35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
tez uważam, że roczne dziecko może być rozpieszczone....paszczakin wrote:Ale to nie tak Bozia, ze ja mowie, ze zawsze wiadomo czemu. Niemniej jak dziec ryczy ciagiem 3 godziny i nic nie pomaga to musi miec powod i zrobie duzo, zeby go znalesc i wyeliminowac. Albo przynajmniej zalagodzic problem..
Jesli natomiast dziec mędzi, żeby mędzic to inna sprawa. Przyjajmniej u Adama widac znaczna roznice pomiedzy placzem, a mędzeniem. Tu jestem zdecydowanie mniej podatna na negocjacje, nawet juz u 5-miesiecznego malucha. Zawsze tak uwazalam, nawet przed posiadaniem dziecia, teraz skoro mam, to wono mi wyrazac swoje teorie
Juz mi nikt nie powie- "bedziesz miec dziecko, to zobaczysz"..
Tak samo nie zgadzam sie z teoria, ze roczne dziecko nie moze byc rozpuszczone.

nasze np. zepsuliśmy tym, że tatuś chciał, by młody jak najwięcej poznawał nowych smaków - kończyło się to tym, że każdy nasz posiłek był również z młodym, który kosztował to tego, to owego...teraz nie możemy spokojnie zjeść - bo ten gotowy natychmiast stoi obok nas i też musi z nami popróbować...
Ja natomiast zrobiłam błąd i pozwoliłam mu bawić się moja komórką, która kilka razy już wylądowała z hukiem na ziemię...no i jeszcze kilka przykładów mogłabym znaleźć....
co do płaczu - ja osobiście nie wierzę, że zawsze znajdziesz powód 3 godzinnego ryku dziecka - które czasami po prostu jest bez powodu...
ale to moja opinia i oczywiście uznaję też Twoją...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 12:58
Dziobak, paszczakin, moremi, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
ja bym brała antybiotyk bez mrugnięcia okiem...ania.g wrote:Wróciłam od internisty. W mordę jeża dostałam antybiotyk amoksiklav. Lekarz uważa że moje gardło jest paskudne z naciekami i bez antybiotyku infekcja nie zniknie
ale jestem wściekła i martwię się jak to świństwo wpłynie na małe w brzuchu. Lekarz powiedział że jak nie wezmę antybiotyku to infekcja zaszkodzi pasażerowi w brzuchu.
Marcelowi na razie leje się z nosa i ma czerwone gardło. Ma zlecone nebulizacje, krople do nosa i nurofen przeciwzapalnie/ przeciwbólowo.
moremi lubi tę wiadomość
-
ania.g wrote:Wróciłam od internisty. W mordę jeża dostałam antybiotyk amoksiklav. Lekarz uważa że moje gardło jest paskudne z naciekami i bez antybiotyku infekcja nie zniknie
ale jestem wściekła i martwię się jak to świństwo wpłynie na małe w brzuchu. Lekarz powiedział że jak nie wezmę antybiotyku to infekcja zaszkodzi pasażerowi w brzuchu.
Marcelowi na razie leje się z nosa i ma czerwone gardło. Ma zlecone nebulizacje, krople do nosa i nurofen przeciwzapalnie/ przeciwbólowo.
musisz wziąć antybola jak lekarz zalecił,infekcja sama nie przejdzie bo to coś a'la angina, bakteria bardziej mogłaby zaszkodzić niż antybiotyk, mam nadzieję że przepisał Ci coś osłonowo też? -
nick nieaktualnyDziewczyny nie mam czasu by coś nadrobić,ale widziałam Bursztyn przelotem. Kciuki Bursztynku

Cholera łapie się że dziumdziam do Kajtka
Nie mogę się powstrzymać..
Reni, Bozia3, efcia, kkisia, Simba, Bursztyn, macduska, ania.g, moremi, Aasiula, kapturnica, Dziobak, Sabina, gosia7122, malgos741, ComeToMeBaby, mama78, Mega lubią tę wiadomość
-
ale jaja
przeglądam stare posty i normalnie mam jakieś zwidy
nick jest wykasowany, więc nie wiem kto to
wrote:Wysłany: 3 lipca 2014, 14:35
nie wytrzymuje tego ze co nie napisze to jest problem a Reni mi wmawia ze robię aferę cokolwiek napiszę, acha rozumiem przez to też ze nigdy nie mogę liczyć na wsparcie tutaj ,z tego co piszesz tak wynika,wiele dziewczyn jest tu pocieszanych czyli głaskanych bo jak nazwiesz słowa "nie przejmuj się ,wszystko będzie dobrze" albo "ojej to straszne,ale spoko zobaczysz ułoży się " czy "no to życzę ci dużo siły" bądź przyklaskiwanie czyli zgadzanie się z czyimś zdaniem ,ile razy czytam "zgadzam się z tobą całkowicie " lub "no wyjęłaś mi to z ust" to wszystko właśnie się tu używa czyli jest to i głaskanie i przyklaskiwanie często używane nawet przez ciebie droga Boziu
dobra a teraz zróbcie z tego AFERĘWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 13:38
kapturnica, Mega lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry.
Co za dzien!
Monit ovulacji u mnie u polskiego gina kosztuje, zeby nie sklamac 30 funciakow jedno podgladanie.
Kapta ja jutro caly dzien w podrozy takze wnioskuje o oddalenie akcji porodowe.
Kometa sto lat i zdrowia. Te dzieci po katach to i ja bym wziela.
Muminkowa wiem co przechodzisz. Nie mam wyrostka od lat wielu.
Omlet polknelam na lunch. Z szynka, ementalerem, szczypiorkiem i pietruszka. Zacny. Kawa mi sie marzy teraz. Robi kto?
Sliczny dzien jest. Cieplo i slonecznie.
Bozia3, efcia, kkisia, moremi, Sabina, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
ale co Cię dziwi? Czy coś się zmieniło na przestrzeni wielu miesięcy - ja się pytam.....Reni wrote:ale jaja
moremi, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość
-
Peppa mały jest cudowny, mój Boże mój ma niecałe 4 lata a mi się wydaje że wczoraj był właśnie taki, idę po chusteczki bo się wzruszyłam...
efcia, peppapig, BISCA, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
Talenta masz normalnie!!! Ja sie podpisuje pod tymi zyczeniami bo i tak lepszych nie wymysle.BISCA wrote:Nasza Kometka to fajna facetka.
A dzis dzien jest wyjatkowy,
Bo dla niej urodzinowy
Z calego serca zyczymy jej sto lat ,
Zeby rozpieszczal ja jej malolat
By do kliniki nie bala sie dzwonic
Od telefonu przstala juz stronic
Niech migiem uwinie sie klinika
Niech jej bobas pod sercem juz fika
Nich bedzie slychac w calym Kosmosie
O jej szczesliwym malrzenskim losie
I wszystkie inne Twoje marzenia
My Ci zyczymy tylko ich spelnieninia

BISCA, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Ło mamo, jaki piękny Kajtol, takie malutkie ciałko! Nie dziwne, że dziumdziaszpeppapig wrote:Dziewczyny nie mam czasu by coś nadrobić,ale widziałam Bursztyn przelotem. Kciuki Bursztynku

Cholera łapie się że dziumdziam do Kajtka
Nie mogę się powstrzymać..
peppapig, moremi, kkisia, kapturnica, Sabina, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Serio nie wiesz kto? Bo ja się domyślam..Reni wrote:ale jaja
BISCA, kapturnica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNoooo....paszczakin wrote:Ło mamo, jaki piękny Kajtol, takie malutkie ciałko! Nie dziwne, że dziumdziasz

Dobra pojadł,odbiło się,to ja lecę starszakom obiad zrobić bo wracają ze szkoły koło 15.
Aa dziewczyny kiedy ja mogę z Kajtkiem wyjść i na ile na świeże powietrze no i ze sobą
bo ma być ciepło podobno.
malgos741, moremi, kkisia, kapturnica, Sabina, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mam kontrole z Ministerstwa Finansow. Nasza domowa kontrole podatkowa. A to dlatego, ze od 4 lat placimy zawyzone alimenty corce M, a tutaj 80 proc wyplaconych alimentow mozna odliczyc od podatku. Poprosilismy ksiezniczke, oraz krolowa matke o pomoc w skompletowaniu dokumentow, to nie dosc ze wypiely sie na nas, to jeszcze napisaly na nas donosy do belgijskich urzedow oraz do Ambasady, oskarzajac nas o probe wyludzenia kasy od tutejszego urzedu skarbowego (przeciez obie swietnie znaja tutejsze przepisy!). Gdybym miala fiuta to by mi opadl, bo wszystko inne juz mi opadlo.
Wlasnie napisalam odpowiedz do ministerstwa - zaledwie 5 stron udowadniajacych ze nie jestem wielbladem...
Tak. Nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu. A moglam jej placic tyle ile sad zasadzil...
Jedno wielkie kurewskie ech...
BISCA, moremi, kkisia, Bozia3, kapturnica, Dziobak, gretka, ComeToMeBaby, Mimbla, Mega lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:ale co Cię dziwi? Czy coś się zmieniło na przestrzeni wielu miesięcy - ja się pytam.....
Pare ciaz sie pojawilo
Ide po kawe, bo Was sie doprosic....
sandra80, moremi, kkisia, Bozia3 lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.