35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyReni, Dziewczyny, przez te opaski itp zapomniałam co Wam chciałam napisać, otóż nadeszła wiekopomna chwila i pierwszy raz w życiu upiekłam ciasto!!!!!!! to majonezowe!!!!!!!! i wyszło mi i moja córcia mnie skwitowała
"nie wiem czy się śmiać czy płakać, moja mamusia upiekła ciasto"!!!!
dzięki dzięki dziękiReni, Bozia3, Lucky, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Reni jakbym slyszala mojego pulmunologa . Palenie szkodzi to udowodniono, ale zanim to zrobiono palenie czy tez zucie tytoniu bylo ok. Ja palilam przy obu ciazach. Fakt ze zmniejszylam z +- prawie 3 do 1 paczki dziennie. Moje corki nigdy nie mialy problemow z ukladem oddechowym . Jak na matke palaczke to mialy calkiem ladna mase urodzeniowa i dlugosc.
A tak z innej beczki - moj brat nigdy nie mial papierosa w reku a co dopiero w buzi i ma brodawczaka krtani ktory jest zaliczany jako nowotwor palaczy. Tak wiec jednemu bog da a drugiemu dolozy
QUOTE=Reni]oczywiście wiemy jakie skutki ma palenie papierosów ale... ku pamięci .. bo może warto jednak przestać jarać na stałe
Palenie papierosów wpływa negatywnie na jakość spermy i zmniejsza liczbę plemników. Palenie wpływa także na kobiecy cykl miesiączkowy.
Poronienia, problemy z łożyskiem oraz zaburzenia płodu częściej występują u matek palacych. Ponadto, dzieci matek palących są często mniejsze zaraz po urodzeniu i są bardziej podatne na choroby.
Możesz wnieść istotny wkład w urodzenie zdrowego dziecka przez rzucenie palenia trzy miesiące przed leczeniem zaburzeń płodności.
Ponadto, badania naukowe wykazały, że nawet jeśli tylko jeden z partnerów pali szansa poczęcia i ciąży zmniejsza się o połowę. Wbrew powszechnym opiniom, bierne palenie może mieć negatywny wpływ na zdrowie. Dym tytoniowy w powietrzu wewnątrz pomieszczeń zawiera te same toksyczne i rakotwórcze czynniki, co dym bezpośrednio wdychany przez palacza.[/QUOTE]
bliska77, Reni, Bozia3, Iwone lubią tę wiadomość
Promyk -
nick nieaktualny
-
Dzieczyny te wszystkie opaski itd to sa pierdoly....! lizaki tez, patrzac teraz z perspektywy czasu juz nie bylabym taka hetera jesli chodzi o slodycze...Aga, gratuluje ciacha! ciesze sie ze zaczelas piec, bo wiesz skoro jestes w naszym zwiazku kobieta to ja bede sobie zyczyla ciacho co weekend;-) a jesli chodzi o spineczki to jakos sie dogadamy....
agafbh wrote:Reni, Dziewczyny, przez te opaski itp zapomniałam co Wam chciałam napisać, otóż nadeszła wiekopomna chwila i pierwszy raz w życiu upiekłam ciasto!!!!!!! to majonezowe!!!!!!!! i wyszło mi i moja córcia mnie skwitowała
dzięki dzięki dziękiBozia3, bliska77, Lucky, Mango lubią tę wiadomość
-
agafbh wrote:Reni, Dziewczyny, przez te opaski itp zapomniałam co Wam chciałam napisać, otóż nadeszła wiekopomna chwila i pierwszy raz w życiu upiekłam ciasto!!!!!!! to majonezowe!!!!!!!! i wyszło mi i moja córcia mnie skwitowała
dzięki dzięki dziękiReni, bliska77, Iwone, Mango lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dorka luz na biodrach nie ma co wyć..
jedziemy od nowa i w końcu się uda
nie smutkujDorka71 wrote:witajcie!
jeżeli z tak pięknym wykresem dupa blada to ja nie mam juz pomysłu na sukces...plamię...wyję...wariuję...Dorka71, Bozia3, bliska77, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Dorka71 wrote:witajcie!
jeżeli z tak pięknym wykresem dupa blada to ja nie mam juz pomysłu na sukces...plamię...wyję...wariuję...nie wariuj, od nowego cyklu jazda od nowa..
caffe, bliska77, Lucky lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Wykres to za mało na dzidzię...
nie wariuj, od nowego cyklu jazda od nowa..
Ja też jakoś dzisiaj do dupy się czuję, spać mi się chce cały czas, ale być może bromergon tu miesza.
Też mam dosyć bo co wizyta u gina to jakies nowe "odkrycie" i wszystko ląduje w ciemnej dooopie.bliska77, Lucky lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViola wrote:Dzieczyny te wszystkie opaski itd to sa pierdoly....! lizaki tez, patrzac teraz z perspektywy czasu juz nie bylabym taka hetera jesli chodzi o slodycze...Aga, gratuluje ciacha! ciesze sie ze zaczelas piec, bo wiesz skoro jestes w naszym zwiazku kobieta to ja bede sobie zyczyla ciacho co weekend;-) a jesli chodzi o spineczki to jakos sie dogadamy....
caffe, Lucky lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny