35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Zapełniam sobie własnie mój segregator "dokumentami" i tak przeczytałam (wcześniej tego nie zrobiłam)opis ostatniego usg.
Co to znaczy, że widoczne jest echo środkowe?
Endometrium miałam 8,9mm.
A moja torbiel krwotoczna (czyli ten poprzedni pęcherzyk) miała 21x12 mm. To chyba ciut duża, czy nie bo wcześniej nie miałam takiego dziadostwa?Lucky, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
Cafe endo masz jak ja w najlepszym miesiącu, po winie
nie nadążam z czytaniem, zaciekawiło mnie ciasto z majonezem
czy Andzia pisała już o HSG? nie mogę się dokopać do relacji
Boziu, myślałam że jesteś przygotowana na to że owu Ci się na Clo przesunie, zwykle jest wcześniej, podobno minimalnie w pierwszym a sporo w drugim stymulowanym cyklu, u mnie się to zgodziło i staraliśmy się jak nigdy od 8dc, szkoda że bez efektów.
Pozostaje wierzyć że owu była rano i jajo przetrwało!
bliska77, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
jestem dziś tak wkurzona jak rzadko, nawet wydarłam się na moje kochane dziecko (no psoci jak młody kot) i potem popłakałyśmy się obie, ja z bezsilności a mała 'bo mama się złości', głupio mi i wstyd
już nawet doszłam do wniosku że nie zasługuję na to żeby być matką kolejnego, jeśli nie mam cierpliwości do jednego
co za dzień
niech się skończy
dobranoc, pooglądam jakieś głupoty w TV i pewnie padnę szybkocaffe, bliska77, Bozia3, Iwone, anek42, megan8 lubią tę wiadomość
-
satori wrote:Nie wiem czym jest echo środkowe ale z tego co wyczytałam to dobrze, że je masz
a ta torbiel to podobno u niektórych występuje nawet w każdym cyklu i się sama wchłania lub znika w trakcie @.
Dzięki
Torbiel ma się wchłonąć, ale jakaś duża jest/była jak na mój gustBozia3 lubi tę wiadomość
-
Lucky wrote:jestem dziś tak wkurzona jak rzadko, nawet wydarłam się na moje kochane dziecko (no psoci jak młody kot) i potem popłakałyśmy się obie, ja z bezsilności a mała 'bo mama się złości', głupio mi i wstyd
już nawet doszłam do wniosku że nie zasługuję na to żeby być matką kolejnego, jeśli nie mam cierpliwości do jednego
co za dzień
niech się skończy
dobranoc, pooglądam jakieś głupoty w TV i pewnie padnę szybko
Przeżuć się na szkocką to będziesz miała takie jak jaBozia3, Lucky lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:Dziewczyny jestem tak wpieprzona, że szok.... Wróciłam od ginki - no cóż - jest Pani po pięknej owulacji.....zatoka z płynem, ciałko żółte widoczne...wszystkie znaki owulacyjne u Pani stwierdzam....dodatkowo piękne endometrium....
Owulka była najprawdopodobniej wczoraj wieczorem lub dziś rano - bo jeszcze świeże ślady...można poprawić serduszkiem dziś wieczorem, ale szanse prawie zerowe po owulce...
Mieliśmy w planie zacząć serduszkować od wczoraj..bo ja mam zwykle owulkę w 16 lub 17 dc..a tu proszę - ciekawe teraz jak się zachowa tempka...caffe, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViola wrote:Aga, czy to znaczy ze bedziesz mi gotowac co tylko sobie zazycze? No to super!! Mamy na dobry poczatek ustalony podzial rol: Ty jestes zona, a ja mezem...tylko skad ja wezme zolnierzyki?
gotować będę bo lubię mój mężucaffe, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
agafbh wrote:kurcze Bozia, może jeszcze się uda
Na dodatek mam dziś dzień taki, jak Lucky....wyżyłam się na M. za wczoraj..że zmarnowaliśmy cykl itp...teraz on przeżywa i chodzi struty....no i powiedział mi, że przecież wczoraj sam nie był- bo ja też brałam w tym udział...ehhh życie....
Reni - dokładny przepis na majonezowe ciasto wrzucaj!!!
Aha - a ja endo też miałam dziś niezłe - 1,69 cm....wa mać...Iwone, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnya wiecie co, odnośnie humorów i "wyżywania sie na najbliższych" ja od kilku dni mam totalny tumiwisizm, mam wszystko gdzieś i jakoś mi łatwiej, pewnie jak w poniedziałek po tygodniowej przerwie przyjdę do pracy to wkurwek wróci ale przynajmniej w domciu mam spokój (póki co)
Iwone lubi tę wiadomość
-
A ja mam dziś zły dziń,@ przyszła(no inaczej być nie mogło),ale jak co miesiąc mnie wkurza,brzuch boli,pije winko i ide spać.
Pozatym 2 cykle z rzędu miałam owulke z dobrego jajnika,jesli teraz bede miała 2 cykle z niedobrego to się zachlastam,bo pod koniec września chłop przyjeżdża.bliska77, samira, Mango lubią tę wiadomość
-
haha już jestem zaraz wrzuce
endo 1,69 ja piernicze ja nawet 1 nie wyhodowałam
Bozia3 wrote:
Reni - dokładny przepis na majonezowe ciasto wrzucaj!!!
Aha - a ja endo też miałam dziś niezłe - 1,69 cm....wa mać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 22:03
bliska77 lubi tę wiadomość
-
uwaga
szklanka cukru
3/4 szklanki maki zwykłej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
4 jaja
1 łyżeczka proszku do pieczenia
mały majonez
białka utrzepać
+ cukier=utrzepać
+ żółtko, mąka, proszek=mieszamy łyżką
+ majonez=mieszamy
w związku z tym, że nie cierpie kuchni i jestem leniwa wszystko mieszam mikserem szybciej
forma masłem piec 40 min w 170 stopniach
i tu też zależy od piekarnika
ja czasami piekę ok 50,60 min 170/180 stopni
pyyyychaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 21:45
bliska77, grosza, angela, Mango, Panda, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:uwaga
szklanka cukru
3/4 szklanki maki zwykłej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
4 jaja
1 łyżeczka proszku do pieczenia
mały majonez
białka utrzepać
+ cukier=utrzepać
+ żółtko, mąka, proszek=mieszamy łyżką
+ majonez=mieszamy
w związku z tym, że nie cierpie kuchni i jestem leniwa wszystko mieszam mikserem szybciej
forma masłem piec 40 min w 170 stopniach
i tu też zależy od piekarnika
ja czasami piekę ok 50,60 min 170/180 stopni
pyyyychaIwone lubi tę wiadomość