X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    cześć

witaminę C
    lepiej kupić i brać lewoskrętną

zdecydowanie większa wchłanialność
    myślałam, że sobie ze mnie żartujesz. wit c to wit c.
    prawoskrętna, lewoskrętna? brzmi jak drzwi obrotowe w markecie.

zapytałam wujka gugla. aaaaależ dywagacji na ten temat hahaha. i oczywiście spór otwarty. no, w kazdym razie sprawdziłam co kupiliśmy- kwas L-askorbinowy. Czyli wit.C. czyli to co aktywne biologicznie. Czyli to dobre ;) Wit C to wit C.
    człowiek się całe życie uczy :)

malgos741, iwcia77, Mimbla, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    A wiecie, że ja mam dzis studniówkę
    zabawa.gif
    tuptup.gif

iwcia77, malgos741, dorbie lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od rana głowa mi pęka
    niedospanie zrobiło swoje i stres w pracy
    ciężki dzień

powiedzcie mi, jak to jest
    od kiedy potencjalnie przyjmowane leki mogą mieć wpływ na ciążę ?

jestem 8 dni i po ovu i możliwe, że może to udany cykl (potencjalnie tak zakładam, pomimo kilkunastoprocentowej szansy)
    i męczyłam się tak cały dzień bez proszków na ból, bo przyznam szczerze, nie do końca byłam pewna, do kiedy tak naprawdę jest czas bezpiecznych grzechów ????

gdzieś cztałam, że do 14-tu dni po zapłodnieniu, grzeszki przyszłych matek, często nieświadome, nie są groźne dla zarodka.
    ale jak jest naprawdę ?

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    o to prawda :) ja w ogole jako waga mam jazde z decyzjami :D rozważam i myśle ;) a teraz o wiele mi trudniej :D
    ostatnio akcja z laktatorem, niby wybrany juz dawno, medela mini elektric ale znalazlam przypadkiem jakis tam lovi i myśle...
    jak juz masz wydac kase to medela- ja mialam pozyczony mini elektric, i swing, i mialam od dziobaka na pompke aventu i polecam medele z zamknietymi oczami :D

moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    myślałam, że sobie ze mnie żartujesz. wit c to wit c.
    prawoskrętna, lewoskrętna? brzmi jak drzwi obrotowe w markecie.

zapytałam wujka gugla. aaaaależ dywagacji na ten temat hahaha. i oczywiście spór otwarty. no, w kazdym razie sprawdziłam co kupiliśmy- kwas L-askorbinowy. Czyli wit.C. czyli to co aktywne biologicznie. Czyli to dobre ;) Wit C to wit C.
    człowiek się całe życie uczy :)

ja też całe życie tak myślałam, że ta lewoskrętna to jakiś żart i naciąganie na kasę
    ale tak nie jest
    od jakiegoś roku wcinam szczególnie jesienią i zimą tą lewoskrętną, której można brać mniejsze dawki, a wchłanialność jest zdecydowanie lepsza od prąwoskrętnej

mądre głowy kiedyś mi doradziły
    do tego dodaję chlorellę i moegi

ComeToMeBaby, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    ja też całe życie tak myślałam, że ta lewoskrętna to jakiś żart i naciąganie na kasę
    ale tak nie jest
    od jakiegoś roku wcinam szczególnie jesienią i zimą tą lewoskrętną, której można brać mniejsze dawki, a wchłanialność jest zdecydowanie lepsza od prąwoskrętnej

mądre głowy kiedyś mi doradziły
    do tego dodaję chlorellę i moegi

chlorellę i omegi :) - miało być

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    okej, dzieki- wlasnie chodzi o to ze ja tu mam taki lzejszy kombinezon , bo tu zimy nie sa takie mrozne , ale pojade do polandii niebawem! ( mam nadzieje) i bardzo mi sie przyda , wiec jak juz pozniej wyrosnie to z polski bedzie latwiej mojej mamie to komus dalej podac ;D

zaraz ci napisze na whatsappie albo na fb - jak wolisz?
    FB bo komórkę mi szlag trafił i nie mam whatsappa.

• ania.g Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Moremi, ty też tak masz?? :D bo myślałam że jestem odosobnionym przypadkiem :D

ja już hippy odrzucilam, bo mi J uczuliły, babydreamy pamietam że szybko wysychały i w ogóle były mało nasączone wtedy. jak J był starszy to służyły mi biedronkowe. Pampersowe ok, tylko nie wiem jakie te białe bo w sumie leciałam na zielonych ;) teraz widzę nowości, z bawełną i jeszcze jakieś ultra delikatne dla noworodków...no, trudny wybór :)
    Polecam te z Lidl, 80 szt za ok 4 zł, odpowiednio wilgotne, fajne w dotyku i nie pienią się jak niektóre. Nazywają się " toujours"

iwcia77, dorbie, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    FB bo komórkę mi szlag trafił i nie mam whatsappa.
    Ta nową co w lipcu kupiłaś?

iwcia77, Dziobak lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaptu, nie martw sie- dużo dzieci szmyra serduchem, a jak nie ma innych objawów, to niech se szmyra (nowe słowo specjalnie dla Was) ;)

Co so zimy, to ja mam śpiwory wozkowe, to chyba wystarczy? W foteliku jak go wynosze, to przykryty kocem jest. Kombizon chyba mi niepotrzebny nie? Zima będzie tylko jak będziemy w Polsce, Adam będzie miał 8 miesięcy, wiec łazić nigdzie nie będzie.. No chyba, że na sanki, ale przecie na 3 tygodnie kombinezonu nie kupię.. Poza tym nie mam pojęcia ile on będzie miał wzrostu wtedy.
    Która miała wielkie dziecko i może mi zaprognozować na grudzien? Adam tez ma teraz 72cm, od porodu urósł prawie 20cm.. :/
    Kiedy dzieci przestają tak szybko rosnąć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 22:17

iwcia77, kapturnica, ania.g, moremi, kkisia, Simba lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    A wiecie, że ja mam dzis studniówkę
    To po setce Dorbie stawiasz! Prasujemy na twardo, z krochmalem!

iwcia77, dorbie, Dziobak, macduska, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chustę do tylka to ja ostatnio testowałem dużo. I bardzo mi się sprawdzały Velvet'u. Widzialyscie takie? Ciężko je znalesc, dla 3-miejskich - w Tesco przy obwodnicy były.

dorbie lubi tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Ta nową co w lipcu kupiłaś?
    W lipcu rok temu. Wziela i pekla, hmm, nawet nie pekla, tylko zrobila sie mala ryska. Ale dotykowy ekran przestal dzialac, musze wymienic caly ekranik. Corka mi dala swoja stara komorke, peknieta tak, ze wyglada jak pajeczyna, ledwo co ikony widac. A dziala...
    Ta co kupilam teraz, ma simlocka z Orange, a ja mam Plusa, więc też sobie ją moge między poslady wysadzić...

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa a można tak Wit C łykać jak się chce?
    Czy można przedawkowac?
    W salfazinie jest i jeszcze dodatkowo 1000

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    od rana głowa mi pęka
    niedospanie zrobiło swoje i stres w pracy
    ciężki dzień

powiedzcie mi, jak to jest
    od kiedy potencjalnie przyjmowane leki mogą mieć wpływ na ciążę ?

jestem 8 dni i po ovu i możliwe, że może to udany cykl (potencjalnie tak zakładam, pomimo kilkunastoprocentowej szansy)
    i męczyłam się tak cały dzień bez proszków na ból, bo przyznam szczerze, nie do końca byłam pewna, do kiedy tak naprawdę jest czas bezpiecznych grzechów ????

gdzieś cztałam, że do 14-tu dni po zapłodnieniu, grzeszki przyszłych matek, często nieświadome, nie są groźne dla zarodka.
    ale jak jest naprawdę ?

podbijam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    W lipcu rok temu. Wziela i pekla, hmm, nawet nie pekla, tylko zrobila sie mala ryska. Ale dotykowy ekran przestal dzialac, musze wymienic caly ekranik. Corka mi dala swoja stara komorke, peknieta tak, ze wyglada jak pajeczyna, ledwo co ikony widac. A dziala...
    Ta co kupilam teraz, ma simlocka z Orange, a ja mam Plusa, więc też sobie ją moge między poslady wysadzić...
    Acha

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Kometa a można tak Wit C łykać jak się chce?
    Czy można przedawkowac?
    W salfazinie jest i jeszcze dodatkowo 1000
    Jak za duzo vitC to się wysika

iwcia77, macduska, Mimbla, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 prawda! mozesz az do testu ciazowego grzeszyc ;D

ja w dzien przed testem..a bylo juz po terminie okresu sporo- nakrochmalilam sie na sztywno a dzien pozniej sikalam na pozytywnego patyka :D - Ivo zdrowiusienki ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 20:53

malgos741, anna maria, Dziobak, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Kaptu, nie martw sie- dużo dzieci szmyra serduchem, a jak nie ma innych objawów, to niech se szmyra (nowe słowo specjalnie dla Was) ;)

Co so zimy, to ja mam śpiwory wozkowe, to chyba wystarczy? W foteliku jak go wynosze, to przykryty kocem jest. Kombizon chyba mi niepotrzebny nie? Zima będzie tylko jak będziemy w Polsce, Adam będzie miał 8 miesięcy, wiec łazić nigdzie nie będzie.. No chyba, że na sanki, ale przecie na 3 tygodnie kombinezonu nie kupię.. Poza tym nie mam pojęcia ile on będzie miał wzrostu wtedy.
    Która miała wielkie dziecko i może mi zaproponować na grudzien? Adam tez ma teraz 72cm, od porodu urósł prawie 20cm.. :/
    Kiedy dzieci przestają tak szybko rosnąć?
    On taki duży? To jak Iwki Ivo.
    Ja dam Iwce, to może da Tobie jak bedziesz w GD? Chyba, że obie przyjezdzacie na święta. ;-)

iwcia77, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Reni555 prawda! mozesz az do testu ciazowego grzeszyc ;D

ja w dzien przed testem..a bylo juz po terminie okresu sporo- nakrochmalilam sie na sztywno a dzien pozniej sikalam na pozytywnego patyka :D - Ivo zdrowiusienki ;D

ufff

to super :)

dzięki

a swoją drogę niezłą miałaś niespoodziankę na kacu ;) ;) po krochmaleniu tzn prasowaniu :)

iwcia77, malgos741, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

‹‹ 11524 11525 11526 11527 11528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ