SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, moja młodsza ma. Zdiagnozowano tzw strunę rzekomą u niej. Czyli jest to dodatkowa struna w sercu która powoduje szmery i nic poza tym.
    Dorbie, nie wiem czy dobrze to opisałam ale jakby co to sprostuj :)

iwcia77, kapturnica, dorbie, Simba lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta- gdyby lekarz stwierdzil, ze to jest powazna sprawa to juz bys byla u kardiologa jako sprawa urgent, na pewno jest tak jak powiedzial ale rozumiem Twoj niepokoj i tez bym szukala prywatnie, lepiej dmuchac na zimne , tymczasem sprobuj sie wyluzowac , bo ci sie kefir w cyckach zrobi ...

kapturnica, ania.g, moremi, dorbie, Magdala, kkisia lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Bry.
    My po wizycie mały urósl 2cm i przybrał za te 2tyg równe 650gram więc ładnie rośnie na piersi.
    I niby wszystko super i w porządku ale mamy skierowanie do kardiologa dziecięcego bo podobno wysłuchał lekarz jakies szmery nad serduchem ,a że ja matka cukrzycowa wiec dmuchajOM na zimne i mamy iśc.Jako ,że w cuda nie wierze ,żeby dostac sie państwowo kombinuje prywatnie wizyte .Niestety najwczesniej wsączu mam na 2grudnia.W jaśle jest jakis kardiolog ale nie odbiera teraz.No nic bede szukac i w tarnowie jeszcze byle jak najszybciej to sprawdzic.Niby mówil lekarz ,ze bardzo duzo dzieciorow ma szmery nad sercem i nic zlego to nie oznacza ale jakby nie patrzyl czlowiek sie zmartwil od razu.Ehhh witki mi opadly tak jakos mocno w dół .0cray.gif

Laski miało które dziecie z Waszych takie szmery ?
    Kajtek ma szmery - na całe szczęście zdiagnozowali go od razu po porodzie na Kopernika ( i całe szczęście,że tam rodziłam go) - dlatego od razu był przebadany i USG i EKG. Wyszło, że to fizjologiczne i niegroźne - wiele dzieci tak ma. Teraz po roku byłam do kontroli na Strzeleckich - ta sama diagnoza po EKG, a jutro idę jeszcze to potwierdzić na USG. Czekałam na termin teraz do kontroli około 2 miechy.

iwcia77, kapturnica, ania.g, moremi, macduska, dorbie, Magdala, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Kapta, moja młodsza ma. Zdiagnozowano tzw strunę rzekomą u niej. Czyli jest to dodatkowa struna w sercu która powoduje szmery i nic poza tym.
    Dorbie, nie wiem czy dobrze to opisałam ale jakby co to sprostuj :)
    Właśnie o tym czytam.Mam nadzieje ,ze to niegroźna przypadłość.Czytam również ,że wady serducha dają objawy w postaci zmian kolorów zabarwienia skóry , silnej marmurkowości rączek i nóżek . Niby czuje ,że ejst wszystko oki ale z tyłu głowy mam strach.....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Znowu ladacznica mac ferie?! Ilez mozna do penisa! Przeca te norweskie dzieciecia sie niczego nauczyc nie zdaza i juz wszystko zapomna. Ic pan w czlonek z takim systemem! :-P
    System jest zajebisty. Jedyne chyba co fajne w tej szkole... Są rowne odstępy między feriami, mniej więcej 2 miesieczne, kiedy zaczynasz się męczyć, to bach! Są tygodniowe ferie. A Ty nie gadaj, bo w Dojczach też macie ferie ziemniaczane chyba, nie?

Bozia3, iwcia77, kapturnica, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    System jest zajebisty. Jedyne chyba co fajne w tej szkole... Są rowne odstępy między feriami, mniej więcej 2 miesieczne, kiedy zaczynasz się męczyć, to bach! Są tygodniowe ferie. A Ty nie gadaj, bo w Dojczach też macie ferie ziemniaczane chyba, nie?
    kartoflane ;D chyba :D

Bozia3, Dziobak, paszczakin lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny <3.
    Też myślę ,że jakby była jakas patologiczna budowa serducha juz bym o tym wiedziała znacznie wcześniej.
    W końcu 2razy na badaniach prenatalnych 4D miał sprawdzona anatomie serca , przepływy i było wszystko dobrze , no i ginex na nfz też to sprawdzal często..
    Po po porodzie tez był szczegółowo badany więc mam nadzieje ,że lekarz dla spokoju głowy kazał udac się na wizyte.
    Ale tak jak Iwcia piszesz człowiekowi zasieje sie ziarno niepokoju i drąży dziure strachu.Mój chlopina tak się zestresil ,że zapomniał dokumentów z gabinetu zabrać .Dobrze ,że lekarz oddzwonil zanim wsiedliśmy do auta.

Bozia3, ania.g, iwcia77, malgos741, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foteliki rozdzielone? Mam kombinowac z moimi czy przyszle zakażone stoją w kolejce? Misiek? Mi najłatwiej zabrać gadżety latem samochodem albo posłać z chłopem, który czasem smiga do Pl dużym wozem. Jakby co to moje aktualne.

Simba - ją jestem antyfanem kombinezonów, ale fanem spiworkow. Kupilam 2 kombinezony, żadnego Adaś nie ubrał ( chce ktoras? Na 74 cm, nowki sztuki ), jeździł zimą w kurtce i spiworku z wełna, więc nie było potrzeby dodatkowego grzania mu kopyt. Do auta też spiwor wpiety w fotelik, bralam go tylko w koszulce i spodenkach do auta.
    Kombinezony są fajne przy dzieciach już porządnie chodzących.

ania.g, iwcia77, Magdala, kkisia lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, nie nerwuj. Będzie dobrze <3

kapturnica lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Foteliki rozdzielone? Mam kombinowac z moimi czy przyszle zakażone stoją w kolejce? Misiek? Mi najłatwiej zabrać gadżety latem samochodem albo posłać z chłopem, który czasem smiga do Pl dużym wozem. Jakby co to moje aktualne.

Simba - ją jestem antyfanem kombinezonów, ale fanem spiworkow. Kupilam 2 kombinezony, żadnego Adaś nie ubrał ( chce ktoras? Na 74 cm, nowki sztuki ), jeździł zimą w kurtce i spiworku z wełna, więc nie było potrzeby dodatkowego grzania mu kopyt. Do auta też spiwor wpiety w fotelik, bralam go tylko w koszulce i spodenkach do auta.
    Dziobak, dziękuję. Już się dogadałam z Iwcią. Ale zainteresowane były jeszcze Moremi i Natka.

Natka_79, Dziobak, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:

No właśnie nie wiem jak z fotelikami :)
    Ania bierze od Iwci, Moremi tez zgłasza potrzebę :) i ja jeśli by sie dało :) tylko ja bym chciała do bazy z isofixem dlatego pytam o twoje maxi cosi, czy to jest cabrio a moze poeble :)

iwcia77 lubi tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, na pewno jest wszystko dobrze. Trzymam kciuki zeby szybko sie udało dostać do lekarza

kapturnica lubi tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:

to też zależy od dziecka...mój Kajtek - to śpiworek teraz by rozszarpał chyba....nie cierpi być pętany w tego typu wynalazki.....
    a poza tym to podjeżdżasz z nim do sklepu i wyciągasz w gaciach ze śpiworka? Bo nie kumam - przecież ciepło ma mu byc na zewnątrz, a nie w samochodzie, który jest ogrzewany.....Mój juz za rączkę wchodzi ze mną do sklepu czy przychodni - więc w czym miałby chodzić?...a Simbowe Twixy będa miały skończony rok w zimie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 18:19

FZuMp1.png

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kombinezon był w pierwszych miesiącach, w okolicach roczku J chodził w kurtce, miajam tez takie spodnie jakby narciarskie ale nie założył ani razu. Rajstopki i grube spodnie mu zakładałam i było dobrze, tylko teściowa medzila o tych grubych spodniach ;) aa w wózku miał tali śpiwór i to wszystko

hGXkp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    No właśnie nie wiem jak z fotelikami :)
    Ania bierze od Iwci, Moremi tez zgłasza potrzebę :) i ja jeśli by sie dało :) tylko ja bym chciała do bazy z isofixem dlatego pytam o twoje maxi cosi, czy to jest cabrio a moze poeble :)
    Dzizas nie wiem czy to cabrio czy poeble. Ale ono nie ma zadnej bazy, jest sam fotelik. Mysmy dostali uzywke, był bez bazy, potem kupilismy Acta Graco z baza. Więc ten tylko na przypinanie pasami, co jest jednak trochę uciazliwe, ewentualnie dokupienie bazy, ale z tego co wiem, to baza może być droga dość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 18:31

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    to też zależy od dziecka...mój Kajtek - to śpiworek teraz by rozszarpał chyba....nie cierpi być pętany w tego typu wynalazki.....
    a poza tym to podjeżdżasz z nim do sklepu i wyciągasz w gaciach ze śpiworka? Bo nie kumam - przecież ciepło ma mu byc na zewnątrz, a nie w samochodzie, który jest ogrzewany.....Mój juz za rączkę wchodzi ze mną do sklepu czy przychodni - więc w czym miałby chodzić?...a Simbowe Twixy będa miały skończony rok w zimie....
    Nie jest w gaciach w spiworku, jest w spodenkach i bluzce, w sklepach jest cieplo przecież. Chodzi o to, że kiedy wiem, że jadę tylko do marketu albo w trase, a nie na spacer, to nie wbijam niemowlaka ( bo mowie o niechodzacym maluchy, a nie takim jak nasze teraz ) w kombinezon, żeby się właśnie nie szarpać w ogrzanym aucie czy sklepie. A do auta trzeba jakos przejść, więc niose dziecko w foteliku w spiworze, potem jest też przyjemniej w takim spac w aucie. Chyba, że masz drzwi do garażu w piwnicy domu, ja nie mam.
    Na spacer w głębokim wózku tylko spiworek, z lekko ubranym dzieckiem w środku. Bo jak masz zrobić stop na karmienie czy zmianę pieluchy, to po cholerę się szarpać z kobminezonem?
    Adas teraz ma prawie same kombinezony, jesienne i zimowe. Ale już chodzi i mniej jeździ w wózku, więc to inaczej trochę.

ania.g, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Bry.
    My po wizycie mały urósl 2cm i przybrał za te 2tyg równe 650gram więc ładnie rośnie na piersi.
    I niby wszystko super i w porządku ale mamy skierowanie do kardiologa dziecięcego bo podobno wysłuchał lekarz jakies szmery nad serduchem ,a że ja matka cukrzycowa wiec dmuchajOM na zimne i mamy iśc.Jako ,że w cuda nie wierze ,żeby dostac sie państwowo kombinuje prywatnie wizyte .Niestety najwczesniej wsączu mam na 2grudnia.W jaśle jest jakis kardiolog ale nie odbiera teraz.No nic bede szukac i w tarnowie jeszcze byle jak najszybciej to sprawdzic.Niby mówil lekarz ,ze bardzo duzo dzieciorow ma szmery nad sercem i nic zlego to nie oznacza ale jakby nie patrzyl czlowiek sie zmartwil od razu.Ehhh witki mi opadly tak jakos mocno w dół .0cray.gif

Laski miało które dziecie z Waszych takie szmery ?

Miało i zniknęły jak sen jaki złoty. Kapta izi, może Cię Babyblus dopadł?

ania.g, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Plan zajęć OF
    Wacia 29.09
    Mimbla 05.10 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    SolarPolar 05.10
    ania.g 16.10
    małgoś741 po 15.10 IUI
    KKisia październik http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    Bisca listopad http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    Gretka 48 dni do zakończenia Visanne
    Magdala czeka na termin (do 6 tyg. licząc od 22.09-03.11)
    Reni 16.12
    Reni styczeń 2016 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    Jeszcze ja, jeszcze ja!!! 1,10 podglądanie jajek u gina ;)

ania.g, moremi, ComeToMeBaby, malgos741, Reni, Mimbla, kkisia, Sabina, Simba lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Dzizas nie wiem czy to cabrio czy poeble. Ale ono nie ma zadnej bazy, jest sam fotelik. Mysmy dostali uzywke, był bez bazy, potem kupilismy Acta Graco z baza. Więc ten tylko na przypinanie pasami, co jest jednak trochę uciazliwe, ewentualnie dokupienie bazy, ale z tego co wiem, to baza może być droga dość.
    Tak, wiem ze bazy sa drogie ale używkę bym znalazła :) gdybys mogła zerknąć, gdzieś to musi pisać, albo foty zrobic to bym moze rozpoznała jaki to jest :)

hGXkp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Tak, wiem ze bazy sa drogie ale używkę bym znalazła :) gdybys mogła zerknąć, gdzieś to musi pisać, albo foty zrobic to bym moze rozpoznała jaki to jest :)
    To muszę się wdrapać na strych, postaram się wieczorem,a jak nie to jutro, bo będę się wyciągać walizy na wyjazd. :-)

moremi, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

‹‹ 11521 11522 11523 11524 11525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ