X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    ufff

to super :)

dzięki

a swoją drogę niezłą miałaś niespoodziankę na kacu ;) ;) po krochmaleniu tzn prasowaniu :)
    no a Alojz mial urodziny w tego dnia :D

malgos741, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    On taki duży? To jak Iwki Ivo.
    Ja dam Iwce, to może da Tobie jak bedziesz w GD? Chyba, że obie przyjezdzacie na święta. ;-)
    no byloby super exstra! kombinezony sie nie zmarnuja- ja przekaze dalej jak juz Ivo wyrosnie :)

ania.g lubi tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Reni555 prawda! mozesz az do testu ciazowego grzeszyc ;D

ja w dzien przed testem..a bylo juz po terminie okresu sporo- nakrochmalilam sie na sztywno a dzien pozniej sikalam na pozytywnego patyka :D - Ivo zdrowiusienki ;D
    Ale czasem trzeba leki brać. Ja w 9 tygodniu bralam antybiotyk na pecherz. Też się balam, ale kumpela lekarka mówi: Gupia! Dziecko masz w macicy, a leki idą układem pokarmowym.
    Wiadomo, że bralam lek bezpieczny, ale strach zawsze jest.
    Z drugiej strony, kobiety z rakiem biorą chemię w ciąży i jest ok, więc bez przesady, nie ma co się paracetamolem zamartwiac.

malgos741, iwcia77, dorbie, moremi lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Jak za duzo vitC to się wysika
    o własnie chciałam pisać.
    czytałam, ze długotrwałe przyjmowanie dawek 2000- 3000 mg może prowadzić do wytwarzania kamieni nerkowych (u osób wrażliwych czy mających problemy z nerkami). 1000 mg/ dzień jest bezpieczne i może być przyjmowane przez dłuższy czas.

Ale sprawdziłam ten Salfazin, w końcu znalazłam ilość tej witaminy w Salfazinie i jest 75mg. No więc jak do tego 1000 dołożymy to się nic nie stanie.

dorbie, moremi lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam że mój transfer mrożaka odbędzie się 05-10.
    Jestem szczęśliwa. W piątek jadę do Ostrawy, w TK Maxx kupiłam dzisiaj kurtko-płaszczyk khaki z kapturem i walizeczkę małą, przypominającą pancerz żuka, 37 litrów pojemności;-). Trochę się z mężem i psem zrelaksujemy w ten weekend, czekam na to jak kania dżdżu.Aha no i zamierzam troszeczkę, ale tylko trochę, wypić piwa niepasteryzowanego. Mój mąż mówi że jest zdrowe jak zupa, więc mu wierzę..

Bisca- współczuję z kotem, nasz też jest taki dziwoląg, co czasem z domu wyjdzie ale potem gdzieś w okolicy siedzi i gapi się, i chce żeby go zwabić.. Bądź dobrej myśli &&.

Boziu - do Kliniki zajechałam taxi spod R.D.A. (25 ziko..hmm, ale przełk-Łam bo nie wypadało odmówić, czasu nie miałam) a po wizycie wróciłam do centrum Krk poleconym przez Ciebie tramwajem linii 18 za 3,80 PLN ;-). Podejście do tramwaju z kliniki zajęło mi 15 minut, pięknie słońce świeciło więc to była czysta przyjemność dla ciała się rozruszać po ślęczeniu u położnych..Zajechał pod sam dworzec... Jeszcze raz dzięki że o nim wspomniałaś.

Ogólnie żałuję że częściej na jakie podglądy endometrium czy wcześniej, jajek przed punkcjami, nie jeździłam do Krk autobusem i publiczną komunikacją. Mniej bym się zmęczyła i różnica w kosztach jednak, byłaby ogromna.

ComeToMeBaby, iwcia77, dorbie, Dziobak, malgos741, sandra80, Mega, anna maria, beates, Magdala, paszczakin, macduska, ania.g, Bozia3, kkisia, BISCA, moremi, kapturnica, Simba lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Potwierdzam że mój transfer mrożaka odbędzie się 05-10.
    Jestem szczęśliwa.
    pedzi_dogaja.gif

iwcia77, Mimbla, malgos741, BISCA lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Dorbi juz 100! no to do egzaminu juz krotka droga ;D

Bisca- czy kota sie znalazla? a miala czipa?

dorbie, Mimbla, malgos741, moremi lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Muminkowska- super njusy :) Reni ci na liste wciagnie teraz i bedziemy keglowac :)

Mimbla, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a gdzie zniknela nasza nowa kulezanka DreamDream ? KTOKOLWIEK WIDZIAL KTOKOLWIEK WIE?

malgos741, Mimbla, anna maria, moremi lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie, no popatrz :) teraz to ci przyspieszy ;) niedawno ja miajam studniówkę. A tak swoja droga to suwak pokazuje 42 dni do porodu a belly 10 więcej ;) ciekawe czy to jakaś wizja prorocza czy co :) swoja droga gdybym urodziła 10 dni wczesniej to bym trafiła w urodziny J :) brat w prezencie ;)

Chustek z lidla jeszcze nie miałam ale wypróbuje :)
    Czyli lepiej medele brać? W sumie jak mam sie nadziać to moze lepiej chuchać na zimne, w końcu to sporo kasy.

iwcia77, dorbie, moremi lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Dorbie, no popatrz :) teraz to ci przyspieszy ;) niedawno ja miajam studniówkę. A tak swoja droga to suwak pokazuje 42 dni do porodu a belly 10 więcej ;) ciekawe czy to jakaś wizja prorocza czy co :) swoja droga gdybym urodziła 10 dni wczesniej to bym trafiła w urodziny J :) brat w prezencie ;)

Chustek z lidla jeszcze nie miałam ale wypróbuje :)
    Czyli lepiej medele brać? W sumie jak mam sie nadziać to moze lepiej chuchać na zimne, w końcu to sporo kasy.
    na medeli sie nie nadziejesz- 100 procent satysfakcji- naprawde to nie sa pieniadze wyrzucone w bloto

Natka_79, moremi lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa, Nie chciałabym tu ferować żadnych skrajnych opinii o suplementach diety ale uważam, że podstawa to badania żeby wiedzieć skąd się wzięły te zaniżone parametry nasionek Twojego Lubego. Jeśli chcesz podpowiem Ci parę rzeczy na priv - u jakich specjalistów, co zbadać.

Odnośnie diagnostyki, oprócz kariotypów o których piszesz, Twój Luby może zrobić identyfikację mutacji- conajmniej genu CFTR z krwi (kilkaset mutacji, a nie tylko ok 10 najpopularniejszych, które jedna firma "bada" przy pomocy testu ze śliny).

iwcia77, Magdala, ComeToMeBaby, moremi lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa! bierz konsultacje z korepetycjami od Muminkowej- jej doswiadczenia cenniejsze niz kasa :)

malgos741, Magdala, ComeToMeBaby, Mimbla, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia77, Iwo jest cudny. Oj, te oczy!

iwcia77 lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Iwcia77, Iwo jest cudny. Oj, te oczy!
    dzieki :) co prawda liczylam na niebieskie ale geny Alojza widac sa sielniejsze :)

dorbie, Mega, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    dzieki :) co prawda liczylam na niebieskie ale geny Alojza widac sa sielniejsze :)
    Generalnie ciemne są mocniejsze.
    Ale popatrz, a u mnie blond geny mojego męża przeważają, no, a teraz zobaczymy :-)
    Ale oczy Kuba ma moje brazowe, a Hubi niebieskie.
    Może jest u Was nadzieja w następnym albo -ej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 21:52

iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Tia...pamietam jak J był malusi a ja sie zachwucałam jego niebieskimi oczami :) a chyba po 2 albo 3 miesiacach na tęczówce pojawiła sie plamka i szybko oczy zrobiły się piwno-zielone. Ja mam niebieskie, G ma brązowe, a J to ma chyba po mojej mamie. Ciekawe jakie odziedziczy młody ;)

iwcia77, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czymzesz ja wymazalam swoja klawiature? Lepi sie jak czort. :-/

Mimbla ciesze sie razem z Toba. Ale zucza walizka? Poka.

I ja dzis mierzylam plaszczo-kurtki w TKmax. Szczegolnie dwie mi wpadly w oko. jedna firmy Bomboogie z futrem cieplutkim od srodka, a druga norweska tez fajna z takimi dwoma ludkami z tylu na dole. Zawsze u nich te ludki sie pojawaja Wlasnie zapomnialam nazwe, a chcialam popatrzec on-line. Ktos zna moze? 1/3 ceny w sklepie!

A ja tez moge cos o chustkach do pupy dorzucic, bo sie znam. :-) Uzywamy w domu dla siostry mojej. One z reguly sa napakowane chemia. Ja szukam takich water-like. W Rossmanie maja/mieli. Jak sie poszuka to sa.

Mimbla, iwcia77, Mega, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie spokojnego donoszenia z okazji studniowki!

A jak sieczuje nasz nowooczekujaca Beates? Bedziemy Cie holubic jako zapowiedz tsunami. Odzywaj sie. :-)

iwcia77, dorbie, moremi lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Kometa, Nie chciałabym tu ferować żadnych skrajnych opinii o suplementach diety ale uważam, że podstawa to badania żeby wiedzieć skąd się wzięły te zaniżone parametry nasionek Twojego Lubego. Jeśli chcesz podpowiem Ci parę rzeczy na priv - u jakich specjalistów, co zbadać.

Odnośnie diagnostyki, oprócz kariotypów o których piszesz, Twój Luby może zrobić identyfikację mutacji- conajmniej genu CFTR z krwi (kilkaset mutacji, a nie tylko ok 10 najpopularniejszych, które jedna firma "bada" przy pomocy testu ze śliny).
    No ja też tak dochodzę do wniosków, że suplementy to nie leki, ale może coś tam działają. Może. Na coś. Jakoś. Wszystko zależy od przyczyny.

Mój m miał trzy badania nasienia. Pierwsze złe. Drugie tragiczne. Trzecie złe. Był po pierwszym badaniu u androloga- został zbadany (ale usg nie miał), sprawdzone hormony, androlog zalecił: no stress (!), dieta, ruch, androvit lub promen i kolejne badanie nasienia dwa, co miesiąc. Brał androvit, potem promen, badania zrobił w dłuższych odstępach. Do tamtego androloga już nie poszedł, pojechaliśmy razem do kliniki leczenia niepłodności. Tam lekarz spojrzawszy na wyniki m (głównie skupiał się na ilości plemników) zlecił badania dla m z krwi: kariotyp, CFTR podstawowy i AZF.

c5e015d88e.png
‹‹ 11525 11526 11527 11528 11529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ