35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziobak wrote:Dawaj!
Ale czekaj, nie cytrynowe ani jakies takie? Prawdziwe waniliowe?
No ba! Innego do paszczy nie biore.
Edit. Chcialam napisac do dzioba nie biore, ale mysle stop, nie wypada do Dziobaka o dziobie pisac...I co? Dobrymi checiami pieklo jest wybrukowane.
Paszcza wybacz, wymksnelo mi sie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 22:17
Dziobak, moremi, ComeToMeBaby, BISCA, kkisia, paszczakin lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nick nieaktualny
-
moremi wrote:Wiaderko generalnie jest antykolkowe, a nie ma służyć myciu. Jednak położne twierdzą, że spokojnie można myć dzieciaka.
Nie, nie trzeba myć główki osobno, a przy niemowlaku spokojnie jest dostęp do jajek. Starsze dziecko sie też nie zaklinuje. To wiaderko wcale nie jest takie malutkie.
Co do pozycji rodzica - są też do tego stołeczki, ale można postawić na zwykłym stołku i też da radę.
Generalnie wymaga jednak duzo wiecej wprawy, a samo mycie jest na poczatku dosc stresujace.
Dla mnie wanienka z gabka miala te zalety, ze kladzie sie dziecie w wanience i mozna spokojnie po cos sobie siegnac, bez obawy, ze sie utopi. Mielismy duzo wiecej przyjemnosci z kapieli niz te 14 lat temu z corka, kiedy klasycznie trzymalo sie ramie pod glowka, czy potem pieluszke na dnie.
Teraz to lejemy wode do wanny, Adas lata w niej w te i z powrotem, polewa sie prysznicem, rzuca zabawkami, a ja sobie zasiadam na kibelku, odpalam ovu i rozkoszuje sie wolnym czasem.anna maria, ComeToMeBaby, caffe, BISCA, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:No ja już tez zaczęłam sobie powoli kompletować
Obkupiłam się na razie w laktator, wanienkę, kocyk minky i flanelowy, akcesoria z aptekagemini.pl bez kremów i leków przeciwgoraczkowych, aby były świeże.
A na razie kupiłam sobie figi ciązowe bo mi tyłek z lekka urósłi muszę jakieś Tshirty ciązowe kupić, bo jeszcze mam 4 mce
dorbie, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobry na wieczór lepetyna przestala bolec jupi
Kapta ja Cie nie chcem strachac ale do soboty to Ty juz będziesz Maksa tulic takie mam przeczucie
Morka wanienka rewelacyjna
Dorbie widze ze sie kompletujesz czasami sa fajne ciuchy w rozm 46 w zwyklym sklepie znaczy h&m albo c&a
Magdala nie wystawiaj pudelek z ptasim bo zostawie sam kartonik uwielbiam kazdy rodzaj z malym wyjatkiem cytrynowegokapturnica, Magdala, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagdala wrote:No ba! Innego do paszczy nie biore.
Edit. Chcialam napisac do dzioba nie biore, ale mysle stop, nie wypada do Dziobaka o dziobie pisac...I co? Dobrymi checiami pieklo jest wybrukowane.
Paszcza wybacz, wymksnelo mi sie.
A propo, GDZIE Paszcza?Magdala, anna maria, paszczakin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja pierdziu, ogladam tego grubego co szuka zony i sie normalnie wkrecilam... Zle ze mna.
Ide sie kapac i do wyra, dzis dzien wyplaty.
Dobrej nocki wszystkim!anna maria, Mala79, kapturnica, Magdala, moremi, dorbie, BISCA, efcia, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziobak wrote:No kumam. A plaskanie nozkami w wodzie?
Generalnie wymaga jednak duzo wiecej wprawy, a samo mycie jest na poczatku dosc stresujace.
Dla mnie wanienka z gabka miala te zalety, ze kladzie sie dziecie w wanience i mozna spokojnie po cos sobie siegnac, bez obawy, ze sie utopi. Mielismy duzo wiecej przyjemnosci z kapieli niz te 14 lat temu z corka, kiedy klasycznie trzymalo sie ramie pod glowka, czy potem pieluszke na dnie.
Teraz to lejemy wode do wanny, Adas lata w niej w te i z powrotem, polewa sie prysznicem, rzuca zabawkami, a ja sobie zasiadam na kibelku, odpalam ovu i rozkoszuje sie wolnym czasem.
Szwagierka mi pokazała co i jak i dlatego zamówiłam wanienkę.
Wiaderko będzie jako antykolkowe, bo ponoć super w tej pozycji gazy odchodzą.Dziobak lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy!