X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem tak wpieprzona, że szok.... Wróciłam od ginki - no cóż - jest Pani po pięknej owulacji.....zatoka z płynem, ciałko żółte widoczne...wszystkie znaki owulacyjne u Pani stwierdzam....dodatkowo piękne endometrium....
    Owulka była najprawdopodobniej wczoraj wieczorem lub dziś rano - bo jeszcze świeże ślady...można poprawić serduszkiem dziś wieczorem, ale szanse prawie zerowe po owulce...
    Mieliśmy w planie zacząć serduszkować od wczoraj..bo ja mam zwykle owulkę w 16 lub 17 dc..a tu proszę - ciekawe teraz jak się zachowa tempka...

caffe, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Dziewczyny jestem tak wpieprzona, że szok.... Wróciłam od ginki - no cóż - jest Pani po pięknej owulacji.....zatoka z płynem, ciałko żółte widoczne...wszystkie znaki owulacyjne u Pani stwierdzam....dodatkowo piękne endometrium....
    Owulka była najprawdopodobniej wczoraj wieczorem lub dziś rano - bo jeszcze świeże ślady...można poprawić serduszkiem dziś wieczorem, ale szanse prawie zerowe po owulce...
    Mieliśmy w planie zacząć serduszkować od wczoraj..bo ja mam zwykle owulkę w 16 lub 17 dc..a tu proszę - ciekawe teraz jak się zachowa tempka...
    O kurcze, szkoda, ze się pokłóciliście :(

bliska77 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedziała, żebym uważała z clo...żebym nie szalała dłużej niż 3 miesiące - trzeba zrobić przerwę bo cyt."nie chcę Pani uszkodzić naturalnej rezerwy jajnikowej" - cokolwiek to znaczy...
    Więc prosiła mnie, żebym zdecydowała się potem na inseminację, żeby mnie nie przestymulować - bo jaja mi rosną, pękają, piekne endometrium....więc albo kogut zawiedzie, albo mam niedrożne jajowody...
    Aha - bez problemu i ze zrozumieniem wypisała mi skierowanie do szpitala na NFZ na drożność....więc idę jutro sie zapisać na to cholerstwo....

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni co to za ciasto z majonezem? Na słowo majonez mam ślinotok - uwielbiam pod każdą postacią - choć tutaj rozumiem, że chodzi o zamiennik tłuszczu do ciasta?

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno - kiedyś miałam kupione testy owulacyjne, te tanie z allegro i ładnie pokazywały mi owulkę..teraz dokupiłam od dwóch cykli niby to samo, ale są w innym kolorze - zielone i syf nie z tej ziemi - nic mi kompletnie nie pokazują...badziew allegrowy...

caffe lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    I jeszcze jedno - kiedyś miałam kupione testy owulacyjne, te tanie z allegro i ładnie pokazywały mi owulkę..teraz dokupiłam od dwóch cykli niby to samo, ale są w innym kolorze - zielone i syf nie z tej ziemi - nic mi kompletnie nie pokazują...badziew allegrowy...
    Nieraz się można naciąć, fakt.

• Viola Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, czy to znaczy ze bedziesz mi gotowac co tylko sobie zazycze? No to super!! Mamy na dobry poczatek ustalony podzial rol: Ty jestes zona, a ja mezem...tylko skad ja wezme zolnierzyki?
    agafbh wrote:
    Viola, całkiem fajnie to brzmi, zapowiada się ciekawie :-)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Aga, czy to znaczy ze bedziesz mi gotowac co tylko sobie zazycze? No to super!! Mamy na dobry poczatek ustalony podzial rol: Ty jestes zona, a ja mezem...tylko skad ja wezme zolnierzyki?
    kupisz w banku :P

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Powiedziała, żebym uważała z clo...żebym nie szalała dłużej niż 3 miesiące - trzeba zrobić przerwę bo cyt."nie chcę Pani uszkodzić naturalnej rezerwy jajnikowej" - cokolwiek to znaczy...
    Więc prosiła mnie, żebym zdecydowała się potem na inseminację, żeby mnie nie przestymulować - bo jaja mi rosną, pękają, piekne endometrium....więc albo kogut zawiedzie, albo mam niedrożne jajowody...
    Aha - bez problemu i ze zrozumieniem wypisała mi skierowanie do szpitala na NFZ na drożność....więc idę jutro sie zapisać na to cholerstwo....
    To dobrze, że na NFZ, przynajmniej kasę zaoszczędzisz.

• Viola Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wniosek jest jeden: w I fazie cyklu musimy sie bzykac na potege dopoki nie bedzie potwierdzona przebyta owulka. My sie juz spoznilismy 2 razy, bo przez Dupka mam co miesiac coraz wczesniej owulacje.
    Przykro mi Bozia, a moze jakies zolnierzyki sie uchowaly i przetrwaly?
    a co do uszkodzenia rezerwy jajnikowej to slyszalam ze przy stymulacji Clo dojrzewa sporo jajeczek, inaczej niz w naturalnym cyklu gdzie dojrzewa zazwyczaj jeden pecherzyk, wiec biorac Clo przez 3 miesiace zuzywa sie tyle pecherzykow jak przy kilkunastu naturalnych cyklach.
    Bozia3 wrote:

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo to jak u mnie przy tym pierwszym monitoringu
    pięknie
    Bozia3 wrote:

caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaja, cukier, mąka zwykła mąka ziemniaczana proszek do pieczenia i majonez
    mmhmm pychota
    ciasto jest nie jak piaskowe.. jest takie puchate..i lekko wilgotne przez majonez.. spróbuje dodać kakao
    czasami robię polewę czekoladową i posypuję wiórkami koko mhhm....
    Bozia3 wrote:
    Reni co to za ciasto z majonezem? Na słowo majonez mam ślinotok - uwielbiam pod każdą postacią - choć tutaj rozumiem, że chodzi o zamiennik tłuszczu do ciasta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 15:02

bliska77, Bozia3 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, ja tez kocham majonez, wiec prosze o dokladne przepis.
    Reni wrote:
    jaja mąka zwykła mąka ziemniaczana proszek do pieczenia i majonez
    mmhmm pychota
    ciasto jest nie jak piaskowe.. jest takie puchate..i lekko wilgotne przez majonez.. spróbuje dodać kakao
    czasami robię polewę czekoladową i posypuję wiórkami koko mhhm....

Bozia3 lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira piękny avatarek ;-)

samira lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak wrócę do domu podam
    ciasto zajmuje dosłownie 5 minut a robi zawsze furorę ;-)
    Viola wrote:
    Reni, ja tez kocham majonez, wiec prosze o dokladne przepis.

Bozia3 lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja czekam z niecierpliwoscia na przepis:-)
    Reni wrote:
    jak wrócę do domu podam
    ciasto zajmuje dosłownie 5 minut a robi zawsze furorę ;-)

Reni, Bozia3 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Wniosek jest jeden: w I fazie cyklu musimy sie bzykac na potege dopoki nie bedzie potwierdzona przebyta owulka. My sie juz spoznilismy 2 razy, bo przez Dupka mam co miesiac coraz wczesniej owulacje.
    Przykro mi Bozia, a moze jakies zolnierzyki sie uchowaly i przetrwaly?
    a co do uszkodzenia rezerwy jajnikowej to slyszalam ze przy stymulacji Clo dojrzewa sporo jajeczek, inaczej niz w naturalnym cyklu gdzie dojrzewa zazwyczaj jeden pecherzyk, wiec biorac Clo przez 3 miesiace zuzywa sie tyle pecherzykow jak przy kilkunastu naturalnych cyklach.
    Dokładnie Viola tak uważam....w pierwszej fazie od powiedzmy u mnie 10 dc bzykoserca jak najczęściej....Dziś jeśli się dogadamy, to może coś podziałamy, choc to pewnie musztarda po obiedzie...jeśli owulka była wczoraj, to musiałyby się uchowac żołnierzyki sprzed 5 dni...więc - no same wiecie..co będe pisać...:)

A z tym clo - to właśnie pewnie o to chodzi...no nic zobaczę jak uda mi się zdobyć termin na drożność....bo to w szpitalach różnie bywa pewnie...
    I mam do Was pytanie - czy ważny jest dzień cyklu? Po ginka mówiła, że niekoniecznie- żeby tylko nie było podczas @. Ale to chyba chodzi o to, że najczęściej sie robi zaraz po @, żeby wykluczyć ewentualną ciążę...czy tak?

caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    No to ja czekam z niecierpliwoscia na przepis:-)
    Ja też czekam....ale po majonezie ono nie wychodzi słonawe?

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    samira piękny avatarek ;-)
    dzięki :*

Reni, caffe, bliska77, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ni ebo tam jeszcze cukier dodajemy
    ja daję mniej cukru niż w przepisie, bo dla mnie jest za słodkie
    Bozia3 wrote:
    Ja też czekam....ale po majonezie ono nie wychodzi słonawe?

Bozia3 lubi tę wiadomość

‹‹ 1135 1136 1137 1138 1139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ