35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
anna maria wrote:To podejzane ze tak dlugo ,siknij jeszcze raz dla pewnosci
W sobotę idę na podwójna imprezę. Ślub i wesele połączone z 40-stymi urodzinami, więc siknę w piątek żeby wiedzieć czy mogę pić.
anna maria, BISCA, Sabina, iwcia77, kkisia, moremi, Simba lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:Ta klapa to deska
Bisencja no ja Cię proszę
No widzisz, tak to jest : 17 lat na wygnaniu i maz obcojezyczny. Jezyk sie zapomina. Mowia, ze trzeba duzo czytac, zeby ojczystego nie zapomniec . Tylko kto mi poleci literature, dzieki ktorej naucze sie roznicy pomiedzy klapa, deska i sedesem kiblowym ?
Chyba tylko ovu +35anna maria, Reni, Mega, iwcia77, kkisia, moremi, Simba, Dziobak, gretka lubią tę wiadomość
-
Kometa, Misiek, kciuki za Wasze dalsze działania
Morek, ja mam jedną muślinową pieluchę. Jest ogromna i bardzo miła w dotyku. Kupiłam na allegro ale zwała się otulacz muślinowy.
Mysza, super że Wojtek już chodzi. Marcel nadal przy meblach i za rączkę.
Znowu nam pies Ares nawiał, nie mam siły do tego skurkowańca. Straż dla zwierząt powiadomiona i czekamy.
Mega, iwcia77, moremi, ComeToMeBaby, Dziobak lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Bardzo niesmaczny ten mlyn o etyce i kodeksach ... Dorbie to Dorbie a nie doktor Dorbie
Podzielila sie babskim spostrzezeniem, ze jej otyla pacjentka byla ... Otyla. Pacjentka anonimowa nawet pewnie nie podejrzewa istnienia tego forum. Natomiast to wytykanie i pouczanie Dorbie moglo by ja datknac i zranic. To jest etyczne ?
anna maria, macduska, ania.g, Sabina, dorbie, Mega, megan8, iwcia77, paszczakin, efcia, kkisia, Aasiula, moremi, ComeToMeBaby, caffe, Simba, Dziobak, gretka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMiałam nic nie pisać, ale nie będę sobą jak nie napiszę.
Mam kontakt w ciągu miesiąca z kilkutysięczna populacja ludzi. Nigdy ale to nigdy nie obraziłam pacjenta, nie wytknęłam mu, że jest brudny, śmierdzący, tłusty i zaniedbany. Nie możecie oceniać mnie jako lekarza i nie wiem dlaczego od początku mojej bytności na forum Bursztyn ma coś do mnie. I jej wypowiedź zieje ogniem i jest strasznie złośliwa. Nie jestem tu lekarzem. Jestem tu kobietą, która się starała o ciążę, też swoje przeszła i teraz jestem w ciąży i mam różne myśli, różne kompleksy, różne obawy. Mój post wynikał trochę z tematów, które poruszałyśmy wcześniej odnośnie brzuchów i odnośnie mojej wagi o której wcześniej pisałam i kto czyta moje posty, to wie, jakie jest moje podejście do tego ile przytyję w ciąży. A napisałam o pacjentce, bo mam kilka tysięcy pacjentów i moi znajomi tez sa moimi pacjentami, a po prostu porównywałam tygodnie ciązy i tyle. Nie śmiałam się z kogoś kto wskutek choroby źle wyglądał.Nie opisywałam chorej, jej choroby, nie opisywałam jej jako osoby. A poza tym dla mnie powiedzenie pacjentka jest bardziej anonimowe niz znajoma.
Oceniam jak każdy człowiek. Nie wierzę, że inne kobiety nie oceniają innych i nie porównują się do innych. Nie wierzę!!!
I dla mnie nie jest to łamanie etyki lekarskiej, bo nie wymieniłam konkretnej osoby.
Mój brzuch jest dla mnie najważniejszy i cieszę się, że nie mam tam tłuszczu. Za to mam go więcej niż zwykle na udach o czym juz pisałam i pisałam o moje wadze i moich kompleksach. Oczywiście nie każdy musi to czytać. Dla mnie brzuch kobiety ciężarnej jest czymś pięknym. A po porodzie na pewno będę miała fałdy i będę gruba az nie schudnę. Ale teraz czuję się dobrze, kobieco i seksownie i mam do tego prawo, nawet jeśli któs to odbierze jako zarozumialstwo w pełnym tego słowa znaczeniu.
Jak chcecie to mnie lubcie, jak nie, to nieania.g, Sabina, BISCA, macduska, Mega, megan8, iwcia77, Mimbla, moremi, paszczakin, efcia, kkisia, Aasiula, ComeToMeBaby, caffe, Simba, Dziobak, gretka, mama78 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyania.g wrote:Popijając beztrosko gorącą czekoladę uświadomiłam sobie nagle że jutro w labo badanie cukru... W ogóle zastanawiam się nad sensem morfologii i moczu skoro nadal biorę antybiotyk.
Ale robisz tylko na czczo, bo Krzywą obciązenia robisz po 24tygodniu? Takie masz zalecenia?
Ja się własnie zastanawiam kiedy iśc na krzywą, jutro mi się kończy 24 tydzien. I czy specjalnie jechac na test jak będe miała na popołudnie i siedzieć przykładnie i czytać ksiązkę czy zrobić ją będąc w pracy. Wiadomo jakby mi było wygodnieAle teoretycznie taka jest niediagnostyczna. Ale ja mam do pracy 30 minut jazdy, jak pojadę na 7.30, posiedzę do 9.30 i przyjade do domu na 10.00, to musze jechac do pracy o 12.30 Szkoda mi przedpołudnia i porannego wstawania. No kusi, kusi. A w poprzednich ciązach też nie robiłam specjalnie tylko w pracy
i to nawet nie siedziałam, bo studnetka byłam to po szpitalu latałam w tym czasie
Mega, iwcia77, Sabina, Aasiula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyania.g wrote:Popijając beztrosko gorącą czekoladę uświadomiłam sobie nagle że jutro w labo badanie cukru... W ogóle zastanawiam się nad sensem morfologii i moczu skoro nadal biorę antybiotyk.
-
Dorbie oddawaj zdjecie brzucha
A ja powiem szczerze, ze przyjmę wszystko - brzuch z fałdami tłuszczu czy tez bez tłuszczu, byle by był ciążowy....ech....dopadło mnie zwątpienie, jak Reni...dorbie, macduska, iwcia77, Reni, efcia, kkisia, Sabina, Aasiula, moremi, ComeToMeBaby, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dorbie wrote:No, powinnaś mieć 12 godz przerwy do badań
Ale robisz tylko na czczo, bo Krzywą obciązenia robisz po 24tygodniu? Takie masz zalecenia?
Ja się własnie zastanawiam kiedy iśc na krzywą, jutro mi się kończy 24 tydzien. I czy specjalnie jechac na test jak będe miała na popołudnie i siedzieć przykładnie i czytać ksiązkę czy zrobić ją będąc w pracy. Wiadomo jakby mi było wygodnieAle teoretycznie taka jest niediagnostyczna. Ale ja mam do pracy 30 minut jazdy, jak pojadę na 7.30, posiedzę do 9.30 i przyjade do domu na 10.00, to musze jechac do pracy o 12.30 Szkoda mi przedpołudnia i porannego wstawania. No kusi, kusi. A w poprzednich ciązach też nie robiłam specjalnie tylko w pracy
i to nawet nie siedziałam, bo studnetka byłam to po szpitalu latałam w tym czasie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 22:38
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualnyania.g wrote:Ze względu na mini cukrzycę w poprzedniej ciąży gin karze mi sprawdzać cukier na czczo co miesiąc. Na krzywą wybieram się po 24 tyg ciąży. No właśnie i dlaczego przy tym badaniu nie można się z labo ruszać?
A możesz zrobić za tydzień, kiedy wyleczysz infekcje, byłoby wskazane. Tak glukoza tez może być wyższaania.g lubi tę wiadomość