35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Viola jeśli chodzi o budowę jajników - to chyba jeden przechwytuje prace drugiego, jeśli kobieta nie ma drugiego..a nie jeśli jest on niedrożny...to chyba się zdarzą po ciążach pozamacicznych..
Ja mam jakoś dziwacznie ułożone jajniki - prawy widać od razu...a lewy jest schowany podobno gdzieś pod czy za macicą - zawsze muszę wkładać pięści pod tyłek przy badaniu, żeby się unieść do góry..bo inaczej nic nie widać i paradoksalnie właśnie ten jajnik jest najbardziej aktywny....Lucky, bliska77, Mango lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:Wpływ leków i środków farmakologicznych
niektóre szczepienia ochronne,
antybiotyki,
leki przeciwbólowe,
leki dermatologiczne,
leki ginekologiczne,
leki przeciwpadaczkowe,
leki przeciwalergiczne i stosowane w astmie,
leki nasercowe,
leki immunosupresyjne,
leki stosowane w chorobach układu pokarmowego.
taki super ogólny spis mówi że stosować nie wolno niczego, a przecież dużo leków i ginekologicznych i przeciwbólowych i przeciwalergicznych i innych jest dozwolonych
po prostu trzeba się konsultować z lekarzem który wie i potrafi zdecydować czy grzybica ważniejsza czy ciąża i czym można kobiecie pomóc
caffe lubi tę wiadomość
-
agafbh wrote:witajcie,
a wiecie, że ja nigdy w życiu nie zapaliłam papierosa, po prostu od zawsze nie znosiłam ich zapaszku i nie rozumiałam moich koleżanek uwielbiających jarać popielniczki
miałam i mam dokładnie tak samobliska77 lubi tę wiadomość
-
Oooo, moja polowka sie pojawila!
Witam Cie Aga szczegolnie w koncu razem staramy sie o dziecko ( zaintersowani niech sobie to tlumacza jak chca;-))
agafbh wrote:witajcie,
a wiecie, że ja nigdy w życiu nie zapaliłam papierosa, po prostu od zawsze nie znosiłam ich zapaszku i nie rozumiałam moich koleżanek uwielbiających jarać popielniczkiLucky, bliska77, caffe lubią tę wiadomość
-
Dziś ovu wyznaczyło mi owulkę na 13 dc..chłe chłe..to już wczoraj w ogóle wieczorem byłoby bez sensu - tym bardziej, że nastrój bojowy nas nie opuścił...każdy dupskiem w swoją stronę - więc pomyślałam sobie - o nie...w takiej atmosferze dziecka to ja robić nie będę....
Więc cykl lajtowy....- we wrześniu mój M wyjeżdża na 10 dni jachtować na Chorwację - to pewnie też będzie ciężko się wstrzelić - także ja mam wakacje starankowe - mogę imprezować ile wlezie..
Lucky, bliska77, caffe, Mango, satori, Iwone, megan8 lubią tę wiadomość
-
Viola wrote:Oooo, moja polowka sie pojawila!
Witam Cie Aga szczegolnie w koncu razem staramy sie o dziecko ( zaintersowani niech sobie to tlumacza jak chca;-))- jakoś monogamią mi nie zalatujecie..
Reni, bliska77, caffe, Mango lubią tę wiadomość
-
z owocami nie robiłam ale moim zdaniem nie pasują można spróbować z rodzynkami czy orzechami ale według mnie zrób najpierw podstawowe czy Ci wyjdzie
bo koleżanka co się specjalizuje w ciastach i tortach wymyślnych na tym prostym się wyłożyła
to jest jak murzynek trochę bardziej wilgotne
Bozia3 wrote:Cześć Dziewuszki...
Ja nie palę już 14 lat..a czasami jak poczuje zapach, to sięgnęłabym od razu...do kawki...do drinka ..wieczorkiem...mhmhm
Reni mam gości w weekend - zrobię to ciasto - wspominałaś, że można dodać kakao - a owoce jakieś?
Dziewczyny - dużo tu wrzucacie o metodach, badaniach, czy diagnozach....przerzucajcie swoje posty też do wątków - badania i wspomagacze - bo nam tutaj to ginie...potem chcę wrócić do tematu i grzebię w stercie stron...a tak to by się tam wszystko łatwiej szukało...bliska77, caffe, Mango lubią tę wiadomość
-
Ja tak mam cale zycie, bo kiedys w mlodosci palilam, pozniej przestalam jak zaszlam w ciaze ale niestety cale zycie ciagnelo mnie z powrotem do palenia, wlasnie przy okazji ploteczek w knajpce z kolezankami czy na imprezach przy alkoholu...no i w zeszlym roku wrocilam, poniewaz bardzo tego potrzebowalam aby nie zwariowac....
[/QUOTE]
Ja nie palę już 14 lat..a czasami jak poczuje zapach, to sięgnęłabym od razu...do kawki...do drinka ..wieczorkiem...mhmhm
Reni mam gości w weekend - zrobię to ciasto - wspominałaś, że można dodać kakao - a owoce jakieś?
Dziewczyny - dużo tu wrzucacie o metodach, badaniach, czy diagnozach....przerzucajcie swoje posty też do wątków - badania i wspomagacze - bo nam tutaj to ginie...potem chcę wrócić do tematu i grzebię w stercie stron...a tak to by się tam wszystko łatwiej szukało...[/QUOTE]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 10:41
bliska77, caffe lubią tę wiadomość
-
mam to samo grzebie i grzebie i go nie może znaleźć
Bozia3 wrote:Ja mam jakoś dziwacznie ułożone jajniki - prawy widać od razu...a lewy jest schowany podobno gdzieś pod czy za macicą - zawsze muszę wkładać pięści pod tyłek przy badaniu, żeby się unieść do góry..bo inaczej nic nie widać i paradoksalnie właśnie ten jajnik jest najbardziej aktywny....bliska77, Mango lubią tę wiadomość
-
w temacie cudów:
spotkałam moją dobrą znajomą
jako młoda dziewczyna przeszła raka, wycięto jej 1 i 3/4 jajnika, została jej 1/4 jajnika i jeden jajowód oczywiście
ma 43 lata, właśnie urodziła drugie dziecko
późno weszła w sensowny związek i byli pewni że z dzieci nici, bo lekarze mówili że tylko trzeba liczyć na cud
no to mają , już drugi cudReni, bliska77, caffe, Viola, samira, Mango, Iwone, anek42, Panda, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
dlatego jest napisane, że są grupy leków, które mogą stwarzać problemy podczas starań o ciążę lub we wczesnej ciąży
ja zawsze zanim coś łyknę czytam ulotkę
i nie biorę już ibupromu
Lucky wrote:taki super ogólny spis mówi że stosować nie wolno niczego, a przecież dużo leków i ginekologicznych i przeciwbólowych i przeciwalergicznych i innych jest dozwolonych
po prostu trzeba się konsultować z lekarzem który wie i potrafi zdecydować czy grzybica ważniejsza czy ciąża i czym można kobiecie pomócbliska77, caffe, Mango, Lucky lubią tę wiadomość
-
to tak jak ja Ci mówiłam, że może 13
więc mogłabyś się załapać na wcześniejszych chłopaków
a listonosz Ci nie pomoże?
Bozia3 wrote:Dziś ovu wyznaczyło mi owulkę na 13 dc..chłe chłe..to już wczoraj w ogóle wieczorem byłoby bez sensu - tym bardziej, że nastrój bojowy nas nie opuścił...każdy dupskiem w swoją stronę - więc pomyślałam sobie - o nie...w takiej atmosferze dziecka to ja robić nie będę....
Więc cykl lajtowy....- we wrześniu mój M wyjeżdża na 10 dni jachtować na Chorwację - to pewnie też będzie ciężko się wstrzelić - także ja mam wakacje starankowe - mogę imprezować ile wlezie..
bliska77, caffe, Mango lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViola wrote:Oooo, moja polowka sie pojawila!
Witam Cie Aga szczegolnie w koncu razem staramy sie o dziecko ( zaintersowani niech sobie to tlumacza jak chca;-))
za jakieś 4 dni rozpoczynam nowy cykl, zatem starania będą szły pełną parą czyż nie?caffe, Mango, Iwone lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:Co to za związek...że sie Viola cieszy w południe ze spotkania swojej połówki...ciekawe co jedna i druga robiły w nocy....
- jakoś monogamią mi nie zalatujecie..
caffe, Viola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja odnośnie samopoczucia to mam jakiś powalony ten cykl, aż się boję następnego z clo i pregnylem.
Wczoraj pobolewały mnie trochę cycki, potem przestały. A dzisiaj brzuch tak dość nisko. Współczuję tym kobietom co mają tak co miesiąc.bliska77, Reni, Mango lubią tę wiadomość
-
Aga, ja juz od dzisiaj ruszam pelna para wiec nie wiem czy bede miala sily, a moj maz to zaczal juz wczoraj ale to byl taki szybki numerek na pol gwizdka, bardziej jego przyjemnosc...ale w razie szybszej owulacji moze sie okazac ze taki szybki numer bedzie skuteczny;-)...oby, bo ostanie 2 cykle sie spoznilismy:-(
agafbh wrote:witaj Drogi Mężu,
za jakieś 4 dni rozpoczynam nowy cykl, zatem starania będą szły pełną parą czyż nie?caffe, bliska77, Mango lubią tę wiadomość