35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Magda, nie panikuj. Lezalam w szpitalu z dziewczynami z cholestazą.
Czekałaś caly tydzien, to poczekaj aż Twój m. skończy pracę. Może byc cholestaza, ale nie musi. A mały wcale nie musi brykać - ma juz mało miejsca, to i ruchy mogą być mnie energiczne.
Przede wszystkim sama się nie diagnozuj. I skoncz czytać w internecie o objawach.Magdala, iwcia77, Magda*, ComeToMeBaby, kkisia, ania.g, Aasiula lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
ComeToMeBaby wrote:gupielok chyba miałaś na myśli hehehe
tak na Śląsku gadajom
Jo.
Ale jakby tak Bozia zaczela kichac I Ty, a ja przypomne sobie, czy bylam rozpalona... to nasza teoria sie potwierdzi!iwcia77, ComeToMeBaby, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nick nieaktualnyMagdala ja miałam dietę,tylko gotowane wszystko,obiady,owoce. Ze słodyczy jogurt i biszkopty
Kroplówkę od śniadania do obiadu,potem woda ok 2 litry. Żeby stwierdzić te cholerę,trzeba zrobić próby watrobowe i kwasy jeszcze,nie pamiętam. Szpitalu robili tylko 2x w tygodniu.
Pojechałam sobie do szpitala sama,swoimi wynikami i już zostałam.. byłam pacjentką nr 1 na oddziale... teraz mogę już sympatycznie wspominać.Normy miaļam przekroczone trzystu krotnie,sześćsetkrotnie i jakoś bardzo nie swedziało. Ale dokuczaly stopy,dłonie,brzuch,plecy,czasami twarz.
Masz takie swedzenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 23:22
Magda* lubi tę wiadomość
-
Magda* - od kiedy ty masz to swedzenie?
- dlaczego zbagatelizowalas sygnaly , ktore wysyla ci cialo w ciazy?
- kilka dni temu laski ci podpowiedzialy , ze to moze byc cholestaza i ograniczylas sie tylko do przeczytania w necie , co to jest i jakie sa objawy...
przepraszam, wiem , ze to nie moja ciaza , nie moje cialo ale zdenerwowalam sie na taka opieszalosc...Magda*, moremi, kkisia, kapturnica lubią tę wiadomość
-
Mimbla wrote:oczywiście kulka mi wypadła z blastra a nie z pochwy. Gdyby wypadła z pochwy i zjadł ją następnie pies - na pewno nie śmiałabym o tym napisać...
udanego prasowania życzę!iwcia77, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda* wrote:peppa jakie badania robilici na poczatek na wykrycie choroby?
ASPAT, norma: 5–38 U/L
ALAT, norma: 5–40 U/L
Fosfataza alkaliczna (ALP, Falk, FAL), norma: 20–70 U/L
Bilirubina całkowita, norma: 0,20–20 mg/dl
Ja miałam wyniki ok 600,400 po leczeniu spadały.
Nie koniecznie masz cholestaze,ale wg musisz wykonać badaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 23:27
iwcia77, Magda*, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:Krycha mam cizemki dla Ciebie
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/31fb197b240b.jpgpodziałały na wyobraźnię
iwcia77, peppapig, krycha.stara, malgos741 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Magdala wrote:Jo.
Ale jakby tak Bozia zaczela kichac I Ty, a ja przypomne sobie, czy bylam rozpalona... to nasza teoria sie potwierdzi!
do rozstrzygnięcia tajemnicy zaledwie ze dwa dni. albo czy.
to jest lepsze od testu ciążowego w 7 dpohahahaa
Magdala, iwcia77, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:dokładnie tak.
do rozstrzygnięcia tajemnicy zaledwie ze dwa dni. albo czy.
to jest lepsze od testu ciążowego w 7 dpohahahaa
7 dpo powiadasz? Nie kus, nie kus, u mnie to juz jutro!ComeToMeBaby, iwcia77, Aasiula lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nick nieaktualnyMagda* wrote:peppa ja mam swedzienie ktore zaczeło się od brzucha,przeszło na piersi ,ale teraz głównie dekolt ,szyja i czasami twarz
Ktg robią 3xdziennie a przepływy 1x dziennie.iwcia77, Magda*, moremi, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość
-
peppapig wrote:Ja zrobiłam badania bo mnie swedzialo...sama w szpitalu.Wyszły źle,zapytałam co robić,dziewczyny jednogłośnie wysłały na patologie, poszłam na oddział na drugi dzień.
Ktg robią 3xdziennie a przepływy 1x dziennie....
peppapig, moremi, BISCA, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyiwcia77 wrote:ach gdyby nie nasze forum
...
Co ja bym bez was zrobiła
Potem odpoczywałam i czekałam na Kajtka.
Magda no badania podstawa i się okaże.
Nie panikuj spokojnie a jutra badania.iwcia77, moremi, kkisia, kapturnica lubią tę wiadomość