35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
misiek- tak to dzis wygladalo?
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a2132374f37.jpgReni, Aasiula, Mimbla, ComeToMeBaby, kapturnica, pierwiastka, beates, SolarPolar, ania.g, malgos741, kkisia, Magdala, efcia, megan8, Mega, BISCA, Sabina lubią tę wiadomość
-
"Mimbla – starsza siostra Małej Mi w serii książek Tove Jansson Muminki. Jak wszystkie Mimble, zachowuje spokój w każdych okolicznościach i mało co potrafi ją wyprowadzić z równowagi. Ma przy tym dość pragmatyczne podejście do życia."
no no i wszystko jasne
p.s. Iwcia jaki Mumin? no wiesz co? nie mieszamy ras, bo wyjdzie ciapata Mimbla
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 20:35
iwcia77, ComeToMeBaby, kapturnica, Mimbla, ania.g, moremi, macduska, kkisia, Magdala, BISCA, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Reni wrote:"Mimbla – starsza siostra Małej Mi w serii książek Tove Jansson Muminki. Jak wszystkie Mimble, zachowuje spokój w każdych okolicznościach i mało co potrafi ją wyprowadzić z równowagi. Ma przy tym dość pragmatyczne podejście do życia."
no no i wszystko jasne
Reni z warzywniaka nadajesz ?
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc998aa559b3.jpgReni, ComeToMeBaby, Aasiula, kkisia, efcia, BISCA lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Hmm. W najbliższą niedzielę znów chrzest. Eh, nie użyję sobie, bo tym razem m zostaje chrzestnym. No i znów rodzina. I tym razem na miejscu. Byłby przypał. Chyba wypytam dokładnie czy chrzest ma być przed czy po mszy
-
Sabina wrote:Mimbla fajnie, że napisałaś, ale pamiętaj, następnym razem się tak nie znęcaj nad nami
Mam nadzieję, że już masz plan jaj się z nami kontaktować podczas porodu? Skape i te sprawy
Poprawię sięz miłą chęcią. Co do Skype podczas porodu to nie wiem, ale będę nad sobą pracować
.
iwcia77, Reni, ComeToMeBaby, Magda*, moremi, macduska, kkisia, efcia, Sabina lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:"Mimbla – starsza siostra Małej Mi w serii książek Tove Jansson Muminki. Jak wszystkie Mimble, zachowuje spokój w każdych okolicznościach i mało co potrafi ją wyprowadzić z równowagi. Ma przy tym dość pragmatyczne podejście do życia."
no no i wszystko jasne
iwcia77, kapturnica, Magda*, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
kto tam wie czy to Muminek czy Mimblątko jakieś, mógłby nawet mały Paszczak być, to w sumie nieważne
Reni, iwcia77, ania.g, Magda*, moremi, kkisia, BISCA, paszczakin, Sabina lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:to sa Mimble i Muminki??? 2 rozne rasy w jednej bajce????
..kufa nie znam sie na tej bajce , bo jak tylko widzialam ze sie zaczyna to uciekalam z placzem ...
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
Mimbla wrote:kto tam wie czy to Muminek czy Mimblątko jakieś, mógłby nawet mały Paszczak być, to w sumie nieważne
albo Mała Mi zwana HalszkąMimbla, iwcia77, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:aaaahahha
właśnie, że nie
nadaję z fotla, o czekam na cichopki (muszę mózg odłączyć) i idę spać
też to chyba sobie dziś zapodam, o na na na na leci to i ja lecęiwcia77 lubi tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:to sa Mimble i Muminki??? 2 rozne rasy w jednej bajce????
..kufa nie znam sie na tej bajce , bo jak tylko widzialam ze sie zaczyna to uciekalam z placzem ...
Iwcia77, polecam Ci książki T. Jansson zwłaszcza "Dolinę Muminków w Listopadzie". (Ja bajki tv słabo pamiętam, pewnie to i lepiej, przez ten smętny motyw na fujarce, i bardzo szare to wszystko było..).
W Dolinie Muminków nie ma ras...faux pas, rasizm jest be. Są różne trolle, żyją obok siebie, pochodzenie niektórych jest całkiem niejasne, niektóre są porzucane, znajdowane pod liśćmi, adoptowane. Każdy jest inny. Kluczowym momentem w życiu każdego trolla jest nadanie mu imienia. To jest opisane w "Opowiadaniach z Doliny Muminków".iwcia77, moremi, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość