35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Magdala wrote:Na moim jest napisane Oral use I tak go bralam. Jezeli ten dowcipny jest identyczny to hm...musze od poczatku.
Kiedys moja dentystka mi poradzila aby wszelkiego rodzaju witaminy w kapsulkach I inne leki bez szczegolowego zalecenia, ze musza przetrwac w kapsulce droge do zoladka, no wiec aby t kapsulki raczej rozgryzac I wysysac zawartosc aby nie fundowac sobie zlogow tych zelatynowych I innych kapsulek w zoladku. Niektorzy duzo tego biora. No wiec ja ten utrogestan rozgryzam I wysysam I ta otoczka dosyc twarda jest. Myslisz, ze w wadzajnie sie rozpuszcza latwo? W sumie jak sie podaje dowcipnie to omija sie watrobe wiec mniej powiklan jakby co. Ale czy to sie rozpuszcza?
aha no i szczerze, ja bym tego nie rozgryzała. Skonsultuj się z Herą jak to jest z głębokim połykiem, nie gryź i nie kombinuj. Łykaj. To jest oral use wg mnie.
iwcia77, ComeToMeBaby, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycześć
wiecie ,dzis doszlo do mnie ze bardzo prawdopodobnie mam cholestaze,niestety..
a czemu tak twierdze?bo zauważyłam zmiany skórne zaraz po jedzeniu,czyli wątroba się buntuje,
miałam tak po ciężkim sosie,suche czerwono-brązowe plamy na twarzy +świąd
i po kostce czekolady,minute po zjedzeniu jak nie mniej widac i czuc efekt
Jutro wizyta w szpitalu u gina ,poczytałam sobie troche i dowiedzialam sie ze wyniki z krwi po tygodniu dopiero są,boję się o syna,naprawdę... -
nick nieaktualnywiecie przy cholestazie jest ryzyko niedotlenienia a nawet obumarcia plodu ,juz sobie wkręcam ze dzisiaj ruchy są mniej wyczuwalne
na holenderskich stronach pisza ze przewaznie do 37 tyg cholestaza przechodzi bez szkody dla płodu i potem wywołują lub cesarka
Dziewczyny miala ktoras stycznosc z tą choroba? -
macduska wrote:Podoba mi się Twój styl pisania.
A motywem glutów się nie przejmuj. Kazda cos ma. Ja np. mam merynosy w niebieskiej torebce.
Acha, jeszcze paśnik!
czasem dobrze czyms sie wyrozniacmacduska, Mimbla, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda* wrote:wiecie przy cholestazie jest ryzyko niedotlenienia a nawet obumarcia plodu ,juz sobie wkręcam ze dzisiaj ruchy są mniej wyczuwalne
na holenderskich stronach pisza ze przewaznie do 37 tyg cholestaza przechodzi bez szkody dla płodu i potem wywołują lub cesarka
Dziewczyny miala ktoras stycznosc z tą choroba?
Z tego co pamiętam tp Pepa miała. Leżała w szpitalu dosyć długo. Mały zdrowy się urodził. Pójdziesz jutro do gina i cos zaradzi. Dobrze, ze się zdecydowałaś pójść.
Edit. Doczytałam, ze z ruchami cos nie teges. To może lepiej zrób tak jak Iwcia radzi? Jedź na IP?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 23:00
Magda*, Magda*, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
Magda* wrote:wiecie przy cholestazie jest ryzyko niedotlenienia a nawet obumarcia plodu ,juz sobie wkręcam ze dzisiaj ruchy są mniej wyczuwalne
Dziewczyny miala ktoras stycznosc z tą choroba?macduska, Mimbla, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
Chyba Simba ,ale moge sie mylicMagda* wrote:wiecie przy cholestazie jest ryzyko niedotlenienia a nawet obumarcia plodu ,juz sobie wkręcam ze dzisiaj ruchy są mniej wyczuwalne
Dziewczyny miala ktoras stycznosc z tą choroba?iwcia77, macduska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda* wrote:wiecie przy cholestazie jest ryzyko niedotlenienia a nawet obumarcia plodu ,juz sobie wkręcam ze dzisiaj ruchy są mniej wyczuwalne
Dziewczyny miala ktoras stycznosc z tą choroba?
MOŻESZ mieć zwykłe uczulenie w Polsce cholestaza dotyka tylko 1-3% kobiet w ciąży.
Jeśli chcesz mogę w karcie szpitalnej zobaczyć jakie miałam badania A wyniki naprawdę miałam złe a syn urodził się z 10 pkt apgat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 23:10
iwcia77, Magda*, Mimbla, moremi, macduska, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyo jesu no,E nie ma w domu,jeszcze w pracy siedzi,czyli mnie nie zawiezie,Nadie samą mam zostawiac?a do szpitala autobusem to godzina jazdy a o tej porze to nie wiem czy to wykonalne.Ruchy są tylko takie spokojne nie energiczne..
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
Ja tak sobie kliknelam I wyskoczylo, ze w przypadku cholestazy (ktora jest zastojem zolci w watrobie podobno), watroba jest oslabiona I aby jej dodatkowo nie obciazac nalezy unikac napojow gazowanych, slodyczy oraz pokarmow obfitych w weglowodany.
Takze czekolada won.iwcia77, Magda*, moremi, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Magda* wrote:o jesu no,E nie ma w domu,jeszcze w pracy siedzi,czyli mnie nie zawiezie,Nadie samą mam zostawiac?a do szpitala autobusem to godzina jazdy a o tej porze to nie wiem czy to wykonalne.Ruchy są tylko takie spokojne nie energiczne..
Magda*, Aasiula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny