X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    Dziewczyny byłam przed chwilą w laboratorium i laborantka opowiedziała mi swoją historię. Siedem razy poroniła. Teraz ma dwóch chłopców, 3,5 roczny i 2,5 roczny. Okazało się że roniła płeć żeńską. Wytrwała kobieta, podziwiam i jednocześnie dała mi nadzieję, którą chce z Wami się podzielić.
    O kurcze :( ale dobrze, że się udało. A swoją drogą to to jest bardzo ciekawe czemu tak.

bliska77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    no to musicie szybko probowac z inseminacja, nie ma na co czekac i sie zastanawiac....a moze jeszcze tez rozwazyc in vitro. Wiem ze to sa pieniadze ktore nie zawsze sa koncie kiedy sa potrzebne, ale jesli porownasz koszt in vitro a koszt utrzymanie dziecka to roznica jest kolosalna. Decydujac sie na dziecko wiemy ze bedziemy miec mase wydatkow przez najblizsze kilkanascie lat, jak nie kilkadziesiat, wiec moze trzeba to ugryzc od tej strony?;-) i pomyslec co to jest te 5 tys przy tych 200 000 czy 300 000 ktore kiedys wyliczyli ze sa potrzebne na wychowanie dziecka przez 18 lat;-)
    u nas in vitro nie wchodzi w grę właśnie ze względów finansowych, IUI spróbujemy ze dwa razy :-)

caffe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    Dziewczyny byłam przed chwilą w laboratorium i laborantka opowiedziała mi swoją historię. Siedem razy poroniła. Teraz ma dwóch chłopców, 3,5 roczny i 2,5 roczny. Okazało się że roniła płeć żeńską. Wytrwała kobieta, podziwiam i jednocześnie dała mi nadzieję, którą chce z Wami się podzielić.
    jak widać przypadki są przeróżne i nie do przewidzenia..., dobrze ze ma dwóch synów ;-)

caffe, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    u nas in vitro nie wchodzi w grę właśnie ze względów finansowych, IUI spróbujemy ze dwa razy :-)
    Niestety, nieraz pewnych kłód nie da się przeskoczyć, bo potem nie dość ze psychika może siąść to jeszcze do tego pozostanie dług do spłacenia. Dla niektórych moze on nie będzie duży, ale dla niektórych bardzo duży. Ja Cię doskonale rozumiem.

bliska77, Iwone, Iwone, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Caffe, wiesz ze majczesciej zachodzi sie w tych cyklach kiedy sie odpuszcza, wiec moze akurat..:-)
    To nie jest tak, ze odpuściliśmy wtedy. Odpuściliśmy teraz gdy wiemy, że nici z tego w tym cyklu. Natomiast do poprzedniej niedzieli nie mieliśmy tej wiedzy, ze jajek nie ma i działaliśmy trochę, ale nikt się nie spodziewał, że o ile w ogóle była owu, to że będzie tak wcześnie. No i teraz jest pomieszanie z poplątaniem, ale tylko w głowie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Niestety, nieraz pewnych kłód nie da się przeskoczyć, bo potem nie dość ze psychika może siąść to jeszcze do tego pozostanie dług do spłacenia. Dla niektórych moze on nie będzie duży, ale dla niektórych bardzo duży. Ja Cię doskonale rozumiem.
    Dzięki za zrozumienie :-), wiem, że nie tylko ja jestem w takiej sytuacji

caffe, Iwone lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    To nie jest tak, ze odpuściliśmy wtedy. Odpuściliśmy teraz gdy wiemy, że nici z tego w tym cyklu. Natomiast do poprzedniej niedzieli nie mieliśmy tej wiedzy, ze jajek nie ma i działaliśmy trochę, ale nikt się nie spodziewał, że o ile w ogóle była owu, to że będzie tak wcześnie. No i teraz jest pomieszanie z poplątaniem, ale tylko w głowie :)
    A jak Caffe działa "trochę" to może być różnie....telewizory, wanny itp...;)

bliska77, caffe, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Viola Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja wiem, ze tak jest, ale ja chcialam tylko pocieszyc 0potul.gif
    agafbh wrote:
    Dzięki za zrozumienie :-), wiem, że nie tylko ja jestem w takiej sytuacji

bliska77, caffe lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    A jak Caffe działa "trochę" to może być różnie....telewizory, wanny itp...;)
    Jak działam trochę, to znaczy, że jest do celu :P

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do in vitro - to te mrożaki mogą być oczywiście przechowywane dłużej niż rok..ale to dodatkowe bardzo duże kwoty....
    Nie rozumiem za bardzo ewentualnych "problemów duchowych" dzieci z in vitro. Na odwrót - świadczy to o wielkim pragnieniu i miłości rodziców, którzy zrobili wszystko by powołać do życia takie dziecko..i jest ono w dobrych kochających rękach...
    Kościół może mieć swoje stanowisko i nawet powinien, ale złości mnie roszczenie sobie prawa do oceniania człowieka i jego decyzji w kontekście grzechu, piekła tudzież straszenie ekskomuniką.(ja miałam ślub kościelny i rozwód cywilny...- teraz w zasadzie nie chodzę do Kościoła, bo po co - skoro nie mogę uczestniczyć w pełni - na dodatek mam stać tam w poczuciu winy i grzechu ciągłego z powodu życia z innym mężczyzną - więc wole iść na lody w niedzielę...:).

Aga - poczytaj i popytaj też swoją ginke o inseminację evie - wciąż to powtarzam, bo ci z Ludwina chwalą to bardzo - że daje świetne wyniki porównywalne do in vitro a kosztuje 2500zł. Inseminacja to tylko około 10 procent szans, a ta metoda sięga chyba 40. Można u siebie przygotować się do inseminacji - czyli mocno wystymulować jajo - a tu przyjechać na samo podpięcie tej pompy....jest to opisane na stronie....

caffe, bliska77, Iwone, Reni, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Bzykosercami ją pocieszasz? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    dzięki Viola, wiem, ze na tym forum każda każdej życzy jak najlepiej :-)

caffe, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Wracając do in vitro - to te mrożaki mogą być oczywiście przechowywane dłużej niż rok..ale to dodatkowe bardzo duże kwoty....
    Nie rozumiem za bardzo ewentualnych "problemów duchowych" dzieci z in vitro. Na odwrót - świadczy to o wielkim pragnieniu i miłości rodziców, którzy zrobili wszystko by powołać do życia takie dziecko..i jest ono w dobrych kochających rękach...
    Kościół może mieć swoje stanowisko i nawet powinien, ale złości mnie roszczenie sobie prawa do oceniania człowieka i jego decyzji w kontekście grzechu, piekła tudzież straszenie ekskomuniką.(ja miałam ślub kościelny i rozwód cywilny...- teraz w zasadzie nie chodzę do Kościoła, bo po co - skoro nie mogę uczestniczyć w pełni - na dodatek mam stać tam w poczuciu winy i grzechu ciągłego z powodu życia z innym mężczyzną - więc wole iść na lody w niedzielę...:).

Aga - poczytaj i popytaj też swoją ginke o inseminację evie - wciąż to powtarzam, bo ci z Ludwina chwalą to bardzo - że daje świetne wyniki porównywalne do in vitro a kosztuje 2500zł. Inseminacja to tylko około 10 procent szans, a ta metoda sięga chyba 40. Można u siebie przygotować się do inseminacji - czyli mocno wystymulować jajo - a tu przyjechać na samo podpięcie tej pompy....jest to opisane na stronie....
    dzięki Bozia ale obecnie to też dla mnie zbyt duży koszt ;-, może pod koniec, roku, wiem że klasyczna inseminacja daje tylko 10% szans ale to i tak więcej niż wieczna i bezskuteczna i wcale nie tania stymulacja i właśnie dlatego spróbujemy

• Viola Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, no dla mnie to byl taki przytulaczek z serduszkami!;-) ja wiem ze nam sie wszystko z bzykaniem kojarzy, ale zebym ja z Aga bzyk, bzyk!! Cafe Ty zboczku;-)
    caffe wrote:
    Bzykosercami ją pocieszasz? :P

caffe, bliska77, Iwone, Bozia3, Reni, Mango lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 19:20

bliska77, caffe, Bozia3, Reni, Olena, samira, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Nie, no dla mnie to byl taki przytulaczek z serduszkami!;-) ja wiem ze nam sie wszystko z bzykaniem kojarzy, ale zebym ja z Aga bzyk, bzyk!! Cafe Ty zboczku;-)
    hahaha, chciałas nas zmylić :P

Viola, bliska77, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 19:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    hahaha, chciałas nas zmylić :P
    haha no i "sprawa się rypła" ;-)

Viola, caffe, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Bozia, nie wiem jaka jest u Ciebie sytuacja, ale czy nie myślałaś o unieważnieniu ślubu kościelnego?
    Nie Iwone...jakoś nigdy nie brałam tego pod uwagę - może dlatego, że w świetle zasad KK chyba nie miałabym podstaw...nikt mnie nie oszukał przed ślubem, nie zataił żadnej choroby psychicznej, alkoholizmu itp....a zdrada i romanse przyczyną do takiego unieważnienia nie jest....wiem, że można podpłacić w KK i załatwić wszystko...każdy papier..ale ja wolę żyć po swojemu i według własnego sumienia..:)

caffe, Reni, Olena, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    haha no i "sprawa się rypła" ;-)
    hahaha, szybciej niż Viola myślała, a takie niewiniątko udaje :P

Bozia3 lubi tę wiadomość

‹‹ 1132 1133 1134 1135 1136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ