35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Lawendowa37 wrote:Jeszcze raz witajcie dzieczyny i dziekuje za przyjecie do waszego grona.
Lecze sie narazie u zwyklegp gina a w zasadzie chadzam na kontrole do niego, bo on jak zwykle twierdzi ze wszystko w porzadku u mnie.Przymierzam sie do kliniki leczenia nieplodnosci ale w tym momenie jestem w takiej rozsypce ze najcbetniej schowalabym sie do lozeczka i calymi dniami z niego nie wychodzila.
Mam do was jeszcze kilka pytan dziewczynny, czy zapalenie pluc przed tym tym pustym jajem plodowym,przeswietleniartg pluc bez ochrony mojego brzycha, antybiotyki, tomografia komputerowa mogly miec wplyw na puste jajo plodowe, zaznaczam ze to zapalenie pluc przytrafilo mi sie na miesiac do poltora przed zajsciem w ciaze.Mam tez teraz takie schizy ze skoro nie przykryli mi brzucha przy robieniu rtg pluc to bedzie mialo dalsze konsekwencne i juz w normalna ciaze nie zajde.
Widze ze niektorym z was sie udalo i tym dodajecie mi otuchy.moremi, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość
-
efcia wrote:
Niuta coś ściemniasz u nas 19stopni i słońce
Bryja już po bieganiu, po sniadaniu spijam kawke
milego
Phi. 19 stopni. Toż to zima na całegoefcia, Mega lubią tę wiadomość
Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards -
Moremi stoję dalej w tym samym punkcie, mąż znowu przebadany niby mówią że ok bo plemniorów ma dużo ale ja widzę że lepkość++ i aglutynacja++ (już Go faszeruje wit.c i flegaminą) byłam u profesora Wołczyńskiego i mówi że można jeszcze sprawdzić czy nie ma endometriozy przez laparo, a mój drugi gin przekonał mnie że najpierw hsg lepiej zrobić bo ostatnio w 4 miesiącu po hsg się udało, a od tego czasu cesarka i poronienie więc tu się może zmienić. Badałam też amh bo mnie ginek nastraszył ze mało pęcherzyków widzi ale wyszło mi 2,39.
Poza tym moje dziecko zaczyna drugi rok przedszkola, pierwszy upłynął pod znakiem walki z przedszkolankami i chorobami non stop no to chyba tyle.moremi, kkisia, ComeToMeBaby, Sabina, efcia, ania.g lubią tę wiadomość
-
anna maria wrote:Poczulam sie jak w grupie terapeutycznej
cześć jestem Sandra i jestem anonimową staraczkąmoremi, anna maria, kkisia, ComeToMeBaby, Sabina, macduska, Arwena, gosia7122, efcia, Mega lubią tę wiadomość
-
sandra80 wrote:Moremi stoję dalej w tym samym punkcie, mąż znowu przebadany niby mówią że ok bo plemniorów ma dużo ale ja widzę że lepkość++ i aglutynacja++ (już Go faszeruje wit.c i flegaminą) byłam u profesora Wołczyńskiego i mówi że można jeszcze sprawdzić czy nie ma endometriozy przez laparo, a mój drugi gin przekonał mnie że najpierw hsg lepiej zrobić bo ostatnio w 4 miesiącu po hsg się udało, a od tego czasu cesarka i poronienie więc tu się może zmienić. Badałam też amh bo mnie ginek nastraszył ze mało pęcherzyków widzi ale wyszło mi 2,39.
Poza tym moje dziecko zaczyna drugi rok przedszkola, pierwszy upłynął pod znakiem walki z przedszkolankami i chorobami non stop no to chyba tyle.-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
sandra80 wrote:tzn dojeżdżam
Nie wiem czy jesteś zadowolona z Wołczyńskiego. Ja chodzę do Domitrza, a zakochana jestem w Zbrochufacet angażuje się bardzo mocno i nie lubi czekać.
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Mimik, Sandra, milo Was widziec ponownie
Lawenda, musisz sie otrzasnac. Ja mialam puste jajo plodowe i to po pierwszj procedurze IVF. Wczesniej dwie ciaze pozamaciczne i strata jajowodow. Czyli 3 ciaze i 3 porazki Teraz szykuje sie na kriotransfer, ale mam przeczucie, ze do ciazy jeszcze dluga droga. Jasne, ze nie jest latwo po porazce ale musisz sie uzbroic w cierpliwosc i znalezc w sobie duzo determinacji. Strach to Twoj wrog.
Zycze niemniej powodzenia, jak najszybciej
Reni, moremi, anna maria, kkisia, ComeToMeBaby, macduska, Arwena, gosia7122, efcia, ania.g, Mega lubią tę wiadomość
-
Dzieki wielkie dziewczyny za slowa pocieszenia i za wyjasnienie niektorych rzeczy mi przez to wszystko mozg zacmilo.
Mieszkam w Szwajcarii a tu wszystkie badania, skierowania nie jakos tocza sie w spowolnionym tempie.Szczerze to nie mam rozeznania gdzie i o co prosic, pytac.
Ciesze sie ze was znalazlam wreszcie mam z kim porozmawiac na dreczace mnie tematy.moremi, kkisia, Dziobak, Mimik, efcia, Mega lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny,
Ja też w tej grupie wiekowej, więc witam wszystkich : )
Peppa, zgodnie z ustawą, która weszła w lipcu tego roku, każda kobieta ma prawo do znieczulenia podczas porodu, jeśli oczywiście może je dostać ( nie jest za wczesna, albo za późna faza porodu, albo jakieś przeciwwskazania zdrowotne).
Z tego co czytałam ostatnio, nie wszystkie szpitale są do tego przygotowane, nie mają anestezjologa dedykowanego tylko porodówce,więc różnie może być. Ale dla spokoju, warto wcześniej o to zawalczyć.
Tak czy siak, piękne chwile przed Tobą (pomijając sam poród rzecz jasna; ).
Jestem po 2 porodach naturalnych bez znieczulenia i jeśli teraz starania zakończą się sukcesem, będę na pewno chciała wybrać szpital ,w którym dają znieczulenie.
Przy pierwszym porodzie nawet do głowy mi nie przyszło brać znieczulenie, było to ponad 12 lat temu, w ogóle się o tym nie mówiło, a ja porodu w ogóle się nie bałam, tylko się cieszyłam, że będzie dziecko. Przy drugim porodzie 10 lat temu, gdy już wiedziałam, co mnie czeka,już nie byłam taka odważna, prosiłam o znieczulenie. Ale gdy pojawiłam się na izbie przyjęć miałam tak rozhuśtaną akcję porodową, że było za późno na znieczulenie, więc czasami można planować, a życie swoje...
moremi, BISCA, kkisia, ComeToMeBaby, Arwena, Mimik, efcia, ania.g lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
Moremi nie wiem czy zdążę przed Twoim rozpakowaniem:) bo po hsg to ja raczej się na kawę nadawać nie będę co innego na jakąś wódkę ale to znowu Ty nie możesz:)
moremi, kkisia, ComeToMeBaby, Sabina, efcia lubią tę wiadomość
-
Lawenda, bij do kliniki nieplodnosci. Przebadaja Ciebie i meza i bedziesz szybko wiedziala na czym stoisz. Moze sie okazac, ze wytarczy krotka stymulacja i zaskoczy. Szkoda czasu na "poczekamy, zobaczymy"
anna maria, moremi, kkisia, ComeToMeBaby, Magdala, macduska, efcia lubią tę wiadomość