Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witam późną wieczorową porą.

Rano widzę burza w szklance wody była!
    A tak się dobrze ta Dremka zapowiadała!

malgos741, moremi, Magdala, iwcia77, BISCA, nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Na moim jest napisane Oral use I tak go bralam. Jezeli ten dowcipny jest identyczny to hm...musze od poczatku.

Kiedys moja dentystka mi poradzila aby wszelkiego rodzaju witaminy w kapsulkach I inne leki bez szczegolowego zalecenia, ze musza przetrwac w kapsulce droge do zoladka, no wiec aby t kapsulki raczej rozgryzac I wysysac zawartosc aby nie fundowac sobie zlogow tych zelatynowych I innych kapsulek w zoladku. Niektorzy duzo tego biora. No wiec ja ten utrogestan rozgryzam I wysysam I ta otoczka dosyc twarda jest. Myslisz, ze w wadzajnie sie rozpuszcza latwo? W sumie jak sie podaje dowcipnie to omija sie watrobe wiec mniej powiklan jakby co. Ale czy to sie rozpuszcza?

aha no i szczerze, ja bym tego nie rozgryzała. Skonsultuj się z Herą jak to jest z głębokim połykiem, nie gryź i nie kombinuj. Łykaj :). To jest oral use wg mnie.

iwcia77, ComeToMeBaby, Bozia3 lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :)

wiecie ,dzis doszlo do mnie ze bardzo prawdopodobnie mam cholestaze,niestety..

a czemu tak twierdze?bo zauważyłam zmiany skórne zaraz po jedzeniu,czyli wątroba się buntuje,
    miałam tak po ciężkim sosie,suche czerwono-brązowe plamy na twarzy +świąd
    i po kostce czekolady,minute po zjedzeniu jak nie mniej widac i czuc efekt

Jutro wizyta w szpitalu u gina ,poczytałam sobie troche i dowiedzialam sie ze wyniki z krwi po tygodniu dopiero są,boję się o syna,naprawdę...

• Magdala Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    aha no i szczerze, ja bym tego nie rozgryzała. To jest oral use wg mnie.

Rozlup jedna I zobacz.
    Jak mam tego lykac po kilka na dzien to nie nadaze z rozkladaniem zlogow skorupnych.

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ja nie umiem Ci pomoc, moge tylko wesprzec. Miejmy nadzieje, ze z malym wszystko dobrze. <3
    Moze, ktos z doswiadczonych cos poradzi.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie przy cholestazie jest ryzyko niedotlenienia a nawet obumarcia plodu ,juz sobie wkręcam ze dzisiaj ruchy są mniej wyczuwalne
    na holenderskich stronach pisza ze przewaznie do 37 tyg cholestaza przechodzi bez szkody dla płodu i potem wywołują lub cesarka

Dziewczyny miala ktoras stycznosc z tą choroba?

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Podoba mi się Twój styl pisania. :-)

A motywem glutów się nie przejmuj. Kazda cos ma. Ja np. mam merynosy w niebieskiej torebce.
    Acha, jeszcze paśnik! :-)
    dodaj do tego przydomek artystyczny "Wacia" i cykle" Niezwykle przygody Waci" ;D

czasem dobrze czyms sie wyrozniac :)

nick nieaktualny, Mimbla, ComeToMeBaby, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    wiecie przy cholestazie jest ryzyko niedotlenienia a nawet obumarcia plodu ,juz sobie wkręcam ze dzisiaj ruchy są mniej wyczuwalne
    na holenderskich stronach pisza ze przewaznie do 37 tyg cholestaza przechodzi bez szkody dla płodu i potem wywołują lub cesarka

Z tego co pamiętam tp Pepa miała. Leżała w szpitalu dosyć długo. Mały zdrowy się urodził. Pójdziesz jutro do gina i cos zaradzi. Dobrze, ze się zdecydowałaś pójść.

Edit. Doczytałam, ze z ruchami cos nie teges. To może lepiej zrób tak jak Iwcia radzi? Jedź na IP?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 23:00

nick nieaktualny, nick nieaktualny, moremi, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:

Simba, Peppa...ja bym juz byla na pogotowiu :-O

nick nieaktualny, Mimbla, moremi, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba Simba ,ale moge sie mylic
    Magda* wrote:

iwcia77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- ja sie troche dziwie , ze od kilku dni masz to swedzenie i nie poszlas do lekarza...ja jakbym byla w ciazy , dostala swedziawki to na drugi dzien bylabym przynajmiej u lekarza ogolnego...:-O

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz wszystkie raccoony w necie sa Reniami :)
    kot Simona- Simba
    buty- krycha
    :)

moremi, ComeToMeBaby, nick nieaktualny, nick nieaktualny, kapturnica, Reni, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krycha mam cizemki dla Ciebie ;D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/31fb197b240b.jpg

Magdala, ComeToMeBaby, Bozia3, megan8, BISCA, SolarPolar, nick nieaktualny, ania.g, nick nieaktualny, kapturnica, Reni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:

Ja miałam cholestaze. Leżałam od 34tyg ciąży na patologii przez 33dni dokładnie. Brałam leki,mnóstwo i kroplówka( glukoza, magnez,potas i inne na przeplukaniez). Monitoring 3 razy dziennie- kto i liczrnie ruchow, nie można bagatelizować.
    MOŻESZ mieć zwykłe uczulenie w Polsce cholestaza dotyka tylko 1-3% kobiet w ciąży.
    Jeśli chcesz mogę w karcie szpitalnej zobaczyć jakie miałam badania A wyniki naprawdę miałam złe a syn urodził się z 10 pkt apgat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 23:10

iwcia77, nick nieaktualny, Mimbla, moremi, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Aasiula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jesu no,E nie ma w domu,jeszcze w pracy siedzi,czyli mnie nie zawiezie,Nadie samą mam zostawiac?a do szpitala autobusem to godzina jazdy a o tej porze to nie wiem czy to wykonalne.Ruchy są tylko takie spokojne nie energiczne..

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak sobie kliknelam I wyskoczylo, ze w przypadku cholestazy (ktora jest zastojem zolci w watrobie podobno), watroba jest oslabiona I aby jej dodatkowo nie obciazac nalezy unikac napojow gazowanych, slodyczy oraz pokarmow obfitych w weglowodany.

Takze czekolada won.

iwcia77, nick nieaktualny, moremi, nick nieaktualny, Aasiula lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    o jesu no,E nie ma w domu,jeszcze w pracy siedzi,czyli mnie nie zawiezie,Nadie samą mam zostawiac?a do szpitala autobusem to godzina jazdy a o tej porze to nie wiem czy to wykonalne.Ruchy są tylko takie spokojne nie energiczne..
    a pojechac taxi z corka ?

nick nieaktualny, Aasiula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppa jakie badania robilici na poczatek na wykrycie choroby?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a pojechac taxi z corka ?
    ona ranodo szkoły i test jutro ma a w szpitalu pewnie by mnie trochę potrzymali

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    ona ranodo szkoły i test jutro ma a w szpitalu pewnie by mnie trochę potrzymali
    ale E moglby wracajac z pracy ja zabrac ze szpitala...

‹‹ ‹ 11574 11575 11576 11577 11578 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ