Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola z Agą bzyk bzyk....koniec świata..:) Czy my tu za bardzo nie zaczynamy być zżyte? ....Bo jeszcze rozwiniemy partenogenezę i koguty pójdą w odstawkę...:)

Iwone, caffe, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Viola Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co mam sie teraz przyznac ze ta inseminacje to my tak niby z Aga razem ten teges? a tatusiem to niby kto bedzie moj M czy Agi? ha? Aga, sorry wydalam nas...no ale ci o odmiennej orientacji tez chca miec dzieci! ostatnio widzialam taki naglowek gdzies: "Maz Eltona Johna na wakacjach z dziecmi"...nie wiem co moge tu napisac ,ale....posrane to jest...i niech sie hajtaja homoseksualisci ile chca ale jestem przeciwna posiadaniu dzieci w takich zwiazkach ...o...
    caffe wrote:
    hahaha, szybciej niż Viola myślała, a takie niewiniątko udaje :P

caffe, nick nieaktualny, Bozia3, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego ja mam tylko cywilny (chociaż w ogóle ślubu nie planowaliśmy a wzięliśmy go tylko i wyłącznie ze względu ułatwień formalno-prawnych)

caffe, Bozia3, Reni, Iwone, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Viola z Agą bzyk bzyk....koniec świata..:) Czy my tu za bardzo nie zaczynamy być zżyte? ....Bo jeszcze rozwiniemy partenogenezę i koguty pójdą w odstawkę...:)
    To wiadomość dnia hahaha. Się porobiło :P

Bozia3, Reni lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    dlatego ja mam tylko cywilny (chociaż w ogóle ślubu nie planowaliśmy a wzięliśmy go tylko i wyłącznie ze względu ułatwień formalno-prawnych)
    ja teraz to nawet cywilnego już nie biorę...przynajmniej na razie...:) miałam taki odrzut, że przez kilka dobrych lat ( z 8 chyba) to w ogóle sobie żyłam sama z synusiem...:) i też git było....

caffe, Iwone, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    To wiadomość dnia hahaha. Się porobiło :P
    Ty przynajmniej caffe resztkami sił podtrzymujesz jeszcze tradycję - ostatecznie dajesz nam po oczach swojego koguta z różowym hmmm grzebieniem...;) ale reszta to już widzę idzie na całość...;)

caffe, Iwone lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, a Ty idziesz dzisiaj do gina?

Bozia3 lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ty przynajmniej caffe resztkami sił podtrzymujesz jeszcze tradycję - ostatecznie dajesz nam po oczach swojego koguta z różowym hmmm grzebieniem...;) ale reszta to już widzę idzie na całość...;)
    No ktoś tu musi być porządnym i dawać przykład :P

Bozia3 lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli my z Aga jestesmy nieporzadne..aha...no dobra...wyczuwam homofobizm i brak tolerancji...Aga musimy zalozyc kolko dla? no wlasnie: homo;-)
    caffe wrote:
    No ktoś tu musi być porządnym i dawać przykład :P

caffe, nick nieaktualny, Bozia3, Iwone lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Czyli my z Aga jestesmy nieporzadne..aha...no dobra...wyczuwam homofobizm i brak tolerancji...Aga musimy zalozyc kolko dla? no wlasnie: homo;-)
    może być waniliowy homo ;)

Viola lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę na 13.30. jestem ciekawa, bo to 15dc...

caffe, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Idę na 13.30. jestem ciekawa, bo to 15dc...
    No to już czekam na wieści :) ten Twój wykres to jakiś dziwny jest, jak nigdy.

nick nieaktualny, Bozia3, Iwone lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    To co mam sie teraz przyznac ze ta inseminacje to my tak niby z Aga razem ten teges? a tatusiem to niby kto bedzie moj M czy Agi? ha? Aga, sorry wydalam nas...no ale ci o odmiennej orientacji tez chca miec dzieci! ostatnio widzialam taki naglowek gdzies: "Maz Eltona Johna na wakacjach z dziecmi"...nie wiem co moge tu napisac ,ale....posrane to jest...i niech sie hajtaja homoseksualisci ile chca ale jestem przeciwna posiadaniu dzieci w takich zwiazkach ...o...
    no teraz to już po ptokach, wszyscy wiedzą że my dwie razem, także będziemy musiały w przyszłości zdecydować która będzie tatusiem która mamusią :-)

caffe, Viola, Bozia3 lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam laparoskopię - jest to badanie w związku z leczeniem niepłodności. Badają trzon macicy, jajniki, jajowody. U mnie były zrosty, które uwolniono, a mogły unieruchamiać macicę, jajniki nieznacznie powiększone, jajowody wolne od zrostów, swobodnie przepuszczające podany śródoperacyjnie barwnik.
    Iwone wrote:
    Dziewczyny znalazłam coś takiego:

Laparoskopia ginekologiczna to metoda diagnostyczna i zabiegowa polegająca na wykonaniu trzech niewielkich nacięć, przez które wprowadza się do jamy brzusznej układ optyczny i niewielkich rozmiarów narzędzia chirurgiczne. Badanie to umożliwia obejrzenie zewnętrznej powierzchni narządów jamy brzusznej i wykonywanie różnorodnych zabiegów ginekologicznych, takich jak wyłuszczenie torbieli jajników czy mięśniaków macicy, jak również diagnostykę i leczenie zabiegowe niepłodności oraz endometriozy.
    Do niedawna jedyną możliwością obejrzenia narządów jamy brzusznej i miednicy mniejszej od ich zewnętrznej strony była laparotomia, czyli chirurgiczne otwarcie powłok jamy brzusznej. W zależności od tego, który narząd ma być operowany, nacina się powłokę jamy brzusznej w różnych miejscach, np. w operacjach ginekologicznych wykonuje się cięcie poprzeczne nadłonowe. W trakcie takiej operacji uszkadza się wiele naczyń, nerwów i tkanek, im większe było cięcie, tym większe dolegliwości bólowe u pacjenta. Po operacji organizm musi poradzić sobie zarówno z chorobą zasadniczą, jak i ze spustoszeniem dokonanym w trakcie tego zabiegu.

Na szczęście postęp techniczny i miniaturyzacja sprzętu sprawiły, że w niektórych przypadkach do postawienia diagnozy lub przeprowadzenia operacji nie trzeba już otwierać powłok jamy brzusznej - wystarczą niewielkie nacięcia, przez które wprowadza się laparoskop.

Laparoskopowa diagnostyka i leczenie niepłodności są bardzo podobne. W trakcie zabiegu uwalnia się zrosty mogące doprowadzić do niedrożności jajowodów, a jeśli przyczyną niepłodności jest np. zbyt gruba otoczka jajników, można ją przebić w wielu miejscach, co umożliwi w przyszłości łatwiejsze jajeczkowanie. Laparoskop jest często używany również do wyłuszczania torbieli jajników. Najpierw odsysa się płynną zawartość torbieli, a potem odpreparowuje otoczkę torbieli i wyciąga poza powłoki jamy brzusznej. Podobnie można postępować z niewielkich rozmiarów mięśniakami i innymi guzami. Nie sposób wymienić wszystkich zastosowań laparoskopii w ginekologii, lecz z pewnością będzie ich coraz więcej.

nick nieaktualny, caffe, Viola, Bozia3, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia trzymamy kciuki za dobre wieści

caffe, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, czekamy na wielkie jajo:-)

caffe, Bozia3 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Bozia trzymamy kciuki za dobre wieści
    Jak będą dobre - np. jajo wielkie piękne do pęknięcia....to trzeba się dziś będzie wieczorem zacząć godzić....;)

caffe, nick nieaktualny, Iwone, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamiętajmy jednak o tym, że to że temp poszła w górę nie oznacza, że jajo było, owulacja
    poprostu jakiś tam pęcherzyk był zamienił się w ciałko żółte i tyle
    Viola wrote:
    Caffe, Twoj wykres jest oszalamiajacy! A moze u Ciebie jest tak jak u Reni bylo, ze niby nie ma jaj, a jednak cos sie wyklulo...ja juz teraz nie wierze do konca ginom, i nawet jak mowia ze nie ma pecherzkow cza sie seksic, bo nigdy nic nie wiadomo....Caffe mam nadzieje ze byly bzykoserca w odpowiednim czasie?

nick nieaktualny, Mango lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieśmiało zapytam.. dlaczego ją bzykasz? ;-)
    Viola wrote:
    no ja wiem, ze tak jest, ale ja chcialam tylko pocieszyc 0potul.gif

nick nieaktualny, caffe, Iwone, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Jak będą dobre - np. jajo wielkie piękne do pęknięcia....to trzeba się dziś będzie wieczorem zacząć godzić....;)
    oj oby to było bardzo owocne godzenie ;-)

caffe, Mango lubią tę wiadomość

‹‹ 1133 1134 1135 1136 1137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ