X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki mały słoiczek ja używam kieleckiego

Iwone lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni przepis idealny dla mojego M on lubi takie rzeczy - chyba w weeckend spróbóję zrobić :)

bliska77 lubi tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nigdy nie wiemy z którego jajnika będzie owulka ja mam na to wkur.. bo przeważnie miałam z prawego a ten mam niedrożny jajowód teraz miałam z lewego ale z M nie mogłam się zgrać tak jak chciałam wiecie godz. pracy ... :P
    Anna39 wrote:
    A ja mam dziś zły dziń,@ przyszła(no inaczej być nie mogło),ale jak co miesiąc mnie wkurza,brzuch boli,pije winko i ide spać.
    Pozatym 2 cykle z rzędu miałam owulke z dobrego jajnika,jesli teraz bede miała 2 cykle z niedobrego to się zachlastam,bo pod koniec września chłop przyjeżdża.

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam dwa razy z prawego i nic
    może nie drożny :-(
    chciałabym z lewego teraz zobaczyć czy też dupsko czy coś może ..

p.s. dzień dobry dziewczęta

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wszystkim :P

miłego dnia :)

• Viola Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczęta:-)
    a to nie jest tak z tymi jajowodami ze jak jeden nie pracuje lub go w ogole nie ma to ten drugi przejmuje jego funcje? Jestem pewna ze nieraz czytalam o tym....jest to co prawda dla mnie troche dziwne ale tak podobno jest. Wiec chyba nie powinnyscie sie martwic, jak owulujecie z jajnika ktora nie ma jajowodu to ten drugi jajowod przejmuje uwolniona komorke. Poprawcie mnie jesli sie myle.

bliska77, Mango lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Anna39 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Hej Dziewczęta:-)
    a to nie jest tak z tymi jajowodami ze jak jeden nie pracuje lub go w ogole nie ma to ten drugi przejmuje jego funcje? Jestem pewna ze nieraz czytalam o tym....jest to co prawda dla mnie troche dziwne ale tak podobno jest. Wiec chyba nie powinnyscie sie martwic, jak owulujecie z jajnika ktora nie ma jajowodu to ten drugi jajowod przejmuje uwolniona komorke. Poprawcie mnie jesli sie myle.

Ale ja nie mam jednego jajowodu,więc owulka z lewego jajnika bez jajowodu po tej stronie to dupa,prawy jajowód nie przejmnie działania niestety w takiej sytuacji,nie ma mozliwości i połączenia.

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Wczoraj buyłam na USG u zupełnie nowego lekarza bo mój wyjechał. Po
    raz pierwszy szykowałam się do inseminacji. Niestety pomimo brania
    CLO pęcherzyk wyrósł tylko z jednej strony-tam gdzie mam niedrożny
    jajowód. Nie podeszłam więc do zabiegu ale usłyszałam od dr ciekawa
    zachętę do naturalnych starań w tym cyklu, bo podobno może się
    zdarzyć,że drugi jajowód "przechwyci" jajeczko, zdarza sie bowiem,że
    jajniki nie są rozłożone symetrycznie i mogą być bliski siebie. Coś
    takiego...Słyszałyście o podobnych rzeczach?"

a tu jest link gdzie laski wypowiadaja sie na ten temat:-)

bliska77, Mango lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Anna39 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tam o przechwycaniu przez jajowód kiedyś słyszałam,ale muszą oba być zdrowe,choć moja ginka mówi,że to musiałby cud się wydarzyć,no,ale i cuda się przecież też zdarzają.Walka do końca :)

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale są jajowody obydwa
    mogą być niedrożne i wtedy nic się z tym nie zrobi
    pracuje jajko jest ciałko żółte też a chłopaki ~o nie mają jak do jaja dotrzeć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 09:19

Mango lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem dokladnie, kojarzylam tylko ze cos takiego wlasnie mi sie obilo o uszy o tym przechwycaniu....tez tego nie moglam sobie wyobrazic....

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo, Satori, widze ze Ty masz tak jak ja tzn. jak przychodzi @ to tez sobie popalam a w okolicach owulki rzucam!;-) Ale musze sie wam przyznac ze teraz juz nie pale od 16.07., tak w ogole, wiec moze sie uda calkiem rzucic nalog...
    satori wrote:
    Cześć babeczki ;) Ja osobiście postanowiłam nie wyznaczać sobie żadnych granic czasowych, staram się myśleć że co ma być to będzie. Jeden lekarz powiedział mi kiedyś że najtrudniej zaciążyć jak się tego chce i najtrudniej ciąży uniknąć kiedy człowiek nie jest na nią gotowy ;) Bo przekora czy też nasza podświadomość to bardzo wredny typ, więc wymyśliłam sobie, że trochę ją (tą podświadomość) będę robić na szaro ;) i jak przychodzi kolejna @ to mówię "o super! przynajmniej mogę się wreszcie napić zimnego piwka i wypalić kilka papierosów a za kilka dni pójdziemy do parku linowego i będzie git". Wiem, że to pewnie naiwne ale na razie taki mam plan. Jak ma być rzekome ovu a my nie mamy ochoty się seksić no to trudno nie teraz to kiedy indziej itd itp. Ale czas pokaże czy te pomysły są cokolwiek warte :D

Reni, bliska77, Lucky, Mango, Iwone lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście wiemy jakie skutki ma palenie papierosów ale... ku pamięci .. bo może warto jednak przestać jarać na stałe ;-)

Palenie papierosów wpływa negatywnie na jakość spermy i zmniejsza liczbę plemników. Palenie wpływa także na kobiecy cykl miesiączkowy.
    Poronienia, problemy z łożyskiem oraz zaburzenia płodu częściej występują u matek palacych. Ponadto, dzieci matek palących są często mniejsze zaraz po urodzeniu i są bardziej podatne na choroby.

Możesz wnieść istotny wkład w urodzenie zdrowego dziecka przez rzucenie palenia trzy miesiące przed leczeniem zaburzeń płodności.

Ponadto, badania naukowe wykazały, że nawet jeśli tylko jeden z partnerów pali szansa poczęcia i ciąży zmniejsza się o połowę. Wbrew powszechnym opiniom, bierne palenie może mieć negatywny wpływ na zdrowie. Dym tytoniowy w powietrzu wewnątrz pomieszczeń zawiera te same toksyczne i rakotwórcze czynniki, co dym bezpośrednio wdychany przez palacza.

bliska77, Lucky, promyk, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i coś takiego mam jeszcze

Starania o zajście w ciążę po poronieniu

Bezpośrednio po samej utracie ciąży nie zaleca się podejmowania prób zajścia w kolejną. Poronienia często wiążą się z koniecznością wykonania dodatkowych zabiegów, takich jak m.in. łyżeczkowanie (czyszczenie) macicy. Po takim zabiegu macica musi zregenerować wyściółkę (endometrium). Pełne odtworzenie wszystkich mechanizmów i rozpoczęcie owulacji powinno nastąpić w ciągu 1-3 miesięcy. Jeżeli poronienie wystąpiło we wczesnej ciąży i nie było potrzeby wykonywania łyżeczkowania, starania o dziecko można zacząć już po jednym cyklu przerwy.

Nawracające poronienia dotyczą 1% kobiet. W praktyce klinicznej dwa następujące po sobie poronienia traktuje się jako wskazanie do wdrożenia badań, które mają na celu określenie przyczyny niepowodzeń ciążowych.

Problem nawracających poronień został dostrzeżony przed około 25 laty. Prowadzone od tego czasu badania skupiają się na dwóch aspektach: określeniu ryzyka kolejnego poronienia, a także ustaleniu przyczyny niepowodzeń oraz ich leczenia. Badania epidemiologiczne potwierdziły, że przebieg pierwszej ciąży ma wpływ na kolejne, i tak u kobiety, która nie była w ciąży lub ma dziecko, ryzyko poronienia wynosi 5%, natomiast u kobiety, u której jedyna dotąd ciąża zakończyła się niepowodzeniem, nawet jeżeli było to poronienie, ryzyko kolejnego niepowodzenia sięga 13-20%. Ryzyko to kumuluje się wraz ze wzrostem liczby poronień, po dwóch wynosi od 18 do 28%, a po trzech lub więcej od 30 do 45%

Lucky, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpływ leków i środków farmakologicznych

Niektóre leki mogą również wpływać na kobiecą płodność. Należy upewnić się czy zażywane leki, np. te leczące przewlekłe schorzenia, nie wpływają negatywnie na cykl miesiączkowy lub nie stwarzają ryzyka we wczesnej ciąży. Większość leków, których używanie jest niekorzystne w czasie zachodzenia w ciążę, można zastąpić podobnie działającymi z innych, bezpiecznych grup.
    Grupy leków, które mogą stwarzać problemy podczas starań o ciążę lub we wczesnej ciąży

niektóre szczepienia ochronne,
    antybiotyki,
    leki przeciwbólowe,
    leki dermatologiczne,
    leki ginekologiczne,
    leki przeciwpadaczkowe,
    leki przeciwalergiczne i stosowane w astmie,
    leki nasercowe,
    leki immunosupresyjne,
    leki stosowane w chorobach układu pokarmowego.

bliska77, Lucky, megan8 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Reni:-) wiem, wiem, dlatego cierpie i nie pale, a teraz jest mi "szczegolnie ciezko" bo jest u mnie moja mama ktora kopci jak smok, no i tak sie siedze z nia wieczorami na tarasie i delektuje sie resztkami;-)

bliska77, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah współczuję przechodziłam to 3 razy :-) za trzecim się udało na dobre
    bądź dzielna :-)
    Viola wrote:
    Dzieki Reni:-) wiem, wiem, dlatego cierpie i nie pale, a teraz jest mi "szczegolnie ciezko" bo jest u mnie moja mama ktora kopci jak smok, no i tak sie siedze z nia wieczorami na tarasie i delektuje sie resztkami;-)

Viola, bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak rzucalas Reni to wiesz jak jest...jak tylko przyjdzie jakas gorsza chwila,dzien od razu mysle zeby zapalic...ale postanowilam wytrwac skoro staramy sie o dzieciatko a mogloby to zaszkodzic w staraniach, moze kiedys nie mialoby to wplywu ale w tym wieku to juz wszystko sie liczy i nawet te glupie papierosy moga zaszkodzic.
    Reni wrote:
    hahah współczuję przechodziłam to 3 razy :-) za trzecim się udało na dobre
    bądź dzielna :-)

Reni, Reni, Lucky lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,
    a wiecie, że ja nigdy w życiu nie zapaliłam papierosa, po prostu od zawsze nie znosiłam ich zapaszku i nie rozumiałam moich koleżanek uwielbiających jarać popielniczki ;-)

Lucky, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewuszki...:)

Ja nie palę już 14 lat..a czasami jak poczuje zapach, to sięgnęłabym od razu...do kawki...do drinka ..wieczorkiem...mhmhm

Reni mam gości w weekend - zrobię to ciasto - wspominałaś, że można dodać kakao - a owoce jakieś?

Dziewczyny - dużo tu wrzucacie o metodach, badaniach, czy diagnozach....przerzucajcie swoje posty też do wątków - badania i wspomagacze - bo nam tutaj to ginie...potem chcę wrócić do tematu i grzebię w stercie stron...a tak to by się tam wszystko łatwiej szukało...

bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 1139 1140 1141 1142 1143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ