X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, Dziewczyny, przez te opaski itp zapomniałam co Wam chciałam napisać, otóż nadeszła wiekopomna chwila i pierwszy raz w życiu upiekłam ciasto!!!!!!! to majonezowe!!!!!!!! i wyszło mi i moja córcia mnie skwitowała
    "nie wiem czy się śmiać czy płakać, moja mamusia upiekła ciasto"!!!!
    dzięki dzięki dzięki

Reni, Bozia3, Lucky, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni jakbym slyszala mojego pulmunologa . Palenie szkodzi to udowodniono, ale zanim to zrobiono palenie czy tez zucie tytoniu bylo ok. Ja palilam przy obu ciazach. Fakt ze zmniejszylam z +- prawie 3 do 1 paczki dziennie. Moje corki nigdy nie mialy problemow z ukladem oddechowym . Jak na matke palaczke to mialy calkiem ladna mase urodzeniowa i dlugosc.
    A tak z innej beczki - moj brat nigdy nie mial papierosa w reku a co dopiero w buzi i ma brodawczaka krtani ktory jest zaliczany jako nowotwor palaczy. Tak wiec jednemu bog da a drugiemu dolozy
    QUOTE=Reni]oczywiście wiemy jakie skutki ma palenie papierosów ale... ku pamięci .. bo może warto jednak przestać jarać na stałe ;-)

Palenie papierosów wpływa negatywnie na jakość spermy i zmniejsza liczbę plemników. Palenie wpływa także na kobiecy cykl miesiączkowy.
    Poronienia, problemy z łożyskiem oraz zaburzenia płodu częściej występują u matek palacych. Ponadto, dzieci matek palących są często mniejsze zaraz po urodzeniu i są bardziej podatne na choroby.

Możesz wnieść istotny wkład w urodzenie zdrowego dziecka przez rzucenie palenia trzy miesiące przed leczeniem zaburzeń płodności.

Ponadto, badania naukowe wykazały, że nawet jeśli tylko jeden z partnerów pali szansa poczęcia i ciąży zmniejsza się o połowę. Wbrew powszechnym opiniom, bierne palenie może mieć negatywny wpływ na zdrowie. Dym tytoniowy w powietrzu wewnątrz pomieszczeń zawiera te same toksyczne i rakotwórcze czynniki, co dym bezpośrednio wdychany przez palacza.[/QUOTE]

bliska77, Reni, Bozia3, Iwone lubią tę wiadomość

Promyk
  • Reni Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bo to ciacho dle tych co mają dwie lewe ręce do pieczenia ;-)
    te co mają więcej umiejętności najczęściej mają zakalca hahaah

gratuluję uscisk2.gif

bliska77, Bozia3, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyk cichaj ;-) chcę nastraszyć Violę ;-)

a brat może dużo wdychał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 15:41

Bozia3, Lucky lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no bo to ciacho dle tych co mają dwie lewe ręce do pieczenia ;-)
    te co mają więcej umiejętności najczęściej mają zakalca hahaah

gratuluję uscisk2.gif
    dzięki za uznanie :-) ;-) ;-)

Reni, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieczyny te wszystkie opaski itd to sa pierdoly....! lizaki tez, patrzac teraz z perspektywy czasu juz nie bylabym taka hetera jesli chodzi o slodycze...Aga, gratuluje ciacha! ciesze sie ze zaczelas piec, bo wiesz skoro jestes w naszym zwiazku kobieta to ja bede sobie zyczyla ciacho co weekend;-) a jesli chodzi o spineczki to jakos sie dogadamy....;-)
    agafbh wrote:
    Reni, Dziewczyny, przez te opaski itp zapomniałam co Wam chciałam napisać, otóż nadeszła wiekopomna chwila i pierwszy raz w życiu upiekłam ciasto!!!!!!! to majonezowe!!!!!!!! i wyszło mi i moja córcia mnie skwitowała
    dzięki dzięki dzięki

Bozia3, bliska77, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    dzięki dzięki dzięki
    Aga - ale to, że upiekłaś to oczywiście gratuluję - tylko czy córka ma co zjeść? Czy tylko zachwyca się samym widokiem? :)

Reni, bliska77, Iwone, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Viola Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, no to pieknie Reni!;-) ...ale chyba sobie dzisiaj kupie i przed odjazdem pokurze z mamusia;-)

Reni wrote:
    Promyk cichaj ;-) chcę nastraszyć Violę ;-)

a brat może dużo wdychał

Reni, Bozia3, bliska77 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie!
    jeżeli z tak pięknym wykresem dupa blada to ja nie mam juz pomysłu na sukces...plamię...wyję...wariuję...

Bozia3, bliska77, Lucky, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka luz na biodrach nie ma co wyć..
    jedziemy od nowa i w końcu się uda
    nie smutkuj
    Dorka71 wrote:
    witajcie!
    jeżeli z tak pięknym wykresem dupa blada to ja nie mam juz pomysłu na sukces...plamię...wyję...wariuję...

Dorka71, Bozia3, bliska77, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka71 wrote:
    witajcie!
    Wykres to za mało na dzidzię...:) nie wariuj, od nowego cyklu jazda od nowa..:)

caffe, bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Wykres to za mało na dzidzię...:) nie wariuj, od nowego cyklu jazda od nowa..:)
    No własnie. Dorka popatrz na mój, widnieje owu itd., a owu nie było, więc nie sugeruj się wykresem, nawet gdybyś miała dziesiątki objawów towarzyszących.

Ja też jakoś dzisiaj do dupy się czuję, spać mi się chce cały czas, ale być może bromergon tu miesza.
    Też mam dosyć bo co wizyta u gina to jakies nowe "odkrycie" i wszystko ląduje w ciemnej dooopie.

bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Dzieczyny te wszystkie opaski itd to sa pierdoly....! lizaki tez, patrzac teraz z perspektywy czasu juz nie bylabym taka hetera jesli chodzi o slodycze...Aga, gratuluje ciacha! ciesze sie ze zaczelas piec, bo wiesz skoro jestes w naszym zwiazku kobieta to ja bede sobie zyczyla ciacho co weekend;-) a jesli chodzi o spineczki to jakos sie dogadamy....;-)
    dzięki, Viola, mój mężu upiekłam z myślą o Tobie ;-)

caffe, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Aga - ale to, że upiekłaś to oczywiście gratuluję - tylko czy córka ma co zjeść? Czy tylko zachwyca się samym widokiem? :)
    dzięki, zjadła zjadła, póki co nic jej nie jest :-)

Lucky lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    dzięki, Viola, mój mężu upiekłam z myślą o Tobie ;-)
    a lewej doopy nie potrzebujecie dla męża? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 16:08

bliska77, satori, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    a lewej doopy nie potrzebujecie dla męża?
    oj tam.......

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka, głowa do góry, w końcu się uda, a jeżeli chodzi o wykresy to wiesz il ja miałam pięknych książkowych i 99% pozytywnych... nie ma co się łamać

• grosza Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do wykresów to pytanie kiedy strzelacie że była u mnie owulka ?

caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • satori Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 12:03

bliska77, grosza, promyk lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    a co do wykresów to pytanie kiedy strzelacie że była u mnie owulka ?
    Ja się nie znam :P ale życzę żeby była we własciwym dla Ciebie czasie :P

grosza, Lucky lubią tę wiadomość

‹‹ 1144 1145 1146 1147 1148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ