X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczulam sie jak w grupie terapeutycznej :-)
    moremi wrote:
    Sandra...
    A może Ty opowiesz co się u Ciebie zmieniło?

moremi, sandra80, Reni, kkisia, ComeToMeBaby, Sabina, macduska, gosia7122, efcia, Mega lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Mimik Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawendowa37 wrote:
    Jeszcze raz witajcie dzieczyny i dziekuje za przyjecie do waszego grona.
    Lecze sie narazie u zwyklegp gina a w zasadzie chadzam na kontrole do niego, bo on jak zwykle twierdzi ze wszystko w porzadku u mnie.Przymierzam sie do kliniki leczenia nieplodnosci ale w tym momenie jestem w takiej rozsypce ze najcbetniej schowalabym sie do lozeczka i calymi dniami z niego nie wychodzila.
    Mam do was jeszcze kilka pytan dziewczynny, czy zapalenie pluc przed tym tym pustym jajem plodowym,przeswietleniartg pluc bez ochrony mojego brzycha, antybiotyki, tomografia komputerowa mogly miec wplyw na puste jajo plodowe, zaznaczam ze to zapalenie pluc przytrafilo mi sie na miesiac do poltora przed zajsciem w ciaze.Mam tez teraz takie schizy ze skoro nie przykryli mi brzucha przy robieniu rtg pluc to bedzie mialo dalsze konsekwencne i juz w normalna ciaze nie zajde.
    Widze ze niektorym z was sie udalo i tym dodajecie mi otuchy.
    Lewandowa,mam wrazenie ze wiele w naszym ciele odbywa się trybem 3-miesięcznym. Pęcherzyk który uwolni się za 3 miesiące przygotowuje się teraz do drogi;) a potem jak widać też trymestry… tego nie wie nikt co ma wpływ na to że się udaje lub nie. Daj sobie czas żeby stanąć na nogi.

moremi, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

• Niuta Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    O.o
    Niuta coś ściemniasz u nas 19stopni i słońce

Bry :-) ja już po bieganiu, po sniadaniu spijam kawke
    milego

Phi. 19 stopni. Toż to zima na całego :-P

efcia, Mega lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi stoję dalej w tym samym punkcie, mąż znowu przebadany niby mówią że ok bo plemniorów ma dużo ale ja widzę że lepkość++ i aglutynacja++ (już Go faszeruje wit.c i flegaminą) byłam u profesora Wołczyńskiego i mówi że można jeszcze sprawdzić czy nie ma endometriozy przez laparo, a mój drugi gin przekonał mnie że najpierw hsg lepiej zrobić bo ostatnio w 4 miesiącu po hsg się udało, a od tego czasu cesarka i poronienie więc tu się może zmienić. Badałam też amh bo mnie ginek nastraszył ze mało pęcherzyków widzi ale wyszło mi 2,39.
    Poza tym moje dziecko zaczyna drugi rok przedszkola, pierwszy upłynął pod znakiem walki z przedszkolankami i chorobami non stop no to chyba tyle.

moremi, kkisia, ComeToMeBaby, Sabina, efcia, ania.g lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Poczulam sie jak w grupie terapeutycznej :-)

cześć jestem Sandra i jestem anonimową staraczką:)

moremi, anna maria, kkisia, ComeToMeBaby, Sabina, macduska, Arwena, gosia7122, efcia, Mega lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • moremi Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Moremi stoję dalej w tym samym punkcie, mąż znowu przebadany niby mówią że ok bo plemniorów ma dużo ale ja widzę że lepkość++ i aglutynacja++ (już Go faszeruje wit.c i flegaminą) byłam u profesora Wołczyńskiego i mówi że można jeszcze sprawdzić czy nie ma endometriozy przez laparo, a mój drugi gin przekonał mnie że najpierw hsg lepiej zrobić bo ostatnio w 4 miesiącu po hsg się udało, a od tego czasu cesarka i poronienie więc tu się może zmienić. Badałam też amh bo mnie ginek nastraszył ze mało pęcherzyków widzi ale wyszło mi 2,39.
    Poza tym moje dziecko zaczyna drugi rok przedszkola, pierwszy upłynął pod znakiem walki z przedszkolankami i chorobami non stop no to chyba tyle.
    Ty w Białymstoku?

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • moremi Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    tak
    Eeej, to mamy sekcję podlaską ;-)

Magdala, Sabina lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn dojeżdżam

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ja z mazowieckiego

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • moremi Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    tzn dojeżdżam
    Ja mam nadzieję za rok też tylko dojeżdżać.
    Nie wiem czy jesteś zadowolona z Wołczyńskiego. Ja chodzę do Domitrza, a zakochana jestem w Zbrochu ;-) facet angażuje się bardzo mocno i nie lubi czekać.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimik, Sandra, milo Was widziec ponownie :)

Lawenda, musisz sie otrzasnac. Ja mialam puste jajo plodowe i to po pierwszj procedurze IVF. Wczesniej dwie ciaze pozamaciczne i strata jajowodow. Czyli 3 ciaze i 3 porazki Teraz szykuje sie na kriotransfer, ale mam przeczucie, ze do ciazy jeszcze dluga droga. Jasne, ze nie jest latwo po porazce ale musisz sie uzbroic w cierpliwosc i znalezc w sobie duzo determinacji. Strach to Twoj wrog.

Zycze niemniej powodzenia, jak najszybciej

Reni, moremi, anna maria, kkisia, ComeToMeBaby, macduska, Arwena, gosia7122, efcia, ania.g, Mega lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    nie ja z mazowieckiego
    Aaaaa, to masz kawałek. Pisz kiedy będziesz, to chociaż kawę razem wypijemy :-)

sandra80 lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Lawendowa37 Debiutantka

Wysłany: 2 września 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki wielkie dziewczyny za slowa pocieszenia i za wyjasnienie niektorych rzeczy mi przez to wszystko mozg zacmilo.
    Mieszkam w Szwajcarii a tu wszystkie badania, skierowania nie jakos tocza sie w spowolnionym tempie.Szczerze to nie mam rozeznania gdzie i o co prosic, pytac.
    Ciesze sie ze was znalazlam wreszcie mam z kim porozmawiac na dreczace mnie tematy.

moremi, kkisia, Dziobak, Mimik, efcia, Mega lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Ja też w tej grupie wiekowej, więc witam wszystkich : )

Peppa, zgodnie z ustawą, która weszła w lipcu tego roku, każda kobieta ma prawo do znieczulenia podczas porodu, jeśli oczywiście może je dostać ( nie jest za wczesna, albo za późna faza porodu, albo jakieś przeciwwskazania zdrowotne).
    Z tego co czytałam ostatnio, nie wszystkie szpitale są do tego przygotowane, nie mają anestezjologa dedykowanego tylko porodówce,więc różnie może być. Ale dla spokoju, warto wcześniej o to zawalczyć.
    Tak czy siak, piękne chwile przed Tobą (pomijając sam poród rzecz jasna; ).
    Jestem po 2 porodach naturalnych bez znieczulenia i jeśli teraz starania zakończą się sukcesem, będę na pewno chciała wybrać szpital ,w którym dają znieczulenie.
    Przy pierwszym porodzie nawet do głowy mi nie przyszło brać znieczulenie, było to ponad 12 lat temu, w ogóle się o tym nie mówiło, a ja porodu w ogóle się nie bałam, tylko się cieszyłam, że będzie dziecko. Przy drugim porodzie 10 lat temu, gdy już wiedziałam, co mnie czeka,już nie byłam taka odważna, prosiłam o znieczulenie. Ale gdy pojawiłam się na izbie przyjęć miałam tak rozhuśtaną akcję porodową, że było za późno na znieczulenie, więc czasami można planować, a życie swoje...

moremi, BISCA, kkisia, ComeToMeBaby, Arwena, Mimik, efcia, ania.g lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gretka tez ze Szwajcarii :-)

moremi, efcia lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o lawendowa i jasminowa :-) ,pieknie

moremi, kkisia, ComeToMeBaby, SolarPolar, Dziobak, Sabina, macduska, gosia7122, efcia, Mega lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi nie wiem czy zdążę przed Twoim rozpakowaniem:) bo po hsg to ja raczej się na kawę nadawać nie będę co innego na jakąś wódkę ale to znowu Ty nie możesz:)

moremi, kkisia, ComeToMeBaby, Sabina, efcia lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • BISCA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawenda, bij do kliniki nieplodnosci. Przebadaja Ciebie i meza i bedziesz szybko wiedziala na czym stoisz. Moze sie okazac, ze wytarczy krotka stymulacja i zaskoczy. Szkoda czasu na "poczekamy, zobaczymy"

anna maria, moremi, kkisia, ComeToMeBaby, Magdala, macduska, efcia lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • anna maria Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra jade z Helka kupic wielka skrzynie na zabawki :-)

BISCA, moremi, kkisia, peppapig, Magdala, Sabina, efcia, Mega lubią tę wiadomość

201407014965.png
‹‹ 11026 11027 11028 11029 11030 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ