziorami i 15km do morza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 09:50

krycha.stara, efcia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chce odstawic corke od cycka bo juz mnie mwnerwia to jej wiszenie itp, czy maci jakies pomysly? Od wczoraj pije szalwie

syy2tv73m6q3ba1l.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam dzieckiem to mieliśmy, krowy, kury i kaczki. Domek niski parterowy i nie raz mi latem krowa wsadzała łeb przez okno do pokoju :) Pamiętam też kury biegające bez głowy po podwórku ( i moje ogromne zdziwienie) i to że kiedyś goniąc psa przez wybieg kaczek pacnęłam na plecy w sam środek gówien :) Ale to były czasy :)

Reni, Bliska 77, kapturnica, Aasiula, krycha.stara, macduska, efcia, moremi, iwcia77, gosia7122, Mega, megan8 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Jak byłam dzieckiem to mieliśmy, krowy, kury i kaczki. Domek niski parterowy i nie raz mi latem krowa wsadzała łeb przez okno do pokoju :) Pamiętam też kury biegające bez głowy po podwórku ( i moje ogromne zdziwienie) i to że kiedyś goniąc psa przez wybieg kaczek pacnęłam na plecy w sam środek gówien :) Ale to były czasy :)
    Ja nigdy na wsi nie mieszkalam ale pamietam jak z bratem i kolega podstawalismy wiadra pod tylek krowi coby swiezutkie gowna na nawoz na dzialce pozbierac, oraz zbieranie "cieplutkch bajaderek" prosto spod konskiego zada, to byly czasy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 10:05

ania.g, kapturnica, efcia, moremi, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    boskie

Przecież przecinek postawiłam!

Bliska 77, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Ja. Łażą u teściowej po podwórku!

kapturnica, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry ,pieknie 20 stp,slonce ,milego dnia

Bliska 77, krycha.stara, macduska, Aasiula, efcia, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

201407014965.png
‹‹ 10948 10949 10950 10951 10952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ