X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witam późną wieczorową porą.

Rano widzę burza w szklance wody była!
    A tak się dobrze ta Dremka zapowiadała!

malgos741, moremi, Magdala, iwcia77, BISCA, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Na moim jest napisane Oral use I tak go bralam. Jezeli ten dowcipny jest identyczny to hm...musze od poczatku.

Kiedys moja dentystka mi poradzila aby wszelkiego rodzaju witaminy w kapsulkach I inne leki bez szczegolowego zalecenia, ze musza przetrwac w kapsulce droge do zoladka, no wiec aby t kapsulki raczej rozgryzac I wysysac zawartosc aby nie fundowac sobie zlogow tych zelatynowych I innych kapsulek w zoladku. Niektorzy duzo tego biora. No wiec ja ten utrogestan rozgryzam I wysysam I ta otoczka dosyc twarda jest. Myslisz, ze w wadzajnie sie rozpuszcza latwo? W sumie jak sie podaje dowcipnie to omija sie watrobe wiec mniej powiklan jakby co. Ale czy to sie rozpuszcza?

aha no i szczerze, ja bym tego nie rozgryzała. Skonsultuj się z Herą jak to jest z głębokim połykiem, nie gryź i nie kombinuj. Łykaj :). To jest oral use wg mnie.

iwcia77, ComeToMeBaby, Bozia3 lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :)

wiecie ,dzis doszlo do mnie ze bardzo prawdopodobnie mam cholestaze,niestety..

a czemu tak twierdze?bo zauważyłam zmiany skórne zaraz po jedzeniu,czyli wątroba się buntuje,
    miałam tak po ciężkim sosie,suche czerwono-brązowe plamy na twarzy +świąd
    i po kostce czekolady,minute po zjedzeniu jak nie mniej widac i czuc efekt

Jutro wizyta w szpitalu u gina ,poczytałam sobie troche i dowiedzialam sie ze wyniki z krwi po tygodniu dopiero są,boję się o syna,naprawdę...

• Magdala Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    aha no i szczerze, ja bym tego nie rozgryzała. To jest oral use wg mnie.

Rozlup jedna I zobacz.
    Jak mam tego lykac po kilka na dzien to nie nadaze z rozkladaniem zlogow skorupnych.

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ja nie umiem Ci pomoc, moge tylko wesprzec. Miejmy nadzieje, ze z malym wszystko dobrze. <3
    Moze, ktos z doswiadczonych cos poradzi.

Magda* lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie przy cholestazie jest ryzyko niedotlenienia a nawet obumarcia plodu ,juz sobie wkręcam ze dzisiaj ruchy są mniej wyczuwalne
    na holenderskich stronach pisza ze przewaznie do 37 tyg cholestaza przechodzi bez szkody dla płodu i potem wywołują lub cesarka

Dziewczyny miala ktoras stycznosc z tą choroba?

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Podoba mi się Twój styl pisania. :-)

A motywem glutów się nie przejmuj. Kazda cos ma. Ja np. mam merynosy w niebieskiej torebce.
    Acha, jeszcze paśnik! :-)
    dodaj do tego przydomek artystyczny "Wacia" i cykle" Niezwykle przygody Waci" ;D

czasem dobrze czyms sie wyrozniac :)

macduska, Mimbla, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    wiecie przy cholestazie jest ryzyko niedotlenienia a nawet obumarcia plodu ,juz sobie wkręcam ze dzisiaj ruchy są mniej wyczuwalne
    na holenderskich stronach pisza ze przewaznie do 37 tyg cholestaza przechodzi bez szkody dla płodu i potem wywołują lub cesarka

Z tego co pamiętam tp Pepa miała. Leżała w szpitalu dosyć długo. Mały zdrowy się urodził. Pójdziesz jutro do gina i cos zaradzi. Dobrze, ze się zdecydowałaś pójść.

Edit. Doczytałam, ze z ruchami cos nie teges. To może lepiej zrób tak jak Iwcia radzi? Jedź na IP?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 23:00

Magda*, Magda*, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:

Simba, Peppa...ja bym juz byla na pogotowiu :-O

macduska, Mimbla, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba Simba ,ale moge sie mylic
    Magda* wrote:

iwcia77, macduska lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- ja sie troche dziwie , ze od kilku dni masz to swedzenie i nie poszlas do lekarza...ja jakbym byla w ciazy , dostala swedziawki to na drugi dzien bylabym przynajmiej u lekarza ogolnego...:-O

Magda* lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz wszystkie raccoony w necie sa Reniami :)
    kot Simona- Simba
    buty- krycha
    :)

moremi, ComeToMeBaby, kkisia, krycha.stara, kapturnica, Reni, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krycha mam cizemki dla Ciebie ;D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/31fb197b240b.jpg

Magdala, ComeToMeBaby, Bozia3, megan8, BISCA, SolarPolar, kkisia, ania.g, krycha.stara, kapturnica, Reni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:

Ja miałam cholestaze. Leżałam od 34tyg ciąży na patologii przez 33dni dokładnie. Brałam leki,mnóstwo i kroplówka( glukoza, magnez,potas i inne na przeplukaniez). Monitoring 3 razy dziennie- kto i liczrnie ruchow, nie można bagatelizować.
    MOŻESZ mieć zwykłe uczulenie w Polsce cholestaza dotyka tylko 1-3% kobiet w ciąży.
    Jeśli chcesz mogę w karcie szpitalnej zobaczyć jakie miałam badania A wyniki naprawdę miałam złe a syn urodził się z 10 pkt apgat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 23:10

iwcia77, Magda*, Mimbla, moremi, macduska, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jesu no,E nie ma w domu,jeszcze w pracy siedzi,czyli mnie nie zawiezie,Nadie samą mam zostawiac?a do szpitala autobusem to godzina jazdy a o tej porze to nie wiem czy to wykonalne.Ruchy są tylko takie spokojne nie energiczne..

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak sobie kliknelam I wyskoczylo, ze w przypadku cholestazy (ktora jest zastojem zolci w watrobie podobno), watroba jest oslabiona I aby jej dodatkowo nie obciazac nalezy unikac napojow gazowanych, slodyczy oraz pokarmow obfitych w weglowodany.

Takze czekolada won.

iwcia77, Magda*, moremi, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    o jesu no,E nie ma w domu,jeszcze w pracy siedzi,czyli mnie nie zawiezie,Nadie samą mam zostawiac?a do szpitala autobusem to godzina jazdy a o tej porze to nie wiem czy to wykonalne.Ruchy są tylko takie spokojne nie energiczne..
    a pojechac taxi z corka ?

Magda*, Aasiula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppa jakie badania robilici na poczatek na wykrycie choroby?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a pojechac taxi z corka ?
    ona ranodo szkoły i test jutro ma a w szpitalu pewnie by mnie trochę potrzymali

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    ona ranodo szkoły i test jutro ma a w szpitalu pewnie by mnie trochę potrzymali
    ale E moglby wracajac z pracy ja zabrac ze szpitala...

Magda* lubi tę wiadomość

‹‹ 11574 11575 11576 11577 11578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ