35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
macduska wrote:Zaraz zaraz. Jest pięć pytań, każde z dwoma możliwymi odpowiedziami to ile to będzie kombinacji?
Mi wyszło 32.mnie wyszło, że z pięciu pytań - każde ma dwie możliwe odpowiedzi - to daje 10 kombinacji...do tego każda z tych odpowiedzi uzależniona jest od bzykania na randkach - co daje kolejne dwie możliwości z udzielonych 10 odpowiedzi - to daje wynik 20 kombinacji....a 32 to skąd się wzięło..?
-
A starych pytan juz nie bedzie ?Bozia3 wrote:
mnie wyszło, że z pięciu pytań - każde ma dwie możliwe odpowiedzi - to daje 10 kombinacji...do tego każda z tych odpowiedzi uzależniona jest od bzykania na randkach - co daje kolejne dwie możliwości z udzielonych 10 odpowiedzi - to daje wynik 20 kombinacji....a 32 to skąd się wzięło..?
krycha.stara lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:
mnie wyszło, że z pięciu pytań - każde ma dwie możliwe odpowiedzi - to daje 10 kombinacji...do tego każda z tych odpowiedzi uzależniona jest od bzykania na randkach - co daje kolejne dwie możliwości z udzielonych 10 odpowiedzi - to daje wynik 20 kombinacji....a 32 to skąd się wzięło..?
No bo każde pytanie ma dwie odpowiedzi. Pytań jest 5. To 2 do potęgi piątej czyli 2x2x2x2x2=32moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:te...pogodynka - toć piszę, że starych pytan jest 5 - co daje z każdego po 2 możliwości...itd...
I jest np. Taka mozliwość.
1.Tereska bzyknięta na pierwszej randce karmiąca na ulicy w koszulce z Kubusiem Puchatkiem zachwycona zapachem kupy niemowlęcej.
2.Cycolina bzyknięta na pierwszej randce karmiąca na ulicy w koszulce z Kubusiem Puchatkiem zachwycona zapachem kupy niemowlęcej.
...
I tak każdy z pięciu elementów się wymienia. Wychodzi 32.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 22:51
anna maria, kapturnica, ComeToMeBaby, Arwena, efcia, moremi, kkisia, ania.g, Mega lubią tę wiadomość
-
Dobra matma nie jest moja mocna strona ,szczegolnie po prasowaniuBozia3 wrote:te...pogodynka - toć piszę, że starych pytan jest 5 - co daje z każdego po 2 możliwości...itd...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 22:55
efcia, krycha.stara, Bozia3, macduska, Mega lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:No bo każde pytanie ma dwie odpowiedzi. Pytań jest 5. To 2 do potęgi piątej czyli 2x2x2x2x2=32
pytań jest 5 - każde z nich ma dwie możliwe odpowiedzi, a każda z tych dwóch odpowiedzi ma też dwie możliwości ( randkowe). Na zdrowy rozum wychodzi 20.
A jeśli już bawimy się w matematykę - to nie jestem w stanie tu wkleić wzoru - ale można to obliczyć....
https://pl.wikipedia.org/wiki/Kombinacja_bez_powt%C3%B3rze%C5%84
gdzie "n" to zbiór 5 pytań, a "k" to możliwości odpowiedzi (czyli 4)
jak se Wacia podstawisz dobrze - a potrafisz obliczyć ! (silnię) - to Ci wyjdzie tyż 20
-
macduska wrote:I jest np. Taka mozliwość.
1.Tereska bzyknięta na pierwszej randce karmiąca na ulicy w koszulce z Kubusiem Puchatkiem zachwycona zapachem kupy niemowlęcej.
2.Cycolina bzyknięta na pierwszej randce karmiąca na ulicy w koszulce z Kubusiem Puchatkiem zachwycona zapachem kupy niemowlęcej.
...
I tak każdy z pięciu elementów się wymienia. Wychodzi 32.
no chyba, że wprowadzamy 6 pytań z możliwością dwóch odpowiedzi, to wtedy policzymy to inaczej....ale może już jutro....bo głowa nie ta.... -
nick nieaktualnyBozia3 wrote:e nie nie ....nie mieszajmy bytów....najpierw odpowiedź podstawowa na 5 pytań, a potem dodatkowa opcja przy każdym pytaniu o bzyki na randkach....
no chyba, że wprowadzamy 6 pytań z możliwością dwóch odpowiedzi, to wtedy policzymy to inaczej....ale może już jutro....bo głowa nie ta....
To przenosimy dyskusję na jutro ale pozwolę sobie pozostać przy swoim wyliczeniu. Przy 5 pytaniach i dwu mozliwych odpowiedziach to jest 32 kombinacje. -
macduska wrote:To przenosimy dyskusję na jutro ale pozwolę sobie pozostać przy swoim wyliczeniu. Przy 5 pytaniach i dwu mozliwych odpowiedziach to jest 32 kombinacje.
ale ok - pogadamy jutro...
Duśka - czy Ty uczysz matematyki w szkole????