X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    a druga norweska tez fajna z takimi dwoma ludkami z tylu na dole. Zawsze u nich te ludki sie pojawaja Wlasnie zapomnialam nazwe, a chcialam popatrzec on-line. Ktos zna moze? 1/3 ceny w sklepie!

.
    A jak te ludki wygladaja? Bardziej jak stworki robotki?
    Opisz ludka! ;)

iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala ja parkę kupiłam w TK firmy Sos Jensen, taki klasyczny krój z nieprzemakalnego materiału. Na ceny w TK trzeba jednak uważać bo często (w PL przynajmniej) to nie są żadne okazje :/

Walizkę jutro obfociam i jak chcesz wstawię ;-). / Wiem że jestem nudna, często to piszę - ale zaraz muszę iść _ze_psem...spalić kolację ;-) /

żuczy kolor - bo taki połyskliwy jakiś, zielonkawosrebrny odcień, jak pancerzyk żuka?
    :)

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moja cala polska rodzina ma szaro-niebieskie ale rodzina wloska ma od piwnych po ciemnobrazowe i Ivo poszedl we wloska rodzine z kolorem :)

dorbie, moremi lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Tia...pamietam jak J był malusi a ja sie zachwucałam jego niebieskimi oczami :) a chyba po 2 albo 3 miesiacach na tęczówce pojawiła sie plamka i szybko oczy zrobiły się piwno-zielone. Ja mam niebieskie, G ma brązowe, a J to ma chyba po mojej mamie. Ciekawe jakie odziedziczy młody ;)
    Do kiedy to się może zmienić?
    Adam wygląda jak klon męża, ale oczy ma mocno niebieskie, a mąż piwne.. Ja zielone..
    Fajnie by bylo, jakby mu takie zostały..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 22:30

dorbie, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    A jak te ludki wygladaja? Bardziej jak stworki robotki?
    Opisz ludka! ;)

Ludki sa w ksztalcie ludzkim, wielkosci ok 5cm. Sa dwa, odwrocone do siebie twarzami, jakby za chwile mialy tanczyc. Biale, odblaskowe. Umieszczone z tylu, tam gdzie sie rozciecia w kurtkach dluzszych robi. Po dwoch stronach tego rozciecia.

A zajde tam jeszcze tym tygodniu I dopatrze, jak mi nie pomozesz. ;-)

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Magdala ja parkę kupiłam w TK firmy Sos Jensen, taki klasyczny krój z nieprzemakalnego materiału. Na ceny w TK trzeba jednak uważać bo często (w PL przynajmniej) to nie są żadne okazje :/

Walizkę jutro obfociam i jak chcesz wstawię ;-). / Wiem że jestem nudna, często to piszę - ale zaraz muszę iść _ze_psem...spalić kolację ;-) /

żuczy kolor - bo taki połyskliwy jakiś, zielonkawosrebrny odcień, jak pancerzyk żuka?
    dokladnie tak jak piszesz z tym tk.maxxem w polandii...ceny sa naprawde wysokie i sama sie dziwilam tymi ochami i achami jaki to ekonomiczny sklep. Chociaz bylam w tk maxx w Manchesterze i tez mnie ceny zwalily z nog :-O . Na mnie ten sklep nie robi wrazenia ...nie potrafie nic tam okazjonalnie znalezc..juz wole ciucholandy w polsce- tam zawsze kupie kilo fajnych ciuchow :)

Mimbla, Bozia3, moremi lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:

Kiedys taki program byl, ze caly TKmax to sciema I wiekszosc ciuchow w Chinach I Korei szyja dla nich. Teraz tez piec razy ogladam zanim kupie.

Myslalm, ze walizka ma ksztalt zuka sama w sobie.

Idz piesem, nie zaluj mu. Ani sobie.

iwcia77, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Dokładnie kiedy to się może zmienić?
    Adam wygląda jak klon męża, ale oczy ma mocno niebieskie, a mąż piwne.. Ja zielone..
    Fajnie by bylo, jakby mu takie zostały..
    ponoc sie zminiaja od 8 miesiaca ale znam przypadek ze po roku. Moj Ivo od urodzenia kolor wegla i tak ma do dzisiaj..bylby cud gdyby nagle dostal niebieskich :-)

moremi lubi tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    No ja też tak dochodzę do wniosków, że suplementy to nie leki, ale może coś tam działają. Może. Na coś. Jakoś. Wszystko zależy od przyczyny.

Mój m miał trzy badania nasienia. Pierwsze złe. Drugie tragiczne. Trzecie złe. Był po pierwszym badaniu u androloga- został zbadany (ale usg nie miał), sprawdzone hormony, androlog zalecił: no stress (!), dieta, ruch, androvit lub promen i kolejne badanie nasienia dwa, co miesiąc. Brał androvit, potem promen, badania zrobił w dłuższych odstępach. Do tamtego androloga już nie poszedł, pojechaliśmy razem do kliniki leczenia niepłodności. Tam lekarz spojrzawszy na wyniki m (głównie skupiał się na ilości plemników) zlecił badania dla m z krwi: kariotyp, CFTR podstawowy i AZF.

Jak chcesz to mi na priv napisz jaką mąż wykonuje pracę. Czy tam np. są jakieś szkodliwe czynniki jego zdaniem.
    Podstawa to dobry lekarz w klinice własnie. Nikt inny. O badaniach konkrety Ci napiszę na priva, w każdym razie CFTR jak chcesz zrób poszerzony (np. 300 mutacji) dla Waszego spokoju. A jak w tych badaniach nic nie wyjdzie ( co jest super wiadomością, i w ogóle oznacza że można ruszać z in-vitro bez takich obciążeń jak niektórzy pechowcy, ekhem) to chętnie Ci doradzę co ew. dalej. (hormony, usg, etc.) Generalnie nie martw się. A małż - najlepiej stres rozładuje przy pomocy sportu :). Facetom dobrze robi praca fizyczna.

Lecę z psem, pewnie tu jeszcze potem wrócę.

Magdala, iwcia77, ComeToMeBaby, Bozia3, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    On taki duży? To jak Iwki Ivo.
    Ja dam Iwce, to może da Tobie jak bedziesz w GD? Chyba, że obie przyjezdzacie na święta. ;-)
    Dzieki Dziobak, ale myślę, że mój gigant na bank więcej urośnie niż 2 cm w 3 miesiące.
    My duże som. Ja 176 "tylko", mąż 10 cm więcej, ale mój ojciec juz ma prawie 2m.
    Mały na wzroście siatkę centylowa juz opuścił..

Magdala, iwcia77, Dziobak, ComeToMeBaby, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    dokladnie tak jak piszesz z tym tk.maxxem w polandii...ceny sa naprawde wysokie i sama sie dziwilam tymi ochami i achami jaki to ekonomiczny sklep. Chociaz bylam w tk maxx w Manchesterze i tez mnie ceny zwalily z nog :-O . Na mnie ten sklep nie robi wrazenia ...nie potrafie nic tam okazjonalnie znalezc..juz wole ciucholandy w polsce- tam zawsze kupie kilo fajnych ciuchow :)

Ale Conversy mozna w TKmax upolowac za £25, a to juz cos.

• ania.g Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ponoc sie zminiaja od 8 miesiaca ale znam przypadek ze po roku. Moj Ivo od urodzenia kolor wegla i tak ma do dzisiaj..bylby cud gdyby nagle dostal niebieskich :-)
    U moich dziewczyn oczy zmieniły kolor na ostateczny jak miały dopiero 1,5 roku. Z niebieskich długo były szare aż w końcu takie jak mają wszystkie kobiety w mojej rodzinie od strony mamy -zielono brązowe. Marcel ma na razie szare ale już wokół źrenice robią się zielone :)

iwcia77, paszczakin, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:

Zgadzam się z Tobą w 100%.
    Tkmaxx to porażka. Ogromne ilości ciuchów, kazdy w innym fasonie a ceny? Wcale nie wyprzedażowe.
    Ja też wolę ciuchlandy. Ostatnio wynalazłam taki jeden wieeelki. Sensownie poukładane ciuchy i relaksacyjna muzyka sprawiaja, ze autentycznie wypoczywam tam na zakupach. I to uczucie przy kasie kiedy za górę fajnych ciuchów płacisz stówkę - bezcenne.

iwcia77, ComeToMeBaby, kkisia, moremi, kapturnica lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Jak chcesz to mi na priv napisz jaką mąż wykonuje pracę. Czy tam np. są jakieś szkodliwe czynniki jego zdaniem.
    Podstawa to dobry lekarz w klinice własnie. Nikt inny. O badaniach konkrety Ci napiszę na priva, w każdym razie CFTR jak chcesz zrób poszerzony (np. 300 mutacji) dla Waszego spokoju. A jak w tych badaniach nic nie wyjdzie ( co jest super wiadomością, i w ogóle oznacza że można ruszać z in-vitro bez takich obciążeń jak niektórzy pechowcy, ekhem) to chętnie Ci doradzę co ew. dalej. (hormony, usg, etc.) Generalnie nie martw się. A małż - najlepiej stres rozładuje przy pomocy sportu :). Facetom dobrze robi praca fizyczna.

Lecę z psem, pewnie tu jeszcze potem wrócę.
    no widac zes nowa na forum ;D Kometa ma zolnierza - mundurowy przystojniak :) i nawet pistolet ciagle naladowany ;D

ania.g, Mimbla, Mega, ComeToMeBaby, kkisia, Reni, moremi lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Dzieki Dziobak, ale myślę, że mój gigant na bank więcej urośnie niż 2 cm w 3 miesiące.
    powinnas byla nazwac go Guliver ;D

paszczakin, moremi lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Ludki sa w ksztalcie ludzkim, wielkosci ok 5cm. Sa dwa, odwrocone do siebie twarzami, jakby za chwile mialy tanczyc. Biale, odblaskowe. Umieszczone z tylu, tam gdzie sie rozciecia w kurtkach dluzszych robi. Po dwoch stronach tego rozciecia.

A zajde tam jeszcze tym tygodniu I dopatrze, jak mi nie pomozesz. ;-)
    Zastrzelilas mnie. Tanczace odblaskowe ludziki? Magdala prasowalas na tych zakupach, czy jak? ;)

Szczerze mowiac, nie mam pojecia. Lindex? Bergans? Stormberg?

iwcia77, Mimbla, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Ej, nie, to tak nie działa.. Z jasnych się mogą zrobić ciemne, odwrotnie nie.
    Bo jak barwnika brak, to będą niebieskie..

macduska, iwcia77, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    U moich dziewczyn oczy zmieniły kolor na ostateczny jak miały dopiero 1,5 roku. Z niebieskich długo były szare aż w końcu takie jak mają wszystkie kobiety w mojej rodzinie od strony mamy -zielono brązowe. Marcel ma na razie szare ale już wokół źrenice robią się zielone :)
    ale czy Ivek ma szanse jeszcze na niebieskie ? czy to raczej bylby cud?

macduska lubi tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Pilka do kosz i kosz juz na garazu wisi? Szkoda marnowac chlopa... ;)

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, Marcel tez był duży po porodzie, prawda? Ile teraz ma?

iwcia77 lubi tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
‹‹ 11526 11527 11528 11529 11530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ