X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mega Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia trzymaj sie <3

gosia7122 lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Ty Bozia! A teraz mnie olśniło.
    A przedwczoraj albo wczoraj byłaś rozpalona??
    I mam prośbę- jak będziesz pojutrze kichać to daj znać koniecznie!

:)

Poznalam nowe slowo I nie zawaham go uzyc, w tym kontekscie jak znalazl.

Glupielok. :-)

Sabina, iwcia77, moremi, ComeToMeBaby, Bozia3, BISCA, kkisia lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku was nadrobić przy prasowaniu to tragedia... cieszę się za wszystkie bo ten tego nie wiem do której się odnieść..
    Asiula super ... to jeszcze pamiętam ;)
    Pierwiastaka test widzę zaliczony.. ;)
    a widzę że jedna z nowych usunęła konto oooo.. ;)
    jejku coś jeszcze miałam napisać...
    Ja dziś z moją mameńką kupiłam lodówkę ..mam nadzieję że zakup udany.. czekamy jutro na dostawę.. ;)

Sabina, Magdala, iwcia77, moremi, ComeToMeBaby, SolarPolar, kkisia, kapturnica, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Mysza ale czemu odwołałaś wizytę? Skoro chcesz się starać o drugie, to chyba warto by było sprawdzić podwozie?

Bo mam @. Rozkręcał się od 19 września i wreszcie wygląda tak jak powinien. Zapisałam się na przyszły tydzień.
    A co do starań to ostatnio z moim M się nie bardzo lubimy i starania chyba odłożone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 22:09

Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wiem co czujesz .. będzie dobrze ;) wyluzuj ja zaraz po tobie (drugi raz ale inny lekarz) i nie nastawiaj się na nic bo różnie to bywa..

Sabina, moremi, kkisia, kapturnica lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Bo mam @. Rozkręcał się od 19 września i wreszcie wygląda tak jak powinien. Zapisałam się na przyszły tydzień.
    A co do starań to ostatnio z moim M się nie bardzo lubimy i starania chyba odłożone.
    A nie mogłaś od razu napisać, że tylko przełożyłaś wizyte? ;)

Nie poprawia się Wam? To niefajnie. Jakis ciężki egzemplarz sobie wybrałaś :(

malgos741, kapturnica, Aasiula lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    ej a no...

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elo,
    byłam dziś cały dzień we Wrocławiu słonecznym, odpoczywałam od Was ;-) i wyzywania mnie od glutów.. No dobra, ja nie jestem przewrażliwiona na swoim punkcie ale na dłuższą metę nie czuję się żadnym glutojadem...
    Dziś był pierwszy dzień szprycowania PRG, mianowicie:

08:45 Prolutex. Zaraz potem, wpychałam w swoje zakarmarki Utrogestan po raz 1szy w karierze invitrówkowej, są to śliczne kuleczki (jedna mi wypadła i zjadł ją pies) i nic ze mnie cały dzień nie wyciekało. Z tego wniosek że to pierwszy lek "dowcipny" który mnie nie drażni i jest szansa że się będzie wchłaniał... Piszę ze szczegółami, bo cóż innego robić, nie mogę masować napletka syna ani analizować cewki moczowej córki jak niektórzy. Chusteczki nawilżane kupuję tylko te "do twarzy"... Kicha, wiem.

Zaraz mykam z psem obszczać okolicę, a jutro jadę z małżem do Ostrawy... :) Strategicznie, hotel wybrany naprzeciwko mikrobrowaru. Jutro prasujemy z mężem.

Ktoś pytał o receptę na Utrogestan, otóż wystarczy zwykła wypisana polska recepta :) po polsku, w miejscu oddziału lekarz wpisać może 100%, albo w treści recepty, przy nazwie: 100%. Bo zniżek niet.

Ja mam 6 opakowań i myślę że je zużyję - w odróżnieniu od Lutki i niewykorzystanej recepty na Lutinusa. Utro i Prolutex mi najbardziej pasują.

Sabina, moremi, ania.g, macduska, malgos741, Magdala, iwcia77, Magda*, ComeToMeBaby, Bozia3, megan8, BISCA, kkisia, kapturnica, Aasiula, Reni, Mega lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminkowa to udanego pobytu i wypij dziewczę nasze zdrowie :) Trochę Ci tych toastów wyjdzie, ale przynajmniej wieczór będziesz mieć zapełniony XD

Mimbla, malgos741, iwcia77, ComeToMeBaby, kapturnica lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście kulka mi wypadła z blastra a nie z pochwy. Gdyby wypadła z pochwy i zjadł ją następnie pies - na pewno nie śmiałabym o tym napisać...

ania.g, Sabina, malgos741, iwcia77, moremi, peppapig, ComeToMeBaby, Bozia3, BISCA, SolarPolar, kkisia, kapturnica, Aasiula, Reni, Mega lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    oczywiście kulka mi wypadła z blastra a nie z pochwy. Gdyby wypadła z pochwy i zjadł ją następnie pies - na pewno nie śmiałabym o tym napisać...
    Twe tłumaczenie na nic. I tak wszystkie wyobraziły sobie taki przebieg zdarzenia. Czy pies aby żyw?

Mimbla, ania.g, macduska, iwcia77, moremi, ComeToMeBaby, BISCA, SolarPolar, kkisia, kapturnica, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    lepiej z pochwy niż z nosa...

malgos741, kapturnica, Aasiula lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pies żyw. Ja mam lenia po progesteronie, odwlekam ten spacer w czasie choć nie powinnam.... Niestety mąż który pełnił dziś rolę kierowcy, ma również lenia.

Heretyczka - do nosa wolę wciągać inne rzeczy. I nie są to moje gluty bynajmniej. Ugryź się w nos ;-)

Sabina, malgos741, iwcia77, moremi, macduska, ComeToMeBaby, BISCA, kkisia, kapturnica, Aasiula lubią tę wiadomość

d51054bc0b.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:

Czy taki bierzesz? To tez kulki.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/286c87ca22f6.jpg

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala, mój Utro jest idento design tylko te kolorowe akcenty są barwy pomarańczowej. Mam czeską edycję, a Ty tu widzę wstawiłaś angielską.

Utro produkują Żaby (ciekawe jaki mają kolor, może zielony?) Czesi tylko dystrybuują.

moremi, macduska, Magdala, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Pies żyw. Ja mam lenia po progesteronie, odwlekam ten spacer w czasie choć nie powinnam.... Niestety mąż który pełnił dziś rolę kierowcy, ma również lenia.

Heretyczka - do nosa wolę wciągać inne rzeczy. I nie są to moje gluty bynajmniej. Ugryź się w nos ;-)

Podoba mi się Twój styl pisania. :-)

A motywem glutów się nie przejmuj. Kazda cos ma. Ja np. mam merynosy w niebieskiej torebce.
    Acha, jeszcze paśnik! :-)

Mimbla, Magdala, moremi, iwcia77, ComeToMeBaby, Bozia3, BISCA, kkisia, kapturnica, Aasiula, Reni, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:

chyba mąke pszenną

peppapig lubi tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moim jest napisane Oral use I tak go bralam. Jezeli ten dowcipny jest identyczny to hm...musze od poczatku.

Kiedys moja dentystka mi poradzila aby wszelkiego rodzaju witaminy w kapsulkach I inne leki bez szczegolowego zalecenia, ze musza przetrwac w kapsulce droge do zoladka, no wiec aby t kapsulki raczej rozgryzac I wysysac zawartosc aby nie fundowac sobie zlogow tych zelatynowych I innych kapsulek w zoladku. Niektorzy duzo tego biora. No wiec ja ten utrogestan rozgryzam I wysysam I ta otoczka dosyc twarda jest. Myslisz, ze w wadzajnie sie rozpuszcza latwo? W sumie jak sie podaje dowcipnie to omija sie watrobe wiec mniej powiklan jakby co. Ale czy to sie rozpuszcza?

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala jak rozumiem na tą chwilę, z Utrogestanem 100 to jest konkretnie tak:

1. koncern (Besins Healthcare) z siedzibą w Bangkoku, Tajlandia produkuje Utro ten który Ty posiadasz, na rynek "angielski" i pewnie jeszcze jakieś inne

2. koncern francuski (wspomniane Żaby, nie będę im robić reklamy) wytwarza na rynek czeski, słowacki i zapewne inne "kontynentalne" w Europie.
    Szczegółów nie znam czy obie edycje mają te same cechy.

Na moim czeskim pisze że można łykać albo (wciągać nosem? nie nie..) wkładać w Grażynę, jak to nazywamy na wątku in-vitro. W pochwę :).Na moim przykładzie, póki co szybko rozpuszcza. Masz ulotkę to przestudiuj co pisze, czy Twoja edycja też jest taka jak moja- że aplikuje się na dwa sposoby. Dopochwowo lepiej dla zarodka z tego co mój gin uważa. Dla mojego nędznego żołądka - też. Więc ja nie łykam.
    /W połyku specjalizuje się Hera jak wiemy, ale cicho sza/.

malgos741, moremi, macduska, Magdala, ComeToMeBaby, Bozia3, SolarPolar, kkisia, Aasiula, Reni lubią tę wiadomość

d51054bc0b.png
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Nie poprawia się Wam? To niefajnie. Jakis ciężki egzemplarz sobie wybrałaś :(
    A nie to nie tak. To ja jestem ten ciężki egzemplarz, który ciągle narzeka i widzi same negatywy.
    Bo mam, prostytutka jego mać, mamę lat 85, rocznego syna i męża lat 39 i muszę koło nich wszystkich chodzić, bo jedno za stare, drugie za młode, a trzecie za leniwe żeby mi pomóc.

malgos741, moremi, macduska, iwcia77, peppapig, ComeToMeBaby, Bozia3, BISCA, SolarPolar, kkisia, ania.g lubią tę wiadomość

‹‹ 11573 11574 11575 11576 11577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ