X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej ja nie mówię o wychowaniu!!!!!!!!!!!!
    angry-smiley.gif
    p.s. a awatar Bozi jest akurat super
    Viola wrote:
    Ja Ci powiem Reni ze w zasadzie wiekszosc sie obraza jak mowisz cos komus na temat wychowania dziecka czy poruszasz jakikolwiek temat zwiazany z dzieckiem, serio, bo kazdemu sie wydaje ze on wychowuje swoje dziecko najlepiej, a jego dziecko jaet najladniesze, najmadrzejsze, najzdolniejsze i tak bez konca....moje sa;-)

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o qźwa Bozia jesteś ekstra z ustów mi to wyjęłaś hahaha
    Bozia3 wrote:
    drażni mnie też widok zbyt wielu ozdóbek we włosach - to znaczy np. z 10 spineczek w motylki to ok, ale jak dziewczynka ma np. kucyka spiętego gumką i do tego spineczki też ok, ale jak do tego dołoży opaskę na czoło to już koszmar....zasada jest jedna albo kucyk z gumką plus spinki albo opaska....bo powinna jedna solidna rzecz podtrzymywać włosy - więc mam nadzieję, że też nikogo nie urażę, ale ubieranie opaski i spinanie do tego gumką włosy - to wiocha...:)

bliska77 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę dziś na "human body exhibition" z moim synkiem i córką koleżanki...mam nadzieję, że nas te truposze nie zjedzą....:)

Reni, samira, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to fakt .. co raz młodsze chodzą do dentysty :-(
    Viola wrote:
    I jeszcze powiem tak, ze moje dziewczynki nosily opaski, spineczki itp co sie moze komus nie podobac, natomiast nigdy nie jadly lizakow i zadnych innych slodyczy dopoki nie poszly do przedszkola...a widzialam dzieci sasiadow i kolezanek z lizakami przyklejonymi do buzi co mnie strasznie bulwersowalo....:-)

• Reni Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewuchi a oglądałyście na tv4 "Wtajemniczeni – mikro-podroż przez ciało"
    w pojeździe podobnym do kosmicznego lecą przez organizm człowieka babka z facetem i gadają z komputerem ;-) nieźle

super
    w ostatni programie było własnie o bzykaniu
    i poczęciu
    no tak fajnie to ujęli
    pokazali o co chodzi we wzwodzie pęknięcie pęcherzyka komórkę jajową itd

reeeewelacja

wiecie dlaczego plemniki odnajdują drogę do komórki jajowej? a nie lecą do drugiego jajowodu
    bo jajo podobno wytwarza zapach..konwalii
    nieźle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 13:59

caffe, Olena, bliska77, Mango, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    w pojeździe podobnym do kosmicznego lecą przez organizm człowieka babka z facetem i gadają z komputerem ;-) nieźle

super
    w ostatni programie było własnie bzykaniu
    i poczęciu
    no tak fajnie to ujęli

reeeewelacja

wiecie dlaczego plemniki odnajdują drogę do komórki jajowej? a nie lecą do drugiego jajowodu
    nieźle
    Oglądałam jakies dwa miesiące temu ten odcinek. Rzeczywiście ciekawie to przedstawiają.

Olena, bliska77 lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do kominiarza, trochę się tu spóźniłam, to właśnie jego ulubiony tekst "idę przepchać komin" i wiadomo o co chodziło. Teraz mnie to brzydzi gdy sobie przypomnę.
    Co do opasek na głowach to wiadomo wszystko z umiarem, byle nie za dużo. Wg własnego uznania, a to już każda uzna wg siebie i tak będzie ok. Bardzo chcę mieć córkę i ją stroić. Mam synka i wiadomo, chłopców mniej się da stroić. Fajne te dyskusje na temat ubierania dziewczynek. Ja boję się pomarzyć by nie zapeszyć. Od wczoraj jak mi ta laborantka powiedziała, że roniła dziewczynki to już trochę mniej chcę dziewczynkę. Oby tylko było dzieciątko.
    My tu wszystkie jak w poczekalni na dworcu. Pociąg się spóźnia i niewiadomo kiedy przyjedzie.
    Osobiście bardzo czekam na wizytę wtorkową u gina, idę ze swoimi i M. wynikami. Oby coś zapisał i zaradził.
    Kończę już zioła na pierwszą fazę, zapas mi się niedługo skończy, a tu nic.
    Zostały jeszcze na II fazę i wieczorne Ojca Sroki.

caffe, bliska77, grosza, Iwone, Mango lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie po czy poznać, ze była owulacja? O Bozia to do Ciebie ;-)

mężczyzna wącha śmieszną i mówi czy czuje konwalie hahah

bliska77, Mango, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena ja też modlę się o dziecko a płeć nie ma znaczenia :-)
    trzymamy kciuki za badania
    Olena wrote:
    Oby tylko było dzieciątko.

caffe, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mimo ze mam dwie corki nie bede wybrzydzac, chce miec dziecko i nie ma znaczenie czy chlopczyk czy dziewczynka, byleby bylo zdrowe i wszyscy beda szczesliwi....

caffe, Reni, bliska77, Mango, promyk, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Idę dziś na "human body exhibition" z moim synkiem i córką koleżanki...mam nadzieję, że nas te truposze nie zjedzą....:)
    zaręczam że warto pójść ale widok płodów i dzieci robi wrażenie ale ogólnie to wszystko tak pod katem anatomii zrobione a nie horroru,ja byłam na tym z G i z synem :) a w szatni trzeba zostawić nawet torebki i aparaty,kamery !!!

bliska77, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ,dziś mi troszkę lepiej ...

ja też uważam ze dziewczynkę można pięknie ubrać ale nie jak choinkę ,czyli z umiarem i gustem ,a na rynku jest tyle ciuchów dla dzieci ze i chłopca można odstrzelić elegancko hehe...

caffe, Reni, bliska77, Bozia3, Iwone lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    witam ,dziś mi troszkę lepiej ...

ja też uważam ze dziewczynkę można pięknie ubrać ale nie jak choinkę ,czyli z umiarem i gustem ,a na rynku jest tyle ciuchów dla dzieci ze i chłopca można odstrzelić elegancko hehe...
    to prawda - teraz juz trochę mi przeszło , ale jak młody był całkiem młody to z chłopakiem też mozna poszaleć...:)

bliska77, Iwone, Iwone lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni..chyba sobie kupię konwaliowe mydło- może łatwiej znajdą drogę...:)

Reni, Reni, Reni, Reni, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha Bozia ale poważnie widziałam płyn do higieny konwaliowy ;-) więc może trzeba go zakupić hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 14:52

bliska77, Bozia3, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    A moje dziewczynki byly i zawsze beda moimi KROLEWNAMI i jak byly male to nosily i opaski i spineczki i rozne cuda :-), a jak tylko troche odrosly od ziemi to nie bylo wyjscia do miasta zeby nie wrocic z jakims badziewiem;-) to jest urok posiadania corek:-) przypinanie wszystkiego do glowy przechodzi z czasem wiec spoko, a jak podrosly to smialy sie same z siebie jak ogladaly zdjecia...a teraz ja sie smieje jak ogladam zdjecia bo uwazam ze jest to po prostu urocze...szczegolnie jak mlodsza nasladowala starsza i w pospiechu ubrala na glowe pierwsza opaske jaka jest wlazla w lapki i stoi na zdjeciu taka stara malenka a opaska byla za duza i jej spadla i uszy ma odstajace jak Mis Uszatek;-)
    widze Viola, mój drogi mężu, że będziemy musiały iść na kompromis :-)

caffe, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    eee no nie wiem mnie nigdy nie kręciły spinki kokardki sukienki i takie tam
    a niektórzy rodzice poprostu przesadzają sukienka jak u baletnicy obwieszona jak choinka i kolczyki w uszach a dziecko jeszcze nie chodzi i męczy się w tej sukienczynie w tych tiulach falbankach
    nie chciałam koleżance robić przykrości i jej się pytać dlaczego taki cyrk ale zastanawiały mnie te opaski własnie czy może uszy trzymają ;-)
    bo chyba takim maluchom czapeczki obowiązkowo się zakłada tak?

bosze ale ciemna masa ze mnie trzeba będzie się dokształcić ;-) żebym pieluchy przez głowe nie próbowała naciągać ;-)

Viola ale ja mówię o takim co jeszcze nawet nie chodzi
    no ja też o takich dzieciątkach właśnie mówię i też mam dokładnie takie samo zdanie, im prościej tym lepiej :-), moja córcia uwielbia sukienki ja mam dwie dyżurne.......;-)

Bozia3, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dobra dobra tak tylko pytam, bo mówię moja znajoma przesadza a nie chciałam jej robić przykrości, bo co mnie to obchodzi kto jak ubiera i co robi
    tylko ta jedna rzecz mnie zastanawiała OPASKI czy to jest w celu ZDROWOTNYM
    a nie mówię o planach ;-)

ale zgodzicie się ze mną że w pierwszych miesiącach a nawet latach życia to właśnie rodzic ma wpływ na dziecko

a jak ktoś przewrażliwiony i się obraża to trudno mam na to wywalone tralala.gif
    tak tak myślę tak samo i mimo że moja córka ma 5,5 roku to nie przewartościowałam swojego "spojrzenia" na nią, mimo że lubi się troić staram się jej wpajać, że zasada "im więcej tym lepiej" nie jest prawdziwa i póki co wychodzi mi to ;-)

Reni, Bozia3, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

super
    w ostatni programie było własnie o bzykaniu
    i poczęciu
    no tak fajnie to ujęli

reeeewelacja

nieźle
    Reni, brzmi bardzo ciekawie muszę koniecznie obejrzeć

Bozia3, Lucky, samira lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten program ma 6 odcinków chyba i powiem szczerze, że nawet mnie zainteresował, że przysiadłam i oglądałam ;-)

bliska77, Bozia3, Lucky, samira, Mango lubią tę wiadomość

‹‹ 1143 1144 1145 1146 1147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ