35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
BISCA wrote:Bardzo niesmaczny ten mlyn o etyce i kodeksach ... Dorbie to Dorbie a nie doktor Dorbie
Podzielila sie babskim spostrzezeniem, ze jej otyla pacjentka byla ... Otyla. Pacjentka anonimowa nawet pewnie nie podejrzewa istnienia tego forum. Natomiast to wytykanie i pouczanie Dorbie moglo by ja datknac i zranic. To jest etyczne ?macduska, iwcia77, efcia, dorbie, Sabina, Aasiula, Mega, BISCA, moremi, ComeToMeBaby, caffe, Simba, Dziobak lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:Miałam nic nie pisać, ale nie będę sobą jak nie napiszę.
Mam kontakt w ciągu miesiąca z kilkutysięczna populacja ludzi. Nigdy ale to nigdy nie obraziłam pacjenta, nie wytknęłam mu, że jest brudny, śmierdzący, tłusty i zaniedbany.dorbie wrote:Nie możecie oceniać mnie jako lekarza i nie wiem dlaczego od początku mojej bytności na forum Bursztyn ma coś do mnie.dorbie wrote:I jej wypowiedź zieje ogniem i jest strasznie złośliwa. Nie jestem tu lekarzem.dorbie wrote:A napisałam o pacjentce, bo mam kilka tysięcy pacjentów i moi znajomi tez sa moimi pacjentami, a po prostu porównywałam tygodnie ciązy i tyle. Nie śmiałam się z kogoś kto wskutek choroby źle wyglądał
Naprawde fajne? Chcialabys zeby twoj lekarz tez tak robil?dorbie wrote:Nie wierzę, że inne kobiety nie oceniają innych i nie porównują się do innych. Nie wierzę!!!
I dla mnie nie jest to łamanie etyki lekarskiej, bo nie wymieniłam konkretnej osoby.
Chwala bogu ze nie wymienilas konkretnej osoby
zastanawiam sie tylko co z zaufaniem pacjentow do/ciebie, pewnie im do glowy nie przyjdzie ze wyrazasz siwe o nich w taki sposb
Dla mnie to jest i bedzie nieetyczne, i jak sie okazuje nie tylko dla mnie bo kilka osob sie ze mna zgodzilo
dorbie wrote:Mój brzuch jest dla mnie najważniejszy i cieszę się, że nie mam tam tłuszczu. Za to mam go więcej niż zwykle na udach o czym juz pisałam i pisałam o moje wadze i moich kompleksach. Oczywiście nie każdy musi to czytać. Dla mnie brzuch kobiety ciężarnej jest czymś pięknym. A po porodzie na pewno będę miała fałdy i będę gruba az nie schudnę. Ale teraz czuję się dobrze, kobieco i seksownie i mam do tego prawo, nawet jeśli któs to odbierze jako zarozumialstwo w pełnym tego słowa znaczeniu.
nie potrafie zrozumiec kiedy ktos wypowiada sie o pacjentach w taki sposob i dodatkowo robi to na forum, jezeli chcesz omawiac przypadki medyczne to do tego sluzy konsyliium lub konsultacje, a komentowanie czyjegos wygladu pacjenta jest dla mnie nie na miejscu.
najwyrazniej tego nie pojmujesz
zwyczajnie glupio byloby mi mowic o jakimkolwiek pacjencie na forum tutaj, po prostu cos takiego nie wchodzi w gre, taki czlowiek sie obnaza, badz fizycznie badz psychicznie, zastanow sie nad tym, bo chyba nie chcialabys sie znalezc w takiej sytuacji, na jego miejscu
Bozia3 lubi tę wiadomość
-
mysza1975 wrote:W sobotę idę na podwójna imprezę. Ślub i wesele połączone z 40-stymi urodzinami, więc siknę w piątek żeby wiedzieć czy mogę pić
.
ania.g, Mega, BISCA, moremi lubią tę wiadomość
-
BISCA wrote:Bardzo niesmaczny ten mlyn o etyce i kodeksach ... Dorbie to Dorbie a nie doktor Dorbie
Podzielila sie babskim spostrzezeniem, ze jej otyla pacjentka byla ... Otyla. Pacjentka anonimowa nawet pewnie nie podejrzewa istnienia tego forum. Natomiast to wytykanie i pouczanie Dorbie moglo by ja datknac i zranic. To jest etyczne ?
Bozia3 lubi tę wiadomość
-
Koncze temat, bo widze ze Ci ktorzy nie rozumieja pewnie juz nie zrozumieja, na szczescie inni pojmuja, tyle dobrego
na miejscu obruszajacych sie i zbulwersowanych proponuje postawic sie w pozycji pacjenta, podejrzewam ze punkt widzenia sie zmieni
oczywiscie, nikt tego nie przyzna
reszte zbulwersowania lepiej zostawic sobie na inne okazje, albo moze zwrocic je we wlasciwa strone
Bozia3 lubi tę wiadomość
-
Tak Bursztyn, bo Twoja racja jest zawsze najmojsza i tylko debile Cię nie rozumieją..
iwcia77, Mimbla, ania.g, dorbie, Sabina, Mega, macduska, BISCA, moremi, caffe, Simba, anna maria, Dziobak, gretka lubią tę wiadomość
-
Podzielila sie babskim spostrzezeniem, ze jej otyla pacjentka byla ... Otyla. Pacjentka anonimowa nawet pewnie nie podejrzewa istnienia tego forum. Natomiast to wytykanie i pouczanie Dorbie moglo by ja datknac i zranic. To jest etyczne ?
lepiej bym tego nie ujela
poki lekarz/ksiadz o mnie opowiada/porownuje anonimowo nie mam problemu z zaakceptowaniem tego, i nie mam zludzen , ze moja pani psycholog stosuje kodeks etyczny- wiem, ze tak powinno byc ale jestesmy tylko ludzmi. Dorbi napisala to w luznej kolezenskiej "gadce" , ufajac forumowej konfidencji. czy dlatego , ze jest lekarzem musi zawsze uwazac na slowa, bo jej kodeksem etycznym bedziemy machac przed oczami .zwlaszcza na tym forum ktore jest anonimowe..no dajcie zyc dziewczyny...
paszczakin, efcia, ania.g, kkisia, dorbie, megan8, Sabina, Mega, macduska, BISCA, moremi, caffe, Simba, Dziobak lubią tę wiadomość
-
ania.g wrote:Właśnie straż dla zwierząt wiezie naszego skurkowańca do domu. Był 10 km od miejsca zamieszkania. To teraz mogę iść już spać spokojnie
dobrze, ze sie zawsze znajduje
ania.g, Mega, BISCA lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:lepiej bym tego nie ujela
poki lekarz/ksiadz o mnie opowiada/porownuje anonimowo nie mam problemu z zaakceptowaniem tego, i nie mam zludzen , ze moja pani psycholog stosuje kodeks etyczny- wiem, ze tak powinno byc ale jestesmy tylko ludzmi. Dorbi napisala to w luznej kolezenskiej "gadce" , ufajac forumowej konfidencji. czy dlatego , ze jest lekarzem musi zawsze uwazac na slowa, bo jej kodeksem etycznym bedziemy machac przed oczami .zwlaszcza na tym forum ktore jest anonimowe..no dajcie zyc dziewczyny...
stoimy chyba po przeciwnej stronie barykady
czy ja mam przepraszac ze nauczono mnie czegos innego?
mam sie wstydzic, ze postepuje zgodnie z etyka?
dostaje w leb bo osmielilam sie zwrocic uwage ze nie powinno sie tak robic?
to Ty sie moze zastanow nad tym co piszesz
Bozia3 lubi tę wiadomość
-
Wiecie co....
ciekawe to było jak dwie mamy dzisiaj dyskutowały o kolorze wydzieliny z nosa. Że jak zielona to może bakterie.
a poza tym muszę przyznać, że jak przeczytałam ten kolejny słowotok Bursztyn
to stwierdzam, że od teraz, od godziny 23:08 wszelkie
kodeksy etyczne polskich psychologów,
tudzież troska o relacje z ich
klientami/ pacjentami,
zaprawdę, wiszą mi nisko u dupy.
To jest moje bardzo subiektywne, prywatne zdanie. Wysuszyłabym coś gdyby było w domu, ale niestety mąż wytrąbił resztki tequili. To jest mój największy dramat. "Reszta jest milczeniem".
Dobranocpaszczakin, kkisia, dorbie, iwcia77, Mega, macduska, moremi, BISCA, caffe, Simba, Dziobak, gretka lubią tę wiadomość
-
..i szkoda wogole , ze na tym forum wyszlo ze Dorbie jest lekarzem, bo jak widze bedzie caly czas pod kontrola ...cokolwiek napisze o swojej pracy ...ja na jej miejscu nie czulabym sie juz tu komfortowo, zamiast sie wyluzowac na tym forum to bedzie sie stresowac etyka i kodeksami....
Mimbla, kkisia, dorbie, megan8, Sabina, Mega, moremi, BISCA, caffe, Simba, Dziobak, gretka lubią tę wiadomość
-
Mimbla wrote:Wiecie co....
ciekawe to było jak dwie mamy dzisiaj dyskutowały o kolorze wydzieliny z nosa. Że jak zielona to może bakterie.
a poza tym muszę przyznać, że jak przeczytałam ten kolejny słowotok Bursztyn
to stwierdzam, że od teraz, od godziny 23:08 wszelkie
kodeksy etyczne polskich psychologów,
tudzież troska o relacje z ich
klientami/ pacjentami,
zaprawdę, wiszą mi nisko u dupy.
Mimbla wrote:. "Reszta jest milczeniem".
Dobranoc -
iwcia77 wrote:..i szkoda wogole , ze na tym forum wyszlo ze Dorbie jest lekarzem, bo jak widze bedzie caly czas pod kontrola ...cokolwiek napisze o swojej pracy ...ja na jej miejscu nie czulabym sie juz tu komfortowo, zamiast sie wyluzowac na tym forum to bedzie sie stresowac etyka i kodeksami....
biedna, rzeczywiscie....
to moze lepiej, nie bedzie pisac o pracy i pacjentach w taki zenujacy sposob -
nick nieaktualnyDzięki, że mnie rozumiecie w większości
Ale to wynika z tego, że się znamy i na jednych falach nadajemy
oprócz niektórych
iwcia77, ania.g, moremi, kkisia, Sabina, Mega, macduska, ComeToMeBaby, caffe, Simba, Dziobak, gretka, mama78 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:chodzi o podejscie do pacjenta
stoimy chyba po przeciwnej stronie barykady
dokladnie- jestem pacjentem- zdaje sobie sprawe, ze moge byc obiektem o ktorym sie cos mowi, nie mam z tym problemu kiedy moja anonimowowsc jest zachowana
czy ja mam przepraszac ze nauczono mnie czegos innego?
nie, nikt nie karze ci przepraszac, nie ma za co
mam sie wstydzic, ze postepuje zgodnie z etyka?
mozesz byc dumna, bo to sie chwali
dostaje w leb bo osmielilam sie zwrocic uwage ze nie powinno sie tak robic?
nikt nie dal ci w leb, powinno sie ale nie musi zwlaszcza na tym forum
to Ty sie moze zastanow nad tym co piszeszdorbie, paszczakin, Sabina, moremi, caffe, Dziobak lubią tę wiadomość