X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem tak wpieprzona, że szok.... Wróciłam od ginki - no cóż - jest Pani po pięknej owulacji.....zatoka z płynem, ciałko żółte widoczne...wszystkie znaki owulacyjne u Pani stwierdzam....dodatkowo piękne endometrium....
    Owulka była najprawdopodobniej wczoraj wieczorem lub dziś rano - bo jeszcze świeże ślady...można poprawić serduszkiem dziś wieczorem, ale szanse prawie zerowe po owulce...
    Mieliśmy w planie zacząć serduszkować od wczoraj..bo ja mam zwykle owulkę w 16 lub 17 dc..a tu proszę - ciekawe teraz jak się zachowa tempka...

caffe, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Dziewczyny jestem tak wpieprzona, że szok.... Wróciłam od ginki - no cóż - jest Pani po pięknej owulacji.....zatoka z płynem, ciałko żółte widoczne...wszystkie znaki owulacyjne u Pani stwierdzam....dodatkowo piękne endometrium....
    Owulka była najprawdopodobniej wczoraj wieczorem lub dziś rano - bo jeszcze świeże ślady...można poprawić serduszkiem dziś wieczorem, ale szanse prawie zerowe po owulce...
    Mieliśmy w planie zacząć serduszkować od wczoraj..bo ja mam zwykle owulkę w 16 lub 17 dc..a tu proszę - ciekawe teraz jak się zachowa tempka...
    O kurcze, szkoda, ze się pokłóciliście :(

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedziała, żebym uważała z clo...żebym nie szalała dłużej niż 3 miesiące - trzeba zrobić przerwę bo cyt."nie chcę Pani uszkodzić naturalnej rezerwy jajnikowej" - cokolwiek to znaczy...
    Więc prosiła mnie, żebym zdecydowała się potem na inseminację, żeby mnie nie przestymulować - bo jaja mi rosną, pękają, piekne endometrium....więc albo kogut zawiedzie, albo mam niedrożne jajowody...
    Aha - bez problemu i ze zrozumieniem wypisała mi skierowanie do szpitala na NFZ na drożność....więc idę jutro sie zapisać na to cholerstwo....

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni co to za ciasto z majonezem? Na słowo majonez mam ślinotok - uwielbiam pod każdą postacią - choć tutaj rozumiem, że chodzi o zamiennik tłuszczu do ciasta?

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno - kiedyś miałam kupione testy owulacyjne, te tanie z allegro i ładnie pokazywały mi owulkę..teraz dokupiłam od dwóch cykli niby to samo, ale są w innym kolorze - zielone i syf nie z tej ziemi - nic mi kompletnie nie pokazują...badziew allegrowy...

caffe lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    I jeszcze jedno - kiedyś miałam kupione testy owulacyjne, te tanie z allegro i ładnie pokazywały mi owulkę..teraz dokupiłam od dwóch cykli niby to samo, ale są w innym kolorze - zielone i syf nie z tej ziemi - nic mi kompletnie nie pokazują...badziew allegrowy...
    Nieraz się można naciąć, fakt.

• Viola Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, czy to znaczy ze bedziesz mi gotowac co tylko sobie zazycze? No to super!! Mamy na dobry poczatek ustalony podzial rol: Ty jestes zona, a ja mezem...tylko skad ja wezme zolnierzyki?
    agafbh wrote:
    Viola, całkiem fajnie to brzmi, zapowiada się ciekawie :-)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Aga, czy to znaczy ze bedziesz mi gotowac co tylko sobie zazycze? No to super!! Mamy na dobry poczatek ustalony podzial rol: Ty jestes zona, a ja mezem...tylko skad ja wezme zolnierzyki?
    kupisz w banku :P

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Powiedziała, żebym uważała z clo...żebym nie szalała dłużej niż 3 miesiące - trzeba zrobić przerwę bo cyt."nie chcę Pani uszkodzić naturalnej rezerwy jajnikowej" - cokolwiek to znaczy...
    Więc prosiła mnie, żebym zdecydowała się potem na inseminację, żeby mnie nie przestymulować - bo jaja mi rosną, pękają, piekne endometrium....więc albo kogut zawiedzie, albo mam niedrożne jajowody...
    Aha - bez problemu i ze zrozumieniem wypisała mi skierowanie do szpitala na NFZ na drożność....więc idę jutro sie zapisać na to cholerstwo....
    To dobrze, że na NFZ, przynajmniej kasę zaoszczędzisz.

• Viola Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wniosek jest jeden: w I fazie cyklu musimy sie bzykac na potege dopoki nie bedzie potwierdzona przebyta owulka. My sie juz spoznilismy 2 razy, bo przez Dupka mam co miesiac coraz wczesniej owulacje.
    Przykro mi Bozia, a moze jakies zolnierzyki sie uchowaly i przetrwaly?
    a co do uszkodzenia rezerwy jajnikowej to slyszalam ze przy stymulacji Clo dojrzewa sporo jajeczek, inaczej niz w naturalnym cyklu gdzie dojrzewa zazwyczaj jeden pecherzyk, wiec biorac Clo przez 3 miesiace zuzywa sie tyle pecherzykow jak przy kilkunastu naturalnych cyklach.
    Bozia3 wrote:

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo to jak u mnie przy tym pierwszym monitoringu
    pięknie
    Bozia3 wrote:

caffe, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaja, cukier, mąka zwykła mąka ziemniaczana proszek do pieczenia i majonez
    mmhmm pychota
    ciasto jest nie jak piaskowe.. jest takie puchate..i lekko wilgotne przez majonez.. spróbuje dodać kakao
    czasami robię polewę czekoladową i posypuję wiórkami koko mhhm....
    Bozia3 wrote:
    Reni co to za ciasto z majonezem? Na słowo majonez mam ślinotok - uwielbiam pod każdą postacią - choć tutaj rozumiem, że chodzi o zamiennik tłuszczu do ciasta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 15:02

nick nieaktualny, Bozia3 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, ja tez kocham majonez, wiec prosze o dokladne przepis.
    Reni wrote:
    jaja mąka zwykła mąka ziemniaczana proszek do pieczenia i majonez
    mmhmm pychota
    ciasto jest nie jak piaskowe.. jest takie puchate..i lekko wilgotne przez majonez.. spróbuje dodać kakao
    czasami robię polewę czekoladową i posypuję wiórkami koko mhhm....

Bozia3 lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira piękny avatarek ;-)

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak wrócę do domu podam
    ciasto zajmuje dosłownie 5 minut a robi zawsze furorę ;-)
    Viola wrote:
    Reni, ja tez kocham majonez, wiec prosze o dokladne przepis.

Bozia3 lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja czekam z niecierpliwoscia na przepis:-)
    Reni wrote:
    jak wrócę do domu podam
    ciasto zajmuje dosłownie 5 minut a robi zawsze furorę ;-)

Reni, Bozia3 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Wniosek jest jeden: w I fazie cyklu musimy sie bzykac na potege dopoki nie bedzie potwierdzona przebyta owulka. My sie juz spoznilismy 2 razy, bo przez Dupka mam co miesiac coraz wczesniej owulacje.
    Przykro mi Bozia, a moze jakies zolnierzyki sie uchowaly i przetrwaly?
    a co do uszkodzenia rezerwy jajnikowej to slyszalam ze przy stymulacji Clo dojrzewa sporo jajeczek, inaczej niz w naturalnym cyklu gdzie dojrzewa zazwyczaj jeden pecherzyk, wiec biorac Clo przez 3 miesiace zuzywa sie tyle pecherzykow jak przy kilkunastu naturalnych cyklach.
    Dokładnie Viola tak uważam....w pierwszej fazie od powiedzmy u mnie 10 dc bzykoserca jak najczęściej....Dziś jeśli się dogadamy, to może coś podziałamy, choc to pewnie musztarda po obiedzie...jeśli owulka była wczoraj, to musiałyby się uchowac żołnierzyki sprzed 5 dni...więc - no same wiecie..co będe pisać...:)

A z tym clo - to właśnie pewnie o to chodzi...no nic zobaczę jak uda mi się zdobyć termin na drożność....bo to w szpitalach różnie bywa pewnie...
    I mam do Was pytanie - czy ważny jest dzień cyklu? Po ginka mówiła, że niekoniecznie- żeby tylko nie było podczas @. Ale to chyba chodzi o to, że najczęściej sie robi zaraz po @, żeby wykluczyć ewentualną ciążę...czy tak?

caffe, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    No to ja czekam z niecierpliwoscia na przepis:-)
    Ja też czekam....ale po majonezie ono nie wychodzi słonawe?

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    samira piękny avatarek ;-)
    dzięki :*

Reni, caffe, nick nieaktualny, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ni ebo tam jeszcze cukier dodajemy
    ja daję mniej cukru niż w przepisie, bo dla mnie jest za słodkie
    Bozia3 wrote:
    Ja też czekam....ale po majonezie ono nie wychodzi słonawe?

Bozia3 lubi tę wiadomość

‹‹ 1135 1136 1137 1138 1139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ