X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Ale tu wiejsko :) myśmy jako dzieci z bratem jeździli co roku na wies, co prawda nie było tam gospodarki, ale fajnie było. Co sie nabiegalismy po łąkach i polach to nasze, tam złapałam bakcyla na grzybobranie itd. I uwielbiam zapach zborza na polu :)
    Odebrałam se wyniki i cóż, jest jak sie spodziewałam :/ Czeka mnie dietka. Cukier 162 po 2h, na czczo ok. Morfologia chyba w miarę, mocz ok. Po południu gin to zobaczymy co mi powie, oby nie chciał mnie kłaść na oddział.

macduska, kapturnica, Aasiula, ComeToMeBaby, efcia, Bozia3, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Cześć
    Ale tu wiejsko :) myśmy jako dzieci z bratem jeździli co roku na wies, co prawda nie było tam gospodarki, ale fajnie było. Co sie nabiegalismy po łąkach i polach to nasze, tam złapałam bakcyla na grzybobranie itd. I uwielbiam zapach zborza na polu :)
    Odebrałam se wyniki i cóż, jest jak sie spodziewałam :/ Czeka mnie dietka. Cukier 162 po 2h, na czczo ok. Morfologia chyba w miarę, mocz ok. Po południu gin to zobaczymy co mi powie, oby nie chciał mnie kłaść na oddział.

Zboża. :-)

kapturnica, moremi lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    A jak się skończyły stare to nowych trzeba było nakopać. Do tej pory nienawidzę sadzic, kopać i obierać ziemniaków! Nawet jeść ich nie lubię.
    O widzisz ja tez!! Normalnie wole wanne brudnych garow umyc niz obierac ziemniory!!

macduska, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobnie jak Bozia nigdy na wies mnie nie zabierano bo nie bylo do kogo. Dlatego jestem ciemna. Szkola szkola, to teoria a wies praktyka. Teorii bez odwiedzania wsi sie nie zastosuje.
    To tak samo jak z jezykiem. Czlowiek uczyl sie od dziecka, a jak przyjechalam do innego kraju to ni w zab. Dopiero z czasem sie osluchalam i poszlo.

Ja spedzalam wakacje na koloniach i na podworku z kolezankami. Uwielbialam bawic sie na stadionie Jagielonii gdzie latem zawsze poza meczami byly wlaczane spryskiwacze nawadniajace trawe. Raj

krycha.stara, efcia, Bozia3, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Cześć
    No to Ci cholera przekroczyl jednak .A nie robilas po 1h pomiaru też ?

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryska znowu posty czyscisz??Bo strony spierdzielaja.
    Wlasnie dzwonila tesciowa i zaoferowala sie ,ze jak tylko bedzie trzeba to przyjedzie mi pomoc.I mam dzwonic o kazdej porze dnia i nocy.
    Kurde milo sie mi zrobilo. =D

Aasiula, Magdala, macduska, krycha.stara, efcia, Bozia3, Dziobak, gosia7122, iwcia77, Mega, malgos741 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No to Ci cholera przekroczyl jednak .A nie robilas po 1h pomiaru też ?
    No właśnie nie. Nie wiem, moze mi zalecił test obciążenia glukoza ( na kartce napisane było glukoza 75g po 2h) a nie typowa krzywą. Sprawdziłam wyniki z 1 ciazy i tam tez mi tylko po 2h brali. Wtedy było prawie 180, takze teraz ciut lepiej. Po drodze kupiłam pieczywo. Żytni i jakis dla diabetyków. Ten drugi po testach śniadaniowych i chyba bedzie ok, 3 kromeczki i cukier 107 po 2h. Fajnie by było zeby ziemniaki jakoś sie tolerowały bo juz mi tęskno ;)

hGXkp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Ty wstaw sobie suwak kiedy zadzwonisz do kliniki hyhyhyhy :)
    Hyhyhy no dobry pomysł, ale my już w trasie, na telefonie to chu nie robota ;-)

krycha.stara, Aasiula lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eyy Nat ale po co Ty mierzysz po 2godzinach skoro w ciąży masz mierzyc po godzinie O.o ?
    Na bank by Ci po tych 3kromkach po godzinie 120 przekroczyło skoro masz 107 po dwoch.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 11:25

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jaja
    nie wierzę
    dostanę odszkodowanie za późniony lot
    rok walki i jest finał! :-D

kapturnica, macduska, ComeToMeBaby, Magdala, Aasiula, krycha.stara, caffe, efcia, moremi, Bozia3, Dziobak, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Oj tak, moj maz jeszcze jako niemaz jezdzil do szwecji i norwegii na zbiory truskawek do pracy
    Mój co roku jeździ. Raz byłam z nim

krycha.stara lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Eyy Nat ale po co Ty mierzysz po 2godzinach skoro w ciąży masz mierzyc po godzinie O.o ?
    Na bank by Ci po tych 3kromkach po godzinie 120 przekroczyło skoro masz 107 po dwoch.....
    o dupa, faktycznie, cos mi sie popieprzyło :/ no nic, chyba z tego chleba nic nie bedzie a juz sie ucieszyłam ;) zobaczymy co dzis usłyszę od gina, mam nadzieje ze dostanę po prostu skierowanie do poradni. Zajrzałam w stare notatki i teraz widze ze mogłam miec 120-130 godz po posiłku. Oj, bedzie cieżko :/

hGXkp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ale jaja
    nie wierzę
    dostanę odszkodowanie za późniony lot
    rok walki i jest finał! :-D

Warto było walczyć!:-)

Opowiesz historię?

iwcia77 lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    o dupa, faktycznie, cos mi sie popieprzyło :/ no nic, chyba z tego chleba nic nie bedzie a juz sie ucieszyłam ;) zobaczymy co dzis usłyszę od gina, mam nadzieje ze dostanę po prostu skierowanie do poradni. Zajrzałam w stare notatki i teraz widze ze mogłam miec 120-130 godz po posiłku. Oj, bedzie cieżko :/
    Kochana max 120 po posiłku a rano do 90ciu.Ja dostałam zjebe jak mi troche przekraczało , ze nie zwiekszalam dawek heh.
    Pociesze Cie ,ze u mnie w 37tyg cukry zaczely sie diametralnie zmienaic.Do kolacji biore zaledwie 2dawki insuliny A z nocnej zeszlam juz z 32 dawek do 16 tu i cukier max rano 84 a wczesniej zawsze w granicach 90 oscylowalo .I moge wprowadzac coraz to nowe przedtem zakazane produkty.Wczoraj zjadlam pierogi ruskie 6sztuk i po godzinie 118 a wczesniej po 2szt mi wywalilo 140.
    Bedzie ciezko ale dasz rade .Potem juz w maire idzie z gorki tylko sa chwile wkurzenia.

Mega lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pewnie, że warto ;-) 800 euro piechotą nie chodzi
    wycieczka tyle nie kosztowała hahahaha

e tam historia jakich wiele
    lot opóźniony 11 godz
    biuro podrózy miało nas w dupie, że siła wyższa itd
    kazałam udowodnić, to nadal mieli w dupie
    poszło do urzędu marszałkowskiego, tam skierowano mnie do urzędu lotnictwa cywilnego
    tam miły pan pokazał mi palcem co wypełnić jaki itd. :-) i wysłać do przewoźnika
    przewoźnik
    najpierw, że on nie latał tego dnia
    jak im udowodniłam, że latał
    to że nie ma reklamacji (formularza) na ten dzień ( a wysłałam pełną dokumentację poleconym)
    no to wysłałam jeszcze raz
    to oni, że muszę mieć bilet, umowę z biurem podróży i najlepiej kartę pokładową (żeby udowodnić, że wsiadłam na pokład?)
    mówię, że wysłałam to już 2 razy ale ok wyślę i 10
    tym razem poszło pocztą, mailem z 5 razy (ale pojawiał się komunikat o błędzie) i faksem
    i chyba mają mnie dosyć, bo odpisali, że mam rację i będzie odszkodowanie

ale ale nie tak prędko
    idąc na ugodę mogą szybko mi wypłacić w ciągu 7 dni 65% czyli 520 euro
    albo 100% ale na to i miesiąc bedę musiała poczekać
    ha! czekałam rok i miesiąc poczekam :-)
    macduska wrote:
    Warto było walczyć!:-)

Opowiesz historię?

kapturnica, macduska, Aasiula, krycha.stara, ComeToMeBaby, caffe, efcia, moremi, Bozia3, gosia7122, iwcia77, Mega, malgos741 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kochana max 120 po posiłku a rano do 90ciu.Ja dostałam zjebe jak mi troche przekraczało , ze nie zwiekszalam dawek heh.
    Pociesze Cie ,ze u mnie w 37tyg cukry zaczely sie diametralnie zmienaic.Do kolacji biore zaledwie 2dawki insuliny A z nocnej zeszlam juz z 32 dawek do 16 tu i cukier max rano 84 a wczesniej zawsze w granicach 90 oscylowalo .I moge wprowadzac coraz to nowe przedtem zakazane produkty.Wczoraj zjadlam pierogi ruskie 6sztuk i po godzinie 118 a wczesniej po 2szt mi wywalilo 140.
    Bedzie ciezko ale dasz rade .Potem juz w maire idzie z gorki tylko sa chwile wkurzenia.
    najgorsze bedą początki, dojście co i ile jest ok. Pózniej włączy sie marudzenie ;) dobrze ze w lidlu jest kilka rodzajów sałat ;) pamietam ze w pierwszej ciazy w okolicach 36- 37 tc mocno schudłam. W sumie to tak nagle, u gina waga zeszła poniżej startowej i wtedy juz mi zniósł dietę. Nie rzuciłam sie na słodycze ale pierwszy ziemniak po długiej przerwie to była rozkosz :)

kapturnica, moremi, Mega lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pyranie moze glupie, ale nie wiem dokladnie, sikaniec robic dziesiatego dnia brania lutki czy po 10 dniach czyli dzien pozniej ?
    Bo tak patrze w ten moj wykres i nie wiem ??
    Czy robic podczas brania czy jak juz nie bede brala lutki? Kurde no ???
    Durne te moje pytanie wiem, ale wy pewnie wiecie jak i co. ;)

efcia, moremi lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Njalepiej robic w dniu ostatniej lutki lub kolejnym.Ale nie wczesniej niz jakies 12dni od owulacji bo moze ciaza byc ale jeszcze niskie hcg.

Aasiula, krycha.stara, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula szczaj a jutro popraw
    wtedy na pewno nie przeoczysz ;-)

Aasiula, ComeToMeBaby, krycha.stara, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Njalepiej robic w dniu ostatniej lutki lub kolejnym.Ale nie wczesniej niz jakies 12dni od owulacji bo moze ciaza byc ale jeszcze niskie hcg.
    Aaaa, czyli ja musze zrobic jeden dzien po
    Bo jak z ostatnim dniem to bedzie dopiero 11 dzien :)
    Dzieki Kapta :)

‹‹ 10950 10951 10952 10953 10954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ