X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak wiara polityka ;-) hahaha

bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga jak się nie uda teraz, bo tak się może zdarzyć to odpocznij i znowu spróbuj.. kurcze tyle walczysz i tak odpuścisz? może daj sobie czas? np podejdź znowu za 2 lata?

bliska77, caffe lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooo kwintesencja moich poglądów :-)
    agafbh wrote:
    ja na tematy światopoglądowe nie będę się wypowiadać, powiem tylko tyle, że kościół nie powinien mieć prawa wypowiadania się na tematy takie jak in vitro czy polityka, bo to jest każdego osobista sprawa

bliska77, bliska77, bliska77, bliska77, Lucky, samira lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :P

Polecam bromergon bo chyba mi się cycki ujędrniły :P chyba se zwiększę dawkę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 09:14

Lucky, Mango lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    zastanawiam się nad AMH, bo tego faktycznie jeszcze nie robiłam
    zastanawiam się czy nie trzeba by faktycznie ustawić jakiejś granicy starań
    czy może cieszyć się seksem bez stresu wpadnięcia ;) no bo jeśli przy długich staraniach nic, to chyba antykoncepcja nie potrzebna

gin zajęty i nawet nie mam z kim pogadać i trochę podnieść się na duchu
    jak mi M powiedział wczoraj że 'chyba jednak jesteś w ciąży, bo nie pamiętam kiedy miałaś takie piersi' to wybuchłam płaczem :(
    nie mowiłam mu o becie, bo już wiem że im mniej wie, tym lepiej to znosi
    no trzeba brać się w garsć i szykować na nowy cykl

caffe, bliska77, samira, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga uda się Wam
    po prostu musi
    trzymam mocno

caffe, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie samo zapłodnienie in vitro (nie mam na myśli potem niszczenia zarodków, bo tu mam dylemat) to sensem jest porównywalne do transplantacji.

Transplantacja i wszelkie podtrzymywanie kogoś przy życiu to też jest ingerencja w ludzkie życie, a nikt się temu nie sprzeciwia. I tego ulgowego traktowania niektórych "rzeczy" nie rozumiem.

Lucky lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky cycki do góry i do przodu ;-)

Caffe tylko nie przesadz duże cycki nie są fajne.. oooho zaraz odezwie się banda Naszych Teresek, że nie prawda..

caffe, bliska77, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

Caffe tylko nie przesadz duże cycki nie są fajne.. oooho zaraz odezwie się banda Naszych Teresek, że nie prawda..
    Mi to nie grozi :P

bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPRAWDA RENKA!!!
    Reni wrote:

Lucky, Reni lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu macie dane na temat AMH ze specjalistycznej strony

"Normy poziomu AMH są następujące:

powyżej 3,0 ng/ml – wysoki poziom hormonu, mogący świadczyć o zespole policystycznych jajników;
    powyżej 1,0 ng/ml – poziom prawidłowy;
    poniżej 1,0 ng/ml – niski poziom, mogący świadczyć o menopauzie.

Rezerwa jajnikowa wraz z wiekiem zmniejsza się. Dlatego też warto badać jej poziom regularnie, aby przewidzieć jej wyczerpanie i nadejście menopauzy. Badanie takie ważne jest szczególnie o kobiet, których matka wcześnie zaczęła miesiączkować, a także wcześnie zaczął się u niej okres menopauzy. Jest to bowiem genetycznie uwarunkowane.
    Zbadanie poziomu AMH umożliwi także zastosowanie odpowiedniego leczenia w przypadku wyników nieprawidłowych. Pozwoli na zastosowanie odpowiedniego leczenia farmakologicznego w celu poprawienia płodności."

caffe, Lucky lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś znowu temperatura wzrosła, chyba tylko po to żeby z większej wysokości spać :P

bliska77, Mango lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, Twoj wykres jest oszalamiajacy! A moze u Ciebie jest tak jak u Reni bylo, ze niby nie ma jaj, a jednak cos sie wyklulo...ja juz teraz nie wierze do konca ginom, i nawet jak mowia ze nie ma pecherzkow cza sie seksic, bo nigdy nic nie wiadomo....Caffe mam nadzieje ze byly bzykoserca w odpowiednim czasie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 09:39

caffe, bliska77, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Caffe, Twoj wykres jest oszalamiajacy! A moze u Ciebie jest tak jak u Reni bylo, ze niby nie ma jaj, a jednak cos sie wyklulo...ja juz teraz nie wierze do konca ginom, i nawet jak mowie ze nie ma pecherzkow cza sie seksic, bo nigdy nic nie wiadomo....Caffe mam nadzieje ze byly bzykoserca w odpowiednim czasie?
    On nie jest oszałamiający tylko popieprzony :P Na usg nie było jajek, poza jednym, który został uznany za ten z poprzedniego cyklu, ale pękł po czasie chyba, bo owu nie mialam poprzednio.
    Ovu wyznaczyło owulację na 9dc (sobota), u gina byłam 10dc (niedziela), a bzykoserca były w tym czasie, ale jakoś tak ze dwa razy, bo nie myślałam o tym że coś się może zadziać. Tak chyba we czwartek odczuwałam jajniki i miałam brzuch napięty, to jedyne objawy "niestandardowe", które odczuwałam, a których normalnie nie odczuwam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 09:43

bliska77 lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze jednak ten pecherzyk ktory widzial gin to nie byl z poprzedniego cyklu? Tego nigdy nie wiemy na pewno.
    A to co wyznacza owu to znowu nie jest takie do konca wiarygodne bo to jest tylko program komputerowy...ma nam pomoc w jakis sposob wyznaczyc owulke ale wiadomo ze moze sie mylic.
    caffe wrote:
    On nie jest oszałamiający tylko popieprzony :P Na usg nie było jajek, poza jednym, który został uznany za ten z poprzedniego cyklu, ale pękł po czasie chyba, bo owu nie mialam poprzednio.
    Ovu wyznaczyło owulację na 9dc (sobota), u gina byłam 10dc (niedziela), a bzykoserca były w tym czasie, ale jakoś tak ze dwa razy, bo nie myślałam o tym że coś się może zadziać. Tak chyba we czwartek odczuwałam jajniki i miałam brzuch napięty, to jedyne objawy "niestandardowe", które odczuwałam, a których normalnie nie odczuwam.

caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    A moze jednak ten pecherzyk ktory widzial gin to nie byl z poprzedniego cyklu? Tego nigdy nie wiemy na pewno.
    A to co wyznacza owu to znowu nie jest takie do konca wiarygodne bo to jest tylko program komputerowy...ma nam pomoc w jakis sposob wyznaczyc owulke ale wiadomo ze moze sie mylic.
    No dokładnie i tak do tego podchodzę. Trochę mnie to śmieszy wszystko i jakoś bardziej wiarygodne jest to co gin powiedział niż to co program wyznaczył.

bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, wiesz ze majczesciej zachodzi sie w tych cyklach kiedy sie odpuszcza, wiec moze akurat..:-)

Aga, co do metody AMH, to powiem Ci to co mi powiedziala ginka. Podobno ta metoda nie jest jeszcze do konca sprawdzona, nie wiem jaka jest prawda bo to mowila mi ta "niedobra" ginekolozka od Duphastonu, no ale ona tez cos tam wie. Nie wiem jakie masz wyniki FSH i estradiolu bo to one mowia nam o naszym zapasie jajecznym, a podobno najlepiej nimi sie sugerowac. Glowa do gory.

caffe lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola, estradiol mam ciut poniżej dolnej granicy a fsh świadczące o wyczerpującej się rezerwie :-)

caffe lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to musicie szybko probowac z inseminacja, nie ma na co czekac i sie zastanawiac....a moze jeszcze tez rozwazyc in vitro. Wiem ze to sa pieniadze ktore nie zawsze sa koncie kiedy sa potrzebne, ale jesli porownasz koszt in vitro a koszt utrzymanie dziecka to roznica jest kolosalna. Decydujac sie na dziecko wiemy ze bedziemy miec mase wydatkow przez najblizsze kilkanascie lat, jak nie kilkadziesiat, wiec moze trzeba to ugryzc od tej strony?;-) i pomyslec co to jest te 5 tys przy tych 200 000 czy 300 000 ktore kiedys wyliczyli ze sa potrzebne na wychowanie dziecka przez 18 lat;-)
    agafbh wrote:
    Viola, estradiol mam ciut poniżej dolnej granicy a fsh świadczące o wyczerpującej się rezerwie :-)

caffe, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Olena Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam przed chwilą w laboratorium i laborantka opowiedziała mi swoją historię. Siedem razy poroniła. Teraz ma dwóch chłopców, 3,5 roczny i 2,5 roczny. Okazało się że roniła płeć żeńską. Wytrwała kobieta, podziwiam i jednocześnie dała mi nadzieję, którą chce z Wami się podzielić.

caffe, bliska77, Iwone, Reni, samira, Mango, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
‹‹ 1131 1132 1133 1134 1135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ