X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Dobry,

Pani jest spozniona ?

Milego
    Nie uwazasz. Pani już listę sprawdziła i przepytuje.

kkisia, efcia, Reni, BISCA lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry wiedzmy :)

Ja juz od 6 na nogach
    Ale jakos sie ogarnac nie moge o.O
    I wrocic do rytmu z przed wakacji

Dzis dzien pt golabki
    Co mnie napadlo to nie wiem

efcia, moremi, Aasiula, BISCA, ComeToMeBaby, peppapig, Sabina, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

• Mimik Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Dawaj, co się będziesz sama kisić.
    Wiele z nas przeszło ciążę chybioną. Ja miałam łyżeczkowanie pod koniec lutego 2014 i dwa poronienia samoistne. Teraz - widać jak w awatarze ;-)
    Generalnie jednego pustego pęcherza płodowego się nie diagnozuje, bo to się zdarza w każdym wieku. Czynnikiem zazwyczaj jest błąd genetyczny. Coś nie zaskoczyło jak powinno.
    Leczysz się u zwykłego gina, czy też w klinice?

Sandra i Mimik, wczoraj było rozpoczęcie roku. Pewnie dostaniecie uwagę od Pani.

Bry :-)
    U nas upałów ciąg dalszy. A ja wyruszam zawieźć łozeczko do moich rodziców.
    o losie słodki, i znowu jak w szkole zawsze nidoinformowana i spóźniona ...

moremi, Aasiula, Reni, kkisia, ComeToMeBaby, Sabina, macduska, gosia7122, efcia lubią tę wiadomość

• Mimik Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Lewandowa!:)

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnośnie hsg ja miałam mieć wczoraj te dmuchanie, ale nie wyszło niestety, miała która te sono może? też taka rzeź niewiniątek jak to z rtg?

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mam dobrą wiadomość :D
    Rodzimy za tydzień, siłami natury chyba,żeby coś.
    Tak więc jestem usatysfakcjonowana bo wiem co mnie czeka.
    Moge zacząć sie BAĆ!! aAaaaA!!!

Aasiula, kapturnica, malgos741, Reni, anna maria, Mimik, paszczakin, BISCA, Sabina, kkisia, Magdala, ComeToMeBaby, Dziobak, beates, macduska, megan8, Arwena, gosia7122, efcia, ania.g, Mega lubią tę wiadomość

• Lawendowa37 Debiutantka

Wysłany: 2 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz witajcie dzieczyny i dziekuje za przyjecie do waszego grona.
    Lecze sie narazie u zwyklegp gina a w zasadzie chadzam na kontrole do niego, bo on jak zwykle twierdzi ze wszystko w porzadku u mnie.Przymierzam sie do kliniki leczenia nieplodnosci ale w tym momenie jestem w takiej rozsypce ze najcbetniej schowalabym sie do lozeczka i calymi dniami z niego nie wychodzila.
    Mam do was jeszcze kilka pytan dziewczynny, czy zapalenie pluc przed tym tym pustym jajem plodowym,przeswietleniartg pluc bez ochrony mojego brzycha, antybiotyki, tomografia komputerowa mogly miec wplyw na puste jajo plodowe, zaznaczam ze to zapalenie pluc przytrafilo mi sie na miesiac do poltora przed zajsciem w ciaze.Mam tez teraz takie schizy ze skoro nie przykryli mi brzucha przy robieniu rtg pluc to bedzie mialo dalsze konsekwencne i juz w normalna ciaze nie zajde.
    Widze ze niektorym z was sie udalo i tym dodajecie mi otuchy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Tez o to pytalam u mnie 4 dzien i nie ma dalej @
    A tempka ci spadła?
    A może teścik?
    No tak możesz miec po lutce

Aasiula lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć lewandowa,nie spłosz się.
    Głowa do góry,większość z nas ma za sobą straty ale trzeba walczyć bo warto :)

Sabina, efcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawendowa37 wrote:
    Lecze sie narazie u zwyklegp gina a w zasadzie chadzam na kontrole do niego, bo on jak zwykle twierdzi ze wszystko w porzadku u mnie.Przymierzam sie do kliniki leczenia nieplodnosci ale w tym momenie jestem w takiej rozsypce ze najcbetniej schowalabym sie do lozeczka i calymi dniami z niego nie wychodzila.
    Mam do was jeszcze kilka pytan dziewczynny, czy zapalenie pluc przed tym tym pustym jajem plodowym,przeswietleniartg pluc bez ochrony mojego brzycha, antybiotyki, tomografia komputerowa mogly miec wplyw na puste jajo plodowe, zaznaczam ze to zapalenie pluc przytrafilo mi sie na miesiac do poltora przed zajsciem w ciaze.Mam tez teraz takie schizy ze skoro nie przykryli mi brzucha przy robieniu rtg pluc to bedzie mialo dalsze konsekwencne i juz w normalna ciaze nie zajde.
    Jeśli to było w poprzednim cyklu, to nie miało wpływu, jeśli już byłaś w ciązy to mogło. Ale puste jajo to błąd i tyle, jedno puste jajo to nic, powtarzające się to już problem

efcia lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa to wypuszczaja Cie do domu czy musisz waletować w szpitalu jeszcze ten tydzien ?
    Czekaja zebys miala skonczone 38tygodni.Bo wtedy raczej wiekszosc dzieciorow jest juz dojrzalych .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 10:06

Aasiula, Sabina, efcia, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    A tempka ci spadła?
    A może teścik?
    No tak możesz miec po lutce
    Tak dzisiaj dopiero spadła, wiec juz prawie :/

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lawendowa musisz znaleźć gina co się zna na sprawach niepłodności więc klinika się kłania jak nic, ze swojego doświadczenia wiem, że zwykły gin to ma z wiedzą nt niepłodności tyle wspólnego co żyd za okupacji z kotletem schabowym, szkoda czasu na to bo nie masz 20 lat

moremi, peppapig, kkisia, Sabina, macduska, Arwena, efcia, Mega lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Cześć lawendowa pewnie niejedna przechodziła, bo to częste, musisz uporać się z tym psychicznie bo inaczej nic z tego, miałaś hormony przebadane? chłopa badaliście? hsg robiłaś?
    Roznica pomiedzy sono a rtg jest wylocznie w zapisie . Natomiast procedura sprawdzania droznosci jajowodow jest identyczna. Sono to usg. Lepszy zapis jest na rtg - dokladniejszy - tak mi mowila gina. Ja mialam Sono. Wez na pol godziny przed zabiegiem nospe ( wieksza dawke) lub inny srodek przeciwbolowy. Boli jak bole miesiaczkowe. Da sie przezyc.

peppapig, Sabina lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawendowa37 wrote:
    Dorbie już odpowiedziała.
    W tym cyklu ciążowym wyrwałam ósemkę, leczyłam zęby i wszystko w znieczuleniu. Jak widać wpływu nie miało. Nie zadreczaj się tym, bo się pogrążysz. Lepiej wyjść z założenia, że to się zdarza wielu kobietom (a naprawdę ja znam ich całe mnóstwo). Zwykły lekarz jest dobry dla dwudziestolatki. Nawet jeżeli go bardzo lubisz, to marne szanse, że zleci Ci jakieś badania. Jeżeli masz możliwość skorzystania z pomocy kliniki, to nie myśl, tylko startuj. I nie chowaj się w kocyk. Im dłuzej zwlekasz, tym gorzej później wrócić do starań. Bierz byka za rogi ;-)

kkisia, peppapig, Magdala, Sabina, Arwena, gosia7122, efcia, ania.g lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawendowo - przeciez robi sie rtg przy sprawdzaniu droznosci jajowodow i nie ma ma to wplywu na dalszy los Jajek. Takze rtg pluc nie spowodowal uszkodzenia twoich zapasow.

moremi, anna maria, kkisia, ComeToMeBaby, Sabina, macduska, Arwena, gosia7122, efcia lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Roznica pomiedzy sono a rtg jest wylocznie w zapisie . Natomiast procedura sprawdzania droznosci jajowodow jest identyczna. Sono to usg. Lepszy zapis jest na rtg - dokladniejszy - tak mi mowila gina. Ja mialam Sono. Wez na pol godziny przed zabiegiem nospe ( wieksza dawke) lub inny srodek przeciwbolowy. Boli jak bole miesiaczkowe. Da sie przezyc.

dzięki Solar miałam 5 lat temu z rtg ale bolało gorzej jak późniejsza cesarka, powiedziałam nigdy więcej, a teraz sama się bez skierowania pakuje na to, miałam nadzieję że sono łagodniejsze, bo nie zakładają chyba tych narzędzi tortur co przy rtg ale 5 stów trzeba wydać

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • moremi Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra...
    A może Ty opowiesz co się u Ciebie zmieniło?

anna maria, sandra80, kkisia, Sabina, efcia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Peppa to wypuszczaja Cie do domu czy musisz waletować w szpitalu jeszcze ten tydzien ?
    Czekaja zebys miala skonczone 38tygodni.Bo wtedy raczej wiekszosc dzieciorow jest juz dojrzalych .
    No nie puszczą,skurcze już sie pojawiły a ordynator powiedxiał,że bedą ze mną robić na poczatku tygodnia. Dam znać czy wynegocjuje znieczulenie,bezpłatnie czy płatnie.

kapturnica, anna maria, moremi, BISCA, kkisia, ComeToMeBaby, Sabina, Arwena, gosia7122, efcia, ania.g, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie :-) dostałam magnes :-)
    piękny piękniasty
    ale jakiś fallus mi go złamał
    na szczęscie co kropelka sklei sklei żadna siła nie rozklei :-)

anna maria, moremi, BISCA, kkisia, ComeToMeBaby, SolarPolar, Dziobak, Sabina, malgos741, macduska, megan8, Arwena, gosia7122, efcia, ania.g, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
‹‹ 11025 11026 11027 11028 11029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ