X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis ide na rezonans magnetyczny wiadra. Zobaczymy, co tam gruczolak porabial, jak nie bralam pigul.
    Pamietam, umawialam sie na to u endo zaraz po porodzie. I tak sobie myslalam- wrzesien, wrzesien, toz to za sto lat!
    Oszukala mnie banda decydentow, ktos mi urlop macierzynski zaj...ł!

ComeToMeBaby, kapturnica, efcia, Simba, moremi, Sabina, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, poznikam troche postow, nie bijcie!

moremi lubi tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok umówiłam się na sobotę do Domitrza, nie wiem który to już gin w moim życiu, a do dziś pamiętam jak siedziałam pierwszy raz w swoim życiu przed gabinetem i miałam takiego pietra, aż się dziwię że nie zwiałam wtedy ;)

moremi lubi tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Nasza Kometka to fajna facetka.
    A dzis dzien jest wyjatkowy,
    Bo dla niej urodzinowy
    Z calego serca zyczymy jej sto lat ,
    Zeby rozpieszczal ja jej malolat
    By do kliniki nie bala sie dzwonic
    Od telefonu przstala juz stronic
    Niech migiem uwinie sie klinika
    Niech jej bobas pod sercem juz fika
    Nich bedzie slychac w calym Kosmosie
    O jej szczesliwym malrzenskim losie
    I wszystkie inne Twoje marzenia
    My Ci zyczymy tylko ich spelnieninia
    <3 <3 <3 <3 <3
    thank-you08.gif

BISCA, Bozia3 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    No właśnie coś czułam, ze kasa gdzieś bokiem wycieka ; )

Z tą ovu, fakt, może tak być. No to wieczorem znowu orka ; ). więcej już testów owu nie mam, wczoraj zużyłam ostatni i nie będę kupować, bo coś mi dziwnie wychodzą...
    normalnie ci wychodzą
    sprawdź instrukcję :)

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    A ja dzis ide na rezonans magnetyczny wiadra. Zobaczymy, co tam gruczolak porabial, jak nie bralam pigul.
    Pamietam, umawialam sie na to u endo zaraz po porodzie. I tak sobie myslalam- wrzesien, wrzesien, toz to za sto lat!
    Oszukala mnie banda decydentow, ktos mi urlop macierzynski zaj...ł!
    powodzenia! :)
    wiadra nie zapomnij zabrać...

i fakt- czas zapitala

musze się zebrać i opuścić szacowne grono. uciekam na miasto załatwić parę spraw, a potem zasiądę do ciasta buraczkowego :) miłego dnia! będę później.

efcia, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Dorbie, u mnie w 3 trymestrze prawie nic nie przybylo- jakis 1 kg.. Ale bardzo sie pilnowalam z zarciem, bo mialam ta niby cukrzyce.. Ty jestes chudzina, wiec wiadomo, ze z dzieckiem Ci wiecej wskoczy, bo nie masz z czego chudnac- u mnie mlody rosl, a dupa malała.. Dlatego bilans byl zerowy..
    To nadzieja jest :-)
    Wiesz, ja ogólnie mała jestem, ale to Morka chudzina, ja swoje miałam ciałka i mięsni z ciałkiem ;-) szczególnie na dole :-)

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczaku powodzenia :)

do mnie właśnie przed chwilą kumpela dzwoniła, że się źle czuje i że podejrzewa ciąże jest w 24 dc (testy negatywne), ale mówi, że ma objawy podobne jak w dwóch poprzednich ciążach to jej mówię żeby betę zrobiła, a ona pyta a co to jest?, też w sumie chciałabym nie wiedzieć ;)

dziecka nie chce i się śmieje, że jeśli jest to mi odda, dzieci ma fajne zdrowe ;) czyż nie wspaniała wiadomość?

to już chyba dziś jestem na 100 percent w cionży drogie Bravo :)

paszczakin, dorbie, Bozia3, Magdala, Simba, BISCA, moremi, Sabina, ComeToMeBaby, megan8, Mega lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zasnelam i spalilam gulasz i patelnie

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- używanie wulgaryzmów.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 10 września 2015, 20:11

Simba, BISCA, moremi, Sabina, malgos741, ComeToMeBaby, Mimbla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Kurwa kurwa kurwa

Zasnelam i spalilam gulasz i patelnie
    ups
    ja tak ostatnio przypaliłam dżem śliwkowy

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa - sto lat w miłości i szczęściu i spełnieniu ! :)))))

Dorbie - ja najbardziej dowaliłam na końcówce...w sumie przytyłam jakieś 18 kg i najwięcej w 3 trymestrze. Najmniej wtedy się ruszałam - polegiwałam i miałam wymówki do jedzenia...., ale wszystko Ci to spadnie - nic się nie martw - a jak się uda karmic cycem - to juz w ogóle poleci...

Paszcza - muszę Ci powiedzieć, że ja odczuwam większą pokorę do dziecięcych płaczów i podobnie jak Dziobak - nie uważam, że zawsze jest przyczyna jasna płaczu. Ba - uważam nawet, że często tej przyczyny nie ma. Po prostu to mały człowiek, który ma różne dni, jak każdy z nas....Czasami ma po prostu słabszą kondycję, albo gorszy dzień, albo skok rozwojowy - i nawet nie próbuję analizować co mu jest...Bo nikt tego nie wie....

Moje zakłady i wygraną muszę podzielic z Bursztą (co do Kapty)- zanim odczytałam jej prognozę - miałam identyczną myśl - 17 lub 18 września...

Przypomniałam sobie, że nie pobrałam becikowego - został mi tydzień, żeby to załatwić. Rozliczę się jako samotna matka - bo tak się to tylko da zrobić...W związku z tym - pójdę do swojej ginki po zaświadczenie, że od 10 tygodnia byłam pod jej opieką. Jak już zadzwoniłam - to ustawiłam sobie do niej termin na 24 września - będzie to jakiś 9 dzień kolejnego cyklu...niech mnie oglądnie i jeśli ona uzna to za rozsądne - postanowiłam przejść na clo na kilka miesięcy...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 12:25

kapturnica, Bursztyn, kkisia, ania.g, Dziobak, efcia, Magdala, macduska, BISCA, moremi, Sabina, gosia7122, gretka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjme każdy termin byle jakos to wszystko zleciało.Ehhh

efcia, peppapig lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy sie Boźka wracasz oficjalnie do staran ? 8)

Bozia3, efcia, peppapig, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, wracasz na rynek! :) Tak myslalam, ale to fajnie, bedzie wiecej emocji :)
    No i obstawiam, ze Lenka sie pojawi w okolicach Sylwestra :)

Bozia3, efcia, peppapig, BISCA, moremi, Sabina, gosia7122, malgos741, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Znaczy sie Boźka wracasz oficjalnie do staran ? 8)
    no tak :) dla mnie to naprawdę ostatni dzwonek. Nie chcę już działać prokreacyjnie po 45 urodzinach...zostało mi jakieś 7-8 cykli....:)

paszczakin, kapturnica, kkisia, efcia, BISCA, moremi, Aasiula, gosia7122, malgos741, ComeToMeBaby, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Bozia, wracasz na rynek! :) Tak myslalam, ale to fajnie, bedzie wiecej emocji :)
    No i obstawiam, ze Lenka sie pojawi w okolicach Sylwestra :)
    mnie natomiast trochę martwi Twoja sytuacja...i tych popieprzonych Waszych lekarzy...jaki masz dalej plan? Kurcze no.....

Bursztyn, malgos741 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    mnie natomiast trochę martwi Twoja sytuacja...i tych popieprzonych Waszych lekarzy...jaki masz dalej plan? Kurcze no.....
    Nie martw sie, bedzie co ma byc :)
    W tym cyklu pojade naturalnie, a potem pomyslalam, ze skoro zostalo mi opakowanie letrozolu to moze sobie zapodam przez 3 cykle, od pazdziernika do grudnia i zobacze co sie wydarzy.

Bozia3, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Kurde, bolą mnie plecy w częsci piersiowej, buu, juz od miesiąca mnie bolą. Cycki mam duże, inaczej kregosłup się układa przy rosnącym brzuchu. No brzuch mi rośnie i przeszkadza, jak się pochyle, to się kurczy, zwariowac idzie. Chciałaś babo, to masz i nie narzekaj.
    23 tygodni i 8kg do przodu, jak tak dalej pójdzie, to skończę z 20kg :-(
    Jak z doświadczenia przybierałyście wagę, w którym trymestrze więcej Wam przybywało?
    Myślicie, że teraz będę więcej przybierać? Kurde, nie obżeram się, bardzo mało jem słodyczy, małe posiłki co 3 godziny 5-6posiłków. Mam wrażenie że od 13-14tygodnia przybywa mi po 800-1000g/tydzien. Masakra
    Ale spodnie sprzed 2 mcy sa ok, tylko brzuch i cycki, możlie to?
    Nie śmiejcie sie ze mnie :-D
    U mnie w tym momencie jest 4 kg na plusie. Jak na razie przybieram na wadze tak samo jak przy Marcelu. Nie oszczędzam na jedzeniu i mam ssanie na słodkie. Dobrze że cukier póki co mam w normie.

Bozia3, BISCA, moremi lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Paszcza - muszę Ci powiedzieć, że ja odczuwam większą pokorę do dziecięcych płaczów i podobnie jak Dziobak - nie uważam, że zawsze jest przyczyna jasna płaczu. Ba - uważam nawet, że często tej przyczyny nie ma. Po prostu to mały człowiek, który ma różne dni, jak każdy z nas....Czasami ma po prostu słabszą kondycję, albo gorszy dzień, albo skok rozwojowy - i nawet nie próbuję analizować co mu jest...Bo nikt tego nie wie....

Ale to nie tak Bozia, ze ja mowie, ze zawsze wiadomo czemu. Niemniej jak dziec ryczy ciagiem 3 godziny i nic nie pomaga to musi miec powod i zrobie duzo, zeby go znalesc i wyeliminowac. Albo przynajmniej zalagodzic problem..

Jesli natomiast dziec mędzi, żeby mędzic to inna sprawa. Przyjajmniej u Adama widac znaczna roznice pomiedzy placzem, a mędzeniem. Tu jestem zdecydowanie mniej podatna na negocjacje, nawet juz u 5-miesiecznego malucha. Zawsze tak uwazalam, nawet przed posiadaniem dziecia, teraz skoro mam, to wono mi wyrazac swoje teorie ;) Juz mi nikt nie powie- "bedziesz miec dziecko, to zobaczysz"..

Tak samo nie zgadzam sie z teoria, ze roczne dziecko nie moze byc rozpuszczone. ;) ;)

Bozia3, Simba, moremi lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od internisty. W mordę jeża dostałam antybiotyk amoksiklav. Lekarz uważa że moje gardło jest paskudne z naciekami i bez antybiotyku infekcja nie zniknie :( ale jestem wściekła i martwię się jak to świństwo wpłynie na małe w brzuchu. Lekarz powiedział że jak nie wezmę antybiotyku to infekcja zaszkodzi pasażerowi w brzuchu.
    Marcelowi na razie leje się z nosa i ma czerwone gardło. Ma zlecone nebulizacje, krople do nosa i nurofen przeciwzapalnie/ przeciwbólowo.

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 11194 11195 11196 11197 11198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ