X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola z Agą bzyk bzyk....koniec świata..:) Czy my tu za bardzo nie zaczynamy być zżyte? ....Bo jeszcze rozwiniemy partenogenezę i koguty pójdą w odstawkę...:)

Iwone, caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Viola Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co mam sie teraz przyznac ze ta inseminacje to my tak niby z Aga razem ten teges? a tatusiem to niby kto bedzie moj M czy Agi? ha? Aga, sorry wydalam nas...no ale ci o odmiennej orientacji tez chca miec dzieci! ostatnio widzialam taki naglowek gdzies: "Maz Eltona Johna na wakacjach z dziecmi"...nie wiem co moge tu napisac ,ale....posrane to jest...i niech sie hajtaja homoseksualisci ile chca ale jestem przeciwna posiadaniu dzieci w takich zwiazkach ...o...
    caffe wrote:
    hahaha, szybciej niż Viola myślała, a takie niewiniątko udaje :P

caffe, bliska77, Bozia3, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego ja mam tylko cywilny (chociaż w ogóle ślubu nie planowaliśmy a wzięliśmy go tylko i wyłącznie ze względu ułatwień formalno-prawnych)

caffe, Bozia3, Reni, Iwone, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Viola z Agą bzyk bzyk....koniec świata..:) Czy my tu za bardzo nie zaczynamy być zżyte? ....Bo jeszcze rozwiniemy partenogenezę i koguty pójdą w odstawkę...:)
    To wiadomość dnia hahaha. Się porobiło :P

Bozia3, Reni lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    dlatego ja mam tylko cywilny (chociaż w ogóle ślubu nie planowaliśmy a wzięliśmy go tylko i wyłącznie ze względu ułatwień formalno-prawnych)
    ja teraz to nawet cywilnego już nie biorę...przynajmniej na razie...:) miałam taki odrzut, że przez kilka dobrych lat ( z 8 chyba) to w ogóle sobie żyłam sama z synusiem...:) i też git było....

caffe, Iwone, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    To wiadomość dnia hahaha. Się porobiło :P
    Ty przynajmniej caffe resztkami sił podtrzymujesz jeszcze tradycję - ostatecznie dajesz nam po oczach swojego koguta z różowym hmmm grzebieniem...;) ale reszta to już widzę idzie na całość...;)

caffe, Iwone lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, a Ty idziesz dzisiaj do gina?

Bozia3 lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ty przynajmniej caffe resztkami sił podtrzymujesz jeszcze tradycję - ostatecznie dajesz nam po oczach swojego koguta z różowym hmmm grzebieniem...;) ale reszta to już widzę idzie na całość...;)
    No ktoś tu musi być porządnym i dawać przykład :P

Bozia3 lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli my z Aga jestesmy nieporzadne..aha...no dobra...wyczuwam homofobizm i brak tolerancji...Aga musimy zalozyc kolko dla? no wlasnie: homo;-)
    caffe wrote:
    No ktoś tu musi być porządnym i dawać przykład :P

caffe, bliska77, Bozia3, Iwone lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Czyli my z Aga jestesmy nieporzadne..aha...no dobra...wyczuwam homofobizm i brak tolerancji...Aga musimy zalozyc kolko dla? no wlasnie: homo;-)
    może być waniliowy homo ;)

Viola lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę na 13.30. jestem ciekawa, bo to 15dc...

caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Idę na 13.30. jestem ciekawa, bo to 15dc...
    No to już czekam na wieści :) ten Twój wykres to jakiś dziwny jest, jak nigdy.

bliska77, Bozia3, Iwone lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    To co mam sie teraz przyznac ze ta inseminacje to my tak niby z Aga razem ten teges? a tatusiem to niby kto bedzie moj M czy Agi? ha? Aga, sorry wydalam nas...no ale ci o odmiennej orientacji tez chca miec dzieci! ostatnio widzialam taki naglowek gdzies: "Maz Eltona Johna na wakacjach z dziecmi"...nie wiem co moge tu napisac ,ale....posrane to jest...i niech sie hajtaja homoseksualisci ile chca ale jestem przeciwna posiadaniu dzieci w takich zwiazkach ...o...
    no teraz to już po ptokach, wszyscy wiedzą że my dwie razem, także będziemy musiały w przyszłości zdecydować która będzie tatusiem która mamusią :-)

caffe, Viola, Bozia3 lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam laparoskopię - jest to badanie w związku z leczeniem niepłodności. Badają trzon macicy, jajniki, jajowody. U mnie były zrosty, które uwolniono, a mogły unieruchamiać macicę, jajniki nieznacznie powiększone, jajowody wolne od zrostów, swobodnie przepuszczające podany śródoperacyjnie barwnik.
    Iwone wrote:
    Dziewczyny znalazłam coś takiego:

Laparoskopia ginekologiczna to metoda diagnostyczna i zabiegowa polegająca na wykonaniu trzech niewielkich nacięć, przez które wprowadza się do jamy brzusznej układ optyczny i niewielkich rozmiarów narzędzia chirurgiczne. Badanie to umożliwia obejrzenie zewnętrznej powierzchni narządów jamy brzusznej i wykonywanie różnorodnych zabiegów ginekologicznych, takich jak wyłuszczenie torbieli jajników czy mięśniaków macicy, jak również diagnostykę i leczenie zabiegowe niepłodności oraz endometriozy.
    Do niedawna jedyną możliwością obejrzenia narządów jamy brzusznej i miednicy mniejszej od ich zewnętrznej strony była laparotomia, czyli chirurgiczne otwarcie powłok jamy brzusznej. W zależności od tego, który narząd ma być operowany, nacina się powłokę jamy brzusznej w różnych miejscach, np. w operacjach ginekologicznych wykonuje się cięcie poprzeczne nadłonowe. W trakcie takiej operacji uszkadza się wiele naczyń, nerwów i tkanek, im większe było cięcie, tym większe dolegliwości bólowe u pacjenta. Po operacji organizm musi poradzić sobie zarówno z chorobą zasadniczą, jak i ze spustoszeniem dokonanym w trakcie tego zabiegu.

Na szczęście postęp techniczny i miniaturyzacja sprzętu sprawiły, że w niektórych przypadkach do postawienia diagnozy lub przeprowadzenia operacji nie trzeba już otwierać powłok jamy brzusznej - wystarczą niewielkie nacięcia, przez które wprowadza się laparoskop.

Laparoskopowa diagnostyka i leczenie niepłodności są bardzo podobne. W trakcie zabiegu uwalnia się zrosty mogące doprowadzić do niedrożności jajowodów, a jeśli przyczyną niepłodności jest np. zbyt gruba otoczka jajników, można ją przebić w wielu miejscach, co umożliwi w przyszłości łatwiejsze jajeczkowanie. Laparoskop jest często używany również do wyłuszczania torbieli jajników. Najpierw odsysa się płynną zawartość torbieli, a potem odpreparowuje otoczkę torbieli i wyciąga poza powłoki jamy brzusznej. Podobnie można postępować z niewielkich rozmiarów mięśniakami i innymi guzami. Nie sposób wymienić wszystkich zastosowań laparoskopii w ginekologii, lecz z pewnością będzie ich coraz więcej.

bliska77, caffe, Viola, Bozia3, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia trzymamy kciuki za dobre wieści

caffe, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, czekamy na wielkie jajo:-)

caffe, Bozia3 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Bozia trzymamy kciuki za dobre wieści
    Jak będą dobre - np. jajo wielkie piękne do pęknięcia....to trzeba się dziś będzie wieczorem zacząć godzić....;)

caffe, bliska77, Iwone, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamiętajmy jednak o tym, że to że temp poszła w górę nie oznacza, że jajo było, owulacja
    poprostu jakiś tam pęcherzyk był zamienił się w ciałko żółte i tyle
    Viola wrote:
    Caffe, Twoj wykres jest oszalamiajacy! A moze u Ciebie jest tak jak u Reni bylo, ze niby nie ma jaj, a jednak cos sie wyklulo...ja juz teraz nie wierze do konca ginom, i nawet jak mowia ze nie ma pecherzkow cza sie seksic, bo nigdy nic nie wiadomo....Caffe mam nadzieje ze byly bzykoserca w odpowiednim czasie?

bliska77, Mango lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieśmiało zapytam.. dlaczego ją bzykasz? ;-)
    Viola wrote:
    no ja wiem, ze tak jest, ale ja chcialam tylko pocieszyc 0potul.gif

bliska77, caffe, Iwone, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Jak będą dobre - np. jajo wielkie piękne do pęknięcia....to trzeba się dziś będzie wieczorem zacząć godzić....;)
    oj oby to było bardzo owocne godzenie ;-)

caffe, Mango lubią tę wiadomość

‹‹ 1133 1134 1135 1136 1137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ