35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
To co mam sie teraz przyznac ze ta inseminacje to my tak niby z Aga razem ten teges? a tatusiem to niby kto bedzie moj M czy Agi? ha? Aga, sorry wydalam nas...no ale ci o odmiennej orientacji tez chca miec dzieci! ostatnio widzialam taki naglowek gdzies: "Maz Eltona Johna na wakacjach z dziecmi"...nie wiem co moge tu napisac ,ale....posrane to jest...i niech sie hajtaja homoseksualisci ile chca ale jestem przeciwna posiadaniu dzieci w takich zwiazkach ...o...
caffe wrote:hahaha, szybciej niż Viola myślała, a takie niewiniątko udajecaffe, bliska77, Bozia3, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
agafbh wrote:dlatego ja mam tylko cywilny (chociaż w ogóle ślubu nie planowaliśmy a wzięliśmy go tylko i wyłącznie ze względu ułatwień formalno-prawnych)
miałam taki odrzut, że przez kilka dobrych lat ( z 8 chyba) to w ogóle sobie żyłam sama z synusiem...
i też git było....
caffe, Iwone, Mango, megan8 lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:To wiadomość dnia hahaha. Się porobiło
ale reszta to już widzę idzie na całość...
caffe, Iwone lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Ty przynajmniej caffe resztkami sił podtrzymujesz jeszcze tradycję - ostatecznie dajesz nam po oczach swojego koguta z różowym hmmm grzebieniem...
ale reszta to już widzę idzie na całość...
Bozia3 lubi tę wiadomość
-
Czyli my z Aga jestesmy nieporzadne..aha...no dobra...wyczuwam homofobizm i brak tolerancji...Aga musimy zalozyc kolko dla? no wlasnie: homo;-)
caffe wrote:No ktoś tu musi być porządnym i dawać przykładcaffe, bliska77, Bozia3, Iwone lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViola wrote:To co mam sie teraz przyznac ze ta inseminacje to my tak niby z Aga razem ten teges? a tatusiem to niby kto bedzie moj M czy Agi? ha? Aga, sorry wydalam nas...no ale ci o odmiennej orientacji tez chca miec dzieci! ostatnio widzialam taki naglowek gdzies: "Maz Eltona Johna na wakacjach z dziecmi"...nie wiem co moge tu napisac ,ale....posrane to jest...i niech sie hajtaja homoseksualisci ile chca ale jestem przeciwna posiadaniu dzieci w takich zwiazkach ...o...
caffe, Viola, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
Ja miałam laparoskopię - jest to badanie w związku z leczeniem niepłodności. Badają trzon macicy, jajniki, jajowody. U mnie były zrosty, które uwolniono, a mogły unieruchamiać macicę, jajniki nieznacznie powiększone, jajowody wolne od zrostów, swobodnie przepuszczające podany śródoperacyjnie barwnik.Iwone wrote:Dziewczyny znalazłam coś takiego:
Laparoskopia ginekologiczna to metoda diagnostyczna i zabiegowa polegająca na wykonaniu trzech niewielkich nacięć, przez które wprowadza się do jamy brzusznej układ optyczny i niewielkich rozmiarów narzędzia chirurgiczne. Badanie to umożliwia obejrzenie zewnętrznej powierzchni narządów jamy brzusznej i wykonywanie różnorodnych zabiegów ginekologicznych, takich jak wyłuszczenie torbieli jajników czy mięśniaków macicy, jak również diagnostykę i leczenie zabiegowe niepłodności oraz endometriozy.
Do niedawna jedyną możliwością obejrzenia narządów jamy brzusznej i miednicy mniejszej od ich zewnętrznej strony była laparotomia, czyli chirurgiczne otwarcie powłok jamy brzusznej. W zależności od tego, który narząd ma być operowany, nacina się powłokę jamy brzusznej w różnych miejscach, np. w operacjach ginekologicznych wykonuje się cięcie poprzeczne nadłonowe. W trakcie takiej operacji uszkadza się wiele naczyń, nerwów i tkanek, im większe było cięcie, tym większe dolegliwości bólowe u pacjenta. Po operacji organizm musi poradzić sobie zarówno z chorobą zasadniczą, jak i ze spustoszeniem dokonanym w trakcie tego zabiegu.
Na szczęście postęp techniczny i miniaturyzacja sprzętu sprawiły, że w niektórych przypadkach do postawienia diagnozy lub przeprowadzenia operacji nie trzeba już otwierać powłok jamy brzusznej - wystarczą niewielkie nacięcia, przez które wprowadza się laparoskop.
Laparoskopowa diagnostyka i leczenie niepłodności są bardzo podobne. W trakcie zabiegu uwalnia się zrosty mogące doprowadzić do niedrożności jajowodów, a jeśli przyczyną niepłodności jest np. zbyt gruba otoczka jajników, można ją przebić w wielu miejscach, co umożliwi w przyszłości łatwiejsze jajeczkowanie. Laparoskop jest często używany również do wyłuszczania torbieli jajników. Najpierw odsysa się płynną zawartość torbieli, a potem odpreparowuje otoczkę torbieli i wyciąga poza powłoki jamy brzusznej. Podobnie można postępować z niewielkich rozmiarów mięśniakami i innymi guzami. Nie sposób wymienić wszystkich zastosowań laparoskopii w ginekologii, lecz z pewnością będzie ich coraz więcej.bliska77, caffe, Viola, Bozia3, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
pamiętajmy jednak o tym, że to że temp poszła w górę nie oznacza, że jajo było, owulacja
poprostu jakiś tam pęcherzyk był zamienił się w ciałko żółte i tyle
Viola wrote:Caffe, Twoj wykres jest oszalamiajacy! A moze u Ciebie jest tak jak u Reni bylo, ze niby nie ma jaj, a jednak cos sie wyklulo...ja juz teraz nie wierze do konca ginom, i nawet jak mowia ze nie ma pecherzkow cza sie seksic, bo nigdy nic nie wiadomo....Caffe mam nadzieje ze byly bzykoserca w odpowiednim czasie?bliska77, Mango lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny