X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola jeśli chodzi o budowę jajników - to chyba jeden przechwytuje prace drugiego, jeśli kobieta nie ma drugiego..a nie jeśli jest on niedrożny...to chyba się zdarzą po ciążach pozamacicznych..

Ja mam jakoś dziwacznie ułożone jajniki - prawy widać od razu...a lewy jest schowany podobno gdzieś pod czy za macicą - zawsze muszę wkładać pięści pod tyłek przy badaniu, żeby się unieść do góry..bo inaczej nic nie widać i paradoksalnie właśnie ten jajnik jest najbardziej aktywny....

Lucky, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem, to palenie powoduje obniżenie progesteronu.

Lucky, Viola, Reni lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Wpływ leków i środków farmakologicznych

niektóre szczepienia ochronne,
    antybiotyki,
    leki przeciwbólowe,
    leki dermatologiczne,
    leki ginekologiczne,
    leki przeciwpadaczkowe,
    leki przeciwalergiczne i stosowane w astmie,
    leki nasercowe,
    leki immunosupresyjne,
    leki stosowane w chorobach układu pokarmowego.

taki super ogólny spis mówi że stosować nie wolno niczego, a przecież dużo leków i ginekologicznych i przeciwbólowych i przeciwalergicznych i innych jest dozwolonych
    po prostu trzeba się konsultować z lekarzem który wie i potrafi zdecydować czy grzybica ważniejsza czy ciąża i czym można kobiecie pomóc

caffe lubi tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    witajcie,
    a wiecie, że ja nigdy w życiu nie zapaliłam papierosa, po prostu od zawsze nie znosiłam ich zapaszku i nie rozumiałam moich koleżanek uwielbiających jarać popielniczki ;-)

miałam i mam dokładnie tak samo

bliska77 lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo, moja polowka sie pojawila!
    Witam Cie Aga szczegolnie w koncu razem staramy sie o dziecko ( zaintersowani niech sobie to tlumacza jak chca;-))

agafbh wrote:
    witajcie,
    a wiecie, że ja nigdy w życiu nie zapaliłam papierosa, po prostu od zawsze nie znosiłam ich zapaszku i nie rozumiałam moich koleżanek uwielbiających jarać popielniczki ;-)

Lucky, bliska77, caffe lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś ovu wyznaczyło mi owulkę na 13 dc..chłe chłe..to już wczoraj w ogóle wieczorem byłoby bez sensu - tym bardziej, że nastrój bojowy nas nie opuścił...każdy dupskiem w swoją stronę - więc pomyślałam sobie - o nie...w takiej atmosferze dziecka to ja robić nie będę....:)
    Więc cykl lajtowy....:)- we wrześniu mój M wyjeżdża na 10 dni jachtować na Chorwację - to pewnie też będzie ciężko się wstrzelić - także ja mam wakacje starankowe - mogę imprezować ile wlezie..;)

Lucky, bliska77, caffe, Mango, satori, Iwone, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Lucky Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak w ogóle to dzień dobry
    gonię w piętkę i weekend też będzie zabójczy bo seria gości
    może się uda grill jak pogoda wytrzyma

pozdrawiam i trzymam kciuki za dojrzewanie zielonych krop

bliska77, caffe lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Witam Cie Aga szczegolnie w koncu razem staramy sie o dziecko ( zaintersowani niech sobie to tlumacza jak chca;-))
    Co to za związek...że sie Viola cieszy w południe ze spotkania swojej połówki...ciekawe co jedna i druga robiły w nocy....;) - jakoś monogamią mi nie zalatujecie..:)

Reni, bliska77, caffe, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z owocami nie robiłam ale moim zdaniem nie pasują można spróbować z rodzynkami czy orzechami ale według mnie zrób najpierw podstawowe czy Ci wyjdzie ;-)
    bo koleżanka co się specjalizuje w ciastach i tortach wymyślnych na tym prostym się wyłożyła ;-)

to jest jak murzynek trochę bardziej wilgotne
    Bozia3 wrote:
    Cześć Dziewuszki...:)

Ja nie palę już 14 lat..a czasami jak poczuje zapach, to sięgnęłabym od razu...do kawki...do drinka ..wieczorkiem...mhmhm

Reni mam gości w weekend - zrobię to ciasto - wspominałaś, że można dodać kakao - a owoce jakieś?

Dziewczyny - dużo tu wrzucacie o metodach, badaniach, czy diagnozach....przerzucajcie swoje posty też do wątków - badania i wspomagacze - bo nam tutaj to ginie...potem chcę wrócić do tematu i grzebię w stercie stron...a tak to by się tam wszystko łatwiej szukało...

bliska77, caffe, Mango lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mam cale zycie, bo kiedys w mlodosci palilam, pozniej przestalam jak zaszlam w ciaze ale niestety cale zycie ciagnelo mnie z powrotem do palenia, wlasnie przy okazji ploteczek w knajpce z kolezankami czy na imprezach przy alkoholu...no i w zeszlym roku wrocilam, poniewaz bardzo tego potrzebowalam aby nie zwariowac....
    [/QUOTE]
    Ja nie palę już 14 lat..a czasami jak poczuje zapach, to sięgnęłabym od razu...do kawki...do drinka ..wieczorkiem...mhmhm

Reni mam gości w weekend - zrobię to ciasto - wspominałaś, że można dodać kakao - a owoce jakieś?

Dziewczyny - dużo tu wrzucacie o metodach, badaniach, czy diagnozach....przerzucajcie swoje posty też do wątków - badania i wspomagacze - bo nam tutaj to ginie...potem chcę wrócić do tematu i grzebię w stercie stron...a tak to by się tam wszystko łatwiej szukało...[/QUOTE]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 10:41

bliska77, caffe lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam to samo grzebie i grzebie i go nie może znaleźć
    Bozia3 wrote:
    Ja mam jakoś dziwacznie ułożone jajniki - prawy widać od razu...a lewy jest schowany podobno gdzieś pod czy za macicą - zawsze muszę wkładać pięści pod tyłek przy badaniu, żeby się unieść do góry..bo inaczej nic nie widać i paradoksalnie właśnie ten jajnik jest najbardziej aktywny....

bliska77, Mango lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w temacie cudów:
    spotkałam moją dobrą znajomą
    jako młoda dziewczyna przeszła raka, wycięto jej 1 i 3/4 jajnika, została jej 1/4 jajnika i jeden jajowód oczywiście
    ma 43 lata, właśnie urodziła drugie dziecko
    późno weszła w sensowny związek i byli pewni że z dzieci nici, bo lekarze mówili że tylko trzeba liczyć na cud
    no to mają , już drugi cud :)

Reni, bliska77, caffe, Viola, samira, Mango, Iwone, anek42, Panda, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego jest napisane, że są grupy leków, które mogą stwarzać problemy podczas starań o ciążę lub we wczesnej ciąży

ja zawsze zanim coś łyknę czytam ulotkę
    i nie biorę już ibupromu
    Lucky wrote:
    taki super ogólny spis mówi że stosować nie wolno niczego, a przecież dużo leków i ginekologicznych i przeciwbólowych i przeciwalergicznych i innych jest dozwolonych
    po prostu trzeba się konsultować z lekarzem który wie i potrafi zdecydować czy grzybica ważniejsza czy ciąża i czym można kobiecie pomóc

bliska77, caffe, Mango, Lucky lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tak jak ja Ci mówiłam, że może 13 :-) więc mogłabyś się załapać na wcześniejszych chłopaków ;-)

a listonosz Ci nie pomoże? ;-)
    Bozia3 wrote:
    Dziś ovu wyznaczyło mi owulkę na 13 dc..chłe chłe..to już wczoraj w ogóle wieczorem byłoby bez sensu - tym bardziej, że nastrój bojowy nas nie opuścił...każdy dupskiem w swoją stronę - więc pomyślałam sobie - o nie...w takiej atmosferze dziecka to ja robić nie będę....:)
    Więc cykl lajtowy....:)- we wrześniu mój M wyjeżdża na 10 dni jachtować na Chorwację - to pewnie też będzie ciężko się wstrzelić - także ja mam wakacje starankowe - mogę imprezować ile wlezie..;)

bliska77, caffe, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    witaj Drogi Mężu,
    za jakieś 4 dni rozpoczynam nowy cykl, zatem starania będą szły pełną parą czyż nie? ;-)

caffe, Mango, Iwone lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Co to za związek...że sie Viola cieszy w południe ze spotkania swojej połówki...ciekawe co jedna i druga robiły w nocy....;) - jakoś monogamią mi nie zalatujecie..:)
    oj tam oj tam, monogamia ju dawno niemodna :-)

caffe, Viola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    to tak jak ja Ci mówiłam, że może 13 :-) więc mogłabyś się załapać na wcześniejszych chłopaków ;-)

a listonosz Ci nie pomoże? ;-)
    właśnie listonosz albo jakiś inny hydraulik, w końcu od czego są jak nie od pomocy :-)

caffe, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    właśnie listonosz albo jakiś inny hydraulik, w końcu od czego są jak nie od pomocy :-)
    Ja obstawiam hydraulika, przy okazji przetka to co zatkane :P

Viola, bliska77, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odnośnie samopoczucia to mam jakiś powalony ten cykl, aż się boję następnego z clo i pregnylem.

Wczoraj pobolewały mnie trochę cycki, potem przestały. A dzisiaj brzuch tak dość nisko. Współczuję tym kobietom co mają tak co miesiąc.

bliska77, Reni, Mango lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, ja juz od dzisiaj ruszam pelna para wiec nie wiem czy bede miala sily, a moj maz to zaczal juz wczoraj ale to byl taki szybki numerek na pol gwizdka, bardziej jego przyjemnosc...ale w razie szybszej owulacji moze sie okazac ze taki szybki numer bedzie skuteczny;-)...oby, bo ostanie 2 cykle sie spoznilismy:-(
    agafbh wrote:
    witaj Drogi Mężu,
    za jakieś 4 dni rozpoczynam nowy cykl, zatem starania będą szły pełną parą czyż nie? ;-)

caffe, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
‹‹ 1140 1141 1142 1143 1144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ