35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Natka_79 wrote:A tak z ciekawości to ile ta suszarka bębnowa żre prądu? I chyba jest głęboka jak zwykła pralka? U mnie w łazience wchodzi tylko taka płytsza, takze o suszarce bębnowej moge zapomnieć, chyba ze wywalę wannę na rzecz prysznica
Aasiula lubi tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Ja mam wąska lazienke.I mimo,ze miejsca nie za duzo to nie chcialam prysznica tylko wanne . Wiec mamy 2w1 kabine z wanna i prysznicem.Ale to zabralo nam dosc duzo meijsca. W oddatku wejscie do lazienki jest z 2 stron i od korytarza i od pokoju , w ktorym kiedys na starosc mamy zamiar byc . Wiec nie nakombinuje w niej za duzo tez. Cos za cos.
moze za kilka lat wstawię brodzik
kapturnica, Aasiula lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Widzisz ale niektorzy nie maja nad pralka miejsca bo posiadaja chociazby piec dwufunkcyjny.
Ale cala No ma tak umiejscowione suszarki raz, ze sensownie to wyglada, dwa, ze bardzo oszczedza miejsce.
Ja osobiscie jestem oldskulowa i mam tez zwykla szuszarke na statywie. Chronie srodowisko i takie tam. Chociaz nie ma nic bardziej wkurzajacego niz widok suszacych sie gaci w salonie...
moremi, kapturnica, dorbie, macduska, iwcia77, Bliska 77, Mega, caffe, efcia, megan8 lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Kumam, bo sama mam szafke nad pralka.
Ale cala No ma tak umiejscowione suszarki raz, ze sensownie to wyglada, dwa, ze bardzo oszczedza miejsce.
Ja osobiscie jestem oldskulowa i mam tez zwykla szuszarke na statywie. Chronie srodowisko i takie tam. Chociaz nie ma nic bardziej wkurzajacego niz widok suszacych sie gaci w salonie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 18:41
krycha.stara, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Natka_79 wrote:A tak z ciekawości to ile ta suszarka bębnowa żre prądu? I chyba jest głęboka jak zwykła pralka? U mnie w łazience wchodzi tylko taka płytsza, takze o suszarce bębnowej moge zapomnieć, chyba ze wywalę wannę na rzecz prysznica
Tyle samo zre pradu co pralka, ale wody nie zre.I czasu nie zre, bo tylko z pralki siup do suszarki bez rozwieszania kazdej sztuki pojedynczo. Tylko skladanie takie samo ale z ssuszarki miekkie.
moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Dziobak wrote:Kumam, bo sama mam szafke nad pralka.
Ja osobiscie jestem oldskulowa i mam tez zwykla szuszarke na statywie. Chronie srodowisko i takie tam. Chociaz nie ma nic bardziej wkurzajacego niz widok suszacych sie gaci w salonie... -
nick nieaktualny
-
Ja mam pralkę z funkcją suszenia i do tego trzy zwykle suszarki które są wiecznie zajęte. Z pralko suszarki rzadko korzystam bo to mało ekonomiczne.
Edit: poza tym żeby rzeczy z tej suszarki nie były pogniecione to bardzo mało można tam wsadzić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 19:12
anna maria, kapturnica, efcia lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualnyMoja suszarka stoi zwykle na balkonie a jak pada to do sypialni wciagam całe ustrojstwo. I też mnie wkurza jak pierwsze co widzę po przebudzeniu to wiszące gacie lub inne części garderoby. I jeszcze trzeba ja omijać w drodze do szafy.
Chyba się w tym roku zmobilizuję do kupna elektrycznej.anna maria, kapturnica, Dziobak, Aasiula, ania.g, iwcia77, efcia, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI pół dnia dzisiaj piekłam ciastka na dożynki. Wymysliłam sobie małe ciasteczka. W połowie pieczenia poddałam się i upiekłam z reszty trzy duże blaty. Czyms tam przełożę i będzie.
I korzystajac z goracego piekarnika machnęłam jeszcze ucierana, z kruszonką i jeżynami. Pyyyycha!kapturnica, moremi, Aasiula, ania.g, anna maria, iwcia77, Bliska 77, Dziobak, Magdala, Mega, efcia lubią tę wiadomość
-
A czy Wy jesteście w stanie na bieżąco prasować* wszystko?? Bo ja nie jestem w stanie....mam taką szafę, gdzie zwalam całe wyprane pranie i sukcesywnie odgruzowuje - ale marnie mi idzie....
* -Wyraz o podwójnym znaczeniu. Tutaj: czynność polegająca na wygładzaniu wypranych uprzednio rzeczy. Nie mylić z upijaniem się.kapturnica, macduska, moremi, Reni, Dziobak, ania.g, anna maria, iwcia77, Bliska 77, Magdala, Arwena, Mega, efcia, ComeToMeBaby, krycha.stara lubią tę wiadomość
-
Ja duzo rzeczy susze na wieszakach,.Jak wlacze program na pranie niemnące to wystarczy porzadnie wytrzepac i rozwiesic na wieszakach.Tak robie zwlaszcza z mlodego koszulkami bo prasowanie ustrojstwa z nadrukami jest uciazliwe.No a reszte typu obrusy , koszule itd staram sie na bieżaco prasowac .Bo jak wyschnie na pieprz to juz nie ejst latwo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 19:45
Bozia3, Aasiula, Dziobak, iwcia77, Bliska 77, efcia, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:A czy Wy jesteście w stanie na bieżąco prasować* wszystko?? Bo ja nie jestem w stanie....mam taką szafę, gdzie zwalam całe wyprane pranie i sukcesywnie odgruzowuje - ale marnie mi idzie....
* -Wyraz o podwójnym znaczeniu. Tutaj: czynność polegająca na wygładzaniu wypranych uprzednio rzeczy. Nie mylić z upijaniem się.
Ja niczego nie prasuję od razu. Mam problem ze złożeniem i włożeniem na bieżaco. Aktualnie leży u mnie sterta szmat w sypialni do upchnięcia w szafy.Bozia3, kapturnica, moremi, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
macduska wrote:Kapta! Bierząco! Bierząco!
aha - właśnie się opamiętałam....chłe chłe...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 19:30
moremi, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Naprawdę z powodu ochrony środowiska nie masz w domu suszarki do bielizny????? Ja pierdziu....nie wierzę.....
Serio, nie mam potrzeby suszarki. Co by robila moja corka, gdyby nie trzeba bylo wieszac i zdejmowac prania?moremi, iwcia77, Bliska 77, ania.g, Mega, efcia, megan8 lubią tę wiadomość