WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Bardzo niesmaczny ten mlyn o etyce i kodeksach ... Dorbie to Dorbie a nie doktor Dorbie ;-)
    Podzielila sie babskim spostrzezeniem, ze jej otyla pacjentka byla ... Otyla. Pacjentka anonimowa nawet pewnie nie podejrzewa istnienia tego forum. Natomiast to wytykanie i pouczanie Dorbie moglo by ja datknac i zranic. To jest etyczne ?
    Dokładnie Biszkopcie. Jakbym sama pisała..

macduska, iwcia77, efcia, dorbie, Sabina, Aasiula, Mega, BISCA, moremi, ComeToMeBaby, caffe, Simba, Dziobak lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Miałam nic nie pisać, ale nie będę sobą jak nie napiszę.
    Mam kontakt w ciągu miesiąca z kilkutysięczna populacja ludzi. Nigdy ale to nigdy nie obraziłam pacjenta, nie wytknęłam mu, że jest brudny, śmierdzący, tłusty i zaniedbany.
    Wystarczy, ze wytykasz to na forum
    dorbie wrote:
    Nie możecie oceniać mnie jako lekarza i nie wiem dlaczego od początku mojej bytności na forum Bursztyn ma coś do mnie.
    Osobiscie do ciebie nic nie mam, natomiast co do kompetencji bylo kilka sytuacji gdzie nie tylko ja ale inne osoby mialy pewne watpliwoosci
    dorbie wrote:
    I jej wypowiedź zieje ogniem i jest strasznie złośliwa. Nie jestem tu lekarzem.
    Zwrocenie uwagi o nieetyczne zachowanie jest zlosliwe? czy moze nieetyczne zachoowanie samo w sobie czyt. komentarze na temeat otluszczenia pacjentki? A lekarzem jest sie wszedzie i pewne zasady obowiazuje, jak widac tobie obce
    dorbie wrote:
    A napisałam o pacjentce, bo mam kilka tysięcy pacjentów i moi znajomi tez sa moimi pacjentami, a po prostu porównywałam tygodnie ciązy i tyle. Nie śmiałam się z kogoś kto wskutek choroby źle wyglądał
    nie porownywalas tygodni ciazy tylko ilosc tluszczu, i opisujac gdzie zwisal.
    Naprawde fajne? Chcialabys zeby twoj lekarz tez tak robil?
    dorbie wrote:
    Nie wierzę, że inne kobiety nie oceniają innych i nie porównują się do innych. Nie wierzę!!!
    I dla mnie nie jest to łamanie etyki lekarskiej, bo nie wymieniłam konkretnej osoby.
    Z racji zawodu jaki podobno wykonujesz obowiazuja Cie pewne zasady ktore nie beda obowiazywaly pani w sklepie, nie umniejszajac tej ostatniej. Ja nie wierze, po prostu nie wierze, ze mozna w taki sposob mowic o pacjentach na forum publicznym
    Chwala bogu ze nie wymienilas konkretnej osoby
    zastanawiam sie tylko co z zaufaniem pacjentow do/ciebie, pewnie im do glowy nie przyjdzie ze wyrazasz siwe o nich w taki sposb
    Dla mnie to jest i bedzie nieetyczne, i jak sie okazuje nie tylko dla mnie bo kilka osob sie ze mna zgodzilo
    dorbie wrote:
    Mój brzuch jest dla mnie najważniejszy i cieszę się, że nie mam tam tłuszczu. Za to mam go więcej niż zwykle na udach o czym juz pisałam i pisałam o moje wadze i moich kompleksach. Oczywiście nie każdy musi to czytać. Dla mnie brzuch kobiety ciężarnej jest czymś pięknym. A po porodzie na pewno będę miała fałdy i będę gruba az nie schudnę. Ale teraz czuję się dobrze, kobieco i seksownie i mam do tego prawo, nawet jeśli któs to odbierze jako zarozumialstwo w pełnym tego słowa znaczeniu.
    to akurat nie ma nic do rzeczy
    nie potrafie zrozumiec kiedy ktos wypowiada sie o pacjentach w taki sposob i dodatkowo robi to na forum, jezeli chcesz omawiac przypadki medyczne to do tego sluzy konsyliium lub konsultacje, a komentowanie czyjegos wygladu pacjenta jest dla mnie nie na miejscu.
    najwyrazniej tego nie pojmujesz
    zwyczajnie glupio byloby mi mowic o jakimkolwiek pacjencie na forum tutaj, po prostu cos takiego nie wchodzi w gre, taki czlowiek sie obnaza, badz fizycznie badz psychicznie, zastanow sie nad tym, bo chyba nie chcialabys sie znalezc w takiej sytuacji, na jego miejscu

Bozia3 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    W sobotę idę na podwójna imprezę. Ślub i wesele połączone z 40-stymi urodzinami, więc siknę w piątek żeby wiedzieć czy mogę pić ;-).
    Twardziel jesteś Myszą. Ja bym pewnie już 3 kolejne testy zrobiła ;)

ania.g, Mega, BISCA, moremi lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Bardzo niesmaczny ten mlyn o etyce i kodeksach ... Dorbie to Dorbie a nie doktor Dorbie ;-)
    Podzielila sie babskim spostrzezeniem, ze jej otyla pacjentka byla ... Otyla. Pacjentka anonimowa nawet pewnie nie podejrzewa istnienia tego forum. Natomiast to wytykanie i pouczanie Dorbie moglo by ja datknac i zranic. To jest etyczne ?
    tak to jest etyczne, bo moze nastepnym razem zastanowi sie zanim napisze cos podobnego

Bozia3 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koncze temat, bo widze ze Ci ktorzy nie rozumieja pewnie juz nie zrozumieja, na szczescie inni pojmuja, tyle dobrego
    na miejscu obruszajacych sie i zbulwersowanych proponuje postawic sie w pozycji pacjenta, podejrzewam ze punkt widzenia sie zmieni
    oczywiscie, nikt tego nie przyzna
    reszte zbulwersowania lepiej zostawic sobie na inne okazje, albo moze zwrocic je we wlasciwa strone

Bozia3 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Bursztyn, bo Twoja racja jest zawsze najmojsza i tylko debile Cię nie rozumieją..

iwcia77, Mimbla, ania.g, dorbie, Sabina, Mega, macduska, BISCA, moremi, caffe, Simba, anna maria, Dziobak, gretka lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:

lepiej bym tego nie ujela

poki lekarz/ksiadz o mnie opowiada/porownuje anonimowo nie mam problemu z zaakceptowaniem tego, i nie mam zludzen , ze moja pani psycholog stosuje kodeks etyczny- wiem, ze tak powinno byc ale jestesmy tylko ludzmi. Dorbi napisala to w luznej kolezenskiej "gadce" , ufajac forumowej konfidencji. czy dlatego , ze jest lekarzem musi zawsze uwazac na slowa, bo jej kodeksem etycznym bedziemy machac przed oczami .zwlaszcza na tym forum ktore jest anonimowe..no dajcie zyc dziewczyny...

paszczakin, efcia, ania.g, kkisia, dorbie, megan8, Sabina, Mega, macduska, BISCA, moremi, caffe, Simba, Dziobak lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie straż dla zwierząt wiezie naszego skurkowańca do domu. Był 10 km od miejsca zamieszkania. To teraz mogę iść już spać spokojnie :)

iwcia77, efcia, kkisia, dorbie, Mega, BISCA, moremi lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Tak Bursztyn, bo Twoja racja jest zawsze najmojsza i tylko debile Cię nie rozumieją..
    coz, to Ty napisalas...

477706bb5ioid7xx.jpg
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Właśnie straż dla zwierząt wiezie naszego skurkowańca do domu. Był 10 km od miejsca zamieszkania. To teraz mogę iść już spać spokojnie :)
    ty to sie nabiegasz za tym psiakiem :) dobrze, ze sie zawsze znajduje :)

ania.g, Mega, BISCA lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    lepiej bym tego nie ujela

poki lekarz/ksiadz o mnie opowiada/porownuje anonimowo nie mam problemu z zaakceptowaniem tego, i nie mam zludzen , ze moja pani psycholog stosuje kodeks etyczny- wiem, ze tak powinno byc ale jestesmy tylko ludzmi. Dorbi napisala to w luznej kolezenskiej "gadce" , ufajac forumowej konfidencji. czy dlatego , ze jest lekarzem musi zawsze uwazac na slowa, bo jej kodeksem etycznym bedziemy machac przed oczami .zwlaszcza na tym forum ktore jest anonimowe..no dajcie zyc dziewczyny...
    chodzi o podejscie do pacjenta
    stoimy chyba po przeciwnej stronie barykady
    czy ja mam przepraszac ze nauczono mnie czegos innego?
    mam sie wstydzic, ze postepuje zgodnie z etyka?
    dostaje w leb bo osmielilam sie zwrocic uwage ze nie powinno sie tak robic?
    to Ty sie moze zastanow nad tym co piszesz

Bozia3 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co....
    ciekawe to było jak dwie mamy dzisiaj dyskutowały o kolorze wydzieliny z nosa. Że jak zielona to może bakterie.

a poza tym muszę przyznać, że jak przeczytałam ten kolejny słowotok Bursztyn
    to stwierdzam, że od teraz, od godziny 23:08 wszelkie
    kodeksy etyczne polskich psychologów,
    tudzież troska o relacje z ich
    klientami/ pacjentami,
    zaprawdę, wiszą mi nisko u dupy.

To jest moje bardzo subiektywne, prywatne zdanie. Wysuszyłabym coś gdyby było w domu, ale niestety mąż wytrąbił resztki tequili. To jest mój największy dramat. "Reszta jest milczeniem".
    Dobranoc

paszczakin, kkisia, dorbie, iwcia77, Mega, macduska, moremi, BISCA, caffe, Simba, Dziobak, gretka lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..i szkoda wogole , ze na tym forum wyszlo ze Dorbie jest lekarzem, bo jak widze bedzie caly czas pod kontrola ...cokolwiek napisze o swojej pracy ...ja na jej miejscu nie czulabym sie juz tu komfortowo, zamiast sie wyluzowac na tym forum to bedzie sie stresowac etyka i kodeksami....

Mimbla, kkisia, dorbie, megan8, Sabina, Mega, moremi, BISCA, caffe, Simba, Dziobak, gretka lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ty to sie nabiegasz za tym psiakiem :) dobrze, ze sie zawsze znajduje :)
    Dobrze że jest staż dla zwierząt :)

dorbie, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Wiecie co....
    ciekawe to było jak dwie mamy dzisiaj dyskutowały o kolorze wydzieliny z nosa. Że jak zielona to może bakterie.

a poza tym muszę przyznać, że jak przeczytałam ten kolejny słowotok Bursztyn
    to stwierdzam, że od teraz, od godziny 23:08 wszelkie
    kodeksy etyczne polskich psychologów,
    tudzież troska o relacje z ich
    klientami/ pacjentami,
    zaprawdę, wiszą mi nisko u dupy.
    kiedys mozesz byc w sytuacji, ze nie beda /ci wisiec bo moga cie dotyczyc, i obys wtedy nie znalazla sie w czarnej dupie
    Mimbla wrote:
    . "Reszta jest milczeniem".
    Dobranoc
    i slusznie jesli nie masz nic inteligentnego do powiedzenia

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ..i szkoda wogole , ze na tym forum wyszlo ze Dorbie jest lekarzem, bo jak widze bedzie caly czas pod kontrola ...cokolwiek napisze o swojej pracy ...ja na jej miejscu nie czulabym sie juz tu komfortowo, zamiast sie wyluzowac na tym forum to bedzie sie stresowac etyka i kodeksami....
    tak, etyka jest straszna....przesytrzeganie jej jeszcze gorsze
    biedna, rzeczywiscie....
    to moze lepiej, nie bedzie pisac o pracy i pacjentach w taki zenujacy sposob

477706bb5ioid7xx.jpg
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Twardziel jesteś Myszą. Ja bym pewnie już 3 kolejne testy zrobiła ;)

Jakoś ostatnio nie mam do tego głowy.

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    etyka zawodowa nie jest źródłem prawa

No dobra, idę stąd.

dorbie, moremi, iwcia77, kkisia, Aasiula, caffe, Dziobak lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, że mnie rozumiecie w większości :-) Ale to wynika z tego, że się znamy i na jednych falach nadajemy :-) oprócz niektórych :-)

iwcia77, ania.g, moremi, kkisia, Sabina, Mega, macduska, ComeToMeBaby, caffe, Simba, Dziobak, gretka, mama78 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    chodzi o podejscie do pacjenta
    stoimy chyba po przeciwnej stronie barykady

dokladnie- jestem pacjentem- zdaje sobie sprawe, ze moge byc obiektem o ktorym sie cos mowi, nie mam z tym problemu kiedy moja anonimowowsc jest zachowana

czy ja mam przepraszac ze nauczono mnie czegos innego?

nie, nikt nie karze ci przepraszac, nie ma za co
    mam sie wstydzic, ze postepuje zgodnie z etyka?

mozesz byc dumna, bo to sie chwali

dostaje w leb bo osmielilam sie zwrocic uwage ze nie powinno sie tak robic?

nikt nie dal ci w leb, powinno sie ale nie musi zwlaszcza na tym forum

to Ty sie moze zastanow nad tym co piszesz
    wydaje mi sie, ze nie pisze bez sensu

dorbie, paszczakin, Sabina, moremi, caffe, Dziobak lubią tę wiadomość

‹‹ 11315 11316 11317 11318 11319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ