35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Reni555 wrote:cześć
witaminę C
lepiej kupić i brać lewoskrętną
zdecydowanie większa wchłanialność
prawoskrętna, lewoskrętna? brzmi jak drzwi obrotowe w markecie.
zapytałam wujka gugla. aaaaależ dywagacji na ten temat hahaha. i oczywiście spór otwarty. no, w kazdym razie sprawdziłam co kupiliśmy- kwas L-askorbinowy. Czyli wit.C. czyli to co aktywne biologicznie. Czyli to dobreWit C to wit C.
człowiek się całe życie uczymalgos741, iwcia77, Mimbla, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyod rana głowa mi pęka
niedospanie zrobiło swoje i stres w pracy
ciężki dzień
powiedzcie mi, jak to jest
od kiedy potencjalnie przyjmowane leki mogą mieć wpływ na ciążę ?
jestem 8 dni i po ovu i możliwe, że może to udany cykl (potencjalnie tak zakładam, pomimo kilkunastoprocentowej szansy)
i męczyłam się tak cały dzień bez proszków na ból, bo przyznam szczerze, nie do końca byłam pewna, do kiedy tak naprawdę jest czas bezpiecznych grzechów ????
gdzieś cztałam, że do 14-tu dni po zapłodnieniu, grzeszki przyszłych matek, często nieświadome, nie są groźne dla zarodka.
ale jak jest naprawdę ?
-
Natka_79 wrote:o to prawda
ja w ogole jako waga mam jazde z decyzjami
rozważam i myśle
a teraz o wiele mi trudniej
ostatnio akcja z laktatorem, niby wybrany juz dawno, medela mini elektric ale znalazlam przypadkiem jakis tam lovi i myśle...moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:myślałam, że sobie ze mnie żartujesz. wit c to wit c.
prawoskrętna, lewoskrętna? brzmi jak drzwi obrotowe w markecie.
zapytałam wujka gugla. aaaaależ dywagacji na ten temat hahaha. i oczywiście spór otwarty. no, w kazdym razie sprawdziłam co kupiliśmy- kwas L-askorbinowy. Czyli wit.C. czyli to co aktywne biologicznie. Czyli to dobreWit C to wit C.
człowiek się całe życie uczy
ja też całe życie tak myślałam, że ta lewoskrętna to jakiś żart i naciąganie na kasę
ale tak nie jest
od jakiegoś roku wcinam szczególnie jesienią i zimą tą lewoskrętną, której można brać mniejsze dawki, a wchłanialność jest zdecydowanie lepsza od prąwoskrętnej
mądre głowy kiedyś mi doradziły
do tego dodaję chlorellę i moegiComeToMeBaby, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni555 wrote:ja też całe życie tak myślałam, że ta lewoskrętna to jakiś żart i naciąganie na kasę
ale tak nie jest
od jakiegoś roku wcinam szczególnie jesienią i zimą tą lewoskrętną, której można brać mniejsze dawki, a wchłanialność jest zdecydowanie lepsza od prąwoskrętnej
mądre głowy kiedyś mi doradziły
do tego dodaję chlorellę i moegi
chlorellę i omegi- miało być
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:okej, dzieki- wlasnie chodzi o to ze ja tu mam taki lzejszy kombinezon , bo tu zimy nie sa takie mrozne , ale pojade do polandii niebawem! ( mam nadzieje) i bardzo mi sie przyda , wiec jak juz pozniej wyrosnie to z polski bedzie latwiej mojej mamie to komus dalej podac
zaraz ci napisze na whatsappie albo na fb - jak wolisz?iwcia77 lubi tę wiadomość
-
Natka_79 wrote:Moremi, ty też tak masz??
bo myślałam że jestem odosobnionym przypadkiem
ja już hippy odrzucilam, bo mi J uczuliły, babydreamy pamietam że szybko wysychały i w ogóle były mało nasączone wtedy. jak J był starszy to służyły mi biedronkowe. Pampersowe ok, tylko nie wiem jakie te białe bo w sumie leciałam na zielonychteraz widzę nowości, z bawełną i jeszcze jakieś ultra delikatne dla noworodków...no, trudny wybór
iwcia77, dorbie, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualny
-
Kaptu, nie martw sie- dużo dzieci szmyra serduchem, a jak nie ma innych objawów, to niech se szmyra (nowe słowo specjalnie dla Was)
Co so zimy, to ja mam śpiwory wozkowe, to chyba wystarczy? W foteliku jak go wynosze, to przykryty kocem jest. Kombizon chyba mi niepotrzebny nie? Zima będzie tylko jak będziemy w Polsce, Adam będzie miał 8 miesięcy, wiec łazić nigdzie nie będzie.. No chyba, że na sanki, ale przecie na 3 tygodnie kombinezonu nie kupię.. Poza tym nie mam pojęcia ile on będzie miał wzrostu wtedy.
Która miała wielkie dziecko i może mi zaprognozować na grudzien? Adam tez ma teraz 72cm, od porodu urósł prawie 20cm..
Kiedy dzieci przestają tak szybko rosnąć?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 22:17
iwcia77, kapturnica, ania.g, moremi, kkisia, Simba lubią tę wiadomość
-
Co do chustę do tylka to ja ostatnio testowałem dużo. I bardzo mi się sprawdzały Velvet'u. Widzialyscie takie? Ciężko je znalesc, dla 3-miejskich - w Tesco przy obwodnicy były.
dorbie lubi tę wiadomość
-
dorbie wrote:Ta nową co w lipcu kupiłaś?
Ta co kupilam teraz, ma simlocka z Orange, a ja mam Plusa, więc też sobie ją moge między poslady wysadzić...iwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni555 wrote:od rana głowa mi pęka
niedospanie zrobiło swoje i stres w pracy
ciężki dzień
powiedzcie mi, jak to jest
od kiedy potencjalnie przyjmowane leki mogą mieć wpływ na ciążę ?
jestem 8 dni i po ovu i możliwe, że może to udany cykl (potencjalnie tak zakładam, pomimo kilkunastoprocentowej szansy)
i męczyłam się tak cały dzień bez proszków na ból, bo przyznam szczerze, nie do końca byłam pewna, do kiedy tak naprawdę jest czas bezpiecznych grzechów ????
gdzieś cztałam, że do 14-tu dni po zapłodnieniu, grzeszki przyszłych matek, często nieświadome, nie są groźne dla zarodka.
ale jak jest naprawdę ?
podbijam
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziobak wrote:W lipcu rok temu. Wziela i pekla, hmm, nawet nie pekla, tylko zrobila sie mala ryska. Ale dotykowy ekran przestal dzialac, musze wymienic caly ekranik. Corka mi dala swoja stara komorke, peknieta tak, ze wyglada jak pajeczyna, ledwo co ikony widac. A dziala...
Ta co kupilam teraz, ma simlocka z Orange, a ja mam Plusa, więc też sobie ją moge między poslady wysadzić... -
nick nieaktualny
-
Reni555 prawda! mozesz az do testu ciazowego grzeszyc
ja w dzien przed testem..a bylo juz po terminie okresu sporo- nakrochmalilam sie na sztywno a dzien pozniej sikalam na pozytywnego patyka- Ivo zdrowiusienki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 20:53
malgos741, anna maria, Dziobak, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:Kaptu, nie martw sie- dużo dzieci szmyra serduchem, a jak nie ma innych objawów, to niech se szmyra (nowe słowo specjalnie dla Was)
Co so zimy, to ja mam śpiwory wozkowe, to chyba wystarczy? W foteliku jak go wynosze, to przykryty kocem jest. Kombizon chyba mi niepotrzebny nie? Zima będzie tylko jak będziemy w Polsce, Adam będzie miał 8 miesięcy, wiec łazić nigdzie nie będzie.. No chyba, że na sanki, ale przecie na 3 tygodnie kombinezonu nie kupię.. Poza tym nie mam pojęcia ile on będzie miał wzrostu wtedy.
Która miała wielkie dziecko i może mi zaproponować na grudzien? Adam tez ma teraz 72cm, od porodu urósł prawie 20cm..
Kiedy dzieci przestają tak szybko rosnąć?
Ja dam Iwce, to może da Tobie jak bedziesz w GD? Chyba, że obie przyjezdzacie na święta.iwcia77, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiwcia77 wrote:Reni555 prawda! mozesz az do testu ciazowego grzeszyc
ja w dzien przed testem..a bylo juz po terminie okresu sporo- nakrochmalilam sie na sztywno a dzien pozniej sikalam na pozytywnego patyka- Ivo zdrowiusienki
ufff
to super
dzięki
a swoją drogę niezłą miałaś niespoodziankę na kacupo krochmaleniu tzn prasowaniu
iwcia77, malgos741, moremi, kkisia lubią tę wiadomość