X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    ehehee myślę, że my kobiety, jesteśmy do tych wyborów przystosowane biologicznie. Facet by tego nie ogarnął. No- chyba że gej :)
    Decyzyjność w ciązy znacznie spada, więc nie mów nic o wyborach. Ja odkladam część "na później", bo ja ktoś mnie pyta czego chcę, to zwyczajnie nie mam pojęcia.

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Decyzyjność w ciązy znacznie spada, więc nie mów nic o wyborach. Ja odkladam część "na później", bo ja ktoś mnie pyta czego chcę, to zwyczajnie nie mam pojęcia.
    o to prawda :) ja w ogole jako waga mam jazde z decyzjami :D rozważam i myśle ;) a teraz o wiele mi trudniej :D
    ostatnio akcja z laktatorem, niby wybrany juz dawno, medela mini elektric ale znalazlam przypadkiem jakis tam lovi i myśle...

iwcia77 lubi tę wiadomość

hGXkp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    odniosłam się do: mętlik kosmetyczny, ciężko wybrać pieluszki, chustki czy krem do tyłka :D

hehehe

malgos741 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • moremi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a tak z innej beczki, bo lekturę internetów uprawiam:

jak mnie wkur...a jak ktoś pisze albo mówi:
    - po prawo
    - po lewo

ja prdl... gotuje się we mnie.
    A nad poszłem, zaszłem nikt już nie ubolewa. Dzisiaj za to poznałam nowe słowo (Kapta kopalnią wiedzy ;-) ). Ściągłam.
    Od męża wcześniej poznałam "pompnąć" (czasownik odrzeczownikowy pochodzący od pompy).

kapturnica, Magdala, iwcia77, macduska, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • sandra80 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta będzie dobrze, dużo teraz dzieci ma szmery, wyrastają z tego, ale masz rację sprawdzić trzeba.

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    ostatnio akcja z laktatorem, niby wybrany juz dawno, medela mini elektric ale znalazlam przypadkiem jakis tam lovi i myśle...
    o, dzięki za przypomnienie. ja wczoraj też znalazłam niby telefon stacjonarny jaki spełnia moje wymagania, ale potem znalazłam jeszcze jeden, lepszy, tylko miałam sprawdzić czy ma jedną taką, konieczną dla mnie, funkcję. I nie sprawdziłam. A sprawdzić muszę i szybko kupować. To tak a propos decyzji... ;)

c5e015d88e.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    odniosłam się do: mętlik kosmetyczny, ciężko wybrać pieluszki, chustki czy krem do tyłka :D

hehehe
    Ale wiesz jakie przy tym są dylematy? Nad glupimy chusteczkami mozesz cały dzień się zastanawiać. I to nie jest śmieszne, do kurtyzany nędzy!

ComeToMeBaby, kapturnica, Natka_79, Magdala, Mimbla, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A nad poszłem, zaszłem nikt już nie ubolewa. Dzisiaj za to poznałam nowe słowo (Kapta kopalnią wiedzy ;-) ). Ściągłam.
    Od męża wcześniej poznałam "pompnąć" (czasownik odrzeczownikowy pochodzący od pompy).
    a kamerować??!!??!!
    kur.. rzygam tym kamerowaniem.

edit. te poszłem, zaszłem itd, które wymieniasz to jednak innego rodzaju problem językowy. Po prawo i po lewo to już w ogóle karkołomne pomieszanie z poplątaniem. Naprawdę mnie to rusza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 19:38

moremi, iwcia77, kkisia, Simba lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a kamerować??!!??!!
    kur.. rzygam tym kamerowaniem.
    A tarkowac? Od tarcia na tarce.

moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    o to prawda :) ja w ogole jako waga mam jazde z decyzjami :D rozważam i myśle ;) a teraz o wiele mi trudniej :D
    Piszą na forach że medela głośna ale najbardziej wydajna i ja bym stawiała na to.

iwcia77 lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ale wiesz jakie przy tym są dylematy? Nad glupimy chusteczkami mozesz cały dzień się zastanawiać. I to nie jest śmieszne, do kurtyzany nędzy!
    Moremi, ty też tak masz?? :D bo myślałam że jestem odosobnionym przypadkiem :D

ja już hippy odrzucilam, bo mi J uczuliły, babydreamy pamietam że szybko wysychały i w ogóle były mało nasączone wtedy. jak J był starszy to służyły mi biedronkowe. Pampersowe ok, tylko nie wiem jakie te białe bo w sumie leciałam na zielonych ;) teraz widzę nowości, z bawełną i jeszcze jakieś ultra delikatne dla noworodków...no, trudny wybór :)

moremi, dorbie, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Piszą na forach że medela głośna ale najbardziej wydajna i ja bym stawiała na to.
    dlatego właśnie na niego stawiałam, ale znalazłam to: http://lovi.pl/pl/produkty/13/Laktator+elektroniczny+Prolactis+NOWO%C5%9A%C4%86
    niby dwufazowy, cichszy od medeli i ładnie ściąga. Szkoda, że medela swing taka droga...

ania.g lubi tę wiadomość

hGXkp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj jesteśmy z m w aptece i ja zamówiłam sobie suplementy na włosy a mój m na swoje plemniory. gdzieś tam czytał sobie po forach, ze chłopaki salfazin biorą i wit c. i kwas foliowy- ale powiedziałm mu że może się moim częstować. no to idziemy. ja zamówilam swoje, on prosi o salfazin. nie ma, pani musi zamówić. no to ok- zamawiamy, jutro będzie. pani się upewnia: salfazin, na trądzik, tak? ja zgłupiałam, m jeszcze bardziej, niepewnie mówimy: nieeeee..... m nerwowo spogląda w telefon, w którym miał otwartą stronę z salfazinem, pani dopowiada: z cynkiem, tak? Uuuufff, tak tak- z cynkiem :) Hehehe dobrą minę musieliśmy mieć :) i jeszcze: wic C w największej dawce jaką pani ma (myślałam, że są tylko 100, 250 i 500), a pani od razu: 1000. No to elegancko. Im mniej tych tabletek tym lepiej.
    A tak potem patrzę na ten cały salfazin, bo kojarzyłam, że i on się przewijał na ovufriendzie, kojarząc, że salfazin to jako dodatek do innych suplementów raczej, a nie jako gwóźdź programu. No- na razie chyba m spuścił zasłonę milczenia na ten cały Androvit i Promen. Jest chętny brać salfazin, wit c 1000 (chociaż w salfazinie też jest wit c) i kwas foliowy. Bo czytał. Noooo, a jak już on coś przeczyta to ma moc sprawczą. Myślę, że na Profertil, który na miesiąc kosztuje 200zł na razie nie chce wydawać kasy kiedy i tak nie wiadomo czy w kariotypach coś nie wyjdzie i tak na prawdę te suplementy i tak nic nie dadzą. No to niech bierze to co tam sobie wymyślił.

Dobrze tylko, że wiedziałam po wcześniejszych lekturach rozmowach z wami, ze tą wit. C to w dawce 1000 powinien brać. Utkwiło mi to w pamięci i taką kupiliśmy. Super :) Dziękuję.

malgos741, dorbie, Magdala, kapturnica, ania.g, Dziobak, iwcia77, macduska, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Przychodzi niedźwiedź do zająca i rozpaczliwym tonem mówi:
    - Zając, ty się mnożysz jak nie wiem co, a ja nic, pomóż przyjacielu.
    Zając na to:
    - A marchewkę żresz???
    - Nie!!!
    - No staaaaaaary!!!!!
    Pół roku niedźwiedź je marchew no i nic nie pomogło. Znowu przychodzi do zająca i mówi:
    - Zając, pomóż, nie bądź taki.
    A zając na to:
    - A marchewkę żresz???
    - Tak!!!
    - A tartą????
    - Nie!!!
    - No staaaaaaary!!!!!
    Więc kolejne pół roku niedźwiedź je tartą marchewkę i nic. Znowu przychodzi do zająca i błaga go o pomoc.
    Zając:
    - A marchwkę żresz?
    - Tak!
    - A tartą?
    - Tak!
    - A z groszkiem?
    - Nie!!!
    - No staaaaaaary!!!!!
    No i znów kolejne pół roku niedźwiedź je tartą marchewkę z groszkiem i nic. Przychodzi do zająca i mówi:
    - Zając, ja cię bronię przed wilkiem i lisicą, a ty mi się tak odpłacasz. Pomóż mi bo lata lecą, a ja dzieci nie mam.
    - A marchewkę żresz?
    - Tak!
    - A tartą?
    - Tak!
    - A z groszkiem?
    - Tak!!
    - A dupczysz???
    - Nie!!!
    - No staaaaaaary!!!!!

malgos741, iwcia77, Mega, Heretyczka, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta na pewno będzie wszystko dobrze. <3
    Wacia super ;)
    Kometa widzę że suplementy poszły w ruch... ;)

kapturnica lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, mój Hubi miał do 3 lat.
    Nie martw się, większość jest fizjologiczna. Zrobią echo i się dowiesz. A terminy to macie strasznie długie.
    Wiesz, że duzych wad nie ma, bo mialas usg w ciąży z echem, prawda?

kapturnica, malgos741, iwcia77, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    dzisiaj jesteśmy z m w aptece i ja zamówiłam sobie suplementy na włosy a mój m na swoje plemniory. gdzieś tam czytał sobie po forach, ze chłopaki salfazin biorą i wit c. i kwas foliowy- ale powiedziałm mu że może się moim częstować. no to idziemy. ja zamówilam swoje, on prosi o salfazin. nie ma, pani musi zamówić. no to ok- zamawiamy, jutro będzie. pani się upewnia: salfazin, na trądzik, tak? ja zgłupiałam, m jeszcze bardziej, niepewnie mówimy: nieeeee..... m nerwowo spogląda w telefon, w którym miał otwartą stronę z salfazinem, pani dopowiada: z cynkiem, tak? Uuuufff, tak tak- z cynkiem :) Hehehe dobrą minę musieliśmy mieć :) i jeszcze: wic C w największej dawce jaką pani ma (myślałam, że są tylko 100, 250 i 500), a pani od razu: 1000. No to elegancko. Im mniej tych tabletek tym lepiej.
    A tak potem patrzę na ten cały salfazin, bo kojarzyłam, że i on się przewijał na ovufriendzie, kojarząc, że salfazin to jako dodatek do innych suplementów raczej, a nie jako gwóźdź programu. No- na razie chyba m spuścił zasłonę milczenia na ten cały Androvit i Promen. Jest chętny brać salfazin, wit c 1000 (chociaż w salfazinie też jest wit c) i kwas foliowy. Bo czytał. Noooo, a jak już on coś przeczyta to ma moc sprawczą. Myślę, że na Profertil, który na miesiąc kosztuje 200zł na razie nie chce wydawać kasy kiedy i tak nie wiadomo czy w kariotypach coś nie wyjdzie i tak na prawdę te suplementy i tak nic nie dadzą. No to niech bierze to co tam sobie wymyślił.

Dobrze tylko, że wiedziałam po wcześniejszych lekturach rozmowach z wami, ze tą wit. C to w dawce 1000 powinien brać. Utkwiło mi to w pamięci i taką kupiliśmy. Super :) Dziękuję.

cześć

witaminę C
    lepiej kupić i brać lewoskrętną

zdecydowanie większa wchłanialność

Mimbla, macduska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, że ja mam dzis studniówkę

beates, malgos741, ComeToMeBaby, iwcia77, paszczakin, ania.g, Dziobak, gosia7122, macduska, Mimbla, Magdala, kkisia, Simba lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Kometa widzę że suplementy poszły w ruch... ;)
    aaaa, bo najpierw brał ten Androvit, potem Proman. A potem mu się skończyło, wyniki i tak złe (chociaż ostatnie może i trochę lepsze). I co się pytałam czy już był w aptece to tylko mi mówił, że zapomniał, albo że okazji nie było itd. Więc się wkurzyłam, bo to już chyba z miesiąc bez niczego jest i zabrałam go do apteki przy okazji swoich suplementów. Jedno tylko dobre, że coś sobie czytał wcześniej sam. W końcu- to tylko suplementy, nie leki. Wszystko jedno co będzie brał, najważniejsze że się trochę wspomoże, a przyczynę kiepskich wyników szukamy. Jutro idzie na umówione pobranie krwi na kariotypy. Wtedy dowiemy się kiedy wyniki. Po wynikach konsulting w klinice.

dorbie, malgos741, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    A zimy u was takie zimne? Podesle do mamy albo może podrzuce, bo będę na Ujeścisko przejeżdżać przez Morenę.
    Daj mi na priva adres i tel do mamy.
    okej, dzieki- wlasnie chodzi o to ze ja tu mam taki lzejszy kombinezon , bo tu zimy nie sa takie mrozne , ale pojade do polandii niebawem! ( mam nadzieje) i bardzo mi sie przyda , wiec jak juz pozniej wyrosnie to z polski bedzie latwiej mojej mamie to komus dalej podac ;D

zaraz ci napisze na whatsappie albo na fb - jak wolisz?

‹‹ 11523 11524 11525 11526 11527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ