X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor!! Mozna sie Wam przypomniec? Przemyslalam i zrozumialam duzo spraw. Odpuscilam , pogodzilam sie , dalam sobie spokoj z lekarzami i ciesze sie z tego co mam... a po cichutku mam nadzieje i dalej sie staram ale bez parcia

dorbie, malgos741, beates, Alis, efcia, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, która z dziewczyn używała laktatora Medeli?
    w czym podgrzewałyście ściągnięte mleko? Jaki polecacie podgrzewacz? oprócz Medeli

Jakoś pusto tu teraz, ale może któraś to przeczyta.

Simba lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry wieczorem :)
    Chciałam zdać raport z inspekcji jaj ;) wiec tak: na prawym 16mmm, na lewym 17 mm (ten lewy pęcherzyk jest podobno piękny, bo ma jakas wypustkę czy jakoś tak). Dostałam receptę na pregnyl i jutro zastrzyk....na który musze isc do przychodni :) fajnie :)
    Endo piekne, seks dziś jutro i pojutrze (matko sie zajadę normalnie ;) ) 22.10 rano test, po południu mam byc u niego w gabinecie i zobaczymy
    Jak sie teraz nie uda to w kolejnym cyklu zwiększamy dawkę clo :)

Aasiula, Mimbla, pierwiastka, malgos741, ComeToMeBaby, beates, caffe, Sabina, BISCA, Luna76, Dziobak, dorbie, efcia, paszczakin, Magdala, anna maria, Natka_79, macduska, kkisia, ania.g, kapturnica, Bursztyn, moremi, satori, gosia7122, Simba lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Czy ktoś wie jakie mogę wykonywać ćwiczenia na kręgosłup? Tak mnie napierdziela dolna część, miednica i drętwieje lewa noga że nie wyrabiam.

O ja pierdzielę!!! Od wczoraj mam podobne bóle - boli mnie dolny odcinek kręgosłupa w okolicy kości ogonowej, ból promieniuje na prawy pośladek i ciut pod pośladek. W nocy spać nie mogę, a jak się nachylę, to tak rwie, że wytrzymać nie mogę. Nie pomagają ćw., leżenie, chodzenie, zwariować można. Mam leki rozluźniające, ale boję się brać :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie ja nie pomoge bo nie uzywalam
    Mega powodzenia , oby to byl Twoj szczesliwy cykl

Mega, malgos741 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Mam pytanie, która z dziewczyn używała laktatora Medeli?
    w czym podgrzewałyście ściągnięte mleko? Jaki polecacie podgrzewacz? oprócz Medeli

Jakoś pusto tu teraz, ale może któraś to przeczyta.
    Ja miałam zaraz po porodzie wypożyczony ze szpitala "kombajn" medeli, super sprawa :) ale ja ściągałam i od razu podawałam małej strzykawka (miałam strasznie pogryzione przez nia sutki) az do pierwszej wizyty położnej, pokazała mi jak prawidłowo przystawiać małą i było ok. Pare razy ściągałam w nocy kiedy Mloda nie wykazywała chęci jedzenia...ale nie korzystałam z podgrzewacza

dorbie lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna moze to korzonki, nie przemarzlas albo Cie nie przewialo? Moja mama wlasnie ma takie same objawy i jest na zwolnieniu wlasnie z korzonkami, bol okropny

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yesenia wrote:
    Odpuscilam , pogodzilam sie , dalam sobie spokoj z lekarzami
    czemu?

malgos741 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Kurde, nooo!
    Ja oczywiście dziwię się, że tak kobieta nie poszła gdzie indziej, bo przecież to nie filozofia znależć innego ginekologa i inny szpital. Dla mnie bzdura, jak wymagają, żeby lekarz wskazał miejsce gdzie dokonaja jej aborcji. ten się nie zgadza, idę do innego. Sama mam rozum i szukam. Mam możliwośc wyboru lekarza i korzystam z tego

Ostatnio mówili o tym w jakiś wiadomościach, więc z mężem stwierdziliśmy to samo - jest wybór bez liku, jeden gin na drugim praktycznie...a baba się uparła na jednego starucha w dodatku. Jakiś ciemnogród :-/

dorbie lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega- nie zajedziesz, nie zajedziesz :)
    Do dzieła! :)
    trzymam kciuki

malgos741, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega możesz sobie pregnyl sama zapodać w brzuch...

Mega lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    czemu?
    Bo juz chyba wszystkiego sprobowalam, jestem 7 cykl po laparo, w ostatnim cyklu mialam hsg, bralam clo, pregnyl i jak widac bez skutkow. Wydalam kasy, sama nie wuem ile, nie mowiac o tym ile stracilam nerwow. Przynajmniej do konca roku odpuszczam sobie lekarzy.

efcia lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo yesenia nie poznałam Cię
    Twój awatar na forum jest chodliwy
    Co najmniej 3 osoby mają to zdjęcie

Co tam słychać u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 22:10

Mimbla, efcia lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak przełączyłam na ten mecz i Lewandowski się turla po murawie :) Jeszcze trochę i im wyjdzie amerykański futbol. Tylko ten wynik... mogliby poprawić. Nasi- dla jasności :P

c5e015d88e.png
  • Luna76 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Od ok dwóch godzin doszło mi kłucie w środku jakby na wysokości szyjki. Takie napadowe i dosyć częste. Czy wiesz co to może być?

Gdybyś była w wyższej ciąży można byłoby powiedzieć, że to bóle przepowiadające... ale jest za wcześnie. Weź no-spe i połóż się, może jesteś po prostu przemęczona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni odpuscilam :) a avatar ... pomysle o zmianie :)

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yesenia wrote:
    Bo juz chyba wszystkiego sprobowalam, jestem 7 cykl po laparo, w ostatnim cyklu mialam hsg, bralam clo, pregnyl i jak widac bez skutkow. Wydalam kasy, sama nie wuem ile, nie mowiac o tym ile stracilam nerwow. Przynajmniej do konca roku odpuszczam sobie lekarzy.
    czyli hsg i laparo plus stymulacje.
    ile tych stymulacji?
    a może zmienisz lekarza- czujesz, że ten twój się zna na rzeczy czy niekoniecznie?
    a co z IUI i IV? bo zdaje się, że tego nie wyczerpałaś.

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ogladam mecz ale tego nie daje sie ogladac i tak przegramy , jak zwykle, masakra

• Reni Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yesenia myślę,że to opuszczanie to oszukiwanie siebie
    Albo chce dziecko albo nie
    Ale i tak sporo zrobiłaś
    Ja juz nie mowie, że odpuszczam,nie myślę itp,bo to nie prawda
    A co Twój mąż na to? Jak on do tego podchodzi?

ComeToMeBaby, malgos741, Aasiula, efcia, moremi lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    czyli hsg i laparo plus stymulacje.
    ile tych stymulacji?
    a może zmienisz lekarza- czujesz, że ten twój się zna na rzeczy czy niekoniecznie?
    a co z IUI i IV? bo zdaje się, że tego nie wyczerpałaś.
    Lekarz zna sie na rzeczy, jest bardzo dobry, proponowal mi inseminacje ale ja nie widze tego u siebie, chce odpoczac bo wydaje mi sie ze to siedzi w mojej glowie

Reni lubi tę wiadomość

‹‹ 11682 11683 11684 11685 11686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ