35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/91cdc4e858f6.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6ea4580b0f3.jpg
No i grzybobranie udaneSolarPolar, caffe, malgos741, Aasiula, Sabina, kkisia, macduska, Mimbla, Magdala, ania.g, pierwiastka, BISCA, paszczakin, Bozia3, iwcia77, megan8, efcia lubią tę wiadomość
-
SolarPolar wrote:Relacja z walki o kurtki w Lidlu:
Godzina 8 rano. Przed Lidlem w Sosnowcu zebrał się spory tłum. Ludzie nerwowo odliczają czas do otwarcia. W ofercie sklepu mają być kurtki na zimę dla całej rodziny. Oczywiście w promocyjnej cenie.
Ludzie ruszyli do ataku. Szerokie drzwi okazały się wąskim gardłem - pierwszą przeszkodą do pokonania. Później, już przy koszach z ubraniami, było jeszcze gorzej. Klienci dosłownie wyrywali sobie towar z rąk, były przepychanki i krzyki. Słychać, jak ktoś w tłumie krzyczy: "Basia, Basia! Dziecko mi zginęło". Za chwilę ktoś inny biegnie i przewraca palety z napojami, by dostać się od innej strony do upragnionego stoiska.
- jak na wojnie!iwcia77, efcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Heretyczka wrote:mięso mamy swojskie w zamrazarce i sałatki mamine w słoikach , ziemniaki niemieckie jedynie
zapach w domu podczas gotowania rosołu boski, bo ja wrzucam sporo warzyw, także wywar jest mocno esencjonalnyHeretyczka, Aasiula, pierwiastka, BISCA, efcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynawet buraki sobie przywiozłam z polski takie surowe bo tutaj takiego buraka nie uświadczysz, w markecie sa juz gotowane zafoliowane....jedynie w zdrowej żywnosci za ponad 3euro za kilo.,...a kilo to jest pare buraków na krzyż....
caffe, Aasiula, Dziobak, Magdala, efcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycaffe wrote:ja też mam swojskie kurczaki, swoją vegetę i część swoich warzyw
zapach w domu podczas gotowania rosołu boski, bo ja wrzucam sporo warzyw, także wywar jest mocno esencjonalny
w zdrowym ciele zdrowy duchcaffe, efcia lubią tę wiadomość
-
Heretyczka wrote:nawet buraki sobie przywiozłam z polski takie surowe bo tutaj takiego buraka nie uświadczysz, w markecie sa juz gotowane zafoliowane....jedynie w zdrowej żywnosci za ponad 3euro za kilo.,...a kilo to jest pare buraków na krzyż....
Można je potem albo jeść na zimno, albo albo przyrządzić na ciepło.
Mój mały już jadł te buraki, choć zwolennikiem nie jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 17:08
Heretyczka, efcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
u nas dziś była na obiad polska poczciwa dynia, duszona w curry z przyprawą garam masala czyli taka nieco pikantna + kasza gryczana w tym sosie. I kefir do picia bez dodatków. Pychotka... Dynia absolutnie rewelacyjna.
Dziobak, Magdala, kkisia, ComeToMeBaby, Heretyczka, Magda*, Sabina, SolarPolar, iwcia77, caffe, efcia lubią tę wiadomość