35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDreamDream wrote:nie piję, nie palę. za to studiuję, zajmuję się domem, dziećmi - typówka.
Matka Polka jednym słowem.
Edit. Jak dla mnie to zaliczyłaś test.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 14:51
kapturnica, Dziobak, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Wszystkie tu kiedys bylysmy nowe,jak zostaniesz to ani sie nie obejrzysz jak bedziesz jedna z nas ;mistrzynie w prasowaniu;.Czy w awatrze to Ty?DreamDream wrote:Oj, łatwo tu z Wami nie będzie, oj nie:-)
widze, że znacie się, jesteście zgrane. A tu wchodzę ja - cała w bieli:-)kapturnica, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziobak wrote:Widziala. Wlasnie dlatego boje sie do niego zblizac. Bo jak wyczuje owulacje, to klops. Bedzie chcial robic Helenke...
mój wyczuwa owulke na kilometrnawet nie potrzebuje testów owulacyjnych
peppapig, ComeToMeBaby, megan8, Dziobak, Magdala, Sabina, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanna maria wrote:Wszystkie tu kiedys bylysmy nowe,jak zostaniesz to ani sie nie obejrzysz jak bedziesz jedna z nas ;mistrzynie w prasowaniu;.Czy w awatrze to Ty?
Tak, Avatar to ja:-)
efcia, ComeToMeBaby, moremi, kapturnica, Dziobak, Magdala, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Heretyczka wrote:próbuje ugotowac obiad z zasmarkanym , płaczliwym dzieciem z żółtymi gilami
To samo wciaz mu sie ciagnie? Bidulek.
Co gotujesz? Bo nam tesciowa zostawila na odchodne gore pierogow ze szpinakiem.iwcia77 lubi tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, ktore starały sie o to becikowe jednorazowe , mam pytanie ...Jak to obliczalyscie .Bo jestem ciekawa czy mi przysluguje.Trzeba dochod z danego roku co wystawia skarbowka podzielic na 12 i na 3 czy 4osoby jesli dochodzi dziecko ??? Kurwa co czytam to wszedzie pisze inaczej ehhh
Sabbcia , Asiulka jeszcze raz bardzo dziekuje za niespodzianki
Kochane ejstescieBozia3, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
a ja chciałam zapytać czy łyka tabletki wielkości czopków, bo te co Simba mi przysłała stają w gardle
caffe wrote:hahahahaha, ale jak wszyscy wiedzą o jaki połyk chodzi
nikt jeszcze nie zapytał, czego połykteoretycznie, to nie jest takie oczywiste o co chodzi, przecież
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 15:10
moremi, kapturnica, caffe, ania.g, Mega, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagdala wrote:To samo wciaz mu sie ciagnie? Bidulek.
Co gotujesz? Bo nam tesciowa zostawila na odchodne gore pierogow ze szpinakiem.
u mnie cos na szybko czyli ziemniak tłuczony z koperkiem, stek karkowy i ogórek małosolnyanna maria, Dziobak, Magdala, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Dziewczyny, ktore starały sie o to becikowe jednorazowe , mam pytanie ...Jak to obliczalyscie .Bo jestem ciekawa czy mi przysluguje.Trzeba dochod z danego roku co wystawia skarbowka podzielic na 12 i na 3 czy 4osoby jesli dochodzi dziecko ??? Kurwa co czytam to wszedzie pisze inaczej ehhh
kapturnica, ania.g, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Teraz dopiero to zalatwialam - to jestem na bieżąco - dzielisz na 4 (wliczasz juz nowe dziecko). Obliczasz sam dochód, bez podatku - odliczasz też składki zdrowotne i społeczne - to wychodzi korzystniej.
Bo jesli tak to ciezko chyba komukolwiek te kwote 1912 na osobe przekroczyc tak naprawde...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 15:28
-
kapturnica wrote:Bo chlop mi wybral ze skarbowki o dochodach i tam jest dochod wyniosl kwota , a nizej kwoty -podatek nalezny wyniosl i skladka na ubezp spoleczne odliczone od dochodu, to to mam Bozia tez odliczyc od dochodu i podzielic juz na nasza czworke ??
Bo jesli tak to ciezko chyba komukolwiek te kwote 1912 na osobe przekroczyc tak naprawde...
"Graniczna kwota to obecnie 1922,00 zł na osobę. Jest to kwota netto (dochód brutto (po odjęciu kosztów uzyskania przychodu) minus składki na ubezpieczenie społeczne, minus składki na ubezpieczenie zdrowotne (faktycznie wpłacone, a nie te z pit), minus podatek należny.
Czytaj więcej: http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/3721790,becikowe-2015-poradnik-dokumenty-zasady,id,t.html?cookie=1"
Dlatego wiele osób sie łapie. Kraków ma dodatkowy tysiak od miasta, ale tu kryteria już są nie do osiągnięcia - bo na osobę 850 zł. Ale to państwowe wiele osób osiąga bez problemu.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 15:33
kapturnica lubi tę wiadomość