X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Hej!
    Ja po wizycie. Młody ma juz 1kg i wszystko u niego dobrze.
    Szyjka 4cm ujście zamknięte, czyli jest ok :-)
    Dzięki za kciuki :-)
    oooo, dobrze trzymałam za szyjkę ;)

dorbie, malgos741, Aasiula, kkisia, Mimbla, Simba, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Melduje się i ja
    Duze jajco w prawym jakniku, (zawsze byl lewy ) 24mm
    Endometrium 11
    :)
    Czyli dobrze i u mnie :)
    Dzisiaj do roboty mamy sie zabrać i pojutrze
    W poniedziałek zobaczymy czy pękło :)
    no- to do roboty :)

malgos741, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula, Dorbie i Kisia przyniosły dobre wieści. A jeszcze Mega gdzieś się zapodziała.

Aasiula, kkisia, ComeToMeBaby, Mimbla, efcia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś wie jakie mogę wykonywać ćwiczenia na kręgosłup? Tak mnie napierdziela dolna część, miednica i drętwieje lewa noga że nie wyrabiam.

• BISCA Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerwone wytrawne, za te wszystkie dobre wiesci.

Dobry wieczor :-)

malgos741, Aasiula, ania.g, kkisia, Mimbla, efcia, Mega, Simba lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz wam powiem jaka mialam dzisiaj przygode :)
    Jedna z ulic Gdanska ,czyli korki i jeszcze raz korki a ja szukam miejsca do zaparkowania.Na parkingu tona samochodow wjechalam w jakas uliczke waska jak wuj :)
    Niestety i tam nic nie bylo :/ cofajac zobaczylam starsze małzenstwo tak ok 70- 80 lat ,dziadek o laseczce a babcia z koszyczkiem.Zatrzymalam sie bo staneli mi na wyjezdzie
    Nagle paczeeee dziadek po prawej stronie babcia za mna otwieraja drzi samochodu
    I ku mojemu zdziwieniu dziadec cyk laduje tylek do samochodu a babcia mowi dzien dobry kochanie 036.gif i tez sie ładuje do auta
    Patrze dziadek juz siedzi a babcia wsiada .kurde mowie halllo o co chodzi
    Dziadek patrzy na mnie oooooo Ty nie jestes nasza wnuczka 036.gif
    Babcia ojej myslelismy ze to wnuczka po nas przyjechala ,a taka jestes podobna do niej
    usmialam sie do łez ,tacy zmieszani byli jak wysiadali :)
    Przyznam wam ze dawno nie mialam takiego zonka hhyhyhyhyhyhy

pierwiastka, malgos741, dorbie, ania.g, Alis, paszczakin, Mimbla, kkisia, macduska, caffe, kapturnica, Dziobak, BISCA, sandra80, beates, Bursztyn, gosia7122, efcia, ComeToMeBaby, anna maria, megan8, Reni, Luna76, Simba, Bozia3, Mega, Magdala, Natka_79, moremi, iwcia77, satori, mama78 lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Czy ktoś wie jakie mogę wykonywać ćwiczenia na kręgosłup? Tak mnie napierdziela dolna część, miednica i drętwieje lewa noga że nie wyrabiam.
    na youtube są gotowe zestawy, znajoma szukała na angielskich stronach i cwiczyla z babką smith chyba miała na nazwisko, chwaliła sobie że jej pomagało, poszukaj może Tobei tez pomoże :)

ania.g, BISCA lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    ależ się wkurwiłam.

aż musiałam odpalić ovu, przyjść i napisać.
    oglądam tv i wiadomości- Chazan triumfuje. Lekarz teraz będzie mógł nie dość ze się powołać na klauzulę sumienia (np podczas odmówienia legalnej aborcji) ale tez NIE MUSI podawać miejsca, gdzie wykonają takie usługi.

Kurwa no.
    Idę pić.
    Kurde, nooo!
    Ja oczywiście dziwię się, że tak kobieta nie poszła gdzie indziej, bo przecież to nie filozofia znależć innego ginekologa i inny szpital. Dla mnie bzdura, jak wymagają, żeby lekarz wskazał miejsce gdzie dokonaja jej aborcji. ten się nie zgadza, idę do innego. Sama mam rozum i szukam. Mam możliwośc wyboru lekarza i korzystam z tego

Alis, Mimbla, macduska, ComeToMeBaby, Luna76, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    A może ten prawy będzie właśnie szczęsliwy :-) Powodzenia :-)
    Ale zobacz sie nie mylilam ,czulam skubanca ze prawy

malgos741, dorbie, ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    na youtube są gotowe zestawy, znajoma szukała na angielskich stronach i cwiczyla z babką smith chyba miała na nazwisko, chwaliła sobie że jej pomagało, poszukaj może Tobei tez pomoże :)
    Dzięki, jutro poszukam bo dziś padam na pysk.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    O, współczuję
    Ja mam bóle stawów krzyżowo-biodrowych szczególnie jak wstaję z łożka czy z siedzenia i boli mnie spojenie po lewej stronie, dziwne, bo tylko po lewej
    I jak długo chodzę albo stoję to drętwiej mi prawe udo, a dziwne, bo w każdej ciąży mi drętwieje to udo :-)
    Ja polecam ćwiczenia tylko po konsultacji z rehabilitantem, który ma uprawnienia do prowadzenia kobiet w ciązy, tez masaż dla kobiet w ciązy. Akurat mąż mojej ginki z przychodni to robi.
    Ja akurat nie moge ćwiczyć ze wzgędu na skurcze, ale polecam skonsultować się z kimś, któ się zna

Aasiula, ania.g, Simba, macduska, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula, super dziadki :-)

A korki sa jakieś okropne, rok temu nie były takie

Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Kurde, nooo!
    Ja oczywiście dziwię się, że tak kobieta nie poszła gdzie indziej, bo przecież to nie filozofia znależć innego ginekologa i inny szpital. Dla mnie bzdura, jak wymagają, żeby lekarz wskazał miejsce gdzie dokonaja jej aborcji. ten się nie zgadza, idę do innego. Sama mam rozum i szukam. Mam możliwośc wyboru lekarza i korzystam z tego

Jasne, ale jak masz na przykład parę dni na znalezienie lekarza, idziesz do jedengo, ten odmawia, następnego dnia do drugiego i tak samo i czas leci, wolałabyś jednak wiedzieć, gdzie pójść, żeby ci nie odmówili. Poza tym pewnie to nic przyjemnego tłumaczyć to samo kilku lekarzom, którzy uważają, że zachowujesz się niemoralnie, w dodatku próbują ci wytłumaczyć, że źle robisz itd. I najlepiej jeszcze powtórzyć to samo badanie...

Mimbla, kkisia, ComeToMeBaby, Simba, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ello! My już w domu. Udało się nam przemycic 23 kg miecha i wędlin w różnych częściach bagażu, choć nie było lekko! W przenośni i dosłownie.
    Fajnie być już u siebie, oj jak fajnie! ;-)
    Widziałam jakieś spiny na forum, jakieś fikajace panny się tu pojawiały? Ze mnie zawsze jakieś akcje omijają, no! ;-P

Alis, BISCA, dorbie, malgos741, ania.g, caffe, gosia7122, kapturnica, kkisia, Aasiula, Mimbla, efcia, ComeToMeBaby, Reni, Bozia3, Mega, macduska, krycha.stara, moremi, iwcia77, satori lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak, tesknilam .. :-)

Dziobak lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieso przemycasz? Nie wiedzialam, ze nielegalne w NO :P

Dziobak, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    O, współczuję
    Ja mam bóle stawów krzyżowo-biodrowych szczególnie jak wstaję z łożka czy z siedzenia i boli mnie spojenie po lewej stronie, dziwne, bo tylko po lewej
    I jak długo chodzę albo stoję to drętwiej mi prawe udo, a dziwne, bo w każdej ciąży mi drętwieje to udo :-)
    Ja polecam ćwiczenia tylko po konsultacji z rehabilitantem, który ma uprawnienia do prowadzenia kobiet w ciązy, tez masaż dla kobiet w ciązy. Akurat mąż mojej ginki z przychodni to robi.
    Ja akurat nie moge ćwiczyć ze wzgędu na skurcze, ale polecam skonsultować się z kimś, któ się zna
    Od ok dwóch godzin doszło mi kłucie w środku jakby na wysokości szyjki. Takie napadowe i dosyć częste. Czy wiesz co to może być?

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Ello! My już w domu. Udało się nam przemycic 23 kg miecha i wędlin w różnych częściach bagażu, choć nie było lekko! W przenośni i dosłownie.
    Fajnie być już u siebie, oj jak fajnie! ;-)
    Widziałam jakieś spiny na forum, jakieś fikajace panny się tu pojawiały? Ze mnie zawsze jakieś akcje omijają, no! ;-P
    zwloki w walizkach wywoza, koniec swiata 036.gif

Aasiula, efcia, kapturnica, ComeToMeBaby, Dziobak, caffe, Reni, Mega, BISCA, megan8, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Jasne, ale jak masz na przykład parę dni na znalezienie lekarza, idziesz do jedengo, ten odmawia, następnego dnia do drugiego i tak samo i czas leci, wolałabyś jednak wiedzieć, gdzie pójść, żeby ci nie odmówili. Poza tym pewnie to nic przyjemnego tłumaczyć to samo kilku lekarzom, którzy uważają, że zachowujesz się niemoralnie, w dodatku próbują ci wytłumaczyć, że źle robisz itd. I najlepiej jeszcze powtórzyć to samo badanie...

Uhm.
    No, to fakt,
    Poza tym Chazan miał obowiązek, wynikający z obowiązującego prawa, żeby pacjentkę skierować do ośrodka w którym mogłaby wykonać zabieg, wtedy kiedy było to jeszcze możliwe. Nie zrobił tego.
    Sąd postawił najwyraźniej klauzulę sumienia pana Chazana ponad obowiązującym prawem...
    I to jest bulwersujące.

ComeToMeBaby, Mega, Luna76, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dobry wieczór!

Zaraz mnie stąd wywalicie, bo wpadam znienacka coś tam skrobne i znowu znikam, ale naprawdę nie mam czasu na regularne czytanie i strasznie nad tym ubolewam.

Byłam dzis u gina. Niestety mam 4 cm cystę na prawym jajniku, stąd to długotrwałe krwawienie.
    Zaleciła mi kupę badań ( w tym betę, bo nie jest pewna jakiego pochodzenia jest ta cysta - może byłam w cąży?) i wypisała dupka na 15 dni. Po miesiącu kontrola.

Pozdrawiam wszystkie serdecznie. Zawsze ciepło o Was myślę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 21:06

ania.g, Dziobak, anna maria, Aasiula, Alis, megan8, ComeToMeBaby, caffe, kkisia, kapturnica, dorbie, malgos741, Mega, BISCA, Bozia3, Luna76, macduska, moremi, iwcia77, Simba, gosia7122 lubią tę wiadomość

‹‹ 11680 11681 11682 11683 11684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ