35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
No to ja tak czytam i czytam i zanotowałam, że do mycia dzieciów som dwa sprzęty. Wanienki i wiaderka. I że można je powykładać gąbkami, pieluchami albo niczym. I że trzeba uważać, by głowa nie odpadła. Dzieckom i rodzicom. I jeszcze, że jak człowiek dokona prawidłowego wyboru to i jeszcze ovu poczyta.
Tylko mi umknęło, jaki to ten prawidłowy wybór? Za moich czasów (jak ja byłam niemowlakiem) to funkcjonowały jeno wanienki. Wiadra to mi się z ziemniakami (nie wiedzieć czemu) kojarzą.kapturnica, Magdala, Mala79, moremi, beates, BISCA, kkisia, Dziobak, ania.g lubią tę wiadomość
-
anna maria wrote:Natka odp.mi wreszcie jak bedzie mial na imie Twoj dziec ?
Phi jak jak, wiadomo jak. Adas, Kajetan lub Ivo. A tyle razy powtarzane bylo, nie zapisalas w zeszycie?
Albo Szymon.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 22:35
anna maria, moremi, BISCA, Bozia3, kkisia lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:No to ja tak czytam i czytam i zanotowałam, że do mycia dzieciów som dwa sprzęty. Wanienki i wiaderka. I że można je powykładać gąbkami, pieluchami albo niczym. I że trzeba uważać, by głowa nie odpadła. Dzieckom i rodzicom. I jeszcze, że jak człowiek dokona prawidłowego wyboru to i jeszcze ovu poczyta.
Tylko mi umknęło, jaki to ten prawidłowy wybór? Za moich czasów (jak ja byłam niemowlakiem) to funkcjonowały jeno wanienki. Wiadra to mi się z ziemniakami (nie wiedzieć czemu) kojarzą.
Kometa, kiedyś to jeszcze niecki do kapieli dzieci były.kapturnica, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:No to ja tak czytam i czytam i zanotowałam, że do mycia dzieciów som dwa sprzęty. Wanienki i wiaderka. I że można je powykładać gąbkami, pieluchami albo niczym. I że trzeba uważać, by głowa nie odpadła. Dzieckom i rodzicom. I jeszcze, że jak człowiek dokona prawidłowego wyboru to i jeszcze ovu poczyta.
Tylko mi umknęło, jaki to ten prawidłowy wybór? Za moich czasów (jak ja byłam niemowlakiem) to funkcjonowały jeno wanienki. Wiadra to mi się z ziemniakami (nie wiedzieć czemu) kojarzą.
Cometa, ja chce Z Toba w lawce siedziec!kapturnica, ComeToMeBaby, BISCA, Dziobak lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
macduska wrote:To jeszcze Wam napiszę jaką miałam w pracy jazdę.
Wyszłam z pokoju zaraz po dzwonku i wzięłam klucz do swojego gabinetu. Uszłam dwa kroki i trafiłam na dziecko z zakrwawiona nogą. Zdarty strup na nodze, nic poważnego.
Skręcilismy do łazienki, noga umyta, dzieciak poszedł do klasy. Ja do klucza i nie ma! Przejrzałam kieszenie, torbę na szybko. Nie ma!
Pogoniłam po drugi klucz do woźnych.
W międzyczasie szukam dalej. Z torby wywaliłam wszystko. Nie ma. Przejzałam smietniki w kiblu- bo moze z ręcznikami wywaliłam. Nie ma. Pod szafkami. Nie ma.
Poszlam do dzieciaka do klasy, ze może wziął przez przypadek. Nie ma.
Zgłupiałam bo naprawdę nie miał gdzie i kiedy ten cholerny klucz zginać!
Dopiero po lekcjach wpadłam na to żeby odsunąć szafkę w kibelku. Ruszyłam ją - a tu brzęk! I klucze spadły na podłogę.
Zawiesiły się skubańce pomiędzy szafką a scianą.
Boże to dopiero pierwszy dzień. Co jeszcze mnie w tym roku spotka?
CIĄŻA cię spotka !!! nie wymigasz siękapturnica, macduska, anna maria, Mala79, Magdala, moremi, BISCA, efcia, Bozia3, kkisia lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Podobnie jest z tym leżaczkiem. Na niego kładzie się pieluchę i na to dziecko. To nie jest aż tak strome, żeby sobie dziecko jajka odgniotło
Szwagierka mi pokazała co i jak i dlatego zamówiłam wanienkę.
Wiaderko będzie jako antykolkowe, bo ponoć super w tej pozycji gazy odchodzą.kapturnica, Bozia3, Mega, Dziobak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMala79 wrote:Dobry na wieczór lepetyna przestala bolec jupi
Kapta ja Cie nie chcem strachac ale do soboty to Ty juz będziesz Maksa tulic takie mam przeczucie
Morka wanienka rewelacyjna
Dorbie widze ze sie kompletujesz czasami sa fajne ciuchy w rozm 46 w zwyklym sklepie znaczy h&m albo c&a
Magdala nie wystawiaj pudelek z ptasim bo zostawie sam kartonik uwielbiam kazdy rodzaj z malym wyjatkiem cytrynowegomacduska, moremi, Mala79, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:a pod skrzydło była Limara albo Impuls
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/add8630d2d62.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/27dff5583820.jpg
Impuls czerwony ,jeszcze pamiętam zapachanna maria, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatka_79 wrote:A co do wanienki to mam zwykła ze stelażem. Gąbek nie używam, tetrówka na dno sie u mnie sprawdziła. Tak samo z leżaczkiem, trzymałam J na rękach i dało radę
Gąbkę miałam przy najstarszym, w ogóle nie uzywałam, a trzymanie pod paszkę malucha jest OKkapturnica, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Ale babsko ma chawiere.ZajeVista!
Ja za to lubię tych co teraz grają w golfa, sympatyczni są.kapturnica lubi tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Ale widziałaś, miała w domu Kaczyńską. I Piłsudski wisi. I od 4 lat nie mieszka z mężem w sypialni, bo chrapie a menopauza w tym wszystkim nie pomaga, a jak on ją potrzebuje to puka w drzwi, a ona mu na to, że już nie żyje, żeby się odwalił chyba hahaha
Ja za to lubię tych co teraz grają w golfa, sympatyczni są.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 22:44
anna maria, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość