X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Ale to nie tak Bozia, ze ja mowie, ze zawsze wiadomo czemu. Niemniej jak dziec ryczy ciagiem 3 godziny i nic nie pomaga to musi miec powod i zrobie duzo, zeby go znalesc i wyeliminowac. Albo przynajmniej zalagodzic problem..

Jesli natomiast dziec mędzi, żeby mędzic to inna sprawa. Przyjajmniej u Adama widac znaczna roznice pomiedzy placzem, a mędzeniem. Tu jestem zdecydowanie mniej podatna na negocjacje, nawet juz u 5-miesiecznego malucha. Zawsze tak uwazalam, nawet przed posiadaniem dziecia, teraz skoro mam, to wono mi wyrazac swoje teorie ;) Juz mi nikt nie powie- "bedziesz miec dziecko, to zobaczysz"..

Tak samo nie zgadzam sie z teoria, ze roczne dziecko nie moze byc rozpuszczone. ;) ;)
    tez uważam, że roczne dziecko może być rozpieszczone....:) nasze np. zepsuliśmy tym, że tatuś chciał, by młody jak najwięcej poznawał nowych smaków - kończyło się to tym, że każdy nasz posiłek był również z młodym, który kosztował to tego, to owego...teraz nie możemy spokojnie zjeść - bo ten gotowy natychmiast stoi obok nas i też musi z nami popróbować...:)
    Ja natomiast zrobiłam błąd i pozwoliłam mu bawić się moja komórką, która kilka razy już wylądowała z hukiem na ziemię...no i jeszcze kilka przykładów mogłabym znaleźć....
    co do płaczu - ja osobiście nie wierzę, że zawsze znajdziesz powód 3 godzinnego ryku dziecka - które czasami po prostu jest bez powodu...:) ale to moja opinia i oczywiście uznaję też Twoją...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 12:58

Dziobak, paszczakin, moremi, gosia7122 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Wróciłam od internisty. W mordę jeża dostałam antybiotyk amoksiklav. Lekarz uważa że moje gardło jest paskudne z naciekami i bez antybiotyku infekcja nie zniknie :( ale jestem wściekła i martwię się jak to świństwo wpłynie na małe w brzuchu. Lekarz powiedział że jak nie wezmę antybiotyku to infekcja zaszkodzi pasażerowi w brzuchu.
    Marcelowi na razie leje się z nosa i ma czerwone gardło. Ma zlecone nebulizacje, krople do nosa i nurofen przeciwzapalnie/ przeciwbólowo.
    ja bym brała antybiotyk bez mrugnięcia okiem...

moremi lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Wróciłam od internisty. W mordę jeża dostałam antybiotyk amoksiklav. Lekarz uważa że moje gardło jest paskudne z naciekami i bez antybiotyku infekcja nie zniknie :( ale jestem wściekła i martwię się jak to świństwo wpłynie na małe w brzuchu. Lekarz powiedział że jak nie wezmę antybiotyku to infekcja zaszkodzi pasażerowi w brzuchu.
    Marcelowi na razie leje się z nosa i ma czerwone gardło. Ma zlecone nebulizacje, krople do nosa i nurofen przeciwzapalnie/ przeciwbólowo.

musisz wziąć antybola jak lekarz zalecił,infekcja sama nie przejdzie bo to coś a'la angina, bakteria bardziej mogłaby zaszkodzić niż antybiotyk, mam nadzieję że przepisał Ci coś osłonowo też?

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mam czasu by coś nadrobić,ale widziałam Bursztyn przelotem. Kciuki Bursztynku <3
    Cholera łapie się że dziumdziam do Kajtka :O
    Nie mogę się powstrzymać..

Reni, Bozia3, efcia, kkisia, Simba, Bursztyn, macduska, ania.g, moremi, Aasiula, kapturnica, Dziobak, Sabina, gosia7122, malgos741, ComeToMeBaby, mama78, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jaja
    przeglądam stare posty i normalnie mam jakieś zwidy
    nick jest wykasowany, więc nie wiem kto to
    wrote:
    Wysłany: 3 lipca 2014, 14:35
    nie wytrzymuje tego ze co nie napisze to jest problem a Reni mi wmawia ze robię aferę cokolwiek napiszę, acha rozumiem przez to też ze nigdy nie mogę liczyć na wsparcie tutaj ,z tego co piszesz tak wynika,wiele dziewczyn jest tu pocieszanych czyli głaskanych bo jak nazwiesz słowa "nie przejmuj się ,wszystko będzie dobrze" albo "ojej to straszne,ale spoko zobaczysz ułoży się " czy "no to życzę ci dużo siły" bądź przyklaskiwanie czyli zgadzanie się z czyimś zdaniem ,ile razy czytam "zgadzam się z tobą całkowicie " lub "no wyjęłaś mi to z ust" to wszystko właśnie się tu używa czyli jest to i głaskanie i przyklaskiwanie często używane nawet przez ciebie droga Boziu :)

dobra a teraz zróbcie z tego AFERĘ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 13:38

kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.

Co za dzien!

Monit ovulacji u mnie u polskiego gina kosztuje, zeby nie sklamac 30 funciakow jedno podgladanie.

Kapta ja jutro caly dzien w podrozy takze wnioskuje o oddalenie akcji porodowe. ;-)

Kometa sto lat i zdrowia. Te dzieci po katach to i ja bym wziela. :-)

Muminkowa wiem co przechodzisz. Nie mam wyrostka od lat wielu. <3

Omlet polknelam na lunch. Z szynka, ementalerem, szczypiorkiem i pietruszka. Zacny. Kawa mi sie marzy teraz. Robi kto?

Sliczny dzien jest. Cieplo i slonecznie.

Bozia3, efcia, kkisia, moremi, Sabina, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ale jaja
    ale co Cię dziwi? Czy coś się zmieniło na przestrzeni wielu miesięcy - ja się pytam.....

moremi, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa mały jest cudowny, mój Boże mój ma niecałe 4 lata a mi się wydaje że wczoraj był właśnie taki, idę po chusteczki bo się wzruszyłam...

efcia, peppapig, BISCA, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • Reni Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ponad rok
    Boziu ponad rok O.o
    Bozia3 wrote:
    ale co Cię dziwi? Czy coś się zmieniło na przestrzeni wielu miesięcy - ja się pytam.....

moremi, Bozia3, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Nasza Kometka to fajna facetka.
    A dzis dzien jest wyjatkowy,
    Bo dla niej urodzinowy
    Z calego serca zyczymy jej sto lat ,
    Zeby rozpieszczal ja jej malolat
    By do kliniki nie bala sie dzwonic
    Od telefonu przstala juz stronic
    Niech migiem uwinie sie klinika
    Niech jej bobas pod sercem juz fika
    Nich bedzie slychac w calym Kosmosie
    O jej szczesliwym malrzenskim losie
    I wszystkie inne Twoje marzenia
    My Ci zyczymy tylko ich spelnieninia
    <3 <3 <3 <3 <3
    Talenta masz normalnie!!! Ja sie podpisuje pod tymi zyczeniami bo i tak lepszych nie wymysle.

BISCA, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Dziewczyny nie mam czasu by coś nadrobić,ale widziałam Bursztyn przelotem. Kciuki Bursztynku <3
    Ło mamo, jaki piękny Kajtol, takie malutkie ciałko! Nie dziwne, że dziumdziasz ;)

peppapig, moremi, kkisia, kapturnica, Sabina, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ale jaja
    Arwena pewnie :)

paszczakin, malgos741, BISCA, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ale jaja
    Serio nie wiesz kto? Bo ja się domyślam..

BISCA, kapturnica lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Ło mamo, jaki piękny Kajtol, takie malutkie ciałko! Nie dziwne, że dziumdziasz ;)
    Noooo....
    Dobra pojadł,odbiło się,to ja lecę starszakom obiad zrobić bo wracają ze szkoły koło 15.
    Aa dziewczyny kiedy ja mogę z Kajtkiem wyjść i na ile na świeże powietrze no i ze sobą ;) bo ma być ciepło podobno.

malgos741, moremi, kkisia, kapturnica, Sabina, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gulasz kontra ja
    1- 1
    Zrobilam nowy :)

A teraz spadam do gina po recepty :)

moremi, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kisiak o której masz wracza?
    ale emocje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 13:59

kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kontrole z Ministerstwa Finansow. Nasza domowa kontrole podatkowa. A to dlatego, ze od 4 lat placimy zawyzone alimenty corce M, a tutaj 80 proc wyplaconych alimentow mozna odliczyc od podatku. Poprosilismy ksiezniczke, oraz krolowa matke o pomoc w skompletowaniu dokumentow, to nie dosc ze wypiely sie na nas, to jeszcze napisaly na nas donosy do belgijskich urzedow oraz do Ambasady, oskarzajac nas o probe wyludzenia kasy od tutejszego urzedu skarbowego (przeciez obie swietnie znaja tutejsze przepisy!). Gdybym miala fiuta to by mi opadl, bo wszystko inne juz mi opadlo.
    Wlasnie napisalam odpowiedz do ministerstwa - zaledwie 5 stron udowadniajacych ze nie jestem wielbladem...
    Tak. Nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu. A moglam jej placic tyle ile sad zasadzil...
    Jedno wielkie kurewskie ech...

BISCA, moremi, kkisia, Bozia3, kapturnica, Dziobak, gretka, ComeToMeBaby, Mimbla, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O.o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 14:00

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Dziekuje <3 :)
    Kajtek cudny, przeslodki :)

Bozia3 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Pare ciaz sie pojawilo :-)

Ide po kawe, bo Was sie doprosic....:-/

sandra80, moremi, kkisia, Bozia3 lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
‹‹ 11195 11196 11197 11198 11199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ