35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
moremi wrote:U nas nawet pan od otwierania szlabanu na parking, drzwi automatycznych do sklepów itp. ma imię. To pan Mietek
Darek owtórz
https://www.youtube.com/watch?v=Ju2W5FmH76I
hahaha edit: doczytałam, że Paszczu też go znaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 13:08
moremi lubi tę wiadomość
-
Reni wrote:chyba musimy wprowadzić zasadę zakazu powielania imion
się mylą no!
nie eeee!
Ja robie Julke! Imie wybrane 7 lat temu, nie zmieniam. No chyba, ze bedzie chlop. To Sebastian. Nie ma Sebastiana? To rezerwuje!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 13:12
Reni, moremi, Dziobak, Mimbla, ania.g, megan8, efcia, macduska, Bozia3, kapturnica, gretka, Sabina, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:U nas tylko robaki. I samochody!
hehe, tak jak u nas.. a nowy samochod nadal nie ma imienia, bidok. Stracil na tym, ze sie urodzil tego samego dnia co Adam, zszedl na drugi plan..
No i konfudujace jest to, ze ja nie wiem, jakiej on/a jest plci. Ale raczej facet, bo kombiak taki jakis mniej ksztaltny.
Moje poprzednie kochane autko to byla babka.. PieknaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 13:16
Dziobak, moremi, Bozia3, Sabina, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:nie eeee!
Ja robie Julke! Imie wybrane 7 lat temu, nie zmieniam. No chyba, ze bedzie chlop. To Sebastian. Nie ma Sebastiana? To rezerwuje!efcia, Bozia3, kapturnica, Sabina lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Moremi, Magda chyba Wam się przyda
kuracja mająca uśmierzyć ból i przyspieszyć bieg wypadków
"Już na dziesięć dni przed planowanym terminem powinna ciężarna do wolnej łaźnie chodzić i tam z brudu się wierzchniego omywszy ma siedzieć w wannie ciepłej wodzie do samego pora, która woda ma być przyprawiona z temi zioły odmiękczającemi:
Najwyższa pora przygotować się do porodu...
Najwyższa pora przygotować się do porodu…
jako ślaz, rumień woniący, ogrodny wysoki ślaz, róża czerwona z której na wsiach kmiotówny wieńce wiją, zowią ją po łacinie ibiscusk temu też kłaść Mercurialem (jest ziele w aptece), nastrzeg.
To wszystko ziele warzyć do wanny i na każdy dzień na nic miałoby się naparzać po pas brzemienna pani.
Ta kuracja mająca uśmierzyć ból i przyspieszyć bieg wypadków, gdy już rozpocznie się akcja porodowa, nie jest dla każdego. Jeśli więc, droga przyszła mamo, jesteś wątłego zdrowia, o kąpielach rozluźniających możesz zapomnieć.
Zamiast tego, używaj powyższego wywaru jako okładu na wszystko, co masz poniżej pasa. Nie zapominając w szczególności o swoich kobiecych atrybutach." Historyczna szkoła rodzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 13:32
ania.g, ComeToMeBaby, peppapig, moremi, efcia, kapturnica, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ania.g wrote:
A to ograniczamy się tylko do imion forumowych, ok to cofam propozycję
soorry ale chyba nie chytam
pytałam czy Bursztyn i Hera się spóźniają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 13:35
-
Jeśli w naszym domu zdarzy się pająk, to mój mąż wyłapuje go rękami albo do kubka plastikowego i wypuszcza na wolność przez okno. Jeśli się zdarzy tzw kosarz (daddy long legs) to zawsze go zostawiamy bo jest zupełnie łagodny. Tak samo rybiki pod wanną, są u nas bezpieczne.
Simba, moremi, Magdala, efcia, Sabina lubią tę wiadomość
-
Ciężarnym pod koniec ostatniego trymestru zalecano smarowanie krocza różnymi specyfikami mającymi nawilżyć i zmiękczyć te okolice. Autor „Hortus Sanitatis” wyjaśniał:
W tym celu należało olejki migdałowy, rumienkowy, fijołkowy, z tłustościami kokoszemi, kaczemi, gęsiemi, a tymi rzeczami mazać dymiona i koło wszystkiego miejsca tajemnego.
W razie gdyby niewiasta była przyrodzenia barzo suchego, wspomniany preparat należało wprowadzić z pomocą odpowiedniego tamponu do pochwy i usunąć po trzech godzinach.
Cytat za: http://ciekawostkihistoryczne.pl/2014/10/26/historyczna-szkola-rodzenia-osobliwe-porady-sprzed-czterystu-lat/#ixzz3mYpcz3uK
i najważniejsze
Zalecano położnicy trzymać w dłoni orli kamień, czarny bursztyn lub agat, otwierać w domu drzwi, okna, szuflady i szafy, dotykać głowy rodzącej siekierą.
także wiecie dziewczyny co robić
Mąż na porodówce z siekierą przy głowie ukochanej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 13:41
Simba, peppapig, moremi, ania.g, Mimbla, Magdala, efcia, Bozia3, kapturnica, Sabina, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:no to jedziemy
1. jakie masz cycki (mamy dwie bandy tereski i te fajne z duzymi)
2. co myślisz o publicznym karmieniu piersią (czy jesteś terrorystką laktacyjną)
3. Kubuś Puchatek - jego psychika. Dewiant-onanista czy niegroźny naturysta.
4. kupa noworodka - fiołki czy kloaka
5. czy często prasujesz (czyt. pijesz)
6. czy lubisz używać zdrobnienia - jeśli tak - to czy masz pod ręką ołówek, żeby móc wbić go sobie w oko zanim dziewczyny na forum to zrobią
7. Czy masz twardy tyłek? (Reszta grupy nie opierdziela się w "tańcu" i jak potrzeba potrafi ustawić do pionu)
8. czy obiecujesz zdać relację na żywo z porodu?
kiedyś było pytanie o połyk, ale zostało komisyjnie usunięte
ej co to za pytania:-) przecież na to nie da się odpowiedzieć... -
malgos741 wrote:Ja jestem rakiem a mój m rybami
ja ryba a mąż rak, i córka tez ryba
megan8, malgos741 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDreamDream wrote:ej co to za pytania:-) przecież na to nie da się odpowiedzieć...
ok, sama sobie dziwię się, ale cóż
1)średnie
2)co myślę o publicznym karmieniu piersią: nie robi to na mnie wrażenia.
Osobiście nie lubiłam karmić piersią i nie robiłabym tego w miejscu
publicznym
3)Kubuś Puchatek: niegroźny naturysta
4)kupa noworodka - fiołki? chyba jakieś żarty. Daleka droga do fiołków.
5)nie piję w ogóle
6)nie, nie lubię
7)tak, mam twardy
8)nie będzie relacji z porodu. Bo jakby co to 3 cc.
połyk - nigdy!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 14:30
ComeToMeBaby, moremi, Magdala, efcia, anna maria, macduska, Bozia3, malgos741, Dziobak, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny