35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej ja nie mówię o wychowaniu!!!!!!!!!!!!
p.s. a awatar Bozi jest akurat super
Viola wrote:Ja Ci powiem Reni ze w zasadzie wiekszosc sie obraza jak mowisz cos komus na temat wychowania dziecka czy poruszasz jakikolwiek temat zwiazany z dzieckiem, serio, bo kazdemu sie wydaje ze on wychowuje swoje dziecko najlepiej, a jego dziecko jaet najladniesze, najmadrzejsze, najzdolniejsze i tak bez konca....moje sa;-) -
o qźwa Bozia jesteś ekstra z ustów mi to wyjęłaś hahaha
Bozia3 wrote:drażni mnie też widok zbyt wielu ozdóbek we włosach - to znaczy np. z 10 spineczek w motylki to ok, ale jak dziewczynka ma np. kucyka spiętego gumką i do tego spineczki też ok, ale jak do tego dołoży opaskę na czoło to już koszmar....zasada jest jedna albo kucyk z gumką plus spinki albo opaska....bo powinna jedna solidna rzecz podtrzymywać włosy - więc mam nadzieję, że też nikogo nie urażę, ale ubieranie opaski i spinanie do tego gumką włosy - to wiocha...bliska77 lubi tę wiadomość
-
to fakt .. co raz młodsze chodzą do dentysty
Viola wrote:I jeszcze powiem tak, ze moje dziewczynki nosily opaski, spineczki itp co sie moze komus nie podobac, natomiast nigdy nie jadly lizakow i zadnych innych slodyczy dopoki nie poszly do przedszkola...a widzialam dzieci sasiadow i kolezanek z lizakami przyklejonymi do buzi co mnie strasznie bulwersowalo.... -
dziewuchi a oglądałyście na tv4 "Wtajemniczeni – mikro-podroż przez ciało"
w pojeździe podobnym do kosmicznego lecą przez organizm człowieka babka z facetem i gadają z komputeremnieźle
super
w ostatni programie było własnie o bzykaniu
i poczęciu
no tak fajnie to ujęli
pokazali o co chodzi we wzwodzie pęknięcie pęcherzyka komórkę jajową itd
reeeewelacja
wiecie dlaczego plemniki odnajdują drogę do komórki jajowej? a nie lecą do drugiego jajowodu
bo jajo podobno wytwarza zapach..konwalii
nieźleWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 13:59
caffe, Olena, bliska77, Mango, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:dziewuchi a oglądałyście na tv4 "Wtajemniczeni – mikro-podroż przez ciało"
w pojeździe podobnym do kosmicznego lecą przez organizm człowieka babka z facetem i gadają z komputeremnieźle
super
w ostatni programie było własnie bzykaniu
i poczęciu
no tak fajnie to ujęli
reeeewelacja
wiecie dlaczego plemniki odnajdują drogę do komórki jajowej? a nie lecą do drugiego jajowodu
nieźleOlena, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Wracając do kominiarza, trochę się tu spóźniłam, to właśnie jego ulubiony tekst "idę przepchać komin" i wiadomo o co chodziło. Teraz mnie to brzydzi gdy sobie przypomnę.
Co do opasek na głowach to wiadomo wszystko z umiarem, byle nie za dużo. Wg własnego uznania, a to już każda uzna wg siebie i tak będzie ok. Bardzo chcę mieć córkę i ją stroić. Mam synka i wiadomo, chłopców mniej się da stroić. Fajne te dyskusje na temat ubierania dziewczynek. Ja boję się pomarzyć by nie zapeszyć. Od wczoraj jak mi ta laborantka powiedziała, że roniła dziewczynki to już trochę mniej chcę dziewczynkę. Oby tylko było dzieciątko.
My tu wszystkie jak w poczekalni na dworcu. Pociąg się spóźnia i niewiadomo kiedy przyjedzie.
Osobiście bardzo czekam na wizytę wtorkową u gina, idę ze swoimi i M. wynikami. Oby coś zapisał i zaradził.
Kończę już zioła na pierwszą fazę, zapas mi się niedługo skończy, a tu nic.
Zostały jeszcze na II fazę i wieczorne Ojca Sroki.caffe, bliska77, grosza, Iwone, Mango lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:Idę dziś na "human body exhibition" z moim synkiem i córką koleżanki...mam nadzieję, że nas te truposze nie zjedzą....
a w szatni trzeba zostawić nawet torebki i aparaty,kamery !!!
bliska77, Mango lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywitam ,dziś mi troszkę lepiej ...
ja też uważam ze dziewczynkę można pięknie ubrać ale nie jak choinkę ,czyli z umiarem i gustem ,a na rynku jest tyle ciuchów dla dzieci ze i chłopca można odstrzelić elegancko hehe...caffe, Reni, bliska77, Bozia3, Iwone lubią tę wiadomość
-
samira wrote:witam ,dziś mi troszkę lepiej ...
ja też uważam ze dziewczynkę można pięknie ubrać ale nie jak choinkę ,czyli z umiarem i gustem ,a na rynku jest tyle ciuchów dla dzieci ze i chłopca można odstrzelić elegancko hehe...bliska77, Iwone, Iwone lubią tę wiadomość
-
ha Bozia ale poważnie widziałam płyn do higieny konwaliowy
więc może trzeba go zakupić hahaha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 14:52
bliska77, Bozia3, Mango lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViola wrote:A moje dziewczynki byly i zawsze beda moimi KROLEWNAMI i jak byly male to nosily i opaski i spineczki i rozne cuda
, a jak tylko troche odrosly od ziemi to nie bylo wyjscia do miasta zeby nie wrocic z jakims badziewiem;-) to jest urok posiadania corek:-) przypinanie wszystkiego do glowy przechodzi z czasem wiec spoko, a jak podrosly to smialy sie same z siebie jak ogladaly zdjecia...a teraz ja sie smieje jak ogladam zdjecia bo uwazam ze jest to po prostu urocze...szczegolnie jak mlodsza nasladowala starsza i w pospiechu ubrala na glowe pierwsza opaske jaka jest wlazla w lapki i stoi na zdjeciu taka stara malenka a opaska byla za duza i jej spadla i uszy ma odstajace jak Mis Uszatek;-)
caffe, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:eee no nie wiem mnie nigdy nie kręciły spinki kokardki sukienki i takie tam
a niektórzy rodzice poprostu przesadzają sukienka jak u baletnicy obwieszona jak choinka i kolczyki w uszach a dziecko jeszcze nie chodzi i męczy się w tej sukienczynie w tych tiulach falbankach
nie chciałam koleżance robić przykrości i jej się pytać dlaczego taki cyrk ale zastanawiały mnie te opaski własnie czy może uszy trzymają
bo chyba takim maluchom czapeczki obowiązkowo się zakłada tak?
bosze ale ciemna masa ze mnie trzeba będzie się dokształcićżebym pieluchy przez głowe nie próbowała naciągać
Viola ale ja mówię o takim co jeszcze nawet nie chodzi, moja córcia uwielbia sukienki ja mam dwie dyżurne.......
Bozia3, Lucky lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:dobra dobra tak tylko pytam, bo mówię moja znajoma przesadza a nie chciałam jej robić przykrości, bo co mnie to obchodzi kto jak ubiera i co robi
tylko ta jedna rzecz mnie zastanawiała OPASKI czy to jest w celu ZDROWOTNYM
a nie mówię o planach
ale zgodzicie się ze mną że w pierwszych miesiącach a nawet latach życia to właśnie rodzic ma wpływ na dziecko
a jak ktoś przewrażliwiony i się obraża to trudno mam na to wywaloneReni, Bozia3, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:dziewuchi a oglądałyście na tv4 "Wtajemniczeni – mikro-podroż przez ciało"
super
w ostatni programie było własnie o bzykaniu
i poczęciu
no tak fajnie to ujęli
reeeewelacja
nieźleBozia3, Lucky, samira lubią tę wiadomość