X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 19:21

caffe, Lucky, Bozia3, megan8 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Ja prawie 10 lat też byłam sama z synem i źle nie było, ale w związku zawsze łatwiej. Teraz mam cywilny i kościelny i na razie nie żałuję :)
    Oby tak zostało już na zawsze..:)

caffe, Iwone, Lucky lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchewkowe i z dyni mi nie pasuje

majonez kielecki wtedy nie jest mdłe
    poza tym tego majonezu się nie czuje więc co kto lubi

caffe, Lucky, Bozia3 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    co???
    Jak siedziałam kiedyś przed wizytą u gina to się śmiałam, że dziewczyna wyszła z segregatorem pełnym swoich świstków medycznych. A teraz mnie się zaczęły plątać w torebce i sama sobie kupiłam segregator, hahaha, ale żeby przyzwoicie to wyglądało ;) to jest skórzany i zasuwany na suwak, tak elegancko i dyskretnie ma być hahaha

Lucky, bliska77, Bozia3, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    stringi do mycia okien...:)
    nie :) stringi odpadają. teraz muszę sobie kupić wygodny cyckonosz bo mnie cycki zaczęły boleć :)

Lucky, bliska77, Bozia3, Mango lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Jak siedziałam kiedyś przed wizytą u gina to się śmiałam, że dziewczyna wyszła z segregatorem pełnym swoich świstków medycznych. A teraz mnie się zaczęły plątać w torebce i sama sobie kupiłam segregator, hahaha, ale żeby przyzwoicie to wyglądało ;) to jest skórzany i zasuwany na suwak, tak elegancko i dyskretnie ma być hahaha
    Ja też latam z segregatorem, ale zwyczajnym...:) a jak Ty skurzany z suwakiem - to rozumiem, że planujesz dłuuugie latanie do gina? No chyba, że już na ciążę będzie jak znalazł...

caffe, Lucky, bliska77, Iwone, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam w skoroszycie w koszulkach poukładane chronologicznie oddzielnie wykresy, badania usg
    na piewrszej wizycie lekarz mnie opieprzył jak mu wyjęłam gars ;-)

Miśka to chyba nawet wkleja do zeszytu coś mówiła

caffe, Lucky, Bozia3 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja też latam z segregatorem, ale zwyczajnym...:) a jak Ty skurzany z suwakiem - to rozumiem, że planujesz dłuuugie latanie do gina? No chyba, że już na ciążę będzie jak znalazł...
    No ja go chcę kompleksowo wykorzystać :P on jest formatu A5 także nie przesadziłam ;) i nie pomieści tyle kartek co standardowy, więc mnie to mobilizuje :)

Lucky, Bozia3 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a ja mam w skoroszycie w koszulkach poukładane chronologicznie oddzielnie wykresy, badania usg
    na piewrszej wizycie lekarz mnie opieprzył jak mu wyjęłam gars ;-)

Miśka to chyba nawet wkleja do zeszytu coś mówiła
    Też planuję taką chronologię wprowadzić :P Potem pokażę dziecku jak się napracowałam, oczywiście nie wydrukuję swoich wypowiedzi z forum bo to byłaby demoralizacja :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 16:20

Lucky, Bozia3, Iwone, Reni, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaganiana jestem ale miło się oderwać od roboty i Was poczytać :)

bliska77, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczynki! :)
    dziękuję Bogu, że nie mam dylematu czy in vitro, czy nie...mam już dzieci, dlatego nie osądzam nikogo, ani tych decydujących się, ani tych przeciwnych...to wielka łaska, że zaszłam w ciążę naturalnie i to w pierwszych cyklach za każdym razem, dlatego teraz po 17mc starań doceniam to jeszcze bardziej!
    my też wyznaczyliśmy sobie termin zakończenia starań, ale w tym sensie, że wyrzucamy termometr, kalendarze, wykresy, nie grzebiemy w śluzie itd, ale kochamy się bez zabezpieczeń i...się zobaczy :)
    modlę się za wszystkie starające a szczególnie te z Was, ktore czekają na pierwsze dziecko!
    trzeba się w pewnym momencie otrząsnąć, żeby nie zapomnieć, że już mamy wielką łaskę, tu, na miejscu, w domu, mamy nasze dzieci, już prawie dorosłe (przynajmniej ja) i może je zaniedbujemy?ostatnio mam taki wyrzut sumienia...kocham Was dziewczynki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 18:07

Lucky, Bozia3, Iwone, Mango, gosia7122, Panda, megan8 lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    hej dziewczyny
    zastanawiam się nad AMH, bo tego faktycznie jeszcze nie robiłam
    zastanawiam się czy nie trzeba by faktycznie ustawić jakiejś granicy starań
    czy może cieszyć się seksem bez stresu wpadnięcia ;) no bo jeśli przy długich staraniach nic, to chyba antykoncepcja nie potrzebna

gin zajęty i nawet nie mam z kim pogadać i trochę podnieść się na duchu
    jak mi M powiedział wczoraj że 'chyba jednak jesteś w ciąży, bo nie pamiętam kiedy miałaś takie piersi' to wybuchłam płaczem :(
    nie mowiłam mu o becie, bo już wiem że im mniej wie, tym lepiej to znosi
    no trzeba brać się w garsć i szykować na nowy cykl
    a ja mam właśnie taki dylemat bo ustanowiłam sobie granice do końca roku a potem nie wiem czy mam antykoncepcje stosować ,skoro przez rok nie ma ciązy ? chyba zacznę sobie pytania zapisywać do mojej gin. na wrześniową wizytę.

caffe, Lucky, promyk, Bozia3 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ważny o tyle by nie było wcześniej serduszek ja miałam w 8dc 3 dni po @ :)
    Bozia3 wrote:
    Dokładnie Viola tak uważam....w pierwszej fazie od powiedzmy u mnie 10 dc bzykoserca jak najczęściej....Dziś jeśli się dogadamy, to może coś podziałamy, choc to pewnie musztarda po obiedzie...jeśli owulka była wczoraj, to musiałyby się uchowac żołnierzyki sprzed 5 dni...więc - no same wiecie..co będe pisać...:)

A z tym clo - to właśnie pewnie o to chodzi...no nic zobaczę jak uda mi się zdobyć termin na drożność....bo to w szpitalach różnie bywa pewnie...
    I mam do Was pytanie - czy ważny jest dzień cyklu? Po ginka mówiła, że niekoniecznie- żeby tylko nie było podczas @. Ale to chyba chodzi o to, że najczęściej sie robi zaraz po @, żeby wykluczyć ewentualną ciążę...czy tak?

caffe, Lucky, bliska77, Bozia3, Mango lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tymi pytaniami to jest dobre bo jak siedzę już na wizycie to połowę zapominam zapytać gina :P
    skoro fasolki brak to poco się zabezpieczać ? my przestaniemy jak nasza sytuacja finansowa się pogorszy i już :)
    gosia7122 wrote:
    a ja mam właśnie taki dylemat bo ustanowiłam sobie granice do końca roku a potem nie wiem czy mam antykoncepcje stosować ,skoro przez rok nie ma ciązy ? chyba zacznę sobie pytania zapisywać do mojej gin. na wrześniową wizytę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 18:21

caffe, Lucky, bliska77, Bozia3, Iwone lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz całkiem nie mam ostatnimi dniami czasu na pisanie
    Samirka uściski :)

Bozia3 wrote:
    samirka też miałam odpisać, ale jestem w pracy i z doskoku latam.....dzisiaj pisałam chyba z 3 posty, które nie wysłałam, bo minęło pół godziny...a ja po zdaniu i zaiwaniam...

Nie wiem czemu CIę dopadło tyle tego choróbska naraz...może jednak antybiotyk CI pomoże,,,

caffe, Lucky, samira, Bozia3, Iwone lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

łał elegantka z ciebie ja mam zwykle w teczce papierowej a4 w mojej wszystkomieszczącej torebce ;P
    caffe wrote:

caffe, Lucky, bliska77, Bozia3, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    Gosia, ja bym nie stosowała do czasu aż bym uznała, ze w tym momencie jest na dziecko stanowczo za późno. A jesli liczyłabym się z ciążą, to po co się faszerować hormonami.

Lucky, bliska77, Bozia3, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    łał elegantka z ciebie ja mam zwykle w teczce papierowej a4 w mojej wszystkomieszczącej torebce ;P
    Nie elegantka, ale segregatory to ja mam w pracy i nie zniosłabym noszenia ich ze sobą jeszcze do lekarza :P a tak, taką teczkę mogę mieć przy sobie w każdym prawie momencie :) taki był mój cel, bo nikt mi wtedy nie zajrzy w moje "karty" :P

grosza, Lucky, bliska77, Bozia3 lubią tę wiadomość

• satori Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 12:03

caffe, Lucky, samira, promyk, bliska77, Bozia3, Iwone, anek42, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Satori to nie jest prawdziwe odpuszczenie tematu..:) Podświadomość tak łatwo nie nabierzesz..:)

caffe, Lucky, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 1137 1138 1139 1140 1141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ